За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 514
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
Ние не сме имали проблем със захранването но поне при нас ако аз хапна нещо газообразуващо тоѝ веднага получава колики.

# 91
И според мен е от тиквата. Ние не сме имали проблеми, но щом до сега не е пила дори вода .... Thinking иначе аз я захраних много рано и й давам вода откакто са ни изписали от родилното. Имахме малко проблеми със сока, но мина и замина. За оризовата каша не знам,  първата каша, която дадох на дъщеря ми беше една на Хип " първата каша на бебето" тя си е като мляко. Но наистина може да пробваш с оризова, стига да я яде  Peace

# 92
Значи да изчакам да отшумят коликите и да пробвам с каша. Иначе пюренцето му свикна да го хапва. Пак ще ида на педиатърката, но да ме посъветвате, кашата пак ли седмица да я давам и с какво да продължа?

# 93
Mtve-преплитане на червата според мен няма как да се получи от въвеждане на нова храна. Но пък ако не и понасяше тиквата- може би в началото щяха да се проявят тези колики- първите дни сте нямали проблем, нали така? ...ЗЪбчетата може да са признак за раздразнителност, ако е само рев без да свива крачетата. Ако е типично рев като при колика- може нещо ти да си хапнала, което да не се е отразило добре на кърмата за беба..

# 94
Свива крачета и пръцка с вик. Снощи не плака, но предната вечер плака без да се събужда. Знам, че не е реакция към нещо ядено от мен, защото аз не съм се пазила особено в храненето. 5 дни яде тиква, сега ще пробвам без нея дали ще отшумят. Знам, че при захранване се получават колики, но къде ходих и аз да чета подробна информация и първото на което попаднах беше за преплитането на червата. Един доктор се обясняваше колко често се случва при захранване и от там се шашнах  Embarassed

# 95
  • София
Един доктор се обясняваше колко често се случва при захранване и от там се шашнах  Embarassed

Тоя да си изгори дипломата  ooooh!. Цитирам ти произволен сайт, но, повярвай ми, навсякъде информацията е идентична, проверих навремето много подробно Peace

Цитат
Причините, които довеждат до чревна непроходимост (преплитане на червата) са твърде разнообразни: заклещване на хернии, туморни заболявания на червата или съседни органи, сраствания в корема след предишни операции, завъртане на чревна бримка около хранещите я кръвоносни съдове и други по-редки причини. Това наричаме механична чревна непроходимост.

Другият основен вид е паралитичната чревна непроходимост дължаща се на извън чревни причини и която е самолимитиращо се състояние. Обикновено съпътстват перитонит, мезентериална тромбоза, панкреатит, рефлекторно при колика (бъбречни и жлъчни камъни), корем­на травма, счупване на гръбначния стълб и наранявания на гръбначния мо­зък, задръжка на урина.

За мен проблемът е в тиквата. Колко тиква е изяло детето на 5-ия ден от захранването? При внимателно захранване трябва да е хапнало 6 кафени лъжички максимум.

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 10:04 от -=Деси=-

# 96
Май май съм попрекалила. Лъжичката ми е мъничка, като кафена, специална за бебчета, но като я видях как отваря устичка и отиде половин бурканче от 125 мл.  ooooh!

# 97
Май май съм попрекалила. Лъжичката ми е мъничка, като кафена, специална за бебчета, но като я видях как отваря устичка и отиде половин бурканче от 125 мл.  ooooh!
Е спокойно де.Не си го убила.Ще му мине.Случва се.А моето нищо като не го болеше и ревеше за още.Питай ме мярката къде остана...Ама мина и замина и това.По - бавно и полека всичко ще се нареди.
Слушай Деси добри съвети дава.Особенно, ако има проблеми като при тебе.

# 98
  • София
Слушай Деси добри съвети дава.Особенно, ако има проблеми като при тебе.

Мерси  Hug

Май май съм попрекалила. Лъжичката ми е мъничка, като кафена, специална за бебчета, но като я видях как отваря устичка и отиде половин бурканче от 125 мл.  ooooh!

Добре си я нахранила  Wink Те често нямат спирачка, затова се внимава много, особено в началото. Ще си позволя да ти дам примерна схема, така не би трябвало да има проблем. При най-малкия проблем с новия зеленчук той се спира, продължава се 2-3 дни със стария и се добавя следващият. Зеленчукът, към който е имало реакция, се вкарва пак след 2-3 месеца.

Скрит текст:
Зеленчуци
Дават се преди обедното хранене.
Ред на въвеждане на зеленчуци:
1. Слаби алергени: пащърнак, светла тиква, бели тиквички (ако детето е предразположено към диария, този зеленчук се включва по-късно), зелена тиквичка, карфиол, морков (*спорен продукт заради възможни алергии).  
2. Средни алергени: грах, зелена чушка, царевица, зелен фасул.
3. Силни алергени: домати, цвекло, целина, морков (*спорен продукт).
Към пюретата, за по-добро усвояване от организма, след първия месец се добавя съответното количество олио/ масло. Препоръчва се студено пресован зехтин - "Extra Virgin".              
* В купешките пюрета олио/ масло не се добавя, защото те по принцип вече съдържат такова. Количество олио/ зехтин/ разтопено краве масло при домашно приготвяне на пюрета:
1-ви ден – 1 капка      
2-ри ден – 2 капки
3-ти ден – 5 капки
4-ти ден – ¼ ч.л.
5-ти ден – ½ ч.л. (3 гр)
6-и ден и следващи дни – 1 ч.л. (5-6 гр).

Примерна схема на захранване със зеленчуци: тиква, карфиол, броколи
За седмицата, добавяйки всеки ден по 1 лъжичка, се стига до 50 гр (или 8 ч.л.)

1-ва седмица – тиква
1 ден – ½ ч.л. тиква
2 ден – 1 ч.л. тиква
.....
7 ден - 8 ч.л.

2-ра седмица – карфиол
1 ден – 7 ч.л. тиква (въведеният) + ½ ч.л. карфиол (новият)  
2 ден – 6 ч.л. тиква + 1 ч.л. карфиол   и т.н., докато тиквата изцяло не се замени с карфиол.  

3-та седмица – броколи
1 ден – 7 ч.л. карфиол (въведеният) + ½ ч.л. броколи (новият)
2 ден – 6 ч.л. карфиол + 1 ч.л. броколи и т.н., докато постепенно пюрето от броколи не стигне до 8 ч.л.

4-та седмица —  броколи (въведеният) + тиквичка (новият)
5-та седмица –  тиквичка (въведеният) + морков (новият)

Като въведеш поне няколко, можеш да започнеш комбинирането по три (или три въведени или 2 въведени + 1 нов)

# 99
Много изчерпателна! Благодаря   bouquet

# 100
-=Деси=- Здравей Simple Smile
на нас ни е рано още захранването, но Ви следя редовно  Hug  и да попитам моркова защо е даден и към слабите и към силните алергени?

# 101
Момичета, един бърз въпрос- колко пъти на ден е нормално да ака дете на 1 година и половина? Малката е на почти на година и пет месеца и напоследък започна да ака по 5-6 пъти на ден. Не е разстройство. Нормално е. Преди акаше по 2-3 пъти, а сега...... Като количество като че ли е по- малко, т.е. ака по- често, но по малко. Примерно от 5 пъти на ден 4 са с малко количество и 1 пълен доста. Но се улавям, че напоследък почти не съм сменяла само напишани памперси. Все има аки. Благодаря предварително  Hug Hug Hug

# 102
И дъщеря ми имаше такъв период преди около месец. 1-2 седмици акаше по около 5 пъти на ден, но по малко. Сега пак започна по 2 пъти.

# 103
И аз мисля, че е период...
Благодаря  Hug

# 104
Здравейте!
Имам голям проблем,дъщеря ми е на 4 месеца почти и от една седмица и малко е на АМ нан против рефлукс защото пробвахме с Аптамил но го повръща.Кърмата ми намаля доста (за 24 часа изцеждам към 80 мл от двете гърди).Храни се доста добре започнахме с по 90 мл и вече сме на 120 мл, не повръща и е доста жизнена.Преди да минем на АМ имахме проблем с акането.Нямаше запек а просто не акаше с дни. Сега започна да си ака но ме притеснява че е по рядко и е с много особен цвят- много много тъмно като зелено.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт