Кои са кърмещите майки?

• 241 139
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 570
И аз съм кърмачка отличничка.
Първата ни дъщеря Мартина сука до годинка, но рано започнахме и със захранване както е по старата бг система,
сега имаме втори змей - Вероника, на 1 месец, суче когато му хрумне, нощем спи общо взето. Не смятам да давам вода и сокове до 6 месец. Наддава си добре за 1 месец 1400 грама. Струва ми се логично и естествено кърмачето да се храни точно по този начин-
на поискване.

# 571
blagodarja ,Prolet!4god nostno hranene mi zvuchi strashnichko...ne trjabva li da si pochiva stomahceto prez nostta?-KAKTO PRI NAS,golemite..blagodarja ti za glednata tochka.

# 572
да се запишем и ние:мама Ива с бебе Ави,кърмим се от третия ден,понеже през първите два не искаше да яде(казаха,че е нормално).мисля,че добре се развива детето-за 20 дена качи 1.060кг.ще направя всичко възможно да кърмя колкото може по-дълго !

# 573
За Калиопа:Не, не  е четери години за едно дете. Голямата ядеше нощем до две години и няколко мес.,през това време забременях, не можех да спя от неразположенията на бременността, след това бебка се роди, сега ена осем мес ивсе още я кърмя нощем, та ето как се събраха почти четери години неспане за мен. Знам че е по-добре за всички ни да не се яде ношем, но като се примири човек по не се ядосва и сестягам , иначе все бях нервна, че не съм си доспала, а сега просто се стегнах.Пробвах да я отуча, но си спечелих само рев по нощите и нервен татко, коъто пък иска и той да спи, защото много работи. Като гледам, по голямата, няма странични ефекти така че...
Е извиняваъ за лекцията, но само споделям личен опит, но ти пожелавам да спре да сучи нощем наъ вече заради твоята почивка.

# 574
Здравйте!
Аз съм мама Ани и с бебе Филип се кърмим откакто се познаваме, а то е от 5 месеца и 5 дни. Не съм предполагала, че ще кърмя дълго, но благодарение на информацията във форума успях, а и се надявам да продължаваме така. Желая на всички мами и бебчовци здраве и дълго кърмене.

# 575
  От кърмещите мами съм Heart Eyes
   Храня го когато видя ,че е гладен.Не ги уважавам часовете Tired

# 576
  От кърмещите мами съм Heart Eyes
   Храня го когато видя ,че е гладен.Не ги уважавам часовете Tired
Твърдо за храненето на поискване newsm10

# 577
Да се представя и аз мама Вили и бебе Илиянка.Сега сме на 18 дни и все още мама се учи на основните правила отноно кърменето.За мой срам досега давах на бебето да суче по час  Embarassed но от вчера когато успях да се добера до компа и да прочета малко във форума престанах да го правя Naughty
Ще се радвам ако успея да кърмя по-дълго детето си.За мен ова е много много важно  и отговорно.
Все още нямам никакъв опит но като незнам ще питам  Laughing
 Hug от мен

# 578
Здравейте момичета!
И аз да се присъединя към групичката на кърмещите мами.Нашата Мая се роди на 19.06 със секцио ,2810г.Кърмата ми тръгна едва преди два дни,голяма мъка беше докато се отпушат тези канали.Педиатърката ни препоръча смесено хранене ,но аз реших твърдо ,че или ще я кърмя или не и така с малко повече упоритост вече имам някакъв успех.Още не мога да преценя дали кърмата стига на бебо,тъй като тя е доста сънена и се налага да я будя за да я храня,а и след 5-10мин сукане заспива на гърдата ми,а от днес вече имаме и колики.Дайте ми съвет,нужно ли е да изчеждам гърдите си след всяко кърмене и според вас кое е по добре ,да създам някакъв режим на хранене по час или на поискване от бебо.За сега се старая да спазвам някакъв режим,но днес с тези колики нещата тотално се объркаха,кърмене 10мин,рев един час и се наложи да пропуснем едно хранене,за да поспи малко детето.Благодаря ви предварително за съветите.

# 579
  • на брега на Дунав
Здравейте и от мен кърмещи майчета. Аз също се присъединявам към вас макар да не знам за колко време по простата причина, че с дъщеря ми имах кърма за много кратко време. Самуил е на 23 дни и за сега сме повечето хранения на кърма. Той доста лениво сучеше в началото и за да съм сигурна, че ще издържа нощната пауза последното хранене го правех и все още е така с АМ. Незнам дали от горещините или от нещо друго, но от няколко дни кърмата ми слиза през ядене. Иска ми се да кърмя още, но се притеснявам, че може да нямам дълго кърма, а правя всичко възможно което се сещам за да не се случи това. Иначе през деня имаме още едно хранене с АМ и едно дохранване евентуално, но не всеки ден. Ядем на 3 часа като по часовник. Днес бяхме на консултация и за това време сме наддали 1кг, което мисля е супер. Това е от мен. Май доста дълго стана. Ако някой може да даде съвет за увеличаване на кърмата моля ви помагайте. На този етап пия много течности, ям ядки и се храня редовно и все пак ...

# 580
Пий чай за лактация на Хип.

# 581
привет ние с Вики вече 7,5 мес. се кърмим, но само сутрин и вечер.гърдите вече не ми се пълнят както преди, но на нея сигурно и стига защото се опитвам да я дохранвам с АМ а тя отказва и си издържа 3,5-4 ч.ще продължавам да я кърмя докато има с какво.но не мога да се съглася че кърмата дава имунитет на детето,поне при нас е така до 5-тия мес. бяхме все болни.

# 582
ще се присъединя и аз към кърмещите мами.Кърмя принцесата от раждането и и искренно се надявам и се моля на Господ това да продължи по дълго време

# 583
И аз се пресъединявам към вас.  Hug Кърмя моя малък Ивчо вече  повече от 2 месеца и полвина. Надявам се да имам кърма по - дълго време.
Поздрави! Grinning

# 584
Отново се включвам в отбора на кърмещите майки! Кърмих дъщеричката си до годинка и седем месеца, след това няколко месеца почивка и сега пак съм на линия с второто ни бебче Камен.
Сега всичко е мнооого по-лесно. Всичко ми идва отвътре. Няма притеснения и колебания. Поздрави и успех на всички!

Общи условия

Активация на акаунт