Сдружение Чарлз Дикенс в 145то Младост

• 92 550
  • 505
  •   1
Отговори
# 135
Няма да ги загубите. Миналата година бях записала дъщеря ми в Послушковци и ест. платила входящата такса, но я приеха на второ класиране в Шилер. Изтеглих й документите и ми върнаха таксата, с 30 лв по- малко, уж заради разходите по изпита. Тогава бях толкова щастлива от успеха в Шилер, че просто махнах с ръка и ги прежалих тези 30 лв.

DoGma_PrObe, а миналата година спомняш ли си колко деца горе-долу проеха в Шилер на 2-ро класиране?
В нашият клас (ПГ към сдружение Шилер) имаше едно момиче, което беше записано в 1-ви клас (съответно платени 2 такси от по 140 лв), но на 16.09, се оказа, че родителите на въпросното дете са се отказали и към края на септември (тогава разбрали, че подг.група ще има само в 145 ОУ, а в 55 СОУ са само от 1-ви клас и явно им е било далече, поне това се тиражираше) приеха друго момиченце от резервите.
За друг случай не знам.

# 136
Здравейте,

Някой знае ли дали ще има втора паралелка за подготвителна група към Дикенс?

Здравейте,

Вероятно няма да има втора паралелка ПГ в Дикенс, защото като второ желание за обикновена паралелка са над 20 човека.  Cry

# 137
Как така като второ желание? Откъде тази информация?

# 138
Как така като второ желание? Откъде тази информация?

Вие като кандидатствахте и подавахте документи не записахте ли второ желание? Не съм сигурен за ПГ как е, но при кандидатстване за Дикенс за 1-и клас имаше опция за избор на второ желание.

# 139
Не, за ПГУ никой не ни е питал нищо.

# 140
  • София
Паралелката в свободен прием е само за 1-ви клас.
За Дикенс ще има само една ПГ (потвърдено от директорката на 145), с прием 24 деца.
Успех!

Аз чакам 2-рото класиране за там  Peace

# 141
  • София
Интересна ми е темата. След като изчетох всичко имам следните въприси:

- освен първоначалната такса, колко се плаща на месец за въпросто езиково обучение към Дикенс?И тя какво включва - само езиковото обучение следобед?

- някой по напред беше споменял Луис Карол - това сдружение за какво  и къде е?

- на сайта на 145-то има критерии за прием и за свободната паралелка, и за тези на Дикенс и Шилер. Тези критерии как се съчетават с изпита, за който говорите тук. Нещо не ми стана съвсем ясно.

благодаря ви предварително   bouquet

# 142
Някой има ли представа дали класирането за Дикенс ще излезе днес, в сайта им пише ДО 30.05.? Толкова много време се мина вече ....

# 143
  • София
Вчера звънях по тел. в 145-то и говорих с директорката. Потвърди ми, че класирането за 6-те подготвителни паралелки (5 Шилер и 1 Дикенс) ще бъде обявено днес, и че трябва да го качат и в сайта им, но ако не го видим там, да си идем на място.
Попитах на какъв принцип ще класира децата, приети и в двете сдружения: днес ще бъдат класирани и в английска и в немска паралелка, и след записването ще обяви свободните места в зависимост от решението на родителите и това къде са записали детето. Така че да следим информационните табла; на/след 16.06. ще се обявят свободните места за подготвителните групи.

# 144
Просто ми е странно, защо толкова много се забавиха, кандидатите за Шилер са в пъти повече, а самото класиране го извадиха преди 10 дена... Какви толкова сложни критерии има, които трябва да се комбинират с резултатите от тестовото изседване, че да не могат да направят класирането вече 1 месец след като извадиха резултатите от теста на децата.... Ако не се лъжа резулататите от теста излезоха още на 29.05.., а децата са 91, не са хиляди.... Това поражда доста съмнения, предполагам не само у мен...

# 145
Грешка, датата за резултатите беше 29.04., а не 29.05., естетсвено  Grinning

# 146
  • София
Просто самото класиране по паралелки се прави от училището, а не от Дикенс/Шилер.
Според мен за Сдружението нещата са ясни: 12 момичета, 12 момчета. Тегли се чертата преди №13 в списъка и това е! Те тяхната работа са си я свършили, доста бързо при това.
За тях на практика предимствата не важат, самте те си го казаха. Нямат работещи в училището, знаят си се, те са родителите на 1 клас деца. Нямат и кандидастващи втори деца в тази кампания.

От тук насетне обаче, колко и кои деца ще се запишат, и към кое Сдружение точно, предстои да се види...  Peace

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 14:57 от desitka*

# 147
Значи със сигурност отпада вариантът да има още една паралелка към Дикенс, така ли?
Аз се надявах да не се събере цял клас, че да ни огрее и нас.  Sad

# 148
  • София
Значи със сигурност отпада вариантът да има още една паралелка към Дикенс, така ли?
Аз се надявах да не се събере цял клас, че да ни огрее и нас.  Sad

Да, 1 подготвителен клас към Дикенс ще има, по думите на Директорката на 145.

# 149
Всъщност, сега като се замисля, може би се бавят именно заради тази втора евентуална паралелка. Вероятно изчакват до последно дали ще се съберат желаещи за "обикновената" паралелка. А може и да няма нищо такова... просто сега се сетих и за това...

Общи условия

Активация на акаунт