Рискова бременост

• 3 599
  • 26
  •   1
Отговори
Здравейте на всички мами!!!Искам да питам нещо:имам общо 4 спонтанни аборта като последния е в началото на 3 месец имаше открита аномалия и трябваше да се прекъсне бременността.Вчера бях на гинеколог и ми препоръча да си направя цветна снимка и хистероскопия ??Някои ако има подобен проблем нека сподели.Благодаря Ви предварително.

# 1
Съжалявам за случилото се ! HugИзвинявам се ,ако съм невежа,но цветната снимка нали е за проходимост на тръби,а щом си имала бременност,защо е нужна? Гинетични изследвания също се предписват при няколко спонтанни аборта.

# 2
И аз това се питам и не мога си обесня,докторката каза:''да има забременяване,но било хубаво всичко да се види".При мен първите спонтанни аборта 6-7 г.с.,а последния имах завишени стойности на НК и ми вливаха имуновенин. Sad

# 3
  • София
Други изследвания освен НК правиха ли ти? Хормони на ЩЖ, имунологични, генетични изследвания, както и за хламидии,микоплазми и уреаплазми...тия са от най-важните, имаше и още,но най-добре лекар да ти ги назначи. Намери си компетентен доктор. Не са ми правили нито цветна снимка, нито хистероскопия (с 3 спонт аборта бях) и за щастие успешна бременност след това! Кураж!

# 4
Благодаря ти за споделеното nimfi4ka,да имам направени генетични,хормоналните пуснах(тат и мат) нямам проблеми,имунологични(ANA i АФА) чакам резултати и сега ще пускам тези за инфекциите(хламидии,микоплазми и т.н.).Аз съм в Пловдив и уж отидох на много добър специалист д-р Топалова от АГ Селена и тя пусна хламидиите и др. и каза препоръчително е да се направи цветна снимка и хистероскопия. Cry Embarassed

# 5
Ако може nimfi4ka да кажеш откриха ли проблема,който причинява спонтанните аборти??

# 6
Deana Petrova ,според мен не е излишно да се направи ЦС,смята се че абортите/кюретажите/ са предпоставки за възпаления и съответно увреждане на тръбата.Има и една теория,че ако тръбата е увредена в нея се събира течност,която уврежда ембриона,но аз съм говорила със водещ професор в областта,чието мнение е,че това не може да повлияе на развитието щом става въпрос за 3-ти месец.Ще чуеш всякакви неща.Важното е да вярваш на лекуващия те лекар.Попаднала си на добро място.Повярвай нищо не е излишно,важното е да намериш причината.
И аз съм в тази борба и ти стискам палци!

# 7
Здравейте,аз съм от Велико Търново и искам да споделя един случай с една моя приятелка,за която много ми е мъчно че не мога да помогна.Тук няма специалисти за жалост в областта с проблемна бременност.Та,случая е следния:Моята приятелка забременява и си прави тест,положителен,ще има бебе,но като отива на лекар,той и казва че е рано за картон и водене на бременност и и казва да отиде пак след две седмици.Но след няколко дена моята приятелка е с болки в корема,обажда му се тя,а той и казва да пие No-Spa,та да успокои болката,след няколко дена моята приятелка е с обилно кървене,преглеждат я и и казват да лежи,даже в болницата иначе ще загуби бебето.Изписват и лекарства за спиране на кървенето,но нищо повече като преглед и установяване на проблема,казват и да отиде пак след една седмица.Сещайте се в каква паника е моята приятелка.Толкова повърхностно я прегледали,че нямам думи и ей така за едната некадърност на лекарите тя може да загуби бебето си!!!!Не знам какво да я посъветвам и при кого да отиде,знам че в Плевен са добри лекари,но тя няма как да пътува.Толкова лоши,без съвест са нашите лекари тук,че да те е страх да отидеш,за да не те УБИЯТ!!!!Много ми е мъчно.Затова моля,ако някой може да ни насочи нека пише по темата. ThinkingТолкова се чудим къде и при кого,за да се роди едно здраво бебече,без проблеми.

# 8
На мен след два аборта ми препоръчаха- генетичен анализ. Тромбофилия и 500 инжекции по-късно имам две прекрасни деца. Бях толкова отчаяна, а решението е било толкова лесно. Направи всичко, което те посъветвала нимфичка. Всичко започва с един добър лекар.

# 9
  • София
Ако може nimfi4ka да кажеш откриха ли проблема,който причинява спонтанните аборти??

Да, откриха завишено ТСХ, завишени НК клетки и неусвояване на фолиева киселина. Освен това и спермограмата не беше много добре, но предвид, че забременявах, решихме да не задълбаваме до край и там. Мъжа ми все пак пиеше Проксийд и Фертилейд.

# 10
Здравейте на всички. Искам да споделя и моя проблем и някой да ми каже имал ли е подобен.
 Значи...закъсня ми с 2 дни, направих тест и  EFP , но 2 дни по-късно вечерта усетих болки в корема като преди да ми дойде и на сутринта кафяво течение. То просължи 2 дни ,а след това премина в червено, като при менструация. 2 дни с червено, без болки,единствено през нощта,както преди цикъл, та се наложи да пия Нимезил, колкото и да не ми се искаше.. Днес е 5-ти ден и взе да намалява. Възможно ли е да е имало бременност и да се е прекратила от само себе си? Ще посетя лекар,  когато има свободен час. ( не съм в БГ) Да направя ли отново тест? Има ли смисъл ? Притеснена съм и объркана.  Sad

# 11
Аз искам да споделя мнението си и да кажа,че според мен е добре в най-скоро време да отидете на преглед,аз четох доста неща по тази тема и едно от тях беше за "кухото яйце",отвратителен термин,но случая,който споделяте ми е доста подобен.Нещата са доста спорни,но като цяло това представлява сак,който се образува и при бременност,но "кухото яйце"е образование,а не бременност,то се пука и след седмица протича кафеникаво течение,както го описвате.Според мен няма смисъл от втори тест,ами преглед при лекар,специалист.Но наистина е доста спорен въпрос,може да става въпрос и за цветна бременност.Аз малко по горе споделих случай с моя приятелка,тя е бременна,но е с кървене.За сега лекаря нищо конкретно не е казал,ами да лежи иначе може да загуби бебето.Затова моя съвет към вас е да се прегледате при специалист,за да се уточни точната причина.Няма смисъл да се гадае и да се притеснявате,ами действайте,за да се уточни с точност и да сте спокойна.Пожелавам ви късмет.  bouquet

# 12
Аз искам да споделя мнението си и да кажа,че според мен е добре в най-скоро време да отидете на преглед,аз четох доста неща по тази тема и едно от тях беше за "кухото яйце",отвратителен термин,но случая,който споделяте ми е доста подобен.Нещата са доста спорни,но като цяло това представлява сак,който се образува и при бременност,но "кухото яйце"е образование,а не бременност,то се пука и след седмица протича кафеникаво течение,както го описвате.Според мен няма смисъл от втори тест,ами преглед при лекар,специалист.Но наистина е доста спорен въпрос,може да става въпрос и за цветна бременност.Аз малко по горе споделих случай с моя приятелка,тя е бременна,но е с кървене.За сега лекаря нищо конкретно не е казал,ами да лежи иначе може да загуби бебето.Затова моя съвет към вас е да се прегледате при специалист,за да се уточни точната причина.Няма смисъл да се гадае и да се притеснявате,ами действайте,за да се уточни с точност и да сте спокойна.Пожелавам ви късмет.  bouquet

При вас какво се оказа и какви мерки се взеха ? Не съм в БГ и са достра трудни нещата с посещаването на лекар ( заради осигуряването)  и за това още не съм отишла и се забавих

# 13
Няма развитие на проблема,в петък е на преглед моята приятелка,но тя е в 4-5 седмица.А когато е в началото подобно кървене може да е само този случай,който описах за"кухото яйце",а в чужбина наистина е сложно.Не знам как да ви посъветвам,но според мен лекар най-добре ще каже за състоянието,не може да се гадае,това имам предвид,а освен това при всяка жена е различно.Затова се посъветвайте поне с лекар от България,познат или поне човек,който е запознат.Това е според мен.

# 14
.А когато е в началото подобно кървене може да е само този случай,който описах за"кухото яйце"

Според мен и специалист би изразил трудно такова категорично мнение!Може да е и застрашаващо бремеността кървене,биохимична бременност или нещо друго.Ако момичето не беше направило тест,нямаше да има представа от положителният резултат.С биохимична организма се изчиства с идването на цикъла,докато с кухо яйце се прави кюретаж в повечето случаи и се открива в по-късни седмици с видеозон.Сега това,което би дало информация е нивата на хормона на бременност,което може да се проследи с кръвен тест и задължително лична среща с доктор.

Общи условия

Активация на акаунт