СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 382
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Пухче ,  можеш ли да споделиш при кой доктор ще бъдеш на ЖК в Софиямед и ако имаш някакви дрги подробности....
Записах час при д-р Кръшкова. доста положителни мнения прочетох за нея. Много се колебаех, д-р Димитров също го хвалят, но той предпочитал секцио-то, а  аз искам нормално раждане(разбира се ако се позволява от медицинска гледна точка). Д-р Узунова ми направи също добро впечатление, когато отидох да разпитам кога да се запиша за ЖК, какво включва и т.н. Да, колебанието беше голямо, но накрая реших да запиша при Кръшкова, а и така или иначе покрай скрининги и ФМ ще ме гледат и други доктори. Иначе Софиямед ми е близо и до вкъщи и до работа, а и четох че лекарите са добри, има поне 4, които преглеждат по ЗК.

# 466
Момичета, днес ходих на преглед, за да ме види след кървенето миналата седмица и почти се е разсеял хематома. Док ми каза, че е нормално да ме придърпва, ама днес цял ден почти не спира да ме придърпва. Пия но-шпа и дуфастон. Някоя от боли ли я така?
Пиех по 3 пъти, но ми го намали на 2 пъти.

Мен ме болеше така, понякога пак ме боли по същия начин. Придърпването понякога е когато се завъртам в леглото или направя някое рязко движение или кихна. Даже сега, понеже аз доста кихам, имам някаква алергия, и като кихна примерно вчера доста си ме срязваше. Но аз съм след ин витро процедура, и след пункцията все още не са възстановили яйчниците. Това видях на прегледа на 30.01. Добре че при мен не е постоянно, иначе и на мен ми казаха че нормално след като яйчниците не са се възстановили напълно. По колко пъти пиеш но шпа?

# 467
Здравейте,
днес бях на лекар и чух сърчице  Simple Smile Вървиме с 3-4 дни назад, но док. каза, че всичко изглеждало нормално. Ще се следя в Св. Лазар при д-р Банчева.
Имам малко странен въпрос има ли някоя от вас, която да си слага хиалуронова киселина в устните? Аз от доста време си слагам и се чудя дали е безвредно и по време на бременността?
Относно витамините аз приемам Пренатал, но честно казано ми става малко лошо от тях.

# 468
Как сте момичета?
Аз имам една приятелка бременна с термин началото на Август и много се радваме, че ще си бременеем заедно, макар че след няколко месеца аз ще съм Пловдив, тя в София.
Днес бях на изследвания и освен стандартните кръвна картина и урина, ми пуснаха токсиплазмоза, варицела, рубеола и цитомегаловирус. Сега се надявам всичко да е наред с резултатите и в понеделник в 17 сме на лекар за 2ри прегледи да чуем сърчице най-накрая и ние Simple Smile
На някоя от вас пускали ли са му всички тези изследвания?
Не можах да разбера защо гинеколожката ми не иска да ме регистрира преди 12 г. с. , а и не ми каза да си пусна изследвания?

# 469
Аз съм много хепи. Оказа се, че моя приятелка също е бременна, забременяла е около 10 дни след мен. Ще си бременеем заедно, голям кеф. newsm44 newsm68

Нощни очи, много готино Simple Smile

Просто се зачудих, а и не ми е показвал колко са пулсовете в минута, ама другия път Simple Smile

Каая, в началото е важно да има пулс, а колко точно са ударите е важно на по-късен етап (ама не помня кога Simple Smile  )

# 470
Здравейте, мили мами!
Да ви се похваля, аз днес сутринта имах неприятна изненада от една капчица кръв и се побърках от притеснение, както знаете ми е първа бременност и не съм запозната с всичко, говорих с две приятелки с деца и двете в един глас ми казаха тичай на лекар и аз треперейки като лист хукнах към доки!
Слава Богу, бебчо е ок, развит както трябва, със сърчице, което тупкаше на екрана, вижда се вече кое му е глава, кое коремче и наченки на ръчички и краченца! Голям е 1,68см.
А мама му умира от кеф, след това притеснение! Не откри доки от какво е била кръвта, но нямаше повече, все пак реши да ми изпише Дуфастон и някакво с магнезий не му запомних името!

# 471
Здравейте, мили мами!
Да ви се похваля, аз днес сутринта имах неприятна изненада от една капчица кръв и се побърках от притеснение, както знаете ми е първа бременност и не съм запозната с всичко, говорих с две приятелки с деца и двете в един глас ми казаха тичай на лекар и аз треперейки като лист хукнах към доки!
Слава Богу, бебчо е ок, развит както трябва, със сърчице, което тупкаше на екрана, вижда се вече кое му е глава, кое коремче и наченки на ръчички и краченца! Голям е 1,68см.
А мама му умира от кеф, след това притеснение! Не откри доки от какво е била кръвта, но нямаше повече, все пак реши да ми изпише Дуфастон и някакво с магнезий не му запомних името!
Много се радвам за теб,че всичко е наред. Когато прокървих видяха малко хематомче, но вече почти изчезна.

# 472
Здравейте и от мен!

Аз имам много работа, не можах да отида до ЛЛ да взема направление за ЖК. Защото ако взема само за преглед, после ще трябва да чакам 1 месец нали?

# 473
  • гр.Варна
Момичета,
Излязаха ми изследванията.Васермани,Хепатит,микробиология,всичко е ок!
Единственият проблем отново е СУЕ-то.Преди да забременея,то беше около 32-3.Сега е 49,при норма до 18.Сбремеността със синът ни,както писах по-горе,СУЕ беше 80.Сега много малко е нараснало.Вече не знам....само се притеснявам за щяло и нещяло! Rolling Eyes Rolling Eyes

# 474
Момичета,
Излязаха ми изследванията.Васермани,Хепатит,микробиология,всичко е ок!
Единственият проблем отново е СУЕ-то.Преди да забременея,то беше около 32-3.Сега е 49,при норма до 18.Сбремеността със синът ни,както писах по-горе,СУЕ беше 80.Сега много малко е нараснало.Вече не знам....само се притеснявам за щяло и нещяло! Rolling Eyes Rolling Eyes
Една приятелка беше заедно със мен при докторката и я пита точно за високи стойности на СУЕ, докторката каза че при бременност е нормално стойностите да са над нормата!
Дано помогна!

# 475
Здравейте!
От много време не съм писала, но ви наглеждам  Wink
Груповото бременеене и мен много ме радва. Имам по една приятелка, която ще ражда през май, юни, юли, август и аз - септември  newsm53 . На августовското бебе може и кръстница да стана, бях кума на родителите му  Wink

# 476
Здравейте момичета bowuu

Нямам много време да пиша, но искам само да кажа за СУЕ-то. Моето е 34, но ЛЛ ме увери, че няма причина за притеснение, защото било нормално по време на бременност стойността му да се завиши. Само че така и не ми стана ясно с колко тоюно е нормално да се "завиши".

Аз пипнах гадният грип, защото миналата седмица всичкитр ми колеги бяха болни и се състезаваха кой по-напред да ми се изкашля в лицето  #2gunfire Лошото е , че се наложи на крак да го карам тази седмица Sad . Но съм решила другата седмица да си взема отпуска и да си остана малко на топло вкъщи.

Пазете се от вируси , момичета Tired

Лек и ползотворен ден на всички   bouquet

# 477
Да се похваля и аз Simple Smile Аз ще си брееменея с моята първа братовчедка  newsm44 За нея това е втора бременност Simple Smile Има една три годишна къдрава принцеска, която много обичам  hug Надявам се и сестра й и тя да ни зарадва скоро, защото правят опити и ще бъде страхотно и трите да си гледаме дечицата заедно. Иначе покрай мен нямам никой, нито приятелки, нито от блока Sad Повечето са с по две деца, а както казаха по нагоре, някои не се решават на второ.

# 478
Здравейте момичета bowuu

Нямам много време да пиша, но искам само да кажа за СУЕ-то. Моето е 34, но ЛЛ ме увери, че няма причина за притеснение, защото било нормално по време на бременност стойността му да се завиши. Само че така и не ми стана ясно с колко тоюно е нормално да се "завиши".

Аз пипнах гадният грип, защото миналата седмица всичкитр ми колеги бяха болни и се състезаваха кой по-напред да ми се изкашля в лицето  #2gunfire Лошото е , че се наложи на крак да го карам тази седмица Sad . Но съм решила другата седмица да си взема отпуска и да си остана малко на топло вкъщи.

Пазете се от вируси , момичета Tired

Лек и ползотворен ден на всички   bouquet

А тия ти колеги да са чували за болничен??? По бързо си взимай отпуск и се лекувай, да се оправиш, че лошо да си болна и бременна Sad Да оздравяваш Simple Smile

# 479
  • Paris, France
Здравейте, мадами! Simple Smile

И аз да не остана по-назад, имам също бременна приятелка с термин през август. Проверяваме се периодично...
За изследванията, тук ми пускат за токсоплазмоза, за да се види дали имам антитела и после всеки месец, да не би да съм пипнала по време на бременността. Сега нямам антитела след първото изследване, та съветите са: много добре да се измиват суровите зеленчуци и плодове, месото да се готви добре (тук често го сервират с кръвчица), друг да се занимава с тоалетната на котката (ние нямаме) и да не се лапат неща, лапани от бебето (както аз лапам някой път бибата, знам, че звучи гнусно, ама се случва да нямам възможност да я измия, сигурна съм, че много майки го правят, но не всички си признават).  Mr. Green
ФМ ще си правя, тук е по веднъж на триместър, т.е. 3 за цялата бременност. Трябва да видя предната бременност кога ми пускаха БХС, тогава се бях ошашкала, защото нали има определени седмици, в които е най-добре да се пусне, а терминът, който докторът ми казваше, се разминаваше с 10-тина дни от термина по калкулатор и бях се вкарала във филми, че нещо ще излезе неправилно, че не е навреме и т.н. Сега дори не си знам термина, но като отида в края на месеца, ще се разбере. Предполагам, че тогава ще ми назначи ФМ и БХС. Всичките изследвания си ги правя в една и съща клиника, като записванията стават и ден предварително, затова не го мисля чак толкова.
Моето бебче утре навършва 8 месеца и му се подава първото зъбче, това са ми вълненията тия дни Simple Smile

P.S.: Може да ми пускате на лични идеи за заглавие на следващата тема. Може да са в рима, а може и не - важното е да присъства думата "септември" или производни. Ще пусна анкета като се посъберат повече предложения. И ако някой друг изявява желание да пусне следващата тема, нямам нищо против Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 15:37 от fashionmama

Общи условия

Активация на акаунт