Сдружение Чарлз Дикенс в 145то Младост

• 92 238
  • 505
  •   1
Отговори
# 330
Какъв е адреса на сдружението, къде се подават самите документи за Дикенс?

# 331

В 145 у-ще, на сайта на училището е обяснено. Нямате много време, подаването на заявления е до края на месеца.

# 332

В 145 у-ще, на сайта на училището е обяснено. Нямате много време, подаването на заявления е до края на месеца.

Това касае подаването на заявление за прием в самото училище. На сайта на училището няма информация за адреса на сдружението.

# 333
  • Sofia
Приемът тази година явно ще става изцяло през училището. В сдружението явно има някакви брожения, на предишната страница общо взето стана ясно.

# 334
Тогава обаче това не би било прием в сдружение Чарлз Дикенс. Simple Smile

# 335
  • Sofia
Май никой не знае какво ще е точно....

# 336
  • София близо до Витоша
Аз се обаждах, дъщеря ми тази година ще е първи клас. Казаха ми,че се подават документи през март,но предимство ще имат живущите в Младост 1а

# 337
  • Sofia
За първи клас има прием във втора паралелка, доколкото знам - без изпит, само на деца от района. Това май е от миналата година.

# 338

Знаем, но до провеждане на изпита няма как да изнесем тази информация, за да не улесним корумпираното ръководство на 145-то.

Много скоро ще се разчуе какви ги вършат там.

Не стресирайте децата си! Изпитът е нагласен и никой няма да бъде приет, ако не е в тефтера на директорката на 145-то.

За първолаците положението е същото - фалшиви бележки за местожителство или месторабота, които се "проверяват" от директорката и отново няма случаен прием.

# 339

Знаем, но до провеждане на изпита няма как да изнесем тази информация, за да не улесним корумпираното ръководство на 145-то.

Не стресирайте децата си! Изпитът е нагласен и никой няма да бъде приет, ако не е в тефтера на директорката на 145-то.

За първолаците положението е същото - фалшиви бележки за местожителство или месторабота, които се "проверяват" от директорката и отново няма случаен прием.

Защо тогава сдружението продължава да роботи с това у-ще?

По принцип не ми е ясно как сдруженията избират у-щата, с които да работят. И сдружението ли избира у-щето или обратното?
Защото има и др. у-ща в София, в които няма много ученици, а има свободни стаи, каквото е било преди няколко години 145 у-ще.

# 340

Защо тогава сдружението продължава да роботи с това у-ще?

По принцип не ми е ясно как сдруженията избират у-щата, с които да работят. И сдружението ли избира у-щето или обратното?
Защото има и др. у-ща в София, в които няма много ученици, а има свободни стаи, каквото е било преди няколко години 145 у-ще.

Не ми се ще да се повтарям, защото вече го обясних възможно най-ясно за момента. Алчността на директорското тяло на 145-то превърна Сдружението в сбирщина от влезли по втория начин герои, които са лоялни на директорката и щом някой трезвомислещ се осмели да изкаже мнение различно от опорните точки спуснати от феодала на 145-то настава свиреп вой и му се нахвърлят. Стигна се до там, че нейно протеже заплаши с физическа саморазправа деца от Сдружението, чиито родители не желаят да нарушат закона и не изпълняват заръките на директорката, и това става в директорския кабинет. Ако сега се питате какви мерки е взел феодала на училището, в чиито кабинет се случи това безобразие? Нека ви отговоря - никакви. Дори напротив - половинката на насилника е най-довереното острие на директорката и се хвърля като побесняло куче срещу противниците й.
Това е само една бримка от прогнилото от корупция, лицемерие и измами 145-то.   

# 341
  • София
Постът не е съвсем ясен на широката публика, но с две думи искате да ни кажете да не се надяваме на прием в 145- о ако не извадим пачки или връзки?

# 342
Постът не е съвсем ясен на широката публика, но с две думи искате да ни кажете да не се надяваме на прием в 145- о ако не извадим пачки или връзки?

Точно това искам да кажа!! А не е ясен поста, защото темата се следи от ръководството на 145-то и не желая да разкривам повече на този етап и те да вземат контрамерки.

# 343
Здравейте,
За пръв път пиша и се интересувам от темата за Сдружение Дикенс. Прочетох повечето неща изписани по темата, но истината , е че така и не разбирам аджеба заслужава ли си? Какво повече дава това училище.  Преди кандидатстване и матури след 7ми клас, имат ли идея за бъдещето на децата, английският до колко е на ниво? Учебният процес над стандартното СОУ или ОУ е ,за определениете класове? Мислехме за запишем детето в частно и от всички там се разочаровам, исках Шилер или Дикенс и за тях осен проблеми друго не чувам. Ако влезне синът ми ( дано се справи детенце), освен един английски, или немски който в под въпрос, какво друго дават тези сдружения и до колко съумяват да подготвят децата освен по езици и другите предмети.
Благодаря предварително на всеки , който се отзове и ми даде съвет или отговор Wink

# 344
Frike, не си губете времето в сдружението. Това е моя съвет, от опит, за който съжалявам.
Нивото на държавното образованието е под всякакаква критика, дисциплина, не съществува, особено когато 98% от децата са връзкарчета. Английския е пълна загуба на време, нормалните два часа седмично на Британика са разводнени на 5 пъти х2 часа, излишно е да обяснявам и за очакваните знания. За базата, там пък въобще не ми се коментира.... Не си причинявайте това на детето, пълна загуба на време. По-добре си го запишете в обикновено училище с добра начална учителка и си го водете на английски, немcки и тн. А за матурите, ако се чака на държавното образование, няма да има никакъв шанс детенце, винаги се налагат и допълнителни уроци. За всякакви допълнителни въпроси съм готова да ви отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт