Седми клас преполовихме - заедно тревожихме се и се веселихме! - №41

• 47 892
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
  • Русе
и аз ходя - нищо че слушам все едно и също. по-лошото е че някои учители дори не ни познават децата. И моята щерка много се е отпуснала - разсеяна е до безобразие. а и пролет идва - направо незнам. Оценката на последния пробен по мат е много ниска. И по-интересното е, че масово са в ниски оценки - почти 100 двойки. А задачите според мен не са трудни. Повечето й грешки са от недочитане, 3/2=1 ей такива.

# 556
От сега се зареждам с търпение и позитивизъм. Ще ми е нужен. Миналата година на  фервуарската родителска среща на предишния ми седмокласник си тръгнах разплакана от нерви и безсилие да обясня, че синът ми полага някакви усилия за подготовка. Никой не искаше да чуе това. Всички преподаватели крещяха - не учат, шумят, разсеяни са, ще се провалят.... беше ужасно преживяване. Утре очаквам нещо подобно.
Аз не ходя на родителски срещи, освен ако нямам нужда да се срещна с някой учител. Родителите нна проблемните деца почти никога не ходят, нещата си текат по старому.

PS Благодаря ти за ПИ на Регалия. Най-после вчера можа да го мине моята мързеланка.

Aко не беше укорителния поглед на сина ми, и аз бих се въздържала. Още повече, че едва ли има какво ново да ми кажат за подготовката му. На този етап съм запозната не по зле от учителите с  нивото му на знания.
Излезе сборника по математика  на просвета за 2014: http://www.book.store.bg/p95757/novi-testove-po-matematika-za-vy … kolaj-rajkov.html   
Според сина ми задачите се припокриват със сборника от миналата година на Златилов, но ако Ганис е по-добре запозната, да даде мнение - добър ли е този сборник. На сина ми са им го закупили задължително от училище преди седмица. Работи от него, но той се затрупа с толкова много помагала, че на практика няма как да изработи всичко във всички сборници...

# 557
  • Русе
качих пробния в пощата - съжалявам че е одраскан, но честно казано не ми се занимаваше.

# 558
  • София
Моето дете е от проблемните (говори в час) и аз винаги ходя на родителските срещи. Всъщност при нас няма липсващи родители.

Аз не мога да вляза в положението на учителите, както и те не влизат в нашето положение: децата са в трудна възраст и самите те не знаят къде се намират. Много им се ядосвам като почнат да се оплакват, вместо да подходят с добро.

elan , май забрави да прикачиш файла.

# 559
Вече толкова съм уморена от това учене и препускане, че искам всичко да свърши...

Това,което описва G..D.., за родит.срещи е идентично и при нас. Госпожите по "другите" предмети и при нас са много ядосани, че децата не ги слушат и показват лоши резултати, е, мен пък ме е яд , че системата е скапана и че децата не учат по нищо друго освен по математика и БЕЛ, така ще е и през другите години в бъдеще, с тази разлика , че ще добавим и някой друг западен език. Общата им култура и знания окуцяват със всяка изминала година.
Ганис, честито и браво на дъщеря ти !

# 560
  • Русе
Мдаааа, готово - убийте ме  #2gunfire - май не са само децата разсеяни.  Joy

# 561
Не е по темата, но да се похваля и аз като майка  Embarassed

Голямата ми щерка, която е трети курс СИ (Софтуерно инженерство) към ФМИ, СУ, днес приключи успешно сесията. От 10 изпита има среден успех (5,20 )  Laughing
Горда съм с нея:)
Браво! Grinning Умно момиче е, помня, че беше блестяща на матурата по БЕЛ, макар че това не е най-силната й страна. Много се радвам на такива деца, справят се навсякъде. thumbsup

# 562
Здравейте,относно сборника :
Цитат
Излезе сборника по математика  на просвета за 2014: http://www.book.store.bg/p95757/novi-testove-po-matematika-za-vy … kolaj-rajkov.html    
- и учителката на сина ми го препоръча -да го вземем като излезне.
Иначе имам въпрос - как успявате да мобилизирате децата?
Аз нещо не се справям,сина ми до сега се е явил само на пробните в Междучасие.За други пробни и не иска да чуе  newsm78 ?
А отивайки на последният пробен изпит,май по математика - беше от 13,30 или 14 часа ( не помня)- ЗАСПА В КОЛАТА- толкова се беше притеснил  Joy
Има ли и други майки с несериозни деца ? И как да се действа за напред?

# 563
  • Русе
ЪН, можеш ли да ми кажеш как да намеря материали от предни години от националния кръг на олимпиадата по БЕЛ. Днес ще отида до РИО-то да взема протокол, но не знам дали ще ми помогнат от там с материали (не мога да се свържа с инспекторката - надявам се най-после да я открия)

п.п. успявате ли да влезете в сайта на МОМН?

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 12:16 от elan

# 564
  • дядовата ръкавичка
Аз също съм на РС утре. При нас родителските срещи минават доста спокойно. Не знам, учителите ли са търпеливи или децата са свестни. Няма особени оплаквания за липса на дисциплина или знания. На моето чаве съм казала, че трябва да учи по всичко. Съдейки по резултатите от олимпиадите, и другите деца си учат.

# 565
п.п. успявате ли да влезете в сайта на МОМН?
И в двата.  Grinning
Упс. В стария в момента не, но преди малко влязох.

Пробвай тук. Изглежда се обновяват( местят).
http://www.mon.bg/

Даже има един национален кръг по БЕЛ, но е от националното състезание - тест, което се провеждаше преди - 60 въпроса.

# 566
  • Русе
Благодаря Дидева, информирана както винаги.
 Да за 2010г. - той е тренировъчен.

# 567
Здравейте,относно сборника :
Цитат
Излезе сборника по математика  на просвета за 2014: http://www.book.store.bg/p95757/novi-testove-po-matematika-za-vy … kolaj-rajkov.html    
- и учителката на сина ми го препоръча -да го вземем като излезне.
Иначе имам въпрос - как успявате да мобилизирате децата?
Аз нещо не се справям,сина ми до сега се е явил само на пробните в Междучасие.За други пробни и не иска да чуе  newsm78 ?
А отивайки на последният пробен изпит,май по математика - беше от 13,30 или 14 часа ( не помня)- ЗАСПА В КОЛАТА- толкова се беше притеснил  Joy
Има ли и други майки с несериозни деца ? И как да се действа за напред?

Aз съм вечно ръчкаща, мрънкаща, изискваща, досадна , натискаща.... и каквото още се сетите. Както казваше класната на сина ми - ' майка съм на две успешни деца и от опит ви казам, нямаше да са такива без постоянно натискане". Говоря за момчета, разбира се. Момичетата са друга бира.
Но знаете ли какво - когато нещата им се получават, децата са искренно благодарни за това. Така че нямам  скрупули. Нито сравнявам тяхното с моето време. Това, че мен не са ме натискали, не значи, че и аз трябва да постъпвам така. Все пак, това е било преди век... при тях работи друга система. Подавам допълнителна работа ежедневно и изисквам да бъде свършена. Следя да е изпълнено всичко подадено от госпожите в курса и училище. Помагам винаги и във всичко, ако ми се поиска помощ.

# 568
  • София - Рим и обратно
Госпожите по "другите" предмети и при нас са много ядосани, че децата не ги слушат и показват лоши резултати, е, мен пък ме е яд , че системата е скапана и че децата не учат по нищо друго освен по математика и БЕЛ,
И аз споделям всичко написано. Учителите с право мрънкат, но чия е вината за това неглижиране на предметите им?! На нашата РС буквално ми стана мъчно за учителката по география, която най-искрено се оплакваше, че никой не ходел на консултациите й, а децата масово имали двойки и тройки... Confused Е, кой да ходи, като са заети изцяло с предстоящите изпити по БГ и математика? Казах на дъщеря ми, и познайте нейната реакция - "Да бе, само ми е до нейната география!".

# 569
  • Варна
Дидева, благодаря за линка към сайта на Министерството - опитах се вчера да вляза и не ми се отваряше. Исках да проверя датите на външните оценявания, понеже синът ми ми говореше как в сряда, на 27-ми февруари, щели да имат външно оценяване по химия. Дали той се е объркал или аз не съм разбрала... При вас да се е чуло такова нещо?

Общи условия

Активация на акаунт