Седми клас преполовихме - заедно тревожихме се и се веселихме! - №41

• 47 548
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Annyto_e заведете детето на педиатър, след което може би на кардиолог, въпреки, че нарушение във функцията на бъбреците също би дала промяна в кръвното налягане. Надявам се и ви пожелавам да е било нещо временно, на аз бих постъпила така с моите деца. Всяко нещо установено навреме е лесно поправимо. Така и самата вие ще сте по- спокойна предполагам. Успех! Peace

# 646
  • София
Моят син вдига кръвно. Нямаше да знам, но беше болен от грип и го заведохме на спешния беше се влошил, там кръвното му беше високо. Тогава го отдадохме на вируса, но вируса отмина, пи антибиотик, всичко утихна, мина време , мерим кръвно и пак му е високо. Не е дебел, дори е слабушко.
Няма бъбречни и други проблеми, отдаваме го на притеснението около тази година. На пробния изпит след първия модул го заболяло главата и половин час нищо не писал. По принцип е веселяк и не показва външно притеснение, но вътрешно явно го преживява. Днес щял да припадне като разбрал , че има 5 на контролното по математика. Та, мисълта ми е , че най-важното е децата да са добре, рано им  е да изпушват още от сега, те първа им предстои живота.
Ани, ако не ти се виси по кабинетите, му направи пълна кръвна картина + креатинин + ТSH. Ако всичко е наред - мента, глог и вариана би трябвало да помогне Simple Smile

# 647
# 648
Ми не е съвсем така-втора немска има една паралелка тази година в повече,2АЕГ и миналата приемаха по 28деца ....Не се притеснявайте,който дерзае успява!

# 649
  • София
така и пише - 2-ра немска ще са с 1 паралелка повече, а децата щяли да са по 26, вместо с 28 деца в клас. Това е, за да има повече места за парашутисти, според мен. Вместо по 4 парашутиста (до 32 деца в клас), ще могат да приемат по 6 Simple Smile

# 650
Не съм от София, но първата мисъл, която ми мина беше същата, като на farra.  Grinning
Понеже хвърлям по едно око на осмокласната тема и на някои теми по училища, виждам как още в началото на учебната година паралелките се оказват с повече от 26-28 деца.

# 651
  • София
Излязъл е новият справочник за кандидатстване на "Педагог 6". Детето го донесе днес, т.к. правиха групова поръчка в училище. Втората част със списъка на училищата ще е през април. Ако някой има въпроси, моля.
Кора, би ли написала какво има в първата част на справочника щом списъка с училищата ще излезе във втора част? Аз имам миналогодишният им справочник и там освен списък на у-щата с кодовете има правилниците и наредбите свързани с кандидатстването, датите на изпитите, как се образуват баловете и тестовете от НВО от предходните години с решенията. Ако няма нищо, което да си заслужава ще изчакам направо втората част.
Втората част ще я получим безплатно. Така пише и на корицата.
Включва: Наредба на МОН - условия за кандидатстване, образуване на бала, класиране, записване и график. Класация по макс. бал на прием в паралелки на училищата в София за миналата година - първо и второ класиране. Учебно-изпитни програми по МАТ и БЕЛ - критерии. Тестове по МАТ и БЕЛ с отговори от матурите за 2011, 2012 и 2013г. и по два пробни изпита за двата предмета.

# 652
Бачкатори, бачкатори им трябаат. Не начетени млади хора с език и акъл. От край време е факт, че езиковите гимназии са врати към белия свят. Врати за изтичане на мозъци. И миналата година се напъваха и отваряха паралелки - то не бе козметика, не бе кетъринг... накрая половината ги закриха поради липса на кандидати.  Никой не ще да става електорат от типа прост бачкатор. Всички се борят да са интелигенция.   А и да си бачкатор в България е равносилно да си сложиш главата на въжето - заплати нищожни, често и нередовни, социални продобивки нула...как ще провлекат младия човек да вземе професия и след 12 клас да се включи в редиците на работническата класа.
На държавата обаче това не й е изгодно - и като мярка предприема подобни малоумни решения. Накрая обаче елитните гимназии пак ще пращят по шевовете, а  в техникумите ще се закриват паралелки поради липса на достатъчно на брой кандидати. Жалкото е, че така се стимулира връзкарството и приема по " втория" начин.

# 653
  • Пловдив
Това написаното няма как да е на 100% вярно, понеже училищата реално още не са одобрили план-приема за следващата година. Ако не се лъжа, ganis беше казала, че в тяхното училище тази година по план трябва да има една паралелка повече.

А за професионалните паралелки - за всеки влак си има пътници. Не всички искат да са в ЕГ /включително и моята дъщеря/. Имам позната, чието момче иска да учи за готвач и никой не може да го разубеди. Даже няма намерение да участва в класирането, защото тази специалност е с прием след 8 клас.

# 654
  • дядовата ръкавичка
 А и да си бачкатор в България е равносилно да си сложиш главата на въжето - заплати нищожни, често и нередовни, социални продобивки нула...как ще провлекат младия човек да вземе професия и след 12 клас да се включи в редиците на работническата класа.

Абе, то да се влееш в редиците на безработните (в момента повече от 40%) висшисти, пак не е много яко.
За мен основното, което дава добрата гимназия, е средата. Предполагаемо по-амбициозни, по-съвестни и разумни деца.
На РС вчера всички учители много похвалиха децата. Удоволствие било да се работи с тях, добри, разумни, възпитани. Никой не се оплака, че предметът му е занемарен, за сметка на БЕЛ и Мат. Та, ако можеше този клас да се запази и в гимназията, без колебание бих оставила детето си в него.  
Разочарована останах от моето хлапе, обаче. Оказа се, че ме лъже, крие оценки, има пропуски ... започвам сериозно да се притеснявам.

# 655
  • Русе

За мен основното, което дава добрата гимназия, е средата. Предполагаемо по-амбициозни, по-съвестни и разумни деца.
И моето мнение е такова. Въпреки че в нашия клас има проблеми, гимназията като цяло няма паралел - най- добрата е и като качество на учене и като ниво - влиза се с най-висок бал - да пушат съм видяла единици (може и да го правят, но не е пред училище), което говори за възпитание и т.н.
Особено ми е важно да я опазя от лоши влияния - наркотици, чалга и производните й,  и т.н.

# 656
  • София
И аз я четох тази статия и недоумявам как е по-важно едно училище да оцелее за сметка на деца, неприети там , където искат. Луда работа.

# 657
  • Варна
http://www.moreto.net/novini.php?n=242403  статия относно новия план - прием във Варненска област.
Малко инфо за пробните в МГ - на 09.03 ще има пробен само по математика, а от 16-ти ще започнат и по БЕЛ.

# 658
  • София - Рим и обратно
Moята дъщеря пък не иска да чуе за професионална гимназия или паралелка с друг профил, освен езиков. Даже ще пишем само паралелки изключително с езици, дори в обикновените гимназии. Поне е наясно къде й е силата. Действително, учейки език тя плува в своя вода. Решила е, че ще учи за филолог или преводач Simple Smile. Но дали ще й стигнат силите е отделен въпрос.

И за мен основното определящо е средата, затова ще пишем училищата с езикови паралеки по низходящ ред, спрямо баловете от миналата година, и където успее - там. Дано й е на късмет и да попадне в клас с читави деца. Този късмет може и да го няма и в най-елитното училище всъщност Confused.

Главоболието и при нея се получаваше сравнително често, ходихме на очен лекар, излезе минимален диоптър, за който дори не се налага да носи постоянно очила, но лекарката там ми обясни, че в тази възраст много често имат тези оплаквания, заради хормоналните промени.

# 659
Да споделя, моята мечта беше специалност системно програмиране в МГ. Това след като видяхме резултатите, разбира се. Синът ми отсече - аз от сега професия няма да правя! И така... по неговото желание - та право в езикова гимназия.  Трудно му е, но поне му е интересно, зер - сам си го е избирал. Дали ще успее да научи качествено езика( единственото му оправдание да е там) - това зависи от неговото усърдие и нашите доходи. Среда казвате... догодина ще си говорим  - като имате преки впечатления от средата. Сега всички ни крепи основно нейно величество Надеждата. И понеже и аз тая надежда за тазгодишния ми седмокласник не искам да си я развалям с приземяване в  реалноста в която попадна осмокласника - елитна реалност  Shocked.

Общи условия

Активация на акаунт