Православни пости - 4 тема

• 49 321
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Във фейса яха дали рецепта на кюфтета от булгур и леща, дето не се пържат. Да я търся ли ?

# 61
Mора печената тиква ти е за спойка на булгура , така ли .

Дядо Хаджия , гледах ги тези рецепти . Търся кипърската, нещо ми се върти , че булгура без месо оформяха , но явно съм в грешка. Арабската е същата. Аз мисля вътре да сложа плънка от настърган морков, царевица, грахче примерно.

# 62
  • София
В темата за турската кухня скоро коментираха пак кюфтета от булгур. Виж там.

# 63
То аз питах и една дама ми отговори , но е с кайма , аз не ям месо .

Обмислям да си взема брашно от ленено семе и да пробвам. Ако стане хубаво , ще споделя рецептата с вас.

# 64
Много интересна рецепта, дядо хаджия!

Булгурът задължително ще присъства на трапезата ми през Великия пост Peace.
Така че ще имам възможност да опитам и двете ти манджички.
А аз наскоро прочетох, че много вкусно се получавало булгур с кисело зеле. Не е тайна за никого, че това е една от любимите ми манджички, така че първо нея ще пробвам, а после всичко останало.

Навън е такова слънце, че ми се иска час по-скоро да почне и великопостното разчистване - телесно и духовно Hug
Хубав ден от мен!

Аз направих пролетното почистване  newsm44 у дома. Само в гардеробите не посмях да сменя местата на дрехите...

И у дома харесваме булгур и хапваме често. Особено с кисело зеле и в табуле. Често правя и със скариди и зеленчуци. Хареса ми идеята на дядо Хаджия за сладък булгур!

Вчера изпекох това хлебче. Може да ви допадне.

Червени сандвичи с червен хляб с цвекло

# 65
BiankaD, страхотни сандвичи! Hug

Виждала съм кори за лазаня и палачинки в зелено (със спанак), но тесто в червено не бях виждала.

С нетърпение очаквам с какво ще ни изненадаш на 3 март - нещо в бяло, зелено и червено Laughing.
Само трябва да го направиш постно, защото на 3 март е първият ден от строгите Велики пости  Grinning

# 66
И аз не съм виждала в червено, но в тортата на дъщеря ми за бала ми хрумна да направя червен блат с цвекло и се получи страхотно. От тогава си го представям тоз хляб.

Постно казваш за 3-и март.... Съпругът ми пости.... Ще помисля... Hug

# 67
...Обмислям да си взема брашно от ленено семе и да пробвам. Ако стане хубаво , ще споделя рецептата с вас.

Лененото брашно-да, става за спойка. Ползвам го, забравих да напиша. Peace
Заместител: 1 супена лъжица смляно ленено семе + 3 супени лъжици вода = 1 яйце

Тиквеното пюре също е лепкаво.  Simple Smile

# 68
  • София
...Обмислям да си взема брашно от ленено семе и да пробвам. Ако стане хубаво , ще споделя рецептата с вас.

Лененото брашно-да, става за спойка. Ползвам го, забравих да напиша. Peace
Заместител: 1 супена лъжица смляно ленено семе + 3 супени лъжици вода = 1 яйце

Тиквеното пюре също е лепкаво.  Simple Smile

И нахутеното също.

# 69
Привет и от мен в новата тема!
Дядо хаджия, би ли споделил онази рецепта за непържените кюфтета от булгур и леща?

# 70
  • София
Привет и от мен в новата тема!
Дядо хаджия, би ли споделил онази рецепта за непържените кюфтета от булгур и леща?

Помолих Джевдет за ми я напише на лични, че не мога да я открия.

# 71
А аз днес си купих някакъв булгур, който е предназначен специално за пилаф - един такъв едър и прозрачен. Да идват най-после постите, че нямам търпение да го пробвам.

# 72
  • София
Е аз тази седмица имах извънредни пости по мое усмотрение.

# 73
Няколко пъти правих тибетската питка на Надето. Много е практична тази рецепта, защото е бърза.
Е, щом не се притеснявам от тази питка, значи не противоречи на православието  Mr. Green

# 74
hjkl; ще ни припомниш ли рецептата? Аз нещо не успях да си я запиша.

Общи условия

Активация на акаунт