Кои са кърмещите майки?

• 241 136
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 555
  • София
  Много ми е приятно, че и аз мога да се запиша тук.  Започнах да чета форума след раждането на бебка. Преди това изобщо не се интересувах от кърменето  Blush. Смятах, че като му дойде времето, тогава ще го мисля. И това беше моята грешка Embarassed. Още от самото начало след появата на бебка усещах, че "съветите" на околните относно кърменето, нещо не ни пасват на нас двете. И колкото повече слушах "класиката": "хранене на режим, никакво нощно хранене, вода със захар и после захранване защото кърмата не стига и   бля,бля, ..."  Close, толкова повече въпроси си здавах. Нещо не ми се вярваше, че това, което смятам за правилно (да се доверя на себе си за нуждите на бебка), други (като лекари и близки) отхвърлят като неправилно. Колко пъти в първите дни ми се е случвало да се чувствам виновна, когато чуех реплика " ама ти пък ли  я кърмиш, та то има още 2 часа до хранене" .Close. И така, като се прибрах от родилния дом, пуснах Google и едно от първите неща, които отворих беше форума (а се бях регистрирала доста преди това, ама все четях за раждането- най-големият ми страх #Crazy). Даже първата си тема пуснах без да прочета правилата  Blush, толкова се бях притеснила. Сега вече подкрепена с  информация, дори предстоящото ми медикаментозно лечение не  ме плаши.  И съм щастлива, че кърмя бебка близо 4 месеца. Планове, докога ще продължи това, не си правя. Захранването ми се иска да го отложа за възможно най-дълъг период от време. Педиатърът всеки път ми дава поредния етап от схемата за захранване и аз вече се отказвам да се опитвам да и обяснявам моите мотиви против.
  От сегашната си позиция  мога да си представя каква загуба за мен и моята бебка, щеше да е липсата на кърмене, по начин, който удоволетворява и двете ни.

# 556
imam mnogo vuprosi kum prolet

molqte pi6i kak da te otkriq 4e vidqh 4e si bila samo gost!!!!!

sorry ama kredora si bi 6uta ne6to.......

# 557
Искам да благодаря на форума защото благодарение на това което прочетох успях да кърмя.Вече сме на 9 месеца и само на обяд ядем пюрета. В началото до 2рия месец се хранехме с добавка и кърмата ми започна да спира, а първото ми момиченце е седмаче и не можа да засуче,защото нямаше сили та знам каква мъка е храненето с адаптирани млека(едно миене,едно изваряване, едно топлене). Реших на всяка цена този път да се справя с кърменето. Благодарение на това ,което прочетох разбрах че с добавката само приближавам края на кърменето,защото за да имаш кърма просто трябва да я стимулира бебето.Само първата седмица беше по трудно, давах и да суче на поискване през час и половина два, слагала съм я дори на празна гърда тя засуква дори само за да се успокои и след известно време започва да тече,след това се нормализира на 3-4 часа , аз се успокоих и всичко беше ОК. И така за мене кърменето е въпрос малко на инат и на амбиция, трябва много да го искаш.

# 558
Момичета, аз съм в отбора вече 5 месеца, ама все не ми стига времето да пиша в тази тема ooooh!
Кърмя Алекс на поискване, не давам нищо друго тъпо и упорито въпреки "сведущите съвети" на тъпите педиатри и всезнаещите свекърви Mr. Green
Благодаря ви че ви има   bouquet
без вас можеше и да сме приключили с кърменето Blush

# 559
Ние сме мама Таня и бебе Благовеста. Кърмим се вече 2 месеца и 18 дни. Преди да родя смятах изобщо да не кърмя но за мой късмет раждах заедно с две мами почитателки на кърменето които ми го описаха като най -страхотното изживяване и това ме накара да опитам, а сега смятам да не спирам поне до шестият месец. Наистина си заслужава да изживееш това. Laughing
Беба е много лакома и понякога кърмата не и стига но надава добре и съм решила да не дохранвам докато мога.

# 560
Ние сме мама Мария и бебе Жулиана на 1м и 3 дни .Кърмим се и се надявам  да е за по-дълго.Наддаваме чудесно за първия месец сме пораснали с 1,320 кг и 5 см  Simple SmileСупер.Вече спим по 6ч нощем и режима е такъв какъвто иска беба.Денем пак прави една пауза от 3,5 до 4 ,5 часа понякога.Понякога пък намалява паузата..Както тя реши.

# 561
Е,аз съм от отскоро кърмещите мами-Ивайло е само на две седмици,но имам опит с по голямото си дете-него кърмих до 10тия месец и щях да продължа още,но поради липсата на информация/от която сега не мога де се оплача/ захраних рано по съвет на педиатъра и детето само се отби.Сега съм твърдо убедена,че ще се кърмим колкото може по-дълго време...Единственото което давам освен кърма е по-малко водичка или чай,първо защото тук е много топло,а и защото Иво е голям гладник и още първата седмица бяхме качили 350гр

# 562
Amoritka,
imam mnogo vuprosi kum prolet

molqte pi6i kak da te otkriq 4e vidqh 4e si bila samo gost!!!!!

sorry ama kredora si bi 6uta ne6to.......
нещо не мога да си направя регистрацияи също немога да подредя нешата както ми се иска, защото от скоро имам компютйр, но ще загрея с времето.Ама ти ме питаъ каквпто искаш, пък аз ако не се оправя, ще отговарям като гост.

# 563
Продължавам да кърмя бебето си Йоана вече 7мес и половина.Тя самата не е готова да  се откаже /около 7 до 8 пъти на денонощие,т.е. на всяко заспиване денем и нощем по 3 пъти.надявам се като стане на 1 год. сама да се отбие.Моля да споделите как и кога се случи това с вашите деца.А как мога да я откажа от някое нощно кърмене/от раждането и не съм се наспивала..благодаря предварително!

# 564
Моята сладурана е алергична към млечни продукти и никой лекар засега не ми помага положително.Моля Ви дайте ми съвет. Sad

# 565
  • Стара Загора
Моята сладурана е алергична към млечни продукти и никой лекар засега не ми помага положително.Моля Ви дайте ми съвет. Sad

Първият ми съвет е да пуснеш нова тема, защото тази е само за представяне и после да опишеш проблема и какво значи, че никой лекар не ти помага положително?

# 566
  • София
Аз и бебе Мати се кърмими от два месеца и половина доста успешно заразлика от каката, с която имах проблеми и пълна липса на информация.

# 567
Здравейте!
И аз искам да се включа при кърмещите майки. Дъщеря ми, Александрина(Али) Heart Eyes, е вече на три месеца и половина - родена е на 04 март 2006година, и е само на кърма. Преди да родя то какви притеснения бяха дали ще имам кърма Praynig, да не ви приказвам. Колко чай от копър изпих през деветия месец, направо литри. Въобразявах си, че ще помогне, но не знам дали е от това newsm78. А коластра дали ми е текла през бременността!? Потече ми още в петият месец и до там беше. Но когато родих и доктора стисна зърната ми потече Simple Smile . Но малката ми принцеса повърна Cry и стомахчето й остана празно. Кърмата, както знаете не слиза веднага, и в болницата й даваха адаптирано мляко 2-3 пъти, но само толкова. Изписаха ни като вече я кърмих ( не че са чакали до тогава, а просто се хранеше от мен ) и до сега не е спирала да суче Laughing

# 568
За Калиопа: Аз съм в същото положение, с тая разлика, че не съм спала от четери гидини, щото каката на моето бебе ядеше до две год.  и половина нощем/като свърши кърмата на кис. мляко/, но си ядеше детето и то доста. Ами какво да правя, като им се яде да ядат.Щом другите бебетасами решават да не ядат нощем защо моето дане реши само пък да яде.А междо другото-хич не са дебели и са здрави.

# 569
Здравейте и аz ще се вклЮча с удоволствие към кърмещите мами...Бебе Симона е родена на 25 Януари 2006 в 6.14ч., zахапа веднага след като се роди и продължава до ден днешен да блести с добър апетит Grinning. Кърмя почти 5 месеца и смятам да го правя поне до 6 и половина_7 (ако бачка млекоцентралата Peace) и тогава да zапочна да zахранвам...вода и чай приемаме с явно пренебрежение по ок. 20 мл. дневно...в последните 3 седмици се научихме да правим брррррррррр и вече и толкова не пие, но така или иначе не съм zабеляzала да и липсват тия "луксове" Wink...наддаваме бавно и славно, но и аz не съм голям фен на непрекъснатото теглене. Нощното хранене го махна на 4 седмици и сега спим от 22_22.30 до 7_8.

Общи условия

Активация на акаунт