За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 623
  • 777
  •   1
Отговори
# 195
Нека го види и лекаря. Една приятелка есента се беше филмирала от едно "топче" на крака на сина си (напипала го при къпане), тогава техния педиатър я успокои след преглед. Оказа се че повече от месец преди това на същото място малкия след падане имал синина а тя забравила.
Малиии  Shocked, не знаех, че е възможно. Уж минала синката, няма никакви симптоми и проблеми, пък гледай какви неща. До колкото разбирам според педиатъра не е страшно? А после дали изчезна това топче?

# 196
Моят син проходи и падаше страхотно все на главата си, не умееше да се пази никак.
Все удряше едната част на челото си, дълго време там си имаше нещо като рогче, видимо само за мен.
Лекарите твърдят, че челото е най-здравия лоб на черепа, просто не се шашкай, нищо й няма на мацката.

# 197
Angel_Dust, след 1 преглед ортопедът каза, че всичко е наред, дори много добре при  положение, че бебето ми беше седалищно. И когато стана време да ни подготви амбулаторния лист, каза " Ей тук ще напиша, че стъпалата са й малко криви, за да може пак да ви дадат направление след 3 месеца". Според мен никой в тази ситуация не е прав. Питах го дали са криви наистина, а той "не. не са" Или цялата работа е била за +20 лв. или не знам.Питах и др майки, при тях ситуацията е била подобна. Та в моя случай не знам къде е значението, че съм питала ортопеда!

# 198
  • София
на 4 месеца си е по НЗОК задължителен прегледа. Няма какво да не ти дават направление.
Като проходи е ясно защо предполагам се прави, на 3-4 годинки гледат за дюстабан.
Но то с такива лекари и 3 деца да имаше нямаше как да се учиш от опита си.
В крайна сметка и сега можеш да я заведеш и на следващите също.

# 199
  • Варна
на 4 месеца си е по НЗОК задължителен прегледа. Няма какво да не ти дават направление.
Ами и такова не ми дадоха. Друг е въпросът, че във Варна няма детски ортопед, работещ по ЗК, но дори не ми каза личната, че трябва да ида, пък дори и на частно.

# 200
Sourcherry, благодаря. И аз мисля, че не е страшно, но рекох да питам.  Hug

# 201
Искам да попитам това http://apteka.framar.bg/30011578/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%BC … 250-%D0%BC%D0%BB- подходящо ли е за подсечено бебе на почти 9 месеца ?

# 202
Щом държиш да е с невен, според мен, по- добре ползвай това
http://apteka.framar.bg/30013517/%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B4% … BD%D0%B5-75%D0%BC
Според мен при бебета трябва да се ползва козметика, която си е за бебета.  Peace

# 203
  • Berlin
Подкрепям и аз Веледа, само него съм ползвала преди, скоро пак. Simple Smile

# 204
Тук дори и по ЗК платихме 20 лв. (при ортопед)
На нас за подсечено дупе ни помага павловичата мас, мажа 2-3 пъти докато се оправи и после си мажа с крем против подсичане(в момента с Микса) Peace

# 205
Нас ни пратиха още ка 1 месец на ортопед, с направление  Peace
Да попитам и аз нещо. Имаме все още трескички по главата. Педиатърката каза, че като дойде лятото положението може да се влоши от жегата и да мажа главичката с лосионът за тяло. Имате ли някаква друга идея за тези трескички?

# 206
А какво е трескички?
Ако е крусти, тогава ежедневното миене с шампоан на главата решава кардинално проблема.

# 207
Аз пък крусти незнам какво е  Embarassed   От както се е родила я къпем всеки ден и главичката я мием също. Те си седят на едно и също място, нито растат, нито намалят.

# 208
  • София
Крусти - млечни корички по бебешката глава, предполагам за едно и също говорите.
Аз съм ги чистила като преди къпане намазвах леко с бебешко олио(зехтин), постоява 10-тина мин, разресвам нежно с бебешки гребен без никакъв натиск и къпане послу... бързо се изчистиха, иначе мустела, биодерма и юриаж си имат специални кремчета против крусти..

# 209
Най-вероятно е едно и също. С гребенчето сресваш след като намажеш с лосиона ли? И по посока или срещу посоката на застеж на косъма?
Току що видях кой е крема на Мустела. Трябва да го проуча.

Общи условия

Активация на акаунт