Сдружение Чарлз Дикенс в 145то Младост

• 92 278
  • 505
  •   1
Отговори
# 315
От сайта на 145 училище:

"3. На кандидатстващите  деца ще се извърши диагностика за установяване нивото на предучилищна  подготовка до 25.05.2016  г., като допълнително, на сайта на училището ще бъде обявена информация за датите на изследването."

Оставам с впечатление, че сайта на сдружението няма да проработи.

# 316
  • София
02/969 3040 е на някакъв холдинг, а не на сдружение Чарлз Дикенс

# 317
Здравейте, аз съм един от родителите, чиито деца се обучават по програмата на сдружението. Тази година трябва да решаваме за второто ни дете. Със съжаление трябва да призная, че нещата в Дикенс не вървят на добре. Цари пълен хаос. Това е причината второто ми дете тази година да кандидатства в Шилер, въпреки че, по право, може да бъде прието в Дикенс. А и доколкото си спомням, на последното Общо събрание, се взе единодушно решение, да няма прием в Дикенс тази година, защото училището е препълнено и децата ни страдат от това. И аз сега виждам, че на сайта на 145 ОУ е обявено, че ще има прием, но най-вероятно, това е някакво недоразумение.

# 318
Хора, отвратен съм от това Сдружение. От началото на годината напуснаха 4-ма члена. Не подлагайте себе си и децата си на излишен стрес. Нямате никакъв шанс за прием, ако не сте депутат от АБВ, приятел на директорката или на обкръжението й. До сега няма приети по нормалния начин. Всичко е нагласено от феодала на 145-то.

# 319
Е, като написах за нерегламентиран прием преди година и нещо, тук имаше една особа (не помня никове) само дето не ме изяде. И на лични съобщения искаше данни за дете и подобни. Откакто написах детето и къде е всъщност в списъка, а то беше доста назад, тази особа не благоволи дори да напише извинение.
Да видим сега дали ще се включи отново да обяснява как няма такова нещо, и как всичко е цветя и рози.
Мен яко питате, една добра идея първоначално, се е изродила със светкавична скорост.
Дано поумнеят и пресекат нередностите, но никак не вярвам.

Редактирам се.
forosko, вие сте ми искали данни за детето на лично съобщение, сега си проверих кутията. Как така си променихте мнението на 180 градуса?

# 320
Е, като написах за нерегламентиран прием преди година и нещо, тук имаше една особа (не помня никове) само дето не ме изяде. И на лични съобщения искаше данни за дете и подобни. Откакто написах детето и къде е всъщност в списъка, а то беше доста назад, тази особа не благоволи дори да напише извинение.
Да видим сега дали ще се включи отново да обяснява как няма такова нещо, и как всичко е цветя и рози.
Мен яко питате, една добра идея първоначално, се е изродила със светкавична скорост.

Редактирам се.
forosko, вие сте ми искали данни за детето на лично съобщение, сега си проверих кутията. Как така си променихте мнението на 180 градуса?

Да, точно така е. И тогава и сега Ви се извинявам най-искрено. Заблудата от идеята да се случи нещо хубаво за децата ни не ми позволяваше да видя истината.

# 321
Здравейте, аз съм един от родителите, чиито деца се обучават по програмата на сдружението. Тази година трябва да решаваме за второто ни дете. Със съжаление трябва да призная, че нещата в Дикенс не вървят на добре. Цари пълен хаос. Това е причината второто ми дете тази година да кандидатства в Шилер, въпреки че, по право, може да бъде прието в Дикенс. А и доколкото си спомням, на последното Общо събрание, се взе единодушно решение, да няма прием в Дикенс тази година, защото училището е препълнено и децата ни страдат от това. И аз сега виждам, че на сайта на 145 ОУ е обявено, че ще има прием, но най-вероятно, това е някакво недоразумение.

Не, не е недоразумение. Просто директорката на 145-то ще изгуби пари, ако няма прием и затова създаде проблемите в Сдружението, за да направи отново това, което си поиска. Вие като член задавате ли си въпроса защо от Британика се отказаха от 10-та вноска? Нима сега ще преподават на загуба? Или по-точния въпрос е за кого беше предназначена тази вноска под формата на ресто? И има ли нещо скрито в отношенията между директорката на 145-то и Британика, защото тя заяви, че други освен тях няма да допусне в НЕЙНОТО училище?

# 322

Не, не е недоразумение. Просто директорката на 145-то ще изгуби пари, ако няма прием и затова създаде проблемите в Сдружението, за да направи отново това, което си поиска. Вие като член задавате ли си въпроса защо от Британика се отказаха от 10-та вноска? Нима сега ще преподават на загуба? Или по-точния въпрос е за кого беше предназначена тази вноска под формата на ресто? И има ли нещо скрито в отношенията между директорката на 145-то и Британика, защото тя заяви, че други освен тях няма да допусне в НЕЙНОТО училище?
Спомням си, че на една родителска среща преди няколко месеца директорката, Г-жа Михайлова в присъствието на зам. директорката Г-жа Лазарова, спомена, че това било "нейното сдружение", но ако твърдите, че това е и "нейното училище", означава ли, че владее и Шилер? И в този смисъл, дали си заслужава да кандидатства второто ни дете в 145 ОУ въобще или да търся друго училище? Защото това, което твърдите звучи страшно. Моля за искрен съвет. Това беше единствената цел да се регистрирам тук преди малко. Не съм много по форумите, но след грешката, която допуснахме с първото ни дете, не искам да я повтаряме.

# 323
  • Sofia
Много неприятна е цялата тази работа. Миналата година се надявах синът ми да учи към Дикенс....
От друга страна не е ли право на директорката да прави каквото реши, в крайна сметка това наистина е "нейното училище". Както често се изтъква - децата учат в 145 - то , не в Шилер или Дикенс, така че сдруженията не би трябвало да имат кой знае какви претенции за намеса.... Това между другото, не мога да кажа, че имам позиция по въпроса, сега ми хрумват разсъжденията.
Колкото до приема - познавам 5 момчета, приети миналата година в Дикенс без никакви "предимства", моят син също бе между тях. Сега учим в един клас в Шилер.

# 324
Много неприятна е цялата тази работа. Миналата година се надявах синът ми да учи към Дикенс....
От друга страна не е ли право на директорката да прави каквото реши, в крайна сметка това наистина е "нейното училище". Както често се изтъква - децата учат в 145 - то , не в Шилер или Дикенс, така че сдруженията не би трябвало да имат кой знае какви претенции за намеса.... Това между другото, не мога да кажа, че имам позиция по въпроса, сега ми хрумват разсъжденията.
Колкото до приема - познавам 5 момчета, приети миналата година в Дикенс без никакви "предимства", моят син също бе между тях. Сега учим в един клас в Шилер.
Благодаря за съвета, само едно уточнение: петте приети "без придимства" са в Шилер или в Дикенс? Защото forosco твърди, че в Дикенс няма шанс. Извинявам се за любопитството, но наистина ми е важно, за да вземем информирано решение със съпругата ми, този път. Благодаря, предварително.

# 325
  • Sofia
Именно тези негови думи коментирах - за липсата на шанс за прием в Дикенс. Въпросните пет момчета са приети и на двете места. Едното момче е прието на първо класиране в Дикенс, останалите 4 - на следващи класирания. 4 от тях са приети на първо в Шилер, едно - на допълнително класиране.

# 326

Скоро ще публикувам реалните списъци от проведеното тестово изследване и тези на КЛАСИРАНИТЕ от директорката на 145-то и тогава пак ще си говорим за това как са приети тези деца. В момента 2 сериозни медии правят проучване на скандала и всичко ще лъсне.

А претенциите за ненамеса са само дотолкова, доколкото се определят правила за прием и после зад гърба на сдруженията тези правила се потъпкват от директора на 145-то, а срама и отговорността се прехвърля на сдруженията.

И накрая не ме разбирайте погрешно, но и аз както всички родители искам най-доброто за детето си и споделям само факти, които мога да докажа, а избора си е ваш.

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 10:09 от forosko

# 327
И аз бях яростен защитник на сдружението. Беше една прекрасна идея, за огромно съжаление съсипана. Когато едно нещо стане средство за печалба става страшно. Отписах си детето и съжалявам за загубените години. Една евтина забавачка е, защото и английския е пълна боза. Нормалната програма на Британика е разводнена, за да се напълни седмицата. Хората се заблуждават, че ще научат много като имат по 2 часа на ден, нищо подобно.
Това училище съществува благодарение на двете сдружения, като се върнете години назад ще разберете, че е било пред закриване, поради липсата на деца. Сега прословутия делегиран бюджет, тласка г-жа директорката да прави невъзможни и незаконни неща, за да си пази работата. Но най-ужасното е, че това се отразява на децата. Училището е претъпкано, разбрах че има класове със следобедни задължителни занимания, което е абсолютно незаконно. А за базата, няма да коментирам.
Мили хора, не си тормозете децата с изпити, на които ще бъдат изместени от връзкари. Спестете им го.
Съжалявам за дългия пост.

# 328
  • София
Аз искам да попитам два отделни изпита ли са за дикенс и шилер?

# 329

Редактирам се.

Да, точно така е. И тогава и сега Ви се извинявам най-искрено. Заблудата от идеята да се случи нещо хубаво за децата ни не ми позволяваше да видя истината.

Благодаря за коректността! Разбирам подбудите Ви, с такава надежда и аз изпратих детето си на изпит тогава.
В крайна сметка се оказа, че всяко зло е за добро.
Аз съм с крайно мнение относно корупционните практики и много се надявам в крайна сметка самите родители да се откажат да ги практикуват. Тогава, няма начин, ще приемат само децата, класирани според заложените критерии и няма да се срамуват от себе си (въпреки че ме съмнява дали изобщо се срамуват).
Нали освен добро образование, децата ни трябва да оформят с наша помощ и добра ценностна система. 

Да, изпитите за Шилер и Дикенс са два отделни.

Общи условия

Активация на акаунт