СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 310
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, момичета. В 6 г.с. съм и снощи прокървих , ходих на спешен АГ кабинет и ми изписаха дуфастон и но-шпа и ми казаха , че имам отлепен плоден сак. Най-хубавото е,че чух пулс. Някой имал ли е такъв проблем? Сега съм вкъщи, почивам.

# 211
ralinka83  моя близка приятелка беше в подобна ситуация - отлепена плацента около 4-я месец. Държаха я няколко дни в болница. На в крайна сметка от няколко месеца се радва на прекрасно момиченце.

# 212
  • ул. "Мечтание"
bebe0914, ralinka83, много се радвам за вас, че сте чули пулс!  Hug
Рали, за съжаление кървенето в ранна бременност често се случва. Надявам се всичко да е наред при теб!  Praynig

fashionmama, ако наистина е станало около Коледа зачеването, то значи определено сметките на ехографа са верни, но не и тези на доФтора.  Mr. Green

# 213
Здравейте мами!

Честито на всички!   bouquet

За болничните - имаме право на 180 дни, които се дават месец за месец от гинеколкога, който Ви следи, като обикновено той се занимава с представянето му пред ЛКК и след няколко дни си го взимате. Сметнете си дали тези 180 дни ще Ви стигнат  - от сега до термина Ви. В случай, че не - първо си вземете отпуск. Сметката е следната: 280дни бременност-45дни болнични преди раждане-180 дни болнични=55дни оставащи. И този болничен не се отразява на майчинството, ако е непрекъснат - т.е от момента в който излезете в болнични до 45 дни преди раждане не трябва да има прекъсване. В закона пише, че се взимат предвид 18 месеца преди първия болничен - сметнете имате ли и стаж считано от сега, като броите 18 месеца назад.

Аз вече съм излизала веднъж в болничен заради прокървяване, предполагам, че след като прекъснат следващ болничен би се отразил на майчинството ми? Просто следвам логиката...

# 214
Момичетата от София, току що ви завидях Mr. Green

"Конкурс Проследяване на бременността
 В рамките на конкурса можете да спечелите пакет „Оптимален"*, на стойност 729 лв. плюс високоспециализирано изследване фетална ехокардиография (сърце на плода), на стойност 80 лв. Проследяването на бременността и специализираните прегледи ще бъдат извършени от д-р Мария Юнакова, акушер-гинеколог, д-р Петя Чавеева, специалист по пренатална медицина и фетална морфология и д-р Наталия Евтимова, детски кардиолог и специалист по фетална ехокардиография."
https://www.facebook.com/spisanie.9meseca?ref=hl

# 215
До вчера, се оплаквах от множество симптоми на бременността и то бяха изключително изявени.....вчера всичко секна изведнъж,спря гаденето,днес освен че няма гадене,нямам и напрежение в гърдите,даже си върнах и апетита и определено не съм така сънлива... Thinking
Сутринта,след като видях и светло кафеникаво течение, си записах час за доктор за утре сутрин. Само да припомня, че в понеделник чухме сърчице и всичко беше наред  ooooh!
Надявам се , да се тревожа напразно,утре ще разбера.
Смятате ли, че за два дни ( вторник и сряда) е възможно да случи нещо лошо и така бързо да се развие, че да нямам и помен от гаденето и повръщането н.п.  Confused

# 216
  • ул. "Мечтание"
ioana_ana  Praynig Praynig Praynig Дано всичко да е наред!

# 217
ioana_ana, не е тайна, че всички се притесняваме много и тръпнем за симптоми.
Човек, когато се паникьоса, целия адреналин се изсипва на главата и мозъка потушава другите симтоми. В момента си притеснена и мислиш само за зацапването. Не се притеснявай. За гаденето незнам, но когато ми правиха абразиото, гърдите ме боляха още две седмици след това. От форума знам, че при някои мами гаденето си заминава за ден, после пак се връща.

# 218
  • София
аз тъкмо се бях зарадвала, че 3 дни не съм имала гадене и то взе, че се завърна! Освен това понякога усещам освен болезнените гърди и неустоим сърбеж около зърната, но смятам, че е  в рамките на нормлното! Стискайте палци за понеделник, сутринта ми е прегледа! Heart Eyes

# 219
аз тъкмо се бях зарадвала, че 3 дни не съм имала гадене и то взе, че се завърна! Освен това понякога усещам освен болезнените гърди и неустоим сърбеж около зърната, но смятам, че е  в рамките на нормлното! Стискайте палци за понеделник, сутринта ми е прегледа! Heart Eyes

Освен гаденето имам такъв нюх, че себе си не мога да понасям и съм в банята често. Най- много ме дразни цигарения дим. ММ пуши в трапезарията, но надушвам от хола.
Вие имате ли такъв силен нюх ?

# 220
  • София
аз не мога да разбера з силния нюх, защото по принцип имам засилено обоняние и сега почти не усещам разлика!

# 221
аз не мога да разбера з силния нюх, защото по принцип имам засилено обоняние и сега почти не усещам разлика!

Ами то и аз, обаче има огромна разлика. Само докато надуша нещо лошо и ми се пригажда веднага.
Да допълня само, че днес на работа пих спрайт с много лимон и много добре ми подейства.

Ох, да ви кажа, днес казахме на нашите. Майка ми много се развълнува, а баща ми пусна една- две сълзи. На свекърите не сме казали, обаче зълвата работи с мен и сигурно ме е усетила, даже на 100% се досеща.

# 222
Добра вечер, дами!

matsutka , благодаря за информацията за омега3, ако не те затруднявам можеш ли да ми кажеш колко грама са в тази добавка
fashionmama , много ме зарежда позитивната ти нагласа
ralinka83 , много майчета се оплакват от същите проблеми, почивай много, всичко ще е напед
Йоана, според мен нищо тревожно няма, просто си влязла в 9 та седмица и при теб симптомите са отшумели. Не се тревожи, а се наслаждавай на липсата им. При мен симптомите също поспряха от няколко дни, само ми е тежко на стомаха като се нахраня, ама това е от лакомия моето. Пиши утре след прегледа Hug
V V , добре че започна да отминава тоя период с драцнененто от миризмите при мен. Като отворех хладилника и ми идеше да се гръмна, надушвах всяка съставна част на всеки продукт, хрътките ряпа да ядат, усещах парфюма на колежките през 2 врати и на съседката отсреща.....ще отмине скоро, изтърпи още малко

Момичета, дрехите определено ми отесняха, пупата започна да расте полека, къде от бебе, къде от много ядене, коремът ми е почти хлътнал когато не съм в положение, и сега като се видя в огредалото ми е много странно, но в същност това е най-хубавата форма на света  pregnant
Мисля, че днес усетих бебка, възможно ли е толкова рано?  Thinking В едно задръстване на един светофар, усетих онова специфично размърдване, и реших че съм си въобразила или че някой мускул е потрепвал просто...но на следващият светофар пак и после пак. Сега дебна, но нищо. Вярно, че вече съм в седмици дето бебето се движи, ама все пак е 2-3 см само....

Хубава вечер  bouquet

# 223
Освен гаденето имам такъв нюх, че себе си не мога да понасям и съм в банята често. Най- много ме дразни цигарения дим. ММ пуши в трапезарията, но надушвам от хола.
Вие имате ли такъв силен нюх ?

На мен май ми е рано още...Предния път откачах като подуша някой парфюм или пък цигарен дим, бях развила и непоносимост към най-любимите ми храни, но това чак към средата на третия...Сега още съм без никакви симптоми,  като изключим вълчия глад Mr. Green

# 224
  • София
Добра вечер, дами!

matsutka , благодаря за информацията за омега3, ако не те затруднявам можеш ли да ми кажеш колко грама са в тази добавка
fashionmama , много ме зарежда позитивната ти нагласа
ralinka83 , много майчета се оплакват от същите проблеми, почивай много, всичко ще е напед
Йоана, според мен нищо тревожно няма, просто си влязла в 9 та седмица и при теб симптомите са отшумели. Не се тревожи, а се наслаждавай на липсата им. При мен симптомите също поспряха от няколко дни, само ми е тежко на стомаха като се нахраня, ама това е от лакомия моето. Пиши утре след прегледа Hug
V V , добре че започна да отминава тоя период с драцнененто от миризмите при мен. Като отворех хладилника и ми идеше да се гръмна, надушвах всяка съставна част на всеки продукт, хрътките ряпа да ядат, усещах парфюма на колежките през 2 врати и на съседката отсреща.....ще отмине скоро, изтърпи още малко

Момичета, дрехите определено ми отесняха, пупата започна да расте полека, къде от бебе, къде от много ядене, коремът ми е почти хлътнал когато не съм в положение, и сега като се видя в огредалото ми е много странно, но в същност това е най-хубавата форма на света  pregnant
Мисля, че днес усетих бебка, възможно ли е толкова рано?  Thinking В едно задръстване на един светофар, усетих онова специфично размърдване, и реших че съм си въобразила или че някой мускул е потрепвал просто...но на следващият светофар пак и после пак. Сега дебна, но нищо. Вярно, че вече съм в седмици дето бебето се движи, ама все пак е 2-3 см само....

Хубава вечер  bouquet

Даже и за втора бременност май е рано да го усетиш в 9 седмица!
И аз изглеждам като сериозно преяла! Иначе казах на всички още като си направих теста за бременност, първи разбира се бяха родителите, просто не мога да си прдставя да им кажа 2 месеца по-късно!Това са ми най- близките хора, които ме обичат най-много и треперят над мен най- много.

Общи условия

Активация на акаунт