За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 670
  • 777
  •   1
Отговори
# 285
  • в огледалото на живота
Момичета, да помоля за ориентировъчни количества храна за едно ядене/ден за близо 5 годишно Simple Smile

По колко горе-долу хапват Вашите дечица?  Искам да сравня ( знам, че е много индивидуално- колко е по-голямо детето, не като при бебетата), но си мисля, че моята девойка яде много малко количества храна на едно ядене.
Самсара,наистина е много относително....
Зависи и от храната и от желанието на детето и от междинните хапвания преди това..
Дъщеря ми например може да изяде на вечеря 2 купички супа,порция салата,и кофичка КМ.... Crazy
За сметка на това хляб може да не опита въобще.Или пък на закуска пълна чиния с макарони...
Понякога вечер пък отказва да яде сготвена храна и набляга на плодове;сандвич със сирене...според вкуса.

Какво те притеснява?
Ако наистина консумира оскъдно количество храна постоянно/говоря за опитване-лъжица,две от нещо/може би трябва да се консултираш с лекар.Имаш ли такова наблюдение ежедневно?

# 286
  • София
Самсара, а между яденетата даваш ли нещо - кекс, плодове, бисквити? Може би с това се засища. Моята кръщелница е на 7 и яде кошмарно малко храна, обаче наваксва със сладко (защото ѝ се позволява).

# 287
Моя яде сякаш доста ,но всщност яде по малко от доста неща.Супа поне половин купичка после месо от
пил.бутче+ половин краставица или домат.Около половин купичка мляко с ориз или нещо подобно.И това е
че през останалото време е ял плодове колкото поиска,сладолед,данонино,парче кекс,бисквити...Не всичко
на куп ,но поне 2-3 от нещата.Ако започне да не иска манджите тези дребните неща ги спирам.Остава на 4
хранения.Ако му предложа само супа или само основно ще яде само хляб.
Свикнал е на готвено и да има супа,салата/зеленчук,основно,десерт.Като яде и лютеница,маслини,домашни
суджук/филе,кашкавал..Може по 2 хапки от 5ястия да изяде,но 10 хапки от една
манджа рядко.

# 288
  • Шумен
Забелязала съм периоди в апетита, другото е предпочитания какво харесват и какво не. А и предпочитанията се изменят във времето. Едно дете като е гладно си казва и се храни.  Peace

# 289
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Самсара, не се самонавивай за разни знайни и незнайни болести, че ще се вкараш във филм на ужасите.  Щом детето се чувства добре, жизнено е и има енергия, значи няма място за притеснение.  Simple Smile

Сега и аз да питам нещо - синът ми беше хванал гадния грип преди около 2 месеца. За 2 седмици се оправи, но му остана някаква кашлица, която си носи все още. Гърдите са чисти, няма други притеснителни симптоми. Кашлицата е или суха или леко отхрачваща. Появява се 2-3 пъти в денонощието - през нощта или като се позатича. Знаете ли някакъв лек, който е с една идея по-надежден от сиропчетата за кашлица? От вчера му давам и Ксизал.

# 290
Самсара, не се самонавивай за разни знайни и незнайни болести, че ще се вкараш във филм на ужасите.  Щом детето се чувства добре, жизнено е и има енергия, значи няма място за притеснение.  Simple Smile

Сега и аз да питам нещо - синът ми беше хванал гадния грип преди около 2 месеца. За 2 седмици се оправи, но му остана някаква кашлица, която си носи все още. Гърдите са чисти, няма други притеснителни симптоми. Кашлицата е или суха или леко отхрачваща. Появява се 2-3 пъти в денонощието - през нощта или като се позатича. Знаете ли някакъв лек, който е с една идея по-надежден от сиропчетата за кашлица? От вчера му давам и Ксизал.
Здравей Simple Smile преди години на мен ми лекуваха много упорита кашлица със сок от пресни зелеви кочани. Не помня как беше на вкус,т.к. бях малка, но ми мина.

# 291
  • Шумен
Katencetoo, а някакви витамини или други добавки включила ли си за тези два месеца?  Така описано от теб прилича на нещо в което аз не вярвах докато не ми дойде до главата. С тръгването на ясла нашата педиатърка ни изписа един куп добавки сред които и Рибчо след няма и 2 седмици при Миша се появи такова покашляне 2-3 пъти на ден и нищо друго. От яслата постоянно я набеждаваха за болна, колко пъти я преглеждаха и нищо - чисти дробове и спокойно гърло  Tired Давах го цяла зима и тази кашлица не отмина. Аз изобщо не го свързвах с него до момента в който през март го спрях и до седмица спря и кашлицата. Хич и не направих връзката тогава. До есента когато поднових даването и странното покашляне пак беше на лице след 2 седмици, обсъдих опасенията си е лекарката и го спряхме мина си пак самичко. Нейното мнение е, че нещо в този препарат предизвиква алергия. При Вали такова нещо няма, но и на нея повече не дадох Рибчо а много го харесваха и двете. От тогава си имам едно на ум за новите неща и следя за всякакви реакции реакции.

# 292
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Desitoo, сега като се замисля миналата година, октомври месец, започнах да давам Саностол, заради детската. В този период се розболя 2 пъти за месец като след първото разболяване му остана кашлицата пак. При второто розболяване му изписаха АБ, заради температура, която не можахме да смъкнем 3 дни и кашлицата, и заедно с него пи и Ксизал. Точно 5-7 дни след това спря да кашля. Имам съмнения, че е от Ксизала и затова сега му го давам пак и ако се повлияе ще търсим вече от какво е алергията. Сега ще го наблюдавам с този Саностол, може наистина в него да е причината, защото нещата съвпадат. Благодаря за съвета.

# 293
Рибчото не е ли само витамини и някакви омега -3-мастни киселини.На 2 деца на познати е изписано за изоставане в психо-физическото развитие.То май за това се изписва де.Не помогна кой знае колко.
А иначе и при моя се появява алергична кашлица от прахоляк и дълго стоене на затворено /сега зимата / и му давам Ериус.А ние сме пили и Ксизал.Но  е по -добре се чувства с Ериуса.

http://apteka.framar.bg/30020793/%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%84%D0%B0% … 0%D0%BF%D1%81-100
Това видях за рибчото.Кое може да е алерген?

# 294
Рибчо е само рибено масло+витамин Д.
Изписва се като модулатор и при напълно здрави деца. Витамин Д през зимата липсва, защото слънцегреенето е намалено, а липсата на витамин Д води до отслабена имунна защита.
С добавен прием, в случая на рибено масло се счита, че имунитета се повишава по естествен път.

# 295
А в този рибчо пише съвсем друго.И не се изписва на напълно здрави деца.А за липса на вит "Д" се изписва Деавит и др. подобни.
А за повишаване на имунитета без други показания се изписват други Марсианци ,Саностоли и т.н.
А може би имаш предвид най -обикновеното рибено масло на капсули? Но Рибчото и рибено масло Ескимо са по различни от него.
Няма да споря ,но се чудех кое е алергена вътре.

# 296
  • София
Рибчо, ескимо и т.н. си се пият за подсилване и от съвсем здрави деца/хора и разбира се при редица проблеми, просто защото са полезни за тях, нищо по-различно няма от "обикновенно рибено масло", само заради добавените витамини е редно да се правят  почивки. А алерген всичко може да бъде, добавени аромати, материала от който се правят капсулите и т.н.
При липса(то не е точно недостиг на вит Д, а че по-трудно се набавя ) на вит. д е по-добре рибено масло, пред деавит, ако е тежък недостиг на вит. д вече друго.

# 297
Рибчо, ескимо и т.н. си се пият за подсилване, нищо по-различно няма, само заради добавените витамини е редно да се правят  почивки. А алерген всичко може да бъде.
Може и да си права ,защото и при двете деца с тези препарати не настъпи подобрение в психо -физическото развитие.А ги пиха месеци.Даже и вносни рибени масла носиха.Може би им пресилват ефекта.

Без да искам изпратих без да довърша.
Аз от тези майки научих за рибеното масло.Даже исках да давам на моя ,че да не остана назад.Докторката ме разубеди ,че няма нужда.И тука питах и разпитвах и пак получих отговори ,че няма нужда.

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 19:00 от AnMary

# 298
Търси се ефекта на омегите в рибеното масло, но те няма как да компенсират дефицитите, могат евентуално да допуснат някакво подобрение, съвсем леко и толкоз.
Рибено масло се отразява добре при случаи на хиперактивност, но това не е проблем на ментално ниво, както в случаите, които описваш.

Рибчо и Ескимо са прости рибени масла, едното на капсули - Рибчо, другото течно - Ескимо. Нищо специално и тайнствено няма в тях.

# 299
  • София
Рибеното масло е много полезно, за нервната система също, но не е чудотворно. Това не го прави специално само за хора с проблеми, разбира се, просто при проблеми е едва ли не задължително да се пие, пък иначе просто е плюс, особенно ако човек не си набавя омега 3 по друг начин или приема е недостатъчен.
Ако детето ти като цяло си е здраво и яде достатъчно разнообразно и здравословно, няма нужда разбира се от добавки. Моят обаче риба не обича особенно и да яде е много рядко и в минимални количества, така че давам. Не постоянно, но от време на време. Моят е и доста превъзбудена личност, да виждам леееко успокоение(уравновесеност) когато пие рибено масло. Понеже съм чела, че действа добре и при трети сливици, отити, кожни проблеми, сухота, екземи, астма, общо на имунитет, на памет, концентрация(все проблеми, които има в една или друга степен сина ми), полезно е и за очи и т.н. ще си му го давам с чиста съвест, няма какво да му навреди(ако не се  прекалява и то не заради рибеното масло, а наистина заради добавените допълнително витамини). http://www.bg-zonata.com/zonata/2012/2/1/354517156354.html ето ти повече инфо, полезно е рибеното масло не само за децата.

Общи условия

Активация на акаунт