Сдружение Чарлз Дикенс в 145то Младост

• 92 283
  • 505
  •   1
Отговори
# 300
Ако класиранията продължат, докато се запишат новоприетите деца и местата не бъдат потулени, голям шанс за прием имат момчета с номера 14 и 15- ако има тук майки, да знаят, че имат шанс.

Да, има още едно класирано момченце:

В подготвителната  група с извънкласна форма на обучение на английски език със Сдружение “Чарлз Дикенс “ :

1 място за момче:
1. Любомир Лъчезаров Грозданов

http://145oy.com/?p=2930

# 301
  • Sofia
ПИтам се ще обявят ли четвърто класиране?

# 302
  • Sofia
Не знам дали някой още чака, но продължава да стои свободно едно място за момче.

# 303
Здравейте!
Да питам и тук - вече го направих и в темата за Шилер - в 145-то, учениците, които са към Сдружение Дикенс изучават немски по общоподготвителната прогама и английски по програмата на Сдружението, а децата от Шилер - учат английски по програма и немски към Сдружението. Така ли е, или аз не съм разбрал нещо?
И ако е така, в ПГ какво е положението?

Благодаря предваарително!

# 304
Здравейте,

Дъщеря ми е набор 2010 и и предстои кандидатстване за подготвителна година 2016/2017.
Можете ли споделите информация каква е процедурата за кандидатстване за 2016/2017 за паралелката Чарлз Дикенс.

Как е организиран учебния процес, има ли организиран транспорт на детето от и до вкъщи?
От други родители разбрахме, че детето се взема от къщи в 8:30ч и се прибира в 17:30, като след обяд има организирана занималня и засилено изучаване на английски, така ли е?

Благодаря предварително за информацията!

# 305
  • Sofia
Не знам дали ще съм ти от помощ, тъй като синът ми учи към Шилер, но предполагам няма кой знае какви разлики в разпределението на времето.

Децата се събират в 8 ч., до 8,30 е закуската, след това започват заниманията им. Кога е точно английският не знам, но при нас немският е сутринта. На практика няма класическа занималня. Един учител си поема децата за целия ден и си преценява как да разпредели заниманията им. Предполагам, че сутрин са по-важните неща, за следобед оставят по-лесните. Заниманията в ПГ са до 16 ч., учителката стои до 17 ч. След 16 ч. може да се посещават различни извънкласни форми, които са в рамките на училището. Някои са от 16 ч., други от 17 ч., тогава детето се взема от преподавателя на съответното допълнително занимание. 
Транспортът се договаря отделно от всеки желаещ, някои бусове тръгват в 17 ч., други - в 18 ч.
 За кандидатстването гледам, че няма нова информация, миналата година препитванията бяха разпределени в два дни. Децата бяха в групи по 15. Не бяха публикували някакви конкретни книжки за подготовка. Разбрах, че двете поредни години тестовете много си приличали.
Тук преди се включваше един от членовете на УС, може да даде повече инфо за тазгодишния прием и също да каже къде изчезна сайта им и фейсбук страницата им.

# 306
Благодаря за отговора desive78 bouquet

И аз съм озадачена защо ми връща несъществуващ адрес, като се опитвам да им изпратя писмо на сдружението....

Някой от родителите, чиито деца са приети може ли да сподели как се записват желаещите деца за тест и повече информация за самия тест - какъв тип са въпросите от къде са се готвили децата и какво се очаква да знаят децата, за да бъдат приети?

Благодаря предварително Flutter

# 307
  • Sofia
Дали ще е нахално пак да се включа Mr. Green Моят син също беше приет в Дикенс, така че ще ти отговоря каквото мога.
В сайта трябва да пуснат нова информация за приема. Миналата година записваха за явяване на теста последните две седмици на февруари. Избираш си датата и часа за явяване. Документите се подават в 145 ОУ. За типа въпроси е трудно да се каже, през миналата кампания може да видиш какво сме писали. Не се изнася информация за теста,не знам и дали изобщо е имало родители, които да са виждали работата на детето си. Задачите най-общо са за абстрактно и логическо мислене, за обем на внимание и  концентрация, фина моторика, за образно мислене.
ДАно съм ти помогнала малко.

# 308
  • София
Здравейте Simple Smile
Моето дете е родено януари 2011 и ми е трудно да преценя кога да я пусна на училище....знаете ли по закон от кога трябва да е на предучилищна? и ако е така до кога е срока за кандидатстване в 145то за тази година за предучилищна?

# 309
mimoranata, детето тръгва на предучилищна в годината на своя випуск, без значение от месеца ,в който е родено. По ваша преценка обаче ,може те да я запишете в друг випуск, след като обсъдите това със съответната институция, в която ще кандидатства. Т.е. не сте "длъжни" по закон да си следвате випуска, но не всички са склонни да правят подобни изклчения. Повечето преподаватели и специалисти, с които съм говорила, не препоръчват детето да избързва.

# 310
Има ли го още сдружението? Защо не работи сайта му?

# 311
  • София близо до Витоша
Тази година ни предстой кандидастване в Дикенс, но за съжаление сайта не се отваря. Някой да има някаква информация?

# 312
Здравейте, сайта им е свален и няма как да намерим телефон за контакт. Моля, някой ако има записан техен телефон от миналата година да го сподели или да даде адрес на седалището на сдружението. Кампанията за подаване на заявления започва, за Дикенс няма как да прочетем:(

Благодаря! Rolling Eyes

# 313
  • Sofia
Щом ги няма никакви, не мисля, че ако намериш контакти, това ще помогне. Ако искат кандидати, ще се покажат и ще обявят дати. Последните им съобщения във фейсбук говореха за някакви неуредици в Управителния им съвет. Мисля, че някаква информация може да получите от самото училище.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 22:48 от desive78

# 314
  • София
здравейте,

аз намерих един телефонен номер от миналата година 02/969 3040, звънях но нещо не се получи връзката някой вдигна и се включи факс или просто този телефон е и факс.

Общи условия

Активация на акаунт