За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 511
  • 777
  •   1
Отговори
# 75
Angel_Dust аз имах такива болки в цялото тяло, много е неприятно както лежах ме болеше тялото, но като ми спадна Т и се подобрих (след 2-3 дни) и отминаха. Сега на приятелка детето е болно, но то е с по-отслабнал имунитет, че наскоро пак боледува та при него вече 5-ти ден е така.

# 76
  • София
Ами той от неделя е болен, от 2 дни няма вече Т, чак сега почнаха болките...

# 77
Ами той от неделя е болен, от 2 дни няма вече Т, чак сега почнаха болките...

Хм чудно  Thinking , всъщност съм чувала, че поняка удря в ставите като последствие на вируса може би наистина трябва консултация с ортопед.

# 78
  • София
Ами свързах се накрая с лекарката, каза, че било нормално, да лежи, да му давам нурофен, да гледам за оток и зачервяване на ставите и да й се обадя следобяд да кажа как е, утре ако трябвало щяла да го види, но можело да продължи 2-3 дни. Sad отвратителен грип, точно се радвах, че спадна Т и се оправя.

# 79
Наистина този път грипът е ужасен  Rolling Eyes. Да почива тогава детето давай Нурофен за болката и ще се оправи  Hug
Аз преди години от отслабен имунитет имах точно поражения в ставите - надуха ми се пръстите особено около ставните връзки, зачерви се кожата, но с една инжекция и доста витамини ме оправиха Peace

# 80
  • София
Аз да питам изкаралите грипа - имал ли е някой болки и слабост в ставите/мускулите на краката, да не го държат прав... това за колко време минава, към какъв лекар евентуално трябва да се обърна(не мога да се свържа с личната), ортопед?

Моето дете направи нещо такова след вирус (не след този грип), ходихме в Детската болница и ни препратиха към Ревматологичното отделение.

# 81
Здравейте,бих искала да ВИ попитам дали знете добър хомеопат в района на Благоевград?

# 82
здравейте, някой може ли да ми каже, до колко е полезно прясното мляко/домашно/ за деца над 2г. и по колко на ден да се консумира  Thinking Ние пием по 600-700мл. на ден, това добре ли е или е много? Peace

# 83
грипа наистива е ужасен. аз лично много рядко вдигам температура  еднократно около 37.8
а сега три дни с 40.......и малката три дни бе с висока Т. спасихме се с предозиране с витамин С /три пъти по две ампули от 2мл и като се яви разстройството още веднъж тази доза и после само сутрин и следобед по една ампула/ нашата лична ни изписа и умкламор. вълшебна смес. веднага усещаш как болките и слабостта почват да отминават.стават и за деца. давах ги и на беборана. а за ставите от личен опит тахан с мед  сутрин по една чаена лъжичка на гладно. а ако успеете да сложите и половин чаена лъжиичка смляна черупка на яйце направо вълшебство.

# 84
здравейте, някой може ли да ми каже, до колко е полезно прясното мляко/домашно/ за деца над 2г. и по колко на ден да се консумира  Thinking Ние пием по 600-700мл. на ден, това добре ли е или е много? Peace
Не знам колко е полезно- има си свойствата, но внимавайте с бактериите все пак. Аз бих го кипвала на висока температура първо за да се премахне риска от (салмонела, други нечистотии)...Ако животното не е блъскано с антибиотици е полезно, но и не бива да се прекалява, чела съм след 3 годишна възраст ензимите за разграждане на казеина в млякото при децата намалявали. ..

# 85
Не знам дали това е мястото но има бебе на 5 месеца и половина беше раздразнителен и много сърдит две вечери отказваше да яде, венецът му беше подут и реших че ще имаме зъбче. Thinking Венецът му още е подут но вече е спокоен и си хапва добре. Не знам какво се случва ако някои има подобен опит нека сподели ще сам благодарна!!!!

# 86
Ами просто зъбите прорязват постепенно венците и това боли, затова не е искало бебето да я де и е плачело. Нормални периоди на всяко бебе, не се шашкай.

# 87
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Не знам дали това е мястото но има бебе на 5 месеца и половина беше раздразнителен и много сърдит две вечери отказваше да яде, венецът му беше подут и реших че ще имаме зъбче. Thinking Венецът му още е подут но вече е спокоен и си хапва добре. Не знам какво се случва ако някои има подобен опит нека сподели ще сам благодарна!!!!

И моето момиче беше така и след почти 1 седмица нервност от нейна страна, днес проби второто зъбче.

# 88
Здравейте!
Дъщеричката ми е на 6 месеца и 10 дни. От 5 дни се захранваме. С тиква. Всъщност първия и втория ден беше по-скоро облизване на лъжицата, а от третия ден мога да кажа, че преглъщаше без да плюе (много). Но снощи, след като два дни е изяждала малко пюре, имаше нещо като колики. Плачеше на сън и като я приспях след половин час пак се разплакваше. Така се мъчихме от 12 до 5 сутринта. Викнах таткото на помощ, но и като той не помогна я взех при мен да спи (по принцип спи без проблеми в кошарката си, като се буди веднъж да яде, но иначе спи по много). Продължаваше да се разплаква в съня си и като я масажирах по коремчето се изпръцкваше и заспиваше за малко до следващия плач. Общо казано спах с ръка върху коремчето й. Иначе ме потърси за ядене по обичайното време, на развиделяване.
Забравих да отбележа, че е само на кърма. И вода не съм й давала. Тиквата е първото нещо, което давам, различно от кърмата.
Въпросът ми е дали "коликите" са свързани със захранването?
Четох някъде за инвагинацията или т.нар. преплитане на червата. Някой знае ли дали е възможно да се получи заради новата храна?
Иначе дребосъчка е много весела и лакома. Изобщо не плаче и за това нощния плач ме притеснява.
Съжалявам за дългия пост, но трябва да добавя, че ни расте втори зъб, който проби преди 4-5 дни. С първия нямахме проблем. И двата пробиха без да разберем.

# 89
Mtve, зарежи тиквата и изчакай седмица и дай оризова каша.
Има колики момата, от тиквата. А ти да не си яла нещо различно и да си й докарала коликите?

Общи условия

Активация на акаунт