СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 268
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
adyto,за пореден път , ми вдъхваш успокоение с коментарите си,за което благодаря  Hug
Елч, при др Цолова ме записаха.Сега чета мнения из форума,силно положителни са , но са от 2010 г. Ще търся и по-нова информация.
Може ли да ми дадете инфо, колко пари трябва да си приготвя за фм ?  Thinking

# 661
flapper, как ще чакаме до септември! сакън! Laughing аз мисля най-късно на втората фетална морфология вече да знаем какви са бебетата Sunglasses

alaskan summer, този метод винаги ми е бил много смешен, защото нали езикът на жестовете казва, че когато си докосваме носа обикновено послъгваме Mr. Green

цвети, деси, понеже сме на вълна пол нали знаете, че казват, че ако ви се яде солено е на момче, а следко - на момиче. е, аз с първата си бременност не потвърдих това, но кой знае Simple Smile

адито, завидях благородно за скачащото ембри Laughing

ioana_ana, на фона на тсх 4,3, сега ти е супер, дори си под заветните 2. фт4 мисля, че е добре да се движи около средата на референтните стойности, така че и там си ок. дано и док да е на моето мнение! аз ще пускам в петък изследванията и ще докладвам и аз.
при коя лекарка във фемина се записа? аз преди си правих и двете ФМ там, но сега съм си запазила час за марков, че ме тресе параноята Laughing

и ти ли си с двечки, т.е. с близнаци? Ако е така, супер:) Още не съм научила кои са мамите с близнаците Simple Smile А що се отнася за соленото и сладкото, етърва ми е яла много солено и кисело с голямата си дъщеря, така че това не знам до колко я вярно Simple Smile Според едни изчисления, според датите на раждане на майката и на бащата и според последния цикъл се вижда какво е Simple Smile На мен ми се пада момче Simple Smile Не знам, винаги съм мислила че ще имам момиченце Simple Smile
Не сме говорили в темата, макар че е рано, за имена. На какви сте се спрели Simple Smile Аз за момиченце съм харесала толкова много имена, а за момченца все още са малко Simple Smile Някак си за момчета нищо не ме грабва. Ако са и две момчета, е тогава ще падне голяма главоблъсканица Sad

Та, имената които съм харесала за момиченца са: на първо място Далия, след това, Карина, Каролина, Велери или Валерия, Виктория.
А за момченца са: Симеон ( на таткото), Дамян, Деян, Валери, Виктор и това са за момченца.

Ох, стига съм дрънкала Simple Smile Много пиша нещо  newsm78  Embarassed

# 662
ioana_ana, аз съм била при цолова, но и моето мнение е от 2010 г.  Laughing
малко е стерилна, но изглежда като да си разбира от работата.

цвети, не, за съжаление не съм бременна с близнаци, макар че това винаги е било голямата ми мечта. ама няма и откъде да дойде де, нямаме близнаци в рода Simple Smile

# 663
  • София
Аз  доста се пообърках със хормоните  Crazy Доктора докато се мъчехме да забременея ми каза, че когато стане са много важни ТСХ и ФТ4, но сега ми каза, че ще следим ТСХ-то само  newsm78 . Последно беше 3 и сега в събота ще видя как ще е , но се чудя дали да не пусна на своя глава и ФТ4?
Аз килограмите ги свалям откакто съм с тези киселини, вече 3 седмици постоянно  #2gunfire Трябва да направя нещо ама.... днес както си хапвах блажено страхотния ориз, който направих и като влезнаха колегите със супите и тази миризма...... Sick отиде ми оризчето .
Имам ужасно силно главоболие, знае ли някой какво може да се вземе без да навреди на бебебто, просто не издържам вече  Cry 
Не обичам да се оплаквам ама днес......... Cry

# 664
Аз  доста се пообърках със хормоните  Crazy Доктора докато се мъчехме да забременея ми каза, че когато стане са много важни ТСХ и ФТ4, но сега ми каза, че ще следим ТСХ-то само  newsm78 . Последно беше 3 и сега в събота ще видя как ще е , но се чудя дали да не пусна на своя глава и ФТ4?
Аз килограмите ги свалям откакто съм с тези киселини, вече 3 седмици постоянно  #2gunfire Трябва да направя нещо ама.... днес както си хапвах блажено страхотния ориз, който направих и като влезнаха колегите със супите и тази миризма...... Sick отиде ми оризчето .
Имам ужасно силно главоболие, знае ли някой какво може да се вземе без да навреди на бебебто, просто не издържам вече  Cry 
Не обичам да се оплаквам ама днес......... Cry

Разбирам те за киселините Sad Мен ме мъчат от доста време, и бях на лечение и пак ги имам. Докторката ми изписа Сопрал, да пия при нужда, ама при мен постоянно е от нужда Sad Аз имам и рефлукс, та още по зле, съвсем няма справяне с тия гадни киселини Sad А за ТСХ и аз трябва да ходя,лекаря ми каза при бременност да отида задължително при него и съм решила за другата седмица, ако е свободен да отида при него Simple Smile

# 665
dgudge, др Начев на мен ми обясни, че се пуска задължително тсх и фт4, защото :
1.тсх по-трудно показва промяна в стойсността си и за такава основно се съди по фт4
2. фт4 има значение за развитието на бебето ( основно за интелигентността)
тат и мат е хубаво поне веднъж да се видят ( ако принцпино са в норма,макар че аз съм решила да си пускам всеки месец ) - те свидетелстват за автоимунно заболяване  Peace
Разбира се, докторът,на който си се доверила ще ти каже най-добре  Wink
Да попитам, дали си някакво лечение ?

Сетих се да ви попитам, от кога трябва да започнем използването на козметика за бременни - мазане на коремчета и други подобни процедури  newsm78 - предполагам след 4ти месец или.....?

Елч, мерси за мнението за Цолова. До сега мои близки бременни ме убеждават, че няма смисъл от първата фм , та има ли "неписано правило" кой трябва да ходи на нея. Примерно, аз искам за собствено успокоение, нямам нищо конкретно напредвид  newsm78

# 666
dgudge, за главоболието може само парацетамол...ама в мнооого краен случай, защото по принцип го разрешават след 13-та седмица.

йоана, аз миналата бременност ходих само в 20 и 30 седмица на фм, но сега заради хашимотото се записах и на най-ранната. да ми е мирна главата.

# 667
  • София
И аз имам спомени за парацетамола, но нали трябва да го избягваме  Rolling Eyes За сега ще търпя.
За хормоните и аз съм при д-р Начев. След положителния тест пуснах веднага без да го питам Мат, Тсх и Фт4, погледна ги и каза, че ще следим Тсх-то  newsm78, но вече не на 45 дни , а на 30. Сега съм на 17.02 при него и ще му занеса и Фт4 за всеки случай. Иначе преди бременност бях на 75мг Еутирокс , сега съм на 100мг един ден на следващия 125мг и така до 17.02  Party

# 668
И аз съм при Начев, много е добър Simple Smile Трябва да му се обадя за час, ама последния път не го питах, трябва ли да пусна ТСХ и само него ли или други хормони. По принцип при мен само ТСХ не е в ред, всичко друго е в норма Simple Smile
За парацетамола, на мен докито ми каза да го пия когато усетя, че ме хваща вирус, или като сашета или под формата на хапчета. 

# 669
Здравейте, мами!

Прави сте, трябва да намаля темпото, като понаваксам със сроковете и ще се кротна. Болничен няма да излизам, ще ни удари съществено финансово, така че ако се наложи да лежа, ще работя от вкъщи, както и миналия път. Лошото е, че като се познавам, само леко да ми просветне от бременните неразположения, и да се видя по-малко ангажирана служебно и ще се метна на хоби вълната с пълна сила и пак отиде лежането, почва се едно залягане с фотоапарата по детските площадки в дебнене на моето диване да бъде щракнато възможно най-естествено, ама по възможност стоково като за реклама. А като се роди беб, що снимки съм замислила на малката – с шапки, с мечета....малиииии....в тази връзка, някой знае ли от де мога на прилични цени от България да закупя или поръчам бебешки шапки от този тип http://img1.etsystatic.com/004/0/5359323/il_570xN.357192357_hu4f.jpg

Йоана, за феталната – за мен лично първата е също толкова важна, колкото и другите фетални. Само на първата фетална е показател размера на нухалната гънка за евентуални проблеми със Даун и други генетични, после този размер не е показателен и в този смисъл е много важна. Та аз лично няма да пропусна нито една фетална – за мен те са най-съществените прегледи за бебето през бремеността. Знам че на 100% никой не може да ми гарантира здраво дете, ама се успокоявам като знам, че каквото съм могла съм напарвила.
Записала съм час при Виолета Стратиева, в света Петка, много ми я препоръчаха вече нялколо приятелки и тук от форума, не само за фетална, но и за проследяване на бремеността, ще събера впечатления и може при нея  да запиша ЖК то, че още се мотам с това
Рали, питаше, дали 11 седмица и няколко дни е добре – екстра е
Джудже, да не би да си спряла кафето – от липсата на кофеин много боли глава. Аз имам мигрена, на мен ми помагат относително редуването на топли и студени компреси на челото
За имената – не съм спирала да мисля, но искам първо да разбера пола. На синът ми името доста трудно го избрахме, аз голям каприз се оказах, като помисля за име, все не ми харесва за моето дете Laughing. Тъй като се надявам на момиче, мисля предимно женски имена, тези които аз харесвам не допадат на мъжът ми и обратното. Като че ли сме харесали 5-6 имена и двамата нито едно не допада на 100% на другия, накрая ще теглим чоп сигурно. Ако се окаже момче – идея нямам какво ще правим с имената – там сме със сериозни разногласия за име Mr. Green
Относно кафето - аз пия по чаша-две, в сравнение с преди съм направо въздържателка Mr. Green. Между другото, по-добре е да пиете нормално кафе, не безкофеиново или нес кафе, защото тях ги обработват допълнително с химикали, за да извелкат кофеина, или да го гранулират.

Хубава и усмихната вечер  bouquet

# 670
и аз съм при начев Simple Smile
джудже, къде ще ходиш на 17-ти? в панацея или в мд? и аз трябва да ходя тогава Simple Smile
на мен той ми каза, че по време на бремнността се следи не само тсх, но и фт4 всеки месец. нямате ли го написано? на мен всичко ми пише.

еспа, фотографията е много готино хоби! ще показваш снимки! Simple Smile

аз женско име съм измислила, всъщност харесвам бая, а и като помня на дара как й измислихме има за около 3 минути няма да има драма Simple Smile тогава след фм, когато разбрахме пола, в колата се проведе такъв разговор:
аз: - мен много ме кефи името Дария.
мм: - не е ли много префърцунено? може да е Дарина!
аз: - е, това твърде просто ми звучи...
мм: - ами тогава Дара? Mr. Green
и това беше Simple Smile

обаче за момче ще имаме сериозен проблем, защото аз досега съм измислила само едно име - Сава, но мм беше категоричен, че било ужасно Mr. Green а имам някакъв пресантиман, че ще е пич...
еспа, а при вас какви са разногласията за мъжките имена?

# 671
Здравейте настоящи и бъдещи мами Simple Smile Бих искала и аз да се включа в темата  Party На 22 години съм ,от Габрово ,първа бременност . Термина ми според Калкулатор  е 17.09  Hug

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 10:16 от малък зъл киборг :)

# 672
айде и аз да се метна в групата на Начев Simple Smile
И мен ме интересува на 17 къде ще преглежда в МД или в Панацея, мерси предварително за инфото джудже. Като гледам ще заформим гупичка на 17 при него. На мен също ми каза да следим ТСХ и ФТ4 всеки месец, антителата сега не ги гледаме. Абе голяма симпатяга е тоя Начев, да е жив и здрав  Praynig

# 673
Добро утро!!!

Относно хормоните и аз да кажа  Simple Smile. При мен проблема е ТСХ, като последния път беше над 4 - доза елтироксин 100. Като разбрах, че съм бременна направихме ТСХ с резултат 0.018 този път под нормата, намалихме лтироксина на 75. Сега на 28.02 отново съм на преглед. ТСХ е под реф.стойности, но лекаря каза, че няма проблем за бебето.  Сега се замислих, че следим само ТСХ, но не и Фт4.

Аз вчера казах на шефа Simple Smile. Мисля, че ме разбира много добре, но ме помоли да помисля дали ще мога да работя вкъщи докато съм в майчинство. Аз съм служител човешки ресурси и той мисли, че ще мога да се справя. Момичета има ли някоя от вас, която е работила от вкъщи по време на майчинството? Първа бременност ми е и нямам представа какво е гледането на дете. От една страна това е допълнителен доход, но от друга се притеснявам, че няма да се справя и с двете неща едновременно.

Хубав и усмихнат ден!!

# 674
Рали, аз работих от вкъщи миналото раждане. Да ти кажа въпрос на организация е, но определено е по - лесно след първите 2-3 месеца. Поне аз в началото бях доста уморена, поспалива - аз съм си такава по принцип де, докато се научим с бебето да живеем един с друг ми беше доста досадно да мисля и за работа. В последствие обаче стана по - лесно, и докъм 5-6 месец работих вкъщи, след това трябваше вече да се върна на работа ...  Sad Според мен, ако имаш някой, който да ти помага по - лесно ще ти е, иначе самичък си е зорна работа според мен, особено в началото ... поне при мен беше така де. Всъщност то си зависи и от работата, по колко време смяташ, чеще ти отнема на ден?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт