Как се решихте на второ дете? - 2

• 15 476
  • 173
  •   1
Отговори
# 105
Така е, ситуациите, са различни, но описаното - да отгледаш сама дете, мен лично би ме отказало съвсем. Защото той колкото и да работи, има своите няколко часа почивка. А за теб не - 24/7. Нечовешко е.
Ако се стабилизират нещата, за да може да си поеме родителските функции - да. Защото децата искат не само пари, а и баща. За мен това е по-големият фактор, пари се изкарват...
Peace Абсолютно! Аз не си представям как само аз ще сменям пампераси и ще будувам по нощите, и още каквото се сетите  newsm78 На мнение съм, че жената, "само" гледайки децата вкъщи, не работи по-малко от мъжа, така,. че по този въпрос съм категорична - 50/50. С моя мъж нямах проблеми в това отношение - взема дейно участие в отглеждането и възпитанието на детето. И то с видимо удоволствие. Баща ми между другото, също не е от типа мъже, които ,прибирайки се вкъщи, чакат ракийката със салатка и се изключват от случващото се наоколо  Laughing Може би затова и аз имах подобни очаквания към моето момче, и той ги оправда  Heart Eyes

# 106
Решението бе дълго обмисляно. Имахме доста притеснения дали ще се справим финансово (най-вече това). И двамата бяхме решили, че няма да останем с едно, въпросът беше само кога е най-подходящия момент.  Живот и здраве, ако всичко е нормално, децата ни ще са с разлика от 6 години и 10 месеца.

# 107
Винаги сме искали да имаме 2 деца. Първото го гледах 2 години и исках да се върна малко на работа. След точно една година на работа забременях с второто (планирано).Разликата им е 3 години и 8 месеца. Каката е много самостоятелна и много ми помага.Да са ни живи и здрави децата.

# 108
За всеки нещата са индивидуални. Едни го виждат като още едно 5 годишно "блокиране", други като възможност да изживеят това щастие още веднъж. Въпрос на гледна точка. Лично аз ще се чувствам много по-щастлива, ако отделя още 5 години на отглеждането и възпитанието на дете, и  даря на дъщеря си, някой за цял живот. Отколкото да вися в някой офис и да се занимавам с чужди проблеми. Така и се реших на второ. И ако всичко е наред, ще имат разлика 5 години. Финансовата страна също не е за пренебрегване, но ние не оставихме при нас да е водеща.
Но пак казвам, всеки преценя сам и дано всеки е щастлив от избора си  Peace

# 109
Щом ше дариш на дъщеря си някой за цял живот и на този някой е редно да дариш, нали?

# 110
Щом ше дариш на дъщеря си някой за цял живот и на този някой е редно да дариш, нали?
Вече му го е дарила,с първото дете!  Laughing

# 111
Ааа, да, бе! Не е честно!  Naughty

# 112
Както казах е въпрос на гледна точка. Искаме две деца , имаме сили , желание и възможност - правим си ги и се молим да са ни живи и здрави ! Казах как е при мен , ако съм била полезна на някой добре, ако не,здраве да е !

# 113
Ама, защо подскачаш?  Simple Smile Аз имам две деца. Но малкото все пита, кога ще му родя бебе, защото не можело само голямото да си е имало такова в негово лице.

# 114
За всеки нещата са индивидуални. Едни го виждат като още едно 5 годишно "блокиране", други като възможност да изживеят това щастие още веднъж. Въпрос на гледна точка. Лично аз ще се чувствам много по-щастлива, ако отделя още 5 години на отглеждането и възпитанието на дете, и  даря на дъщеря си, някой за цял живот. Отколкото да вися в някой офис и да се занимавам с чужди проблеми. Така и се реших на второ. И ако всичко е наред, ще имат разлика 5 години. Финансовата страна също не е за пренебрегване, но ние не оставихме при нас да е водеща.
Но пак казвам, всеки преценя сам и дано всеки е щастлив от избора си  Peace

Според мен пък професията няма нищо общо. Нашата стоматоложка си направи кабинета в сградата, в която живее, взе си детегледачка, но всяка свободна минута беше при бебето. Даже си го и кърмеше. Има 2 деца с 3-4 г. разлика Simple Smile
Други мои познати също работят доста, имат 3 бр., че и сами си ги гледат Simple Smile
Аз работя от вкъщи, работата ми е приятна и лека, без конкретни часове, никакви усилия не ми коства да гледам и бебе, стига да поискам.
Има и жени, които пък въобще не работят, но не искат второ.

Човек иска ли, светът ще преобърне, но ще го има, не иска ли - оправдание ще намери Simple Smile

# 115
Това е абсолютно вярно. И аз все си търся оправдания. Синът ми го гледах до 8м и такава мъка ми беше че го оставих толкова малък, все си мислех че ако имам второ ще го гледам до 3г поне  Laughing

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 12:36 от iliana_mama

# 116
Ама, защо подскачаш?  Simple Smile Аз имам две деца. Но малкото все пита, кога ще му родя бебе, защото не можело само голямото да си е имало такова в негово лице.

И мен голямата дъщеря все ме питаше, кога ще й родя батко или кака  Joy

# 117
Не се сърди, човече, съгласна съм  Peace Аз споделям за моята ситуация, нито мога да преместя офиса на фирмата в задния си двор, нито мога да работя от вкъщи, нито мога да си позволя детегледачка или помощ от баби.
 Кумата ми има едно дете и категорично отказва да има второ или трето, тя си има нейните причини, финансови , от страх и други. Не я упреквам, дори я подкрепям. Важното е всеки да се чувства добре  Peace

# 118
i nii iskame vtoro dete no neznam kvo hte stane da li hte se xvane i se pretesnqvam dai te mako savet iskame mnogo  Wink Wink Wink Wink Wink Wink Wink

# 119

Общи условия

Активация на акаунт