Сдружение Чарлз Дикенс в 145то Младост

• 92 300
  • 505
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Ванили, не знам дали би искала да споделиш кой номер в класирането е било детето ти. Защото 12-ти и 13-ти номера при момчета и момичета явно са приети, което трябва да е станало на второ класиране, след като приемат само първите 11 на първо.

# 286
Ванили, не знам дали би искала да споделиш кой номер в класирането е било детето ти. Защото 12-ти и 13-ти номера при момчета и момичета явно са приети, което трябва да е станало на второ класиране, след като приемат само първите 11 на първо.
Защо смяташ, че са приети?

# 287
Значи, на Първо класиране приеха до 12 или 13 място беше(не помня дали 12 или 13 бяха приети), говоря за момчетата, т.е. чертата беше след 12-тото или 13-тото прието момче. След това НЯМАШЕ второ класиране, НЯМАШЕ нито едно прието момче, чакащо на първите места след чертата, защото казаха, че нито един от приетите не се е отказал и са се записали всичките обявени от първо класиране.... Лошото, е че аз със сигурност знам за 2 деца, които не са се записали след първото класиране, т.е. това са 2 осовободени места, но какво е станало с тях не знам.... вероятно по някакъв друг ред,уви, са приети някакви други деца. Но със сигурност това не са първите чакащи след чертата.....

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 11:33 от vanilly

# 288
  • София
На 11 стр. има мнение на инсп.Гаджет от 30.05.2014г, след излизането на списъка на приетите в 145-то за мин.година - приели са 13 момчета и 12 момичета, общо 25 деца (заради близнаци, иначе първоначално обявеното беше за 24 (12/12) ).
Т.е. "чертата" мин.година беше пред момче №14 и момиче №13. На 2-ро класиране обявиха само ЕДНО освободило се място за момиче.

Който както иска да си тълкува последвалия прием и настоящия състав на класа  Peace

# 289
  • Sofia
Мислех, че са приемали по 11 деца от пол както е и тази година.

Допълвам се. Три момичета и едно момче със задни места от миналата година са първокласници в Дикенс тази година. Фороско, какво ще кажете? Само едно задоволително обяснение има- че са приети тази година директно в първи клас, така ли е?

Последна редакция: пт, 05 юни 2015, 11:25 от desive78

# 290
Чудех се дали някой знае колко точки са изкарали момичетата, които са приети или тези, които биха имали шанс за второ класиране?

# 291
  • София
На сайта на училището пишеше, че всички деца, които са приети директно в първи клас ще са към сдружението.
Възможно ли е в държавно училище, което е единствено в Младост 1А, всички първолаци да са платено (или да са задължени да плащат по поне 150 лева на месец за занималня)? И само на мен ли това ми изглежда странно?

# 292
Възможно ли е в държавно училище, което е единствено в Младост 1А, всички първолаци да са платено (или да са задължени да плащат по поне 150 лева на месец за занималня)? И само на мен ли това ми изглежда странно?

Миналата година именно заради подобно питане и подадена жалба в Общината приеха само 1 вместо 2 паралелки подготвителна група към Дикенс, за да има място за един 1-ви клас извън сдруженията.
После обаче се оказало, че всички от този клас искали да учат засилено английски и така тази година пак приемат един клас без изпити и без нищо, уж за деца от квартала, но към Дикенс, че по дефолт явно пак ще искат да плащат по 150 лв.
И на мен ми изглежда странно и не коректно, но не съм от квартала, за да се задействам за нещо.
Пък и всяка година ли трябва да се подава жалба??

# 293
  • Sofia
Пропускаш,че миналата година въпреки че е отпуснат един клас извън Дикенс, за него не са се събрали достатъчно деца и е трябвало да го разформироват. От сдружението ни казаха, че  записаните деца са били разпръснати в другите класове с прием, но не са посещавали следобедните платени занимания.

Не знам защо казваш, че сега "уж били от квартала". Те СА само от квартала, защото това е основният критерий за прием. Според мен пък не е честно 100 деца да кандидатстват за 20 места, а накрая в Дикенс да приемат още толкова без подбор само защото живеели на близо.
Доколкото знам преди да се появи Шилер училището е било много западнало. Истината е, че сега го търсят заради сдруженията. Ако те си хванат пътя не знам дали ще напира някой да учи там.

# 294
  • София
Според мен пък не е честно 100 деца да кандидатстват за 20 места, а накрая в Дикенс да приемат още толкова без подбор само защото живеели на близо.

Може би са забравили да те попитат как е честно според теб. Кажи къде според теб трябва да учат децата от Младост 1А? И ще е честно ли според теб, ако на твоето дете не му разрешават да учи в района, в който живеете, само защото в училищата във вашия район има занималня?

# 295
  • София
От тази година даже приравниха живеещите и работещите в Младост 1А, което още повече утежни положението за кандидатстване. Според мен всеки квартал трябва да си има по едно сдружение, за да няма проблем с приема. Малко ми се струва глупаво деца от цяла София да пътуват с часове само и само за да учат в полето край София Simple Smile Все пак след края на двора почват ливадите  Laughing Laughing Laughing

# 296
Според мен пък не е честно 100 деца да кандидатстват за 20 места, а накрая в Дикенс да приемат още толкова без подбор само защото живеели на близо.

Да и според мен не е честно Дикенс да приемат деца без подбор или пък на деца да им се налага да плащат по 150 лв., за да учат там.
Просто си е задължително да има паралелки и извън Сдруженията, но кой ли го мисли това..

Ако всички училища в квартала са с прием и платена занималня къде да учат децата, които не могат да преборят конкуренцията на половината град или пък родителите им не искат да плащат по 150 лв.

Общинско училище е все пак, нали?

# 297
Малко ми се струва глупаво деца от цяла София да пътуват с часове само и само за да учат в полето край София Simple Smile

След една година в сдружение, макар и не това от темата, на мен хич не ми се вижда глупаво. И не съжалявам изобщо, че цяла година се развозвахме по 15-20-30 мин. в посока, а не останахме в ДГ, до която стигахме за 5 мин. пеша Peace

# 298
Днес в училището на таблото имаше съобщение, в което е обявено, че има три места в ПГ на Дикенс и трябва да се запишат следващите в класирането.

Белослава Александър Костадинова
Петър Юлиянов Младенов
Тодор Дениславов Михов

Дано има мами сред вас на тези дечица.

# 299
  • Sofia
Ако класиранията продължат, докато се запишат новоприетите деца и местата не бъдат потулени, голям шанс за прием имат момчета с номера 14 и 15- ако има тук майки, да знаят, че имат шанс.

Общи условия

Активация на акаунт