Сдружение Чарлз Дикенс в 145то Младост

• 92 315
  • 505
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Сигурно сте прави от вашата гледна точка да се ядосвате, че сте "дискриминирани" на териториален принцип, но ако не бяха сдруженията, 145-о щеше да е западащо училище. Нашето квартално в Младост 4 - 131- во е точно такова. Въобще не си и помислям да подавам  там документи за прием.

# 421
  • София
От тази година 131-во ще работи  с училища Фарос и сдружение на родители "Рицари и дами" и е обявило  прием на деца от предучилищна възраст и първи клас в паралелки с разширено  изучаване на английски и немски език. Може да излезе нещо добро.

# 422
  • София
Благодаря за информацията, не знаех. Все пак докато го " развият" сигурно ще завърши едно поколение ученици. Май няма да рискувам да пробвам детето си като опитно зайче.

# 423
  • София
Аз лично се ядоствам мвного и се чувствам "дискриминирана", както казва Krasidika. Западащо или не, факт е че аз живея на 300 метра от училището, а не мога да запиша детето си в нормална паралелка. Естествено е всеки да търси добро училище за детето си. Но на нас живущите в квартала, не ни дават избор да решим дали си струва да запишем детето в кварталното училище или не. Защото за нас места НЯМА.  Значи трябва да пътувам няколко километра до училището в Младост 4, където ще има места, защото е "западнало" училище и никой от квартала не иска да си запише там детето. Или пък трябва да си сменя адреса по личната карта, за да може да си запиша детето в 125, което е следващото най-близко такова.  Явно, че на директорката не и изнася да има нормални паралелки с деца от квартала.  Като гледам каква беше борбата за места в детските градини, едва ли децата от набор 2009, 2010, 2011 няма да могат да напълнят поне две паралелки в 145 за всеки випуск

# 424
От тази година 131-во ще работи  с училища Фарос и сдружение на родители "Рицари и дами" и е обявило  прием на деца от предучилищна възраст и първи клас в паралелки с разширено  изучаване на английски и немски език. Може да излезе нещо добро.
Ще успеят ли да сформират група, защото в 93-то май няма да могат?

# 425
  • София
Нямам представа, училището не е с много добра слава и както Krasidika писа, много родители няма да рискуват. От друга страна може би е шанс, поне за тази година не пише да има приемни изпити. На нас лично ни е далече.
Сега от любопитство погледнах сайта на училището, има изнесен списък на приети първокласници за уч.2016/2017 г. ( 58 деца) , но дали са обикновени паралелки или с езиково обучение, не можах да се ориентирам.

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 22:24 от sali

# 426
  • София
Ние живеем на 5 м.от училището и ако не ни приемат утре ще пускам жалби.Според мен трябва първо да е предимството по местоживеене, а след това по месторабота.

# 427
Ще успеят ли да сформират група, защото в 93-то май няма да могат?
По информация от преди близо месец със сигурност ще има една паралелка.Говорих с една дама от сдружението"Рицари и дами" и тя ми каза така .Ще видим и на мен ми е
интересно.

# 428
Нямам представа, училището не е с много добра слава и както Krasidika писа, много родители няма да рискуват. От друга страна може би е шанс, поне за тази година не пише да има приемни изпити. На нас лично ни е далече.
Сега от любопитство погледнах сайта на училището, има изнесен списък на приети първокласници за уч.2016/2017 г. ( 58 деца) , но дали са обикновени паралелки или с езиково обучение, не можах да се ориентирам.
Да де, ама тези деца със сигурност са подали и на др-и места, поне повечето хора така правят. Дано да се получи нещо.
В 93-то и ръководството не помага особено, за да се случат нещата, което за мен е непонятно, при положение, че ще е от полза за всички. Все пак има някаква светлина в тунела - директорката влиза в списъка, на тези, които трябва да пенсионират това лято.

# 429
Ние не живеем на 5 метра от 145 училище, но сме от Младост 1А и не сме приети. Кандидатствахме и в Шилер и Дикенс. И според мен, ако за Дикенс имаше изпит, щяха други деца да влязат, а не тези сега.
Едно от децата, които влезе в Дикенс, не искаше да влезе на изпита и рева 4 часа....Т.е ако имаше изпит, той е аут.
Аз също съм бясна, че от сега започват едни мъки, че децата ни няма как да влязат в кварталното училище и човек трябва да търси не знам какво методи, за да изпрати детето си на училище.

Някой знае ли за 2 класиране и за резерви?

# 430
  • Sofia
Току що разбрах, че в списъка на 145-то за 1 клас присъства дете , което 100% не живее в квартала. Родителите му отдавна се хвалят, че са първи в списъка на директорката и затова ги следя, докъде ще стигнат. Дори се съмнявам, че имат изобщо фалшива регистрация в района. Като се борите за нова паралелка, питайте директорката как и с какви точки е приемала деца тази година.

# 431
Как се казва това дете? Защото подочух и аз нещо за едно дете от др квартал? Добре де, нали по директорката има право да вкара 10 деца, както и 10 деца Министър на образованието. Винаги ще има такива деца.

# 432
  • Sofia
Директорката приема по критерии на училището - в училището не знам да има критерии, че дете живеещо от друг квартал, ползва предимство пред другите. Министърът не знам по какви критерии приема, това за първи път го чувам.

# 433
И как разбрахте кой къде живее? Училището е обявило критерии и изисква документ за записване. Останалото са спекулации, клюки и излишно напрежение.  Peace

# 434
  • Sofia
Разбрах, защото живее до нас, а ние не живеем в "Младост".

Общи условия

Активация на акаунт