Седми клас преполовихме - заедно тревожихме се и се веселихме! - №41

• 47 493
  • 728
  •   1
Отговори
# 90
О , мерси   bouquet Сега ще погледна .

# 91
  • София
В сайта на СМГ са качени резултатите от пробния по БЕЛ.
www.smg.bg

# 92
  • Пловдив
Качила съм сборник със задачи ПИЗА в пощата отдавна - даже май два. на Архимед и на просвета ако не се лъжа.
Hug
Мдаааа, аз съм си ги дръпнала отдавна. Този на Архимед е с доста разнообразни и интересни задачи, на мен ми харесва.
Направила съм го на 2 части - условия и решения. Да мога да си гледам решенията само аз  Mr. Green

В пощата има и още едно помагало, но няма първа страница, та не знам издателство ...

# 93
www.smg.bg
Много благодаря! Много добър ни е е резултата, дано е реален..
От пробен до пробен 70 стотни разлика Joy

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 14:35 от peppia

# 94
Елан, седмокласните теми се четат от години от  учител по БЕЛ. Сменила си е потребителката леко ника и вероятно някои не са я разпознали. Преполагам,  че ако го пуснеш в пощата, тя ще даде мнението си за сложността му. Peace Правила го е много пъти преди.

Не знам дали имаш предвид мен, но няма значение. Ще погледна в пощата, интересно ми е за какво става дума, защото все пропускам по нещо важно покрай тази невъзможна визия.
Впрочем.....по време на изпита ще има затруднения с традиционните коментари, защото новия изглед с вид на вестникарска колонка вече ще е единствена възможност. Има алтернатива, слава богу....

# 95
  • София
В горният десен ъгъл на екрана във форума можете да изберете опцията за старата версия. Болднат текст е просто.
Лично аз я предпочетох. Peace
Аз съм фейсбук хейтър и мразя всеки ден да се озовавам в него! Щото лично на това ми прилича.

# 96
www.smg.bg
Много благодаря! Много добър ни е е резултата, дано е реален..
От пробен до пробен 70 стотни разлика Joy
А къде точно са качени резултатите, че намирам само тези от изпита на 01.12.?

# 97
elan, погледнах теста в пощата. Така, както са подбрани и подредени въпросите, наистина е малко по-труден от това, което традиционно се дава на НВО последните няколко години. Но...аз също имам в своя набор от тестове такива, със същата трудност, и по това време редовно ги давам на децата с ясното съзнание, че ги затруднявам. Целта е да свикнат  и с по-трудна структура на теста,за да се справят без грешки на по-лесната, а и ограмотяването няма как да стане без такъв тип въпроси. Това е всъщност целта на цялото упражнение, не само успешното полагане на изпита НВО.
 Ако оценката на този тест е около 5, значи детето се справя съвсем добре с материала за самия изпит и няма причина за драми сега в това отношение. Simple Smile Около решаването на теста винаги възникват въпроси по отношение на правописа и пунктуацията и каква по-добра възможност да се попълнят пропуските. Няма 100% съвпадение с формата на изпита, но е напълно оправдан като пробен тест. И аз давам такива.

# 98
  • София
http://www.smg.bg/dox/Rezultati_Proben_BEL_19.01.2014.pdf

Не зная дали ще се отвори  линка - но в "най четени" ще ги видиш.

Опс, писала съм едновременно с Peppia, сори!

# 99

Не зная дали ще се отвори  линка - но в "най четени" ще ги видиш.

Само че аз пуснах грешен линк, извинявам се.

# 100
  • Русе
Ън, благодаря ти за изчерпателния отговор.

п.п. Всъщност как се определя оценката по отделно за теста и преразказа съобразно точките?

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 15:36 от elan

# 101
  • София

дали може някой да го направи от pdf. v excel?

# 102
  • София
Farra, опитах да конвертирам, но не успях - пробвах в няколко сайта, но не се получи. И на мен ми се щеше да могат да се сортират резултатите за да се види къде е детето ми,че то тези проценти са много относително нещо. Преди СМГ публикуваха резултатите в екселски формат, сега не знам защо, но го правят в pdf. Може би си имат съображения, но не е много комфортно ....

# 103
  • Пловдив
Ън, благодаря ти за изчерпателния отговор.

п.п. Всъщност как се определя оценката по отделно за теста и преразказа съобразно точките?

няма отделна оценка на преразказа
има оценка за теста и оценка тест+преразказ
тест - максимум 65 точки
тест + преразказ - максимум 100 точки
в предните теми на няколко пъти е давана миналогодишната формула за изчисляване на оценката.
Но няма гаранция, че тестът е оценяван по тази формула. Не се знае и каква ще бъде формулата тази година.

# 104

Общи условия

Активация на акаунт