За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 505
  • 777
  •   1
Отговори
# 60
Мишле, вероятно кърмата ти е била повече, за сметка на формулата.
Направи усилия да махнеш НАН-а, по възможност.
В Кърмаческия ще ти дадат ценни съвети за увеличаване на кърмата.

# 61
Мами от Бургас, препоръчайте добър детски офталмолог, моля.   bouquet

# 62
Здравейте, мами!
Искам да споделя с вас нещо, което ме притеснява от няколко дни насам и ще и е полезно да прочета и вашето мнение по въпроса.
Бебка, която в момента е на 32 дни от няколко дни ака наситено зелено, с консистенция на боза ( не е диария, но не е и гъсто). На комбинирано хранене сме, като преобладава АМ, т.к нямам достатъчно кърма. Ака основно на нощното хранене в 2 часа. Колики почти няма или са умерени. Давам Биогайя по 3 капки вечер и 2 капки сутрин. Температурата вкъщи е 21-24 градуса. Споменавам го, т.к четох, че и това имало значение, ако детето се претопли. Роди се напълно здрава и доносена.
Звънях на педиатърката, за да й кажа за "съдържанието" на памперса, т.к в един момент се промени. Според нея няма нищо притеснително, каза, че може да е от коликите ( затова добави и 2 капки Биогайя сутрин), че още не  са се нормализирали чревцата и са още незрели и че не вижда причина за притеснение.
Но т.к ака предимно нощем и то сериозно количество и цвят ( допреди няколко дни акаше кашесто с жълтеникаво-горчичен цвят), това което мен ме притеснява е основно цвета, т.к в нета четох най-различни неща, затова реших да се допитам и до вас и ви моля да споделите как е при вас и/или как е било при вашите малки бебета на тази възраст.
Според доки нямам основание за притеснение, но ще ми е полезно да прочета и вашето виждане по въпроса.

Предварително ви благодаря!
При нас беше по същият начин,храним се само с АД Хипп,когато бебка се изходи зелено и аз званях на педиатара каза ми че е от обмяна на веществата и колики.Вече мисля,че нямаме колики и днес пак се изака зелено,но мисля,че няма място за притеснение  Wink

# 63
  • Cyberspace
Здравейте пак! Днес ни изписаха БиоГая да пробваме за коликите. Давам и Колийф от няколко дни. Въпроса ми е дали мога да ги смеся и тях в млякото, в което вече съм сложила Колийф? Пише, че може и направо така да се дадат или да се смесят в нещо. Но нашия освен мляко, друго не иска. Опитах да му ги капна направо в устата, но ги изплю. Тези пусти колики ни разказаха играта, ужасно силни са, няма ден, няма нощ - нашия все плаче и се превива  Cry

# 64
Имам един малко странен въпрос. Първите два горни зъба на детето не трябва ли да изникнат едновременно? На моят син проби едно зъбче горе , но няма изгледи за второ. Нормално ли е?

# 65
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, колко често мога да дърпам сополки на бебе с Бейби вак и задължително ли преди това трябва са пръскам с физ.р-р? Бебката ми е на 6м. и от 4 дни е със супер досадните сополи.
Слагах Виброцил, сега сме на капки с адреналин, но тия сополки не спират да текат. Тъкмо ги изтегля и докато я сложа в леглого и те пак се чуват и запушват нослето, а се притеснявам да ги дърпам толкова често.

# 66
Имам един малко странен въпрос. Първите два горни зъба на детето не трябва ли да изникнат едновременно? На моят син проби едно зъбче горе , но няма изгледи за второ. Нормално ли е?

Напълно нормално, не се притеснявай.

basisluchaq, смесвай в млякото, не е проблем. Биогая обаче изисква хладки течности, тъй като високите температури убиват бубите и реално нищо не даваш.

Katencetoo, до 3-4 пъти бих, повече не.
Пръскай, защото така размекваш секретите и стават възможни за издърпване. Повдигни и главата на 30-тина градуса, като подпъхнеш нещо под матрака.
Капките с адреналин подсушават, така че пръскай физиологичен, дърпай и капи капките.

# 67
за Т и мазането с белтък - при нас се получи силна алергична реакция. там където бях намазала се появиха червени петна спъпки. реших да измия обилно в коритцето. като я извадих отводата направо посиня от студ. мвого се уплаших. след околотри часа гушкане започна да й се нормализира температурата. цяла нощ съм държала ръчичките и крачетата, слагах и топъл чорап пълен с морска сол. така че имайте едно на ум с белтъка. иначу яйце ядем и не сме имали проблем.
и за капките виброцил -в темата против ваксините има една статия с мнение че бебенцето коетосега почина може и виброцила да е спомогнал. аз по принцип капки не ползвам. слагам в един буркан вряла вода и капвам десетина капки евкалипт. докато си спиш иси дишаш, много хубава инхалация се получава.

# 68
usmihnelka- Много хубава идея за инхалация с евкалипт!

# 69
Момичета, колко често мога да дърпам сополки на бебе с Бейби вак и задължително ли преди това трябва са пръскам с физ.р-р? Бебката ми е на 6м. и от 4 дни е със супер досадните сополи.
Слагах Виброцил, сега сме на капки с адреналин, но тия сополки не спират да текат. Тъкмо ги изтегля и докато я сложа в леглого и те пак се чуват и запушват нослето, а се притеснявам да ги дърпам толкова често.
дърпай колкото ти душа сака, да не се тормози детенце.Нищо няма да стане.Все едно да си броиш колко пъти ще се издухаш ти като си хремава

# 70
Здравей,аз на моята бебка задължително първо впръсквам физ. р-р и след това ги дърпам за да омекнат да не я разраня,не виждам какво може да и стане от честото почистване,по скоро ако не ги почиствам и пречат да диша.Почиствам я периодично през 2 дни.

# 71
Много благодаря за отговорите и успокоението, че не прекалявам с дърпането.   bouquet

# 72
  • София
Ти всъщност не пишеш колко често ги дърпаш...
Аз не бих прекалявала с дърпането. Бих почиствала хубаво преди накапването на капките, за да има макс проходимост за тях. Може би още 1-2 пъти между тях ако е много тежко състоянието.

# 73
Ти всъщност не пишеш колко често ги дърпаш...
Аз не бих прекалявала с дърпането. Бих почиствала хубаво преди накапването на капките, за да има макс проходимост за тях. Може би още 1-2 пъти между тях ако е много тежко състоянието.

През деня преди всяко хранене, а бебката е на поискване, което понякога( както в момента, заради избиване на първите зъбки и бронхита, стои по-често на гърда) е около 5-6 пъти на ден и през нощта по 2-3 пъти. От вчера има подобрение и тегленията намаляха наполовина.

# 74
  • София
Аз да питам изкаралите грипа - имал ли е някой болки и слабост в ставите/мускулите на краката, да не го държат прав... това за колко време минава, към какъв лекар евентуално трябва да се обърна(не мога да се свържа с личната), ортопед?

Общи условия

Активация на акаунт