Литературен спамо-чат - 4-та тема

• 29 724
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
И аз съм пътувала само в Северна Италия,
 ...
И аз така, поради което не мога да помогна за съжаление, но ако искаш наистина попитай в темата за която Миж те е упътила, дано са отзивчиви и ти помогнат Hug

Мижорана е скрита лимонка тя, отдавна я угадих Whistling Laughing

# 601
Ето една идея за по-сръчните от вас - http://www.edna.bg/kak-da/kak-da-si-napravim-podvyrziia-za-kniga-4633533

# 602
  • София
Ето разказвам ...  Laughing сега ми е смешно, ама тогава хич не ни беше до смях  Laughing
Ами случи се преди две или три години, няколко дни преди Коледа по време на една командировка. Бяхме в района на Мантова - Остилия, а обратният ни полет беше от Милано - летище Малпенса. То се пада точно от другата страна на Милано, ако идваш от Верона-Мантова. Свършихме си срещите там, обядвахме с партньорите ни дъъъълго и напоително както италианците си знаят  Wink и си тръгнахме обратно към Милано. По пътя обаче заваля сняг и стана едно невероятно задръстване точно преди Милано!  ooooh!  Задръстванията там са чутовни и без сняг, а падне ли 2-3 см. сняг настава пълна трагедия /"porca miseria", че  да не кажа и "porca Madonna" Laughing / , тъй като там си нямат и хабер от понятия от рода на "задължителни зимни гуми"  Laughing С две думи - пълзейки часове в миланското задръстване, видяхме опашката на България Еър. Ужас! Летището - фул с народ. Навън сняг вали на парцали и трупа. Затворени Франкфурт и Виена - оттам не можем да се приберем. Разни сикхи с тюрбани лежат по пейките, няма къде да седнеш... Пълна трагедия и никакъв шанс за самолет до България. Преди Коледа - нормално, всички полети са ангажирани от месеци. Направо ми се доплака  Cry От тогава намразих Малпенса   Cry
Звъним до София и едиственият полет, който ни намериха беше от Рим. Та така - обратно с кола под наем на юг, над 700 км до Рим, където на по-следващия ден си взехме самолета до София и баш на Бъдни вечер се прибрахме. Да ви кажа, много бях щастлива тогава, може би най-хубавата ми Бъдни вечер  Heart Eyes

# 603
  • Benelux / Varna
Mijjka, напълно те разбирам , точно преди 2 години преживях същото, само че аз така попаднах в Цюрих  Joy  И на мен сега ми е смешно, ама тогава хич не ми беше Simple Smile
При нас беше така: тръгваме сутринта от Амстердам, обаче още докато си печатаме бордните карти на летището , пише че полета е отменен, а времето чудно, няма причина. Оказа се, че самолета във Виена е с авария и няма да може да изпълни полета до Варна, така че няма нужда вобще да летим до Виена. Обаче то 2 дни преди Коледа, билети никакви няма. Добре, че бяхме от първите кипри в 5 часа сутринта, че се намериха две места до Цюрих със швейцарските авиолинии. От Цюрих щяхме да летим до София, защото те нямат полет до Варна и после от София до Варна с бг ейр. Та разходихме се до Цюрих, после си кацнахме в София и трябваше да чакаме 6 часа в София. В това време звъння на сестра ми във Варна, тя работи на летището и тя ми съобщава, че аз мога и да си мисля, че ще летя до Варна, ама такава снежна буря се задавало, че нямало да я бъде тая, затваряли летището. Тия в София луди ни направиха: ще летим, няма да летим, чекираме се, проверки, я сега излезте от безмитната зона, щото няма да летим, за Бургас хората излетяха,ние не. Оказа се, че няма да летим и се почнаха едни разправии, малеее ужас ви казвам: австрийските авиолинии от който си бяхме купили билетите трябваше да ни настанят в хотел, да ама те платили на бг= ейр да ни превозят до Варна, следователно трябвало бг ейр да ни настанят в хотел, ама, защото  те пък нямали свободни места за полетите за следващите два дни, демек да си поседим за Коледа в хотел в София, е да бе,,,!!!!
Накрая мъжа ми им тегли една майна на всички дето ни разиграваха цял ден и се качихме на влакчето , защото страната вече почна да се паралезира от снежната буря ( значи това не тази коледа, а предната беше) и автобуси бяха закъсали около Търново, че хората от автобусите и те на влака дойдоха. Та така и аз се разходих до Цюрих, после до София без да искам и накрая с бг железниците, ама си бях у дома за бъдни вечер и за Коледа!!!
И накрая като им писах жалба до авст.авиолинии беше най- хубавото : обезщетиха ни на 90% от заплатените билети, ама кошмара беше пълен де.

# 604
  • на североизток от Рая
 Зори и Миж, беше ми интересно да ви чета. Уж проблеми сте имали, а на мен ми беше интересно като история. И все по Коледа се е случило. Имате запомняща се Коледа в живота си.  Simple Smile

# 605
  • София
Зори, за Неапол отдели точно 2 дена.
Не съм ходила в Рим, но предполагам, че там ще има къде-къде повече и по-интересни места за разглеждане.
В Неапол - половин ден за отиване до кратера на Везувий, и половин ден за обиколка на Помпей.
Следващия ден за разходка из самия Неапол, малко шопинг и туй то.
Остави си повече дни за Рим  Peace !

П.С. Страхотни истории  Mr. Green !

# 606
  • Benelux / Varna
Кали, благодаря. Това за кратера на Везувий за пръв път го чувам, не ми е минавало през ума дори.  Аз си мислех и Херкулан да посетя в един ден с Помпей. Замислих се и до Капри да отскочим или Позитано. Имаш ли впечатления от тях. Иначе за самия Неапол не мисля да отделям повече от един ден и половина. Знам, че някой показваше тука в тая тема снимки от Помпей, ама кой беше не помня, да си признае веднага, да го поразпитам хубавко  hahaha

# 607
  • София
Знам, че някой показваше тука в тая тема снимки от Помпей, ама кой беше не помня, да си признае веднага, да го поразпитам хубавко  hahaha

Аз бях, аз  Mr. Green .

В Херкулан, Капри и Позитано не съм ходила. Сестра ми каза, че в Херкулан няма какво повече да се види от Помпей и много, много не си заслужава.
Екскурзията до Везувий е много приятна и препоръчвам на всеки, който има възможност да посети Неапол. На мен като на един отявлен кашкавал-турист (разбирай човек, който не си пада по ходене по баири) много ми хареса разходката до там. Пред входа на Помпей има автобусчета, които возят туристите до входа на Везувий. Аз се возих на едно такова  Laughing :

Скрит текст:

Автобусчето оставя туристите до входа на Везувий и ги изчаква там (2 часа и половина).
После се тръгва по една широка алея до върха:

Скрит текст:

Хубаво е да си вземете някоя по-плътна дрешка (суитчър или жилетка), че горе е по-хладничко. И вода. На самия връх има магазинче и сергийки за сувенири и бижута, направени от вулканичен камък:

Скрит текст:

И самия кратер:

Скрит текст:

За Помпей отидете или много рано сутринта или следобед, защото по-обяд слънцето е безмилостно, а там е открито пространство с много камъни. Вода - задължително си вземете.

Скрит текст:

В самия Неапол мястото, което най-си заслужава да се види е площадът, който е умалено копие на този във Ватикана. Както и крайбрежната ивица, също приятно място за разходка.

Това е, с което мога да помогна.

# 608
  • Benelux / Varna
Благодаря много , Кали! Със сигурност информацията ще ми помогне много!

И едно поздравче от мен тази сутрин, малко холандски рап, но е много свежо и е с приятна анимация, езика и да не разбирате, по картинките ще се ориентирате в историята Simple Smile
Мъжа ми постоянно ми я свирука в къщи, като ме обхване болестното състояние по туризъм. Цитирам го: " малко да ти светне пред очите и се чудиш де да миткаш пак Simple Smile "  И понеже сега му обеснявам какво и как планирам, ( той само ходи и естествено най- трудната част - плаща Simple Smile" тази сутрин ми постави ултиматум: " Ще те заведа в Рим, ако ми обещаеш, че няма да ходиш до Париж тази година, е как да му обещая - та това е кощунство, Париж ми е на 3 часа с колата, сестра ми ще ми идва на гости, не може да не я разходя до там Simple Smile. Той естествено се засмя само , защото знае, че това е немислимо. Та ето моя музикален поздрав :

ik neem je mee : naar Rome of Parijs ( ще те взема със себе си в Рим или Париж Wink ) , много важно уточнение е of , a не en
http://www.youtube.com/watch?v=UyTazPPWIKk

# 609
  • на североизток от Рая
Зори, вземи  и мен. Ще пътувам тихо, като куфар ще съм.  Flutter

Как интересно разказваш.  Simple Smile

Кали, гледам снимките не знам за кой път вече.  Hug

# 610
  • Benelux / Varna
Нелиии,  Hug

Отивам да се вихря в кухнята, ще тортоправяяяя Simple Smile
Хубав ден момичета!

# 611
От темата за ел. книги попаднах в рулит.
Знаете ли коя е най-сваляната книга?  Mr. Green
Ето ги по популярност http://www.rulit.net/books/bg/1/popular

# 612
  • София
Знаете ли коя е най-сваляната книга?  Mr. Green

Божебожебожебожеееееее  ooooh! !
 hahaha

Зори, радвам се, че съм била полезна.
Пък после ще чакаме твоите снимки от пътуването  Hug !

# 613
Много забавни истории Crazy

# 614
Миж, Зори, страхотни истории! Едва ли ви е било весело на момента, но пък спомен си е  Peace

Кали и твоя разказ в картинки е много интересен!

Зори, да пуснеш снимка на тортата!

Цитат
Че и се чудя аз защо не съм грешила
Нели, не си само ти. И аз не съм грешила така..Да се появя случайно в Рим или в Неапол  Crazy Но живота е пред нас, току виж сме съгрешили и ние  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт