За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 526
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
при нас от капките коликите се увеличиха.а коликите спряха от хип, още от първото шише.
а струва ми се малко ака това бебе, обикновенно толкова малко бебе ака на всяко хранене.
също много помага в едно бебешко чорапче слагате две три чаени лъжички морска сол и загряване във фурната.
после чорапчето слагате на коремчето. трябва да е топло и се слага върху дрешките и отгоре одеалцето.
внимавайте да не сложите горещ чорап.

# 136
  • Cyberspace
при нас от капките коликите се увеличиха.а коликите спряха от хип, още от първото шише.
а струва ми се малко ака това бебе, обикновенно толкова малко бебе ака на всяко хранене.
също много помага в едно бебешко чорапче слагате две три чаени лъжички морска сол и загряване във фурната.
после чорапчето слагате на коремчето. трябва да е топло и се слага върху дрешките и отгоре одеалцето.
внимавайте да не сложите горещ чорап.

Здрасти. От кой точно Хип? Днес много се колебах за АМ между Hipp Comfort, Hipp Combiotic и Aptamil Comfort. Е, нямах голям избор, понеже в аптеката предлагаха само Aptamil.
Дадох веднъж, с леко недоверие, че ще го изпие, понеже миришеше едно странно, като на трици, но беше толкова гладен, че го опатка. Но ти си втория човек от който чувам много добри отзиви за Хип, ще се разровя из аптеките да пробваме и него, ако от това не видя никакъв ефект докато свърши.

# 137
От Аптамил комфорт съм много доволна, Хип не сме ползвали.

# 138
hipp combiotic, той мирише на риба заради омега мастните киселини , но бебоците го пият
ние бяхме на аптамил и след консултация с гастро заключиха че сме с абкм. мен ми се видя странна тази диагноза,
така поставена само с поглед без изследвания и реших да сменя млякото.
направо бях изумена. изпи си шишето, успокои се и спа непробудно няколко часа.
но те съветвам да направите консултация с хирург. ние така след 12 часово пищене и аз реших да не е някакво преплитане или защипване на червата. та в 5 сутринта бяхме в пирогов.
та така оказа се от млякото
успех

# 139
Аз съм пробвала и двете и при нас Хип се понасяше по-добре. Дори не я тормозих да й давам целия Аптамил, половин кутия си остана.
Хм на мен не ми мирише на риба, чак се изненадах като го прочетох!

# 140
  • Варна
Мами кога започнахте да слагате бебетата си да спят на възглавница?
Когато купихме спалното комплектче,възглавницата ми се стори супер малка,но сега като гледам малкия тя ми се струва огромна. Не знам дали главата ще му е разположена под правилная ъгъл.  newsm78 . Някой знае ли колко трябва да е този ъгъл,защото търсих,но нищо не намерих.
Мерси Hug

Преди 2 седмици му сложих възглавничката от комплекта ни за изписване (2 см висока), защото го забелязах, че си полягва ту върху някое плюшено животинче, ту върху декоративната възглавка, че и на моята съм го сварвала да спи, когато е при мен в леглото (разбира се легнал до кръста върху нея Simple Smile ). Сметнах, че по някакъв начин е започнал да търси този вид комфорт за себе си. Но на дете под 1 година не ти препоръчвам да слагаш възглавница. То само ще си покаже/поиска.

# 141
  • Cyberspace
На мен първата ми смяна на АМ беше с обикновен Аптамил. Когато споделих на педи, тя ми разказа за две свои пациентки близначки, чийто баща работел в Англия и оттам, като се родили той донесъл някакви огромни разфасовки Аптамил, тя даже се учудила, не била виждала, тук в БГ такива няма. После като свършило, решили да продължат с Аптамил - същия, но от БГ... Е, децата и двете получили брутален обрив. Така, че съм малко скептична за качество, но ограничения асортимент и липсата на време да обикалям ограничи и избора ми. Пък да видим, може и на моето бебе да повлияе добре, няма да бързам със заключенията.

# 142
и аз съм чувала за подобен случей, ама родителите просто бяха объркали и вместо хипоалергенно мляко, бяха взели обикновено, а и няма как да се съди по чуждите деца  Peace
Успех дано всички опити си струват   Hug

# 143
 Направих голяма глупост току що!
 Вместо капки Био гайа дадох на сина ми Вигантол - з капки. Тази сутрин съм му капнала в устата 2 капки. Така общо стават 5 капки за деня! Опасно ли е?
Какво да правя сега?

# 144
  • Cyberspace
Ох, оказа се, че имаме стафилококи и сме на антибиотици...  Confused Сополките и секретиращото оченце са били от това. Сега сме на антибиотици. А на 30-я ден ни предстои ваксина сега сме на 26 дни). Дали ще му я бият, при положение, че има сополки, въпреки, че не е хрема? newsm78  Много ме е шубе след случая с три месечното момченце Sad Ако искат да я бият, мога ли да я отложа, за мое успокоение?

А с коликите още сме зле, засега не виждам разлика от Аптамил Комфорт, освен по-ароматни памперси Grinning 

# 145
  • София
sentido, нищо му няма на детето.
Можеш да го оставиш един ден без капки, но можеш да си продължиш и по схемата.

basisluchaq, можете да отложите ваксината.

# 146
Здравейте.
Дъщеря ми е на 3 месеца и от 6 дни е с разтройство - воднисто и зелено с неприятна, особена миризма. Ака по около 5 пъти на ден, а преди това беше влязла в някакъв режим веднъж на 3-4 дни. Изцяло на кърма е. Педиатърката й изписа прахчета ентерол и оризова вода. Беше на този режим 3 дни, но не й помогна. Днес й изписа някакви хомеопатични Гастрокинд. Но всичко това по преценка от описаното по телефона, защото е спряла детските консултации заради грипа. Каза ми, ако продължи до сряда да й звънна отново, но аз се тревожа, че мина много време. По свое усмотрение и давам и вода от преварени шипки. Други признаци като температура или повръщане няма, но пък от вчера е неспокойна през деня и започва да плаче без видими причини. До сега колики не е имала. Спи непробудно цяла нощ. Ще съм благодарна на някакви съвети.

# 147
при нас ентерола не помага. давам 1/4 смекта разтворено в много малко вода
все пак причините може да са много. най добре искайте домашно посещение
няма право да ви го откаже. да дойде и да види детето

# 148
  • София
Ами бебето ти е малко...
Тя хубаво е спряла консултациите, но тя не е за консултация, а за преглед. Ако не желае да я прегледа, бих я завела при друг.

# 149
А не може ли домашно посещение да направи? С маска или нещо друго? Едва ли ще седи повече от 30 мин.

Общи условия

Активация на акаунт