За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 621
  • 777
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте.
Синът ми е на 8 месеца. Има общо 5 хранения за деня , 3 хранения с АМ и  2 заместени с пюре/каша.
Още от както го захранвам не е впечатлен от храната , по-скоро си е злояд. А от седмица го гони вълчи глад Mr. Green , каквото и да му предложа го яде , без да протестира. Това е едното. И второ от както се храни така взе да ака по-рядко. Примерно на два дни веднъж. Не мисля , че има запек защото не  виждам да се напъва , просто не му се ходи.
Възможно ли е организма да усвоява всичката храна? И има ли повод за притеснение от цялата ситуация?

п.п Съжалявам за дългия пост.

# 166
Съншайн, радвай се - детето ти има скок в растежа.
Споко, няма от какво и за какво да се притесняваш.

# 167
Здравейте момичета, да ви питам нещо. Синът ми е на годинка с хемоглобин 116, толкова е от няколко месеца насам. Имам двама педиатъра, единият настоява да давам желязо, другия казва твърдо не. Понеже всеки път става въпрос, сега скоро пак, да ви попитам за мнение?

# 168
Че добре си е детето, какво желязо при този хемоглобин?

# 169
*Zoi*, как така ще даваш допълнително желязо при хемоглобин 116  ooooh! Дъщеря ми беше с 98 и дума не е ставало за добавки. Добре е детето, няма за какво да се притесняваш Simple Smile

# 170
  • София
http://babaznae.wordpress.com/2008/09/02/%D1%80%D0%B5%D1%84%D0%B … 0%BD%D0%B8%D1%8F/ тук има референтните стойности по възрасти при децата. Вашето си е ок. Дори да има нисък хемоглобин, се пуска тогава желязо, отделно, за да се види дали в него е проблема и ако то също е много ниско, тогава се приема препарат желязо.

# 171
Мерси Dafi`,мерси Angel_Dust ! Така ми каза и единият, че под 100 изобщо няма смисъл. Не го мисля толкова, но другият скоро пак ми настояваше, затова реших да се допитам и до вас  bouquet

# 172
  • София
Аз също мисля, че тази стойност на хемоглобина е ок.

https://www.calgarylabservices.com/files/LabTests/CBCReferenceValues.pdf

Ако искате направете консултация и с трети лекар.

# 173
За дете и на мен са ми казвали 116 е напълно добре! Моята също имаше тази стойност на годинка и половина, нищо и няма, нито добавки, нито нищо не е пила , слава богу - здравословен проблем не съм видяла  Praynig

# 174
  • Berlin
Може ли да ми препоръчате добър детски стоматолог? Търпелив, внимателен и специалист. Grinning Трябва задължително да отидем с малкия (2г и 8м), за да му се махнат налепи по зъбите. Sad

# 175
Здравейте! Преди малко отворих нов каучуков биберон на Чико и е мазен. Нормално ли е това?

# 176
  • Berlin
Обратното би било не наред. Такива са, за да не изсъхне биберона и да се повреди, трябва хубаво да го измиеш с гореща вода/извариш  + после измиване с препарат.

# 177
  • София
Може ли да ми препоръчате добър детски стоматолог? Търпелив, внимателен и специалист. Grinning Трябва задължително да отидем с малкия (2г и 8м), за да му се махнат налепи по зъбите. Sad
Ние водим дребния при http://www.rating.hapche.bg/rating/lekari-po-dentalna-meditsina/ … ril_ivanov_mollov не е детски, но е единственият, който го омая(преди това беше на още 3-ма) и успя да му допочисти зъба и да му направи  пломба. тогава беше на 3 и нещо, после му маха и клатещите зъби при смяна, дори някой съвсем леко да се клатеше сам си искаше при него да ходи. И едни приятели при него си водят лапето, което преди него също отказваше дори да си отвори устата. Та може да звъннете да питате дали ще ви приеме с дете на вашата възраст, предполагам няма да е проблем. Работи и с НЗОК.

# 178
kolko chesto moge da se dava kolargol.edna maika mi kaza poveche ot dva pati v godinata ne trqbalo,zashtoto se isuchavala ligavicata

----------------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 18:28 от AnMary

# 179
  • Шумен
Това са правените, черни капки нали? Изписвани са ни веднъж а като ги поръчвах, ме питаха до сега слага ли сме от тях. Те действително вредят на лигавицата на носа, без лекарско предписание не бих слагала.

Общи условия

Активация на акаунт