Сдружение Чарлз Дикенс в 145то Младост

• 92 558
  • 505
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Значи със сигурност отпада вариантът да има още една паралелка към Дикенс, така ли?
Аз се надявах да не се събере цял клас, че да ни огрее и нас.  Sad
И аз, макар че се записахме в ЛК, но ще прежаля таксата на драго сърце, само да ни приемат в Дикенс..
Записването за 1-ви клас е в периода 04.06-05.06 и все си мисля, че има надежда да не се запишат достатъчно деца.. Дано!

# 151
Просто ми е странно, защо толкова много се забавиха, кандидатите за Шилер са в пъти повече, а самото класиране го извадиха преди 10 дена... Какви толкова сложни критерии има, които трябва да се комбинират с резултатите от тестовото изседване, че да не могат да направят класирането вече 1 месец след като извадиха резултатите от теста на децата.... Ако не се лъжа резулататите от теста излезоха още на 29.05.., а децата са 91, не са хиляди.... Това поражда доста съмнения, предполагам не само у мен...

Здравейте,

Съмнения в какво? Класирането се извършва от ръководството на училището, а не от Сдруженията. Нека не забравяме, че всички деца кандидатстват в 145 ОУ, а не в частни училища Шилер и Дикенс.

Нека да помислим малко преди да пишем каквото и да било. Хората се мъчат да направят нещо хубаво, а пък ние защо ли да не ги оплюем - по стар български обичай.

# 152
Паралелката в свободен прием е само за 1-ви клас.
За Дикенс ще има само една ПГ (потвърдено от директорката на 145), с прием 24 деца.
Успех!

Аз чакам 2-рото класиране за там  Peace

За сега Дикенс ще имат прием по една паралелка за ПГ и една за 1-ви клас (нямаше тест за първолаците, а подбора е изцяло по документи), ако не се събере обикновена паралелка в 145-то ще има втора ПГ в Дикенс. 

# 153
Просто ми е странно, защо толкова много се забавиха, кандидатите за Шилер са в пъти повече, а самото класиране го извадиха преди 10 дена... Какви толкова сложни критерии има, които трябва да се комбинират с резултатите от тестовото изседване, че да не могат да направят класирането вече 1 месец след като извадиха резултатите от теста на децата.... Ако не се лъжа резулататите от теста излезоха още на 29.05.., а децата са 91, не са хиляди.... Това поражда доста съмнения, предполагам не само у мен...

Здравейте,

Съмнения в какво? Класирането се извършва от ръководството на училището, а не от Сдруженията. Нека не забравяме, че всички деца кандидатстват в 145 ОУ, а не в частни училища Шилер и Дикенс.

Нека да помислим малко преди да пишем каквото и да било. Хората се мъчат да направят нещо хубаво, а пък ние защо ли да не ги оплюем - по стар български обичай.

Не съм "оплювала" нищо. Аз също смятам, че има реални шансове от това сдружение да се получи нещо добро! Ако не бях на това мнение въобще нямаше да съм в този форум и въобще нямаше да очаквам класирането!!!
Просто споделих, че ми е странно защо е толкова дълъг срока, за да се направи класиране за 90 деца, чиито резултати от теста излязоха преди месец. Та това си е цял месец! И тъй като отговори на тези въпроси нямаме, за това се пораждат такива съмнения в мен. Искрено се надявам, че всичко е наред и е коректно.

# 154
Списъците с приети са качени на сайта на 145-то. Но едни и същи деца присъстват и в двата списъка. Защо толкова време тогава им отне да ги обявят? Мислех, че забавянето е заради прозвъняване на родителите, чиито деца са приети и в Шилер и Дикенс, за да не се получава дублиране. 
И не мога да разбера защо в Дикенс са приели 12 момичета и 13 момчета? Не виждам да има близнаци  newsm78

# 155
  • София
Има близнаци - Виктория и Димитър Т. Д.
Да, списъците са точно както очаквах-едни и същи деца и на двете места. Това можеше да се избегне веднъж, ако бяхме заявявали желания още про подаването на заявления за кандидастване, и втори път, ако се бяха свързали за предварително записване с родителите на приетите и в двете Сдружения деца (все пак става дума за няколко, не за десетки или стотици).

След записването, т.е. на/след 16.06. ще ъдат обявени свободните еста, в зависимост т записването на дублиращите се.
Чакам 2-ро класиране за паралелката на Дикенс.  Peace

# 156
desitka* на кое място сте? Момче или момиче?

# 157
  • София
desitka* на кое място сте? Момче или момиче?

Момиче.
Но са свалили списъка с резултатите, от сайта на Дикенс. В офиса си го имам разпечатан. Преди нея имаше 5 момичета, приети и в Шилер-4 от списъка, и 1 от резервите. Ако те се запишат в Шилер, със сигурност ще има размествания и имаме голям шанс да мине над чертата  Praynig

От приетите в Дикенс, 4 момичета и 5 момчета са приети и в Шилер. Някой по-назад беше писал точно за близнаците-че ги познава, че са се явили на всички изпити, че са били много подготвени, и че предпочитат Шилер... Очаквам да има размествания и стискам палци за 2-ро класиране Peace

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 20:48 от desitka*

# 158
До тук във форумите сякаш само една мама се появи (или поне аз само нея засякох), която каза, че нейното дете е прието и към Шилер, и към Дикенс, и се колебаят кое да изберат... Други май не са се появаявали с подобна дилема, за да изкажат предпочитанията си

# 159
  • София
Проверих и за жалост няма да има 2-ра паралелка за Подготвителна група към Дикенс, защото вече е обявен списъка на един 1-ви клас от 24 деца извън сдруженията.
Жалко, с 2-ра ПГ щяхме да влезем 100%. Sad
Сбогуваме се значи с всички надежди за 145-то и Ш и ЧД.
Успех на приетите, дано са щастливи децата ви и вие покрай тях   bouquet
Надявам се и ние да сме доволни и щастливи, па макар и на друго място!  Simple Smile

# 160
Съжалявам и аз, това ми беше надеждата за прием - да открият все пак втората паралелка.
Ами, догодина в първи клас някъде другаде и това е. Весело лято на дечицата и успехи на родителите   bouquet

# 161
Проверих и за жалост няма да има 2-ра паралелка за Подготвителна група към Дикенс, защото вече е обявен списъка на един 1-ви клас от 24 деца извън сдруженията.
Жалко, с 2-ра ПГ щяхме да влезем 100%. Sad
Сбогуваме се значи с всички надежди за 145-то и Ш и ЧД.
Успех на приетите, дано са щастливи децата ви и вие покрай тях   bouquet
Надявам се и ние да сме доволни и щастливи, па макар и на друго място!  Simple Smile

Обявеният списък от 24 деца извън Сдруженията се оказва не съвсем така, защото в момента не достигат 7 деца за създаване на тази паралелка http://145oy.com/?p=1884. Има надежда!

# 162
  • София
Обявеният списък от 24 деца извън Сдруженията се оказва не съвсем така, защото в момента не достигат 7 деца за създаване на тази паралелка http://145oy.com/?p=1884. Има надежда!

Да, но ще се запълва чак до 15.09 като свободните места ще бъдат обявявани периодично до попълване на максималния брой места в паралелката. За, инфо - бяха 11 липсващи в началото на юни, сега са 7, скоро 2-3 и така до 15.09 ще си има 1 паралелка извън Сдруженията.
Напразни надежди не тая и вече имаме други планове за детето си Simple Smile

# 163
ПОИСКАХ ДА ВИДЯ РАБОТАТА НА ДЕТЕТО МИ - НЕ МИ ГИ ПОКАЗАХА И НЯМА ВРЪЗКА С ТОВА ИЗМИСЛЕНО СДРУЖЕНИЕ. .. НЕ ХОДЕТЕ НА НАГЛАСЕНИ ИЗПИТИ КАТО ТОЗИ. ИЛИ ХОДЕТЕ-ИЗБОРА СИ Е ВАШ....ИНАЧЕ ГОВОРЯТ МАЗНО И РАЗБИРАЩО  ДВАМАТА НАСТОЯТЕЛИ. ЗАЩО НЕ ПОКАЗА РЕЗУЛТАТА БЕ НЕЩАСТИК? НЕЩО ДА КАЖЕШ???

Последна редакция: ср, 12 ное 2014, 07:12 от петко рачев

# 164
  • Sofia
Г-н Рачев, защо не проучихте как стоят нещата преди да кандидатства там детето ви? Предполагам никой не ви е карал насила да се яви на изпита newsm78

Общи условия

Активация на акаунт