За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 663
  • 777
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Кърмене на поискване, и всеки път като видиш палчето да го махаш от устата.

# 271
  • UK
Кърмя я на поискване, да, но това с махането не винаги става, не ми е нон-стоп пред погледа, докато обърна внимание на баткото или свърша нещо. Не мисля, че ще е достатъчно. И докато спи не мога да я наблюдавам постоянно. Тя се позаиграва сама, зяпа играчките по гимнастиката, не е постоянно в ръцете ми. Опитвам се, но се надявам и на други съвети.

# 272
  • София
Вчера дъщеря ми си намери за първи път палеца, какво мога да направя преди да е станало неизкореним навик? Много й хареса, защото все го бута в устата, когато е неспокойна или я оставя сама за 2 мин. да отида до тоалетна или да свъра нещо. Залъгалки отказва категорично, кърми се от гърда и шишета и биберони плюе веднага. Нещо спешно, ръкавици ли или какво, какво ще ми препоръчате вие?  
Синът ми никога не е ползвал залъгалки, но не е смукал нищо, имаше период, когато беше гладен си смучеше юмручетата, но палеца така и не го намери и това с юмруците отмина.
Сега я наблюдавам, че само да промърка, докато спи и веднага мушва палеца и пак заспива. Като го извадя се събужда и сърди. Снощи изпуснах времето за хранене и вместо да се размърка както обикновено да я чуя, лапнала палеца, дрямала и чак след като огладняла много се разревала.
Сега ще й взема една каучукова да пробвам, колкото и да не ги обичам и да съм против кърмено бебе да смуче такова.
Друго?

Пробвай да даваш играчка.

# 273
Ами май наистина трябва да избереш по-малкото зло и да дадеш залъгалка. Всеки пък вадиш пръста и мушкаш нея докато свикне  Rolling Eyes , моят син също в началото не искаше хем е хранен с шише с биберон.

-=Деси=- каква играчка  Simple Smile  аз доколкото виждам бебето е на 2 месеца

# 274
  • UK
Да, тя още не може да държи и хваща нищо.

# 275
  • София
Уффф, простете  Embarassed Изключени са ми подписите   Simple Smile     

# 276
  • София
Освен да вземеш от тези горчивите лакове.
Иначе моят имаше едни опити на тази възраст общо взето, след няколко дни вадене от устата на ръце и палче, повече не съм го видяла така.
Ръкавички за мен не са решение, просто си лапа с тях и смуче през плата.

# 277
  • UK
Уффф, простете  Embarassed Изключени са ми подписите   Simple Smile     
Аз пък нарочно съм включила децата и възрастта в подписи, че да не обяснявам всеки път кой на колко е Simple Smile
А този горчив лак не е ли за гризане, т.е. само с лапане и смукане горчи ли?

# 278
  • София
Уффф, простете  Embarassed Изключени са ми подписите   Simple Smile    
Аз пък нарочно съм включила децата и възрастта в подписи, че да не обяснявам всеки път кой на колко е Simple Smile
А този горчив лак не е ли за гризане, т.е. само с лапане и смукане горчи ли?

Мда, включих ги  Simple Smile
На мен пък раничко ми се струва за толкова малко дете с горчивия лак. Той май е за над 2 години  newsm78 По-добре се мъчете с биберон.

# 279
Горчив лак - не, много е мъничка.
Аз дадох биберон и го дебнех - щом засмучеше пръста, давах биба.

# 280
  • UK
Купих една каучукова залъгалка, но още докато я миех на мивката се напълни с вода.  Rolling Eyes Това нормално ли е? На Нук е. Изстисках каквото можах, но си е с капки вътре, не е ли вредно това за бебето и няма ли да мухляса вътре?
Засега ще гледам да не опирам до нея, ще махам палеца колкото мога, ако видя, че няма отказване ще се мъча да я бутам нея.

# 281
  • София
Купих една каучукова залъгалка, но още докато я миех на мивката се напълни с вода.  Rolling Eyes Това нормално ли е? На Нук е. Изстисках каквото можах, но си е с капки вътре, не е ли вредно това за бебето и няма ли да мухляса вътре?
Засега ще гледам да не опирам до нея, ще махам палеца колкото мога, ако видя, че няма отказване ще се мъча да я бутам нея.

Тези на "Авент" са същите, нашите не са мухлясвали никога, просто го стерилизирай по-често. Водата влиза през пластмасата отстрани. Тръсни хубаво, би трябвало основното количество да излезе. Ако искаш - купи на "Чико" - те са излети като калъп, само гума е.

# 282
И аз имах същия проблем. Всички залъгалки , които купувах , дори при обикновено изплакване се пълнеха с вода.
Аз също ти препоръчвам тези , които са изцяло силиконови. Освен Чико , Камера също предлагат такива Peace

# 283
Здравейте пак! Днес ни изписаха БиоГая да пробваме за коликите. Давам и Колийф от няколко дни. Въпроса ми е дали мога да ги смеся и тях в млякото, в което вече съм сложила Колийф? Пише, че може и направо така да се дадат или да се смесят в нещо. Но нашия освен мляко, друго не иска. Опитах да му ги капна направо в устата, но ги изплю. Тези пусти колики ни разказаха играта, ужасно силни са, няма ден, няма нощ - нашия все плаче и се превива  Cry

Сигурна ли си, че плаче от колики всеки път? Ако и капките не помагат може би не

И аз имах същия проблем. Всички залъгалки , които купувах , дори при обикновено изплакване се пълнеха с вода.
Аз също ти препоръчвам тези , които са изцяло силиконови. Освен Чико , Камера също предлагат такива Peace

Нищо им няма на бибероните, че се пълнят с вода. Като изт искате и остане малко голяма работа. Не е отрова.

Малко трябва да се по отпуснете, не се стягайте чак толкова

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 01:01 от AnMary

# 284
Момичета, да помоля за ориентировъчни количества храна за едно ядене/ден за близо 5 годишно Simple Smile

По колко горе-долу хапват Вашите дечица?  Искам да сравня ( знам, че е много индивидуално- колко е по-голямо детето, не като при бебетата), но си мисля, че моята девойка яде много малко количества храна на едно ядене.

Общи условия

Активация на акаунт