СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 306
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте,
заради каката не мога всеки ден да чета - за няколко дена имаме втора тема, че и група във Facebook - браво. При мен всичко за сега е в рамките на нормалното - гадене, падане на кръвното, а най-странното е че имам безсъние. Както се шегувам така ще е първите 9 месеца. Утре съм на ЖК, как ще стигна в този сняг не знам.

# 196
Моли, Нектаринка не е ли от една друга темичка  Joy Стискаме й палци скоро и тя да дойде в нашата групичка  Praynig

Ами аз съм много разсеяна....  Flutter

# 197
Здравейте рядко пиша на следя темата.Намерих нещо интересно за развитието на бебето и реших да го споделя.Аз отвреме на време поглеждам за да видя на какъв етап е бебчето.
http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated.php?page=6&language=13
Надявам се и на вас да е интересно.

# 198
  • ул. "Мечтание"
Добър ден от мен!

Аз съм яхнала метлата нещо от сутринта.  Whistling Спряха ни водата и няма да има до 19 часа! Аман вече с тия вечни ремонти, не взеха да го сменят генерално водопровода, само го кърпят и стоим без вода. Close

shamenet, добре дошла!  Hug Надявам се всичко да е наред!  Praynig

Еспа, пак заповядай!  Hug

Дора, чудесни новини! Много се радвам! Надявам се вече да си по-спокойна и да можеш да се насладиш на бременността си.

didiro, много се радвам, че новините са добри.

jana, благодаря за линка! Бях го забравила този сайт.

# 199
Здравейте мами!

Честито на всички!   bouquet

За болничните - имаме право на 180 дни, които се дават месец за месец от гинеколкога, който Ви следи, като обикновено той се занимава с представянето му пред ЛКК и след няколко дни си го взимате. Сметнете си дали тези 180 дни ще Ви стигнат  - от сега до термина Ви. В случай, че не - първо си вземете отпуск. Сметката е следната: 280дни бременност-45дни болнични преди раждане-180 дни болнични=55дни оставащи. И този болничен не се отразява на майчинството, ако е непрекъснат - т.е от момента в който излезете в болнични до 45 дни преди раждане не трябва да има прекъсване. В закона пише, че се взимат предвид 18 месеца преди първия болничен - сметнете имате ли и стаж считано от сега, като броите 18 месеца назад.

Наложи ми се доста да ги проуча нещата, тъй като аз съм в болнични. Говорете с вашето АГ дали е Ок да Ви дава болнични - ако не - сменете го.

Надявам се, да съм Ви от полза!  Flutter

За гаденето - Благодаря мами за съветите, вече със събуждането ям крекери в леглото, след това айрян със сол и съм доста по-добре! Hug

За добавките - По препоръка на доки взимам Пренакер и Неофолик.

Нощни очи, радвам се, че и ти си била при Роси  Grinning Още в началото я питах дали ми е рано (бях в 7ма седмица), тя каза, че е Ок.

И за накрая - малко по моята част, написах на един лист всички страхове, които имам относно бебчето и си формулирах (с помощта на водещата на пренаталната йога), точно обратното позитивно утвърждение: "Аз съм (името Ви), моето бебе знае точно кога да се роди. С лекота раждам здраво бебе. Доверявам се на Вселената и живота". Аз лично и преди съм работила върху себе си с такива утвърждения и ефекта е поразителен. Повтаря се по 100 пъти на ден, минимум месец и при изникване на негативна мисъл на тази тема. Надявам се да помогне на мамите със страхове относно евентуална загуба или здраве.

Ше ставам психолог! Party

Поздрави от мен и прекрасен ден!

П.С. Отивам на ден на отворените врати в Щерев, ще споделя как мина и как е в сравнение с Св.Лазар, където вече ходих.

bouquet

# 200
fashionmama Горе главата!   bouquet Стискам палци другия път док да не се съмнява в нищо. Peace Все ми се струва, че ако си с по-късна ОВУ няма нищо чудно и да се вижда по този начин сакчето.

За fashion moma! Това са данните ти, ако наистина цикълът ти е бил на 27 ноември.  Hug

От къде го намери това приложение? Скъсах се да си търся и все не ми харесват. Как се казва точно, та да го потърся? Ако може да дадеш и някакви отзиви от него.

# 201
http://www.moetodete.bg/calculator/termin.html
Ани, това е сайтът, който е отворила Молинка
На мен той ми харесва най-много

# 202
Мерси Меги!  bouquet
Аз пък тамън се зарадвах, че съм си намерила приложение за андроид  ooooh! От известно време си търся и все не ми харесват.

# 203
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи, радвам се, че и ти си била при Роси  Grinning Още в началото я питах дали ми е рано (бях в 7ма седмица), тя каза, че е Ок.

Въможно е да е променила програмата. Simple Smile Все пак аз ходих преди около 6 години. Simple Smile

Това с позитивните утвърждения е готино!  Peace Аз използвам една друга техника, нарича се Техника за Емоционална Свобода (накратко ТЕС) и резултатите ми са прекрасни.

Аничка, приложение на български ли търсиш?  newsm78

# 204
Нощни очи може и да не е на български. Търся да изчислява точно, да дава мерните единици не в инчове например, да ми дава опции като органайзер, с напомняне за прегледи или таблетки и други такива.
Намерих едно, което ми дава детайлна информация за развитието на бебока по седмици, с картинки и ми алармира за влизане в нова седмица, но е с кофти органайзер, а и ме препраща към накъква американска общност, като нашата бг-мама.

# 205
UniverseLoveMe направо ме накара да се замисля, дали да не изляза в болничен JoyА на мен работата ми е смисъл на живота...Предния път издържах само 6 месеца в къщи, този съм си обещала поне 1,5 година да си гледам детето.

# 206
  • гр.Варна
Нощни очи, много интересни неща споделяш:)Имай ме предвид ако решиш да ходиш на някакъв вид раздвижване;)Имам нужда от това,но се надявам,че няма да е нещо трудно,че аз съм си малко по-трудно подвижна,по принцип:))))Интересувам се и за тази система ТЕС!Дай малко повече инфо!

# 207
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи може и да не е на български. Търся да изчислява точно, да дава мерните единици не в инчове например, да ми дава опции като органайзер, с напомняне за прегледи или таблетки и други такива.
Намерих едно, което ми дава детайлна информация за развитието на бебока по седмици, с картинки и ми алармира за влизане в нова седмица, но е с кофти органайзер, а и ме препраща към накъква американска общност, като нашата бг-мама.

Имам няколко на телефона, с изследователска цел съм си ги накачулила. Mr. Green Ще погледна има ли някое с хубав органайзер. Погледни този - има органайзер за прегледи и покупки, но няма за хапчета например.  Thinking Иначе основно ползвам BabyBump.

alaskan, ще ти пиша, ако реша да ходя някъде...  Peace
Във форума има тема за ТЕС, би могла да погледнеш: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=761587.0

# 208
  • Paris, France
Ооо, мерси, момичета, много мило ми стана за хубавите думи  Hug

Аз не съм се вкарала изобщо във филми и точно затова не искам никакви допълнителни изследвания да си правя. Ако е станало - станало, ако не - следващия път, аз съм на 27, до 35 имам време (тогава съм си сложила краен срок за възпроизводство) Wink

Иначе, колкото и да го мъдря, няма как да знаем, понеже от раждането до сега ми беше идвало само два пъти, вторият - на 27-ми ноември (31 дни след първия, а принципно ми е редовен). Овулация не съм изчислявала, просто целия декември се бяхме отдали на ласки с мм (ние като си наумим  нещо, не спим, а действаме), че и до сега не ни е минал меракът, хаха  luvbed
Правих си два теста още декември, някъде около 20-ти, просто от любопитство, бяха негативни. Положителен видях на 2-ри януари (с бледа втора черта), на 3-ти сутринта повторих и беше вече по-плътна чертата. Тааа, най-вероятно е станало около Коледа и е възможно да е толкова малко ембриончето... Абеее, аз съм убедена вътрешно, че всичко е супер! Simple Smile Ама ви прегръщам всички и ви пожелавам да сте позитивни като мен и да не се връзвате на това, което ви казват докторите, защото колкото повече стрес, толкова по-зле за бебчетата! Simple Smile

Целувки от мен и хубав ден на всички!  Heart Eyes

P.S.: Взех под внимание забележката на Нощни очи и съм съгласна, че е по-уважително към мамите с неуспешни предишни бременности да записваме кое поред дете чакат. Затова промених текста, но в момента не съм напълно сигурна дали е съвсем точна информацията, така че ако има неточности, не е било нарочно => лично съобщение да ги оправя Simple Smile

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 17:06 от fashionmama

# 209
Хубава темичка.... Браво! Simple Smile
Нека и аз да се запиша на 27 години от Русе, първа бременност , термин 12.09.14г. 
На 24.01. чух сърчице и съм много щастлива, даже доктора ми каза ,че се развиваме много добре. Дано продължим до края така.
 А на всички бъдещи мами успех да си пожелаем! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт