СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 276
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
Semplice  както по горе ти отговориха, не е проблем, че си свалила няколко кила. Като ти се върне апетита ще си ги наваксаш Laughing

Или аз не схвана много това с луната, или не е чак толкова точен Sunglasses Рождената ми дата е 23.11.1982, точно тогава луната навлиза в първа четвъртина и в близките 9 дена няма новолуние, което значи че трябва да е момче. А аз си имам едно лъчезарно и щуро момиченце Rolling Eyes Ако греша в сметките моля да ме поправите....

А иначе нямам претенции за пола, моя мил съпруг иска момче, естествено, но за мен по важно е всичко да е наред и да е живо и здраво.  Радостта няма да е по малка или по голяма заради пола Peace

# 646
  • ул. "Мечтание"
Kolibri86, много зависи какво ще се прави на зъбите. Никой не казва, че трябва да спрем да ходим по зъболекари. Обаче вадене на зъб не е като да ти почистят зъбния камък. Има манипулации и лечения, която не се препоръчват през първия триместър на бременността заради използваните медикаменти.

# 647
Здравейте, момичета!! И аз май съм по-активна в групичката във фейсбук, както беше споменала някоя от вас  Simple Smile, но ще се поправя!!

Да споделя и тук, резултата от вчера е, че си имаме тупкащо сърчице и наченки на крачета и ръчички. Лекаря каза, че му приличало на меченце от анимационно филмче  Simple Smile. Много съм щастлива и се радвам, че мога да го споделя с вас, защото вие бихте ме разбрали най-добре. Споделяме еднакви грижи и тревоги.
Следващия ми преглед е на 05.03.2014 г., когато лекаря ще ми направи ФМ и БХС. Много ми станаха въпросите, но искам да ви попитам тогава ще съм в 11 г.с+1 ден. Това добра дата ли е за БХС и ФМ. Другия ми въпрос е, че искам да си направя консултация и с друг гинеколог в София, искам и той да ме погледне на ехограф, но деня, в който ще имам възможност да отида ще бъда в 10 г.с + 3 дни, та малко се притеснявам, че е доста рано. И последно  Simple Smile имате ли някакво мнение и впечатление от д-р Корсачки в Токуда?

Относно пола на бебето, незнам дали сте чували за едно бабино поверие с косъм и пръстен  Simple Smile. В зависимост от начина, по който се завърти пръстена се познава момче или момиче ще бъде. Е направиха го и на мен и резултата е момче, ще видим колко е вярно разбира се. Но странното е, че по никакъв начин този косъм /не се смейте на обясненията ми  Simple Smile/ не се движи, и изведнъж започва да се движи от самосебе си. Аз не вярвам в такива поверия, но .... времето ще покаже дали са познали.  Simple Smile

Хубав и слънчев ден!!!

# 648
Нощни очи знам , че разликата между вадене на зъб и почистване на зъбен камък е огромна. Но като стана дума за зъболекари просто реших да споделя какво аз знам по въпроса. Защото имам няколко приятелки , които през бремеността си отричаха ходенето на зъболекар, понеже дори и да имали кариеси не можел да помогне. И накрая имаха по доста зъбчета за оправяне. И затова исках да е ясно , че има и процедури , от които дори и бременните могат да се възползват, Защото аз също преди разговора със зъболекаря, си мислех , че с него ще се видим най-рано октомври. А му се обадих за консултация , именно защото едно от момичета , за които стана дума по-горе, ме накара да не повтарям нейната грешка.

# 649
Рали, на мен са ми много интересни такива стари обичаи. ще е интересно дали ще се окажат верни за теб Simple Smile браво за тупкащото сърчице!
аз корсачки нещо не го харесвам. той ме прие миналата година при спонтанния ми аборт, обясни ми, че всичко е наред и ме изправи в къщи. ама не беше всичко наред...някак чисто химически не ме кефи, но е възможно да е субективно мнение. ако искаш питай в темата за токуда (нищо, че 90% там са пациентки на илиев Mr. Green)!

flapper, да, и при теб не бачка. за второ иначе се гледа новолунието след рд на първото детенце.

колибри, няма проблем да се правят и кариеси доколкото знам аз (и от собствен опит), но все пак зъболекарите казват, че ако не е наложително това трчбва да се прави във втория триместър. впърви и трети интервенциите са по-опасни.

а как ставаше приемането във фейсбукгрупата?

# 650
 Елч то хубаво не работи при мен, но при детето още повече ме съмнява да има резултат Laughing Тя беше със секцио, и е извадена по рано, от определената й дата за раждане. За това си мисля, че пак няма да познае Laughing Тя е на 14.01.2008, и в следващите девет дни няма новолуние, следователно трябва другото да е момче?(нали пак не греша нещо Embarassed) Жалко че трябва да почакаме до септември за резултата.........

# 651
  • гр.Варна
Аз се сещам за още един "бабешки метод" за отгатване пола на бебето.
Поръсва се сол върху главата на майката без тя да знае.След това трябва да се следи майката къде ще се докосне.Ако първо докосне носа-ще е момче,ако докосне устата-момиче!
При мен се оказа вярно.Пипнах си нослето и си имам момченце:) Laughing

# 652
Ох момичета и аз съм с наднормено тегло и съм вече +3 кг smile3511 На преглед съм на 13.02 и докито като разбере ще ми се кара и то доста. Сега се храня по честичко през деня, хапвам си домашна храна, защото съм си вкъщи, сладко не ям, защото не ми се яде, а много обичам Simple Smile Налитам за солено и кисело, а на киселото не съм много фен по принцип Simple Smile Понякога ми става доста зле, но все още, слава Богу не съм повръщала. Догажда ми се от един парфюм, които доста харесвам, и гледам да не го ползвам Simple Smile Стискайте палци в четвъртък да си чуя сърчицата че от вчера пак започна да ме придърпва нещо. А днес кихах около трийсетина пъти, ужасно е просто Sad

# 653
И аз съм по същият начин Цвети  Grinning Попринцип много обичах сладко ,а сега не спирам да мисля за солено,само това ми се яде,а то изобщо не е хубаво,ноо...  Grinning Laughing
Аз съм на преглед чак на 19.02 за сърчице ,толкова бавно минава времето,а аз не спирам да мисля за това дали всичко ще е наред  Confused На моменти доста ми се гади,примерно снощи едва заспах от гадене...... Сладки неразположения  Heart Eyes

# 654
И аз съм с наднормено тегло  Sad по време на ин витро процедурата качих 3кг(при първия опит 10, не успях да ги сваля),а сега нямам апетит и още не съм започнала да наддавам. Но съм сигурна,че ще наваксам занапред,аз съм доста лакома. Сега доста храни ме отвращават,особено готвени ястия и меса.Снощи повръщах за първи път  от една яхния и се наложи да вечерям сандвичи с кашкавал и салата.Дано не ми втръснат тези сандвичи ,защото не знам какво ще ям  newsm78

# 655
При мен положението с гаденето е горе - долу същото, като основно вечер се проявява, не силно, но не желая да погледна храна ... в резултат като гледам кантара съм свалила може би около 2- 3 кг за 2-3 седмици, което на общата картина въобще не е зле. Забелязвам обаче, че от ден два ми се яде всичко, което погледна през деня и това ми говори, че "лошия" ми период сигурно отминава...  Peace
Аз след като вчера се записах за ЖК от днес съм в едномесечен болничен ... така малко да си почина вкъщи, а и да избягам от вирусите, които са навсякъде около мен и по цял ден. Изкарах вече една доста неприятна хрема с уши и синуси ... и сега мисля, да се покрия малко вкъщи пък да видим. Моля се всичко да е наред за мен и за всички вас   bouquet

А... и забравих да кажа, че ембриото има страхотно сърцебиене и се върти като акробат докато го гледаме  Crazy

# 656
ох,и моя апетити се е завърнал , та да видим  Laughing

Да се похваля ( припомням имам спкя и хипофункция на щитовидна жлеза), днес изследванията ми изглеждат многооо по-добре от миналия месец  Praynig Ще ги споделя, ако някой все пак може да ги коментира, но и сега  ще се впиша в "специализирана тема" при мами с моите проблеми, макар че за жалост, разбрах, че и тук не сме никак малко  Hug
Та , миналия месец нещата изглеждаха така: тсх - 4.30 ( над нормата по реф.стойност) и фт4 - около 9 ( под норма )
Днес : тсх : 1,83 и фт4 - 13,67 . И в двата случая тат и мат са си ок.
Моля , ако някоя мама си е пуснала отново изследвания да ги сподели,защото мен все пак фт4 си ме притеснява , макар че се вдига  Wink

Утре,най-накрая отново ще видим бебо  Hug и нямам ама никакво търпение ......

Стана дълго,но се записах и за фетална морфология в 12 г.с. и 3 дни - добре е нали ? В МЦ Фемина, първо там звънах и имаха часове и затова, даже и за докторката,която ми предложиха нищо незнам,но сега ще се зачета. Вие в коя г.с. и къде ще ходите на фм,ако разбира се не сте решили да го правите директно към 20та мисля беше .....

# 657
Здравейте, момичета. Почти не ми остава време да седна на компа, защото тази седмица съм на работа, детето на детската градина и нямам време. Другата седмица съм решила да пусна отпуска 4 дни и след това да се върна за 1 ден на работа и след това да излизам в дълъг болничен. В петък съм на преглед и много се притеснявам дали с бебетата всичко е наред...  От няколко дни ужасно ми се гади и имам ужасни киселини, направо ще откача...
Вие как сте?  Grinning

# 658
flapper, как ще чакаме до септември! сакън! Laughing аз мисля най-късно на втората фетална морфология вече да знаем какви са бебетата Sunglasses

alaskan summer, този метод винаги ми е бил много смешен, защото нали езикът на жестовете казва, че когато си докосваме носа обикновено послъгваме Mr. Green

цвети, деси, понеже сме на вълна пол нали знаете, че казват, че ако ви се яде солено е на момче, а следко - на момиче. е, аз с първата си бременност не потвърдих това, но кой знае Simple Smile

адито, завидях благородно за скачащото ембри Laughing

ioana_ana, на фона на тсх 4,3, сега ти е супер, дори си под заветните 2. фт4 мисля, че е добре да се движи около средата на референтните стойности, така че и там си ок. дано и док да е на моето мнение! аз ще пускам в петък изследванията и ще докладвам и аз.
при коя лекарка във фемина се записа? аз преди си правих и двете ФМ там, но сега съм си запазила час за марков, че ме тресе параноята Laughing

# 659
ioana_ana аз също смятам, че са доста по-добре от предния път, по принцип е добре да дадеш и референтните стойности за комента, но сега видях, че си ги постнала в другата тема Simple Smile Ами добре вървят нещата, по принцип съветват да се стремим към TSH < 2,5 - преди бременност, TSH < 1,0 - в първи триместър, TSH < 2,5 - във втори и трети триместър
Предполагам знаеш, че зависимостта е обратно пропорционална, тоест колкото по - ниско е ТСХ, толкова по - високо е ФТ4 Simple Smile или поне така мисля Simple Smile 
Идеята е, че до 12 гестационна седмица ембриона  не е в състояние сам да синтезира тиреоидни хормони и за да обезпечи своите нужди, той използва изцяло тиреоидните хормони на майката Simple Smile
Прекрасно е, че антителата са ти в норми, направо ти завиждам Simple Smile
Стискам палци всичко да е прекрасно   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт