За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 519
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
  • София
-=Деси=- Здравей Simple Smile
на нас ни е рано още захранването, но Ви следя редовно  Hug  и да попитам моркова защо е даден и към слабите и към силните алергени?

Когато си нахвърлях тези бележки навремето, четох за големи спорове за моркова. Има някакъв процент деца, които прояват алергия към него. Не типичната с обрив, а се изразява в почервеняване на бузките (или пожълтяване върха на нослето), което се дължи на каротина в моркова. Лично аз на моето много бяло дете за всеки случай го въведох по-късно. Затова съм си го отбелязала като възможен алерген  Simple Smile Като цяло децата го понасят добре, но заради каротина за всеки случай се избягва и комбинация от двата оранжеви зеленчука (тиква+морков).

По принцип, говоря само за периода на захранване, ако всичко е ОК, то тогава се дават всевъзможни съчетания и комбинации, въпросът е веднъж организмът да приеме добре въпросния продукт Peace

Ели, моят доскоро акаше по веднъж на ден, сега по 2-3 пъти. Ако сутрин изака по-малко, то следобяд или привечер очаквам по-голямо количество, и обратното - ако сутринта изкара почти всичко от стомахчето, вечер има само две-три топчета.

Ако при вас досега е било 2-3, а сега 5-6, то ми звучи съвсем нормално, и при нас се зачестило в тази пропорция  Peace

# 106
  • София
Здравейте!
Имам голям проблем,дъщеря ми е на 4 месеца почти и от една седмица и малко е на АМ нан против рефлукс защото пробвахме с Аптамил но го повръща.Кърмата ми намаля доста (за 24 часа изцеждам към 80 мл от двете гърди).Храни се доста добре започнахме с по 90 мл и вече сме на 120 мл, не повръща и е доста жизнена.Преди да минем на АМ имахме проблем с акането.Нямаше запек а просто не акаше с дни. Сега започна да си ака но ме притеснява че е по рядко и е с много особен цвят- много много тъмно като зелено.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ  #Crazy

Няма нищо страшно. Зеленото ако най-често е признак на претоварено стомахче. Лично според мен не ви понася добре Аптамилът, опитайте с някое друго антирефлуксно мляко. Рядката консистенция си е съвсем в реда на нещата, няма от какво да е твърдо акото  Peace

# 107
Ама ние сме на НАН против рефлукс, а и от какво да съм и претоварила стомахчето тя яде по 120мл на 4 часа , а на таблицата пише че трябва да яде по 180мл newsm78 newsm78 Thinking
Вече не знам преди защо не ака а сега защо ака така.Отчайвам се.

# 108
  • София
Ама ние сме на НАН против рефлукс, а и от какво да съм и претоварила стомахчето тя яде по 120мл на 4 часа , а на таблицата пише че трябва да яде по 180мл newsm78 newsm78 Thinking
Вече не знам преди защо не ака а сега защо ака така.Отчайвам се.

За мен причината е в АМ, просто не му понася на детето тази марка. Преди това с "Аптамил" нормален ли беше цветът? Ако да - значи НАН не е за вас. Другата възможна причина е детето да е настинало. Най-добре е да се консултираш с педиатъра, ако трябва - да пусне едно изследване на зеленото ако, но не ми се вярва, че ще покаже нещо обезпокоително. По-скоро попитай с кое друго АМ да опитате.

# 109
Аптамила го е пила един или два пъти и не съм и давала повече защото го повръщаше а това педито ни го предписа

# 110
  • София
Момичета, ако на някого му свърши работа, качих тук моите записки за захранването http://dox.bg/files/dw?a=4d33369a19 . Бях се спряла на тази схема като най-логична за мен, някъде съм карала на чиста интуиция. При нас захранването мина абсолютно безпроблемно, а заради бавното въвеждане на храните не успя да направи тежки алергии, а се размина само с лек обрив (от червено цвекло и авокадо).

Не съм се задълбавала да описвам всичко подробно, някои неща просто съм ги отбелязала и приела за меродавни.

Пак да кажа, че това важи за периода на захранване, който реално е 3-4 месеца. След това нещата доста се размиват, въвеждането на новите продукти става доста по-бързо и по-смело. Всичко неспоменато в текста (лук, праз, домат, подправки и др.) съм ги вкарала след 9-тия месец. Аз готвех, при готовите пюрета някои неща ще бъдат въведени по-рано, но не е фатално. Малко се презастраховах, но с много бяло дете това ми се видя най-удачният вариант  Peace
Дано на някого му свършат работа  Hug

kalisto_kalipso, направете консултация, лекарката би трябвало най-добре да познава детето. Изчакай да се включат и другите момичета, да видиш те какво ще кажат  Hug

# 111
kalisto_kalipso по принцип децата на НАН доста често са със зелени изпражнения  Peace, въпреки че моят син не е имал такъв проблем. За да си спокойна допитай се до педиатъра, но мисля че няма нищо безпокоително.

прочети тук (по-надолу на страницата) за видовете изпражнения http://www.myfelicitas.com/index.php/novorodeno-bebe-majka-basch … za-bebeto?start=5

# 112
kalisto_kalipso, ние бяхме по същия начин докато бяхме само на мляко (АМ). Преди това не е акала, защото не й е стигала храната поне в нашия случей така ми го обясни педиатърката. Зеленото аки може да се дължи на колики макар че ние нямахме такива и пак си беше зелено, но най-вероятно е от млякото и  по-точно от желязото в него. Peace

# 113
  • Варна
Аз пък мисля, че тук съм чела, че зеленото ако се дължи на по-голямото количество желязо в АМ и се получава при прехода между кърма и АМ при малки бебета, после се оправя. Все пак не съм 100% сигурна. че съм права.

# 114
  • варна
Вчера видях че малката има бяла точица на сливицата ,няма никакви други оплаквания ,но това ме притеснява .
Започнах да и пръскам прополис с невен .
Това ангина ли е?

# 115
Аз искам да споделя, че вчера не дадох пюре и бебка спа спокойно. И днес няма да дам и ще видя довечера как ще е. Ако е спокойна, понеделник или вторник ще пробвам да дам нещо друго. Ще ми се да пробвам оризовата каша, но след нея пак с каша ли да продължа или с пюре?

# 116
  • София
Аз искам да споделя, че вчера не дадох пюре и бебка спа спокойно. И днес няма да дам и ще видя довечера как ще е. Ако е спокойна, понеделник или вторник ще пробвам да дам нещо друго. Ще ми се да пробвам оризовата каша, но след нея пак с каша ли да продължа или с пюре?

Ако не те мързи, дръпни материала от предишния ми пост и го прочети. Според мен трябва да си продължиш със зеленчуковото пюре  Peace

# 117
Дръпнах го материала. Аз бебката си я изкърмих от форума  Mr. Green   Мисля и да я захраня пак оттук   Sunglasses

# 118
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, да ви попитам и вас дали е нормално преди да притесня лекарката в неделя. Бебето/6м./ изкара остър бронхиолит. От седмица сме на инхалации с Вентолинт, физ.р-р и Пулмикорт. Кашлицата й беше станала отхрачваща. Тази нощ обаче не се спря с кашлянето като кашлицата беше в началото отхрачваща, след това лаеща/не знам как да я опиша по друг начин/, придружена с изпотяване без температура. Сега пак подкашля, но, като че ли отново е отхрачваща. Като диша се чува и нещо като ръмжене, все едно не се е доизкашляла.

# 119
Никога не се притеснявай да звънеш на педиатър,каквото и да прочетеш тук тя би ти дала най-добрият отговор

Общи условия

Активация на акаунт