За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 533
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
И аз съм ползвала смекта и лактофлор (за лактофлора не знам от колко месечна възраст помага). Тези двете спират разстройството ..Хубавото  е,че е на кърма, когато понякога разхлабва повечко за съжаление обаче. 5 пъти акане все пак не е нормално Sad

# 151
Снощи , когато приспивах малкия ми направи впечатление , че докато заспива върти постоянно главата си , днес на обяд пак направи така. До сега не се беше случвало. Има ли нещо притеснително в това?

# 152
  • София
Šunšhine, не. Почти всички деца я някакъв период от развитието си минават през това.
Даже навремето смятах моя син да го водя на специалист Simple Smile

# 153
Въртенето на главата при заспиване е един вид успокояване и не бих се притеснявала.
Моят син от бебе си върти дясното глезенче при заспиване, концентриране, нервност.

# 154
Колко дълго без прекъсване може да се дава Био гайа на бебето? newsm78

# 155
  • София
Колко дълго без прекъсване може да се дава Био гайа на бебето? newsm78

Аз давах мнооого дълго време - май от 2-месечна възраст до годинка. Доколкото четох навремето, няма ограничения в продължителността на приема  Peace

# 156
И аз мисля, че пробиотик може да се дава дълго време незнам да има противопоказания.

# 157
аз също съм давала биогая от 4 мес до към годинка и нещо. ИМах може би някакви паузи от 1-2-3 седмици между месеците но като цяло доста време..

# 158
 Някой ползвал ли е Пробиотик Протексин ? newsm78

# 159
Момичета, давайте идеи. Четох много, нищо не помогна. Проблемът е, че като сменяме памперса, малката се върти, рита, блъска, хапе, реве кански (даже комшийката дойде да пита защо се дере така малката). Толкова реве, че буквално за секунди става лилава. Забравих да кажа, че малката е на 1 година и почти 5 месеца. Тази вечер беше много весела, играхме и т.н. до момента, в който усетих, че се е наакала и.............ужас. Пуснах телевизора на любимия Baby TV, приготвих всичко предварително, наредих играчки, песничка пях, правих се на клоун, пробвах и права и.................дране, дране и пак дране. Толкова много рита и се въртя, че имаше аки и по шкафа, по главата й и по лицето й. На гърне определено не иска да седи. Там е горе- долу същото. Да не говорим, че е и много силна. Много ми е трудно да се боря с нея.  Cry Cry

# 160
  • в огледалото на живота
Елли,познат момент....
Защо не опиташ директно в банята да сменяш памперса в такова положение?
Хем няма да има последствия от съдържанието наоколо,хем ще е по различно и за детето.

# 161
  • София
Момичета, върлува ли в момента нещо само с разстройство? Без температура, без хрема, без отпадналост?  newsm78

# 162
  • На брега на морето
Дъщеря ми има къса юздичка на горната устна, кърмих я 13 м. без проблеми. Гласните, които са проблемни при това състояние ги изговаря. Все още е малка на 14 месеца е и проблемите съгласни не са част от речника й  на този етап.
На личната й лекарка нямам доверие, за нея дори и болна да е, не е.
Та затова се обръщам към вас.
Правилно ли е да се сцепи? Кой трябва да извърши манипулацията, стоматолог или ортодонт?

# 163
ivaneliq_q аз имам опит с къса юздичка на езика и за тази не съм много наясно, чувала съм само, че може да придърпа венеца и да оголи зъбките, но специалист най-добре ще ти каже нужно ли е или не да се среже. Само едно със сигурност ще ти кажа, колкото е по-малко детето толкова по-добре - първо ципата е по-тънка и второ се прави с локална упойка защото детето още не разбира, докато моят син беше вече на 3г и половина и се наложи пълна упойка. Принципно манипулацията може да направи както стоматолог, така и ортодонт а на нас я направи детски хирург.

# 164
  • София
ivaneliq_q, на мен са искали да ми сепват юздичката заради "р"-то, но майка ми не се е съгласила. С други букви нямам проблем.
Направете консултация с логопед.

Общи условия

Активация на акаунт