За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 520
  • 777
  •   2
Отговори
# 120
  • София
Дръпнах го материала. Аз бебката си я изкърмих от форума  Mr. Green   Мисля и да я захраня пак оттук   Sunglasses

Лично според мен нямаш никаква причина изведнъж да вкараш каша и да объркаш стомахчето, по-добре продължавай така, както си започнала  Peace

# 121
Mtve, кофтито е, че всеки е захранил по различен начин и най-много да се объркаш съвсем  Peace Аз, както много пъти казах, захраних много бързо (или поне като чета повечето майки такъв извод си вадя). Но си слушах педиатърката и за сега (да чукна на дърво) не сме имали проблеми. Само 1 път й дадох сок и скоро след това й дадох и млякото, та май тогава стана някаква реакция и си поплака.

# 122
Мами кога започнахте да слагате бебетата си да спят на възглавница?
Когато купихме спалното комплектче,възглавницата ми се стори супер малка,но сега като гледам малкия тя ми се струва огромна. Не знам дали главата ще му е разположена под правилная ъгъл.  newsm78 . Някой знае ли колко трябва да е този ъгъл,защото търсих,но нищо не намерих.
Мерси Hug

# 123
По принцип съм чела, че се препоръчва до годинката децата да спят без възглавница, даже съм чела, че в чужбина препоръчват до 3г да се спи без възглавница. Според мен си е до детето, както и при възрастните незнам да има определена височина възглавница newsm78 ами си е до усещане и комфорт. Моят син е почти на 5г и още спи без възглавница, той спи по корем и не му е удобно пробвала съм да му слагам изблъсква я и си ляга на матрака.

# 124
По принцип съм чела, че се препоръчва до годинката децата да спят без възглавница, даже съм чела, че в чужбина препоръчват до 3г да се спи без възглавница. Според мен си е до детето, както и при възрастните незнам да има определена височина възглавница newsm78 ами си е до усещане и комфорт. Моят син е почти на 5г и още спи без възглавница, той спи по корем и не му е удобно пробвала съм да му слагам изблъсква я и си ляга на матрака.
Благодаря ти за отговора mibobo  bouquet

# 125
  • Cyberspace
Здравейте! Искам да сменя АМ-то на бебето. Четох за Аптамил Комфорт и Хип Комфорт, че се дават и на деца с колики. Просто вече това остана да пробвам - да сменя млякото. Смених веднъж Фризолака с Аптамил обикновен, но не усетих разлика. Имаме много силни колики, май и в тази тема се оплаквах (то не помня вече в колко писах и се жалвах), особено силни са след хранене. Четох, че това може да е знак за храносмилателни проблеми. Кое от двете бихте ми препоръчали да пробвам? Педи не ме отразява нещо и не мога да се посъветвам с нея в момента, въпреки, че тя още в началото ми спомена за тези млека, както и за това без лактоза, но тогава си мислеше, че няма да има нужда да го сменяме, понеже коликите бяха поносими.

# 126
защо не пробваш (или вече си пробала) ХА, тези млека освен, че са хипоалергенни те и по лесно се храносмилат  newsm78 може и да има ефект. Аз първо такова и бях дала и после го смених с комбиотик на Хип. От Аптамил не бях доволна, но знам, че на много бебета пък им действа добре. Peace

# 127
Фризовом също е специално мляко и по-лесно смилаемо, но аз незнам от нещо (АМ, капки, специални шишета и т.н.) да има голям ефект в/у колики просто може да облекчи до някаква степен така, че не очаквай чудеса имам в предвид. А какво значи много силни колики, какво става след като се наяде, как се изхожда детето - нормално, колко често? Нещо за колики даваш ли - пробиотик, капки, чай?  Ако наистина е толкова сериозно положението, аз бих завела детето на гастроентереолог.

# 128
  • Cyberspace
Значи, давам Колийф, на втората опаковка сме. С всяко хранене слагам по 4 капки и изчаквам 30мин. Веднъж дневно и БиоГая по 5 капки. Ползвахме Еспумизан, после Инфакол. От тях разлика не виждам. А коликите са наистина ужасно силни и постоянни, денонощно превиване и дране. В по-голямата част от денонощието са през 2-3 минути (без да преувеличавам). Както си лежи спокойно и изведнъж вдига крачета и прави една жална физиономия и се започва едно превиване и рев, дране и така няколко минути. Личи си, че наистина го боли. После като го пуснат веднага задрямва от изтощение, но след 2-3 минути го хващат отново. Започва да ме притеснява факта, че почти не спи. Тези няколко минути затишие между спазмите не ги броя за сън изобщо. А педи си мисли, че преувеличавам и едва ли не си фантазирам, че положението е толкова зле.

# 129
В този случай аз бих завела детето на специалист  Peace , според мен от друго АМ няма да се оправят нещата. Ака ли редовно, как са изпражненията?

# 130
  • Cyberspace
Ака два пъти дневно, от време навреме по веднъж. Нормално се изхожда като цвят и консистенция, нищо притеснително. Не очаквам каквото и да е да свърши чудеса, по-скоро да го облекчи, защото вече не мога да го гледам как се мъчи. Дори и да заспи (което се случва изключително рядко), в съня си пищи от болки. Опитвахме и какви ли не методи за успокоение - сешоари, топли кърпи, масаж, вдигане на крачетата, носене на ръце, стоене по коремче, люлеене, абе каквото прочетох - това опитах... Чай на хип, чай от анасон... Просто ако това са колики, то ние разбихме всички митове за успокоение. Но май ще взимам нещата в свои ръце и ще се насочвам към специалист май, дори и да са просто много болезнени колики, трябва да се знае, че не е нещо по-сериозно.

# 131
....... Но май ще взимам нещата в свои ръце и ще се насочвам към специалист май, дори и да са просто много болезнени колики, трябва да се знае, че не е нещо по-сериозно.

Най-добре  Peace

# 132
  • София
Просто ако това са колики, то ние разбихме всички митове за успокоение.
И дъщеря ми беше така, беше страшно, писъци, страшен рев, помогна ни единствено Лефакс. За съжаление не се продава в БГ (в Германия или Австрия), ако решите да го ползвате имай предвид, че действа с натрупване, т.е. първата седмица няма да видиш кой знае какво подобрение, но от втората нещата са значително по-добре.  Peace В един момент бях решила, че коликите вече са отминали и го спрях и ела да видиш, всичко се върна с пълна сила и започнах отново да си давам Лефакса. Желая ти успех, но се консултирай с педи дали наистина са колики  Peace

# 133
  • Cyberspace
Мисля да се консултирам с някой друг, според педи са колики, но тя не си направи труда да го прегледа, след толкова оплаквания от моя страна за непрекъснат плач (не, че знам как по-точно трябва да го прегледа, де).
Просто вече хванах къра. На всичко отгоре и е със сополи, постоянно хърчи, но като погледна нослето - нищо няма, дърпаме с помпичката и нищо не излиза. Окото му също е възпалено, пускаха изследвания на секретите от носа, но резултатите още не ги знам... Така е откакто го изписаха от болницата, вече е на 25 дни, като дори не ни казаха, че е такъв сополив, усетихме го веднага щом се прибрахме вкъщи. Слагаме капките, които изписа педи, но ефекта е само след впръскването, после пак същото - и оченцето, и нослето са в секрети... Общо взето - цял ден капки. Капки в носа, капки в окото, капки в млякото... Уморихме детето  Confused
Много ви благодаря за отговорите, момичета  Hug
За Lefax и аз четох добри отзиви, но няма как да ги намеря. Парадокса е, че всички подобни капки са на една и съща основа, някой съдържат абсолютно едни и същи неща, а едните са се оправили с едните капки, а от другите не са видели абсолютно никакъв ефект, а други обратно.

# 134
  • София
Тонито, аз слагах възглавница в количката откъм 6-ти месец, защото нашата е много хлътнала назад и надолу. В леглото спеше без, но като стана на 1 годинка, сам започна да си я търси, извън леглото си я донасяше и си лягаше върху нея. Реално само заспива върху възглавница, после му я махам.

Общи условия

Активация на акаунт