Кои са кърмещите майки?

• 241 238
  • 3 070
  •   1
Отговори
# 420
Бебето на кърма наистина може да има алергия към белтъка на кравето мляко и се "лекува" като мама спре да пие мляко от крава Laughing Така този вид протеини не минават в кърмата и бебето няма реакция. Дори съветват да не се приема крава мляко по-време на бременност като превенция, ако имаш алергични в семейството.
За захранването - за всички бебета, независимо как хранени се препоръчва от Световната Здравна Организация захранването да стане след 4-6 месеца. Сокчетата са храна. Водата също. Следователно 4-6 месеца се кара без вода и сокчета, само на мамино мляко или АМ.

# 421
  • София
Stefy,и аз като Desi,от опит мога да кажа,че има алергия към белтъка на кравето мляко при кърмени бебчета!
Моят син е с такава,въпреки,че се кърмим.
Диетата,която трябва аз да спазвам е доста тежичка:НЕ МОЖЕ:млечни подукти,телешко,агнешко,цитруси,ядки,бобови храни,маргарин вкл.-при хидрогенизирането му се използвали млечни мазнини и др.

# 422
Аз съм кърмеща мама , благодарение на ВАС мили мами   bouquet Моя бебо е на 1 месец и 10 дни, на 20-тия ден направих мастит,спрях кърменето за 2 -3 дни -защото пих лекарства!От това ми намаля кърмата, но после с много усилия и с Ваша помощ - с Вашите съвети, увеличих кърмата си , почти постоянно се кърмехме , много течности, опитвах се да не се притеснявам и така МНОГО СЕ РАДВАМ ЧЕ ВИ ИМА Hug Сега всичко е на ред, надявам се да се кърмим дългоооооооооооо  Grinning

# 423
  • Русе
Ето ни и нас аз съм мама Луси и моето пиленце Симона която е на два месеца и девет дни все още се кърмим на три часа  до сега не сме имали проблеми надявам се , че ще се кърмим още дългоооо.Разчитам на вашите съвети в трудни моменти.Радвам се че ви има.

# 424
Здравейте мили мами аз сьм новак,казвам се мима ,а бебо се казва ивоничка и е 3 месеца и половина.
Значи аз давам кьрма с биберона,защото тя не иска от гьрда -много плаче.
Обяснявам си го защото давам биберона-залагалка от 1-вата седмица.Моля ,ви посьветвайте ме как да я накарам пак да се храни нормално от гьрдата
А относно захранването ,педито ни кара да започнем с пюретата,но благодарение на вас аз сьм за кьсното  захранване.
Ще продьлжа да се изцеждам  6 пьти на щом така е най добре за Ивоничка.
Благодаря,че отделихте време и за моето писмо.Това е засега от мен и от Ивоничка Simple Smile

# 425
Здравейте мили мами аз сьм новак,казвам се мима ,а бебо се казва ивоничка и е 3 месеца и половина.
Значи аз давам кьрма с биберона,защото тя не иска от гьрда -много плаче.
Обяснявам си го защото давам биберона-залагалка от 1-вата седмица.Моля ,ви посьветвайте ме как да я накарам пак да се храни нормално от гьрдата
А относно захранването ,педито ни кара да започнем с пюретата,но благодарение на вас аз сьм за кьсното  захранване.
Ще продьлжа да се изцеждам  6 пьти на щом така е най добре за Ивоничка.
Благодаря,че отделихте време и за моето писмо.Това е засега от мен и от Ивоничка Simple Smile
Здрасти. Кърмих бебето си до 14 месеца. През парвият месец  моето момченце не можеше да суче от гардите ми, беше му трудно да захапе зърната и триябваше и аз да се изцеждам и да му давам кърмата от шише. Но се научи с каучукови зърна. Така може и ти да пробваш. Ако биберонът на шишето е силиконов опитай със силиконови зърна. Продават се  и двата вида в детските магазини има ги и в  някои аптеки. Ако и хареса  с тях  почни от време на време да ги махаш и да пробваш без тях. Успех! newsm10

# 426
  • в сбъднатите мечти
Привет! Хайде и аз да се представя.
Кърмя Теодора от втория ден след раждането й и се надявам още дълго да продължавам. В началото следвах съветите дадени в болницата - ядене през 3 часа с 6 часова нощна пауза, както и сладка водичка между храненията. Благодарение на форума успях да вляза в правия път и сега се кърмим на поискване, а водата я отказахме.

# 427
Здравейте!Ами да се запиша и аз в отбора на кърмещите мами. newsm03Смятам да кърмя Бебка възможно най-дълго време.Първото си дете го отбих на 9 месеца по "съвет"на близки с предразсъдъци.Е бях млада и голяма "ливада" но благодарение на  Интернет и бг-мама мога да получа много ценни съвети и да ги приложа в отглеждането на децата си.  Hands Clap

# 428
  • в баира
Моят син е на 10 месеца и продължаваме да се кърмим. Много е зависим от мама. Не знам как ще се отбиваме.

# 429
И аз съм сред вас, момичета.
Кърмим се успешно вече 5 месеца. Е, имахме малко проблеми с от време на време намаляла кърма или някоя друга стачка, но се справихме Simple Smile
Много ми е приятно тук Simple Smile

# 430
Здравейте всички !
Исках да ви споделя за моя  бебо.Той се роди много голям и имаше колики едва ли не от втората седмица.Кърмех го на всеки три часа - първия месец наддаде с едно кило.Но втория коликите взеха превес и почна да си разваля храненето от болки.Тогава без да го очаквам разбрах ,че спасението е спирането на нощтното хранене.Просто опитах с водичка и с анасонов чай.Събужда се давам му тези напитки ,заспива,след време пак така и се храним към 5,6 часа зависи от настояването му.Ака му дам кърма чревцата му реагират бурно и плачем цяла нощ - явно водата му действа пречистващо.Тогава и през деня е спокоен .Дано да помогна на някой бебчо с подобен проблем.  Simple Smile

# 431
Ния е на 7 месеца. Кърмя я с огромно удоволствие! Мисля, че майчината кърма е най-добрата храна за моето дете. Ния е изключително жизнено, здраво и силно дете. На три часа я кърмя. Харесва ми това прекрасно и истинско чувство, че детенцето ми се храни от мен..
Знам, че ако наистина пожелаем, можем да кърмим много дълго време.
Малко са майките които имат недостиг на мляко.
Вярата, че МОЖЕШ да правиш НАЙ- ЕСТЕСТВЕНОТО нещо на света, ще ти помогне наистина да кърмиш толкова, колкото поискаш!

# 432
Здрасти и от нас!
С моята бебка се кърмим без проблеми от самото начало - имам чувството, че тя знаеше по-добре от мен как става тази работа и така вече 5 месеца без проблеми. Сама си направи режима на 3 часа и здрав нощен сън от 21 до 8 сутринта.
Не мога да се оплача от нея, но тя расте, а кърмата вече не я засища достатъчно. През деня започна да се храни по-често, а през нощта да се буди. Та сега съм пред дилемата да дохранвам ли вечер с АМ или не newsm78. Страшно са противоречиви мненията по въпроса, а лично аз не искам да давам заместители - все пак съм оптимист, че това е временно положение.
Относно кърменето и защо ДА - преди да родя си мислех "Е, разбира се, че ще кърмя, ама само 1-2 месеца, колкото да сложа отметка в графата.", а сега с всеки отминал ден имам чувството, че ще откъсна нещо от себе си, когато я отбия ...
С две думи - колкото повече, толкова повече!
Успех на всички започващи и НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ - ИМА СМИСЪЛ!

# 433
Нека и ние да ви се представим:

Мама Малвина74 bowuu и бебе Моника smile3522 на 1 месец и 2 седмици. Кърмя я активно откакто ни изписаха от болницата. Но не без перипетии.

На 15-тия ден я измерихме при педито и се оказа, че е наддала само 100 г. Педито, разбира се, препоръча да дохранвам с АМ. Аз обаче съм много против, благодарение на бг-мама. Въпреки всичко й дадох няколко пъти по 30 мл, нали "не трябва да държа детето си гладно". Бебка обаче го повръщаше гадното АМ. И как няма да го повръща, то няма никакъв вкус (аз го опитах все пак  Embarassed).

На първата консултация се оказа, че не си е възстановила теглото, с което се роди (беше с 50 г по-малко). Педито ме навика, каза, че не си храня детето и т.н. и каза да минавам изцяло на АМ, но аз гракнах, че си имам кърма и категорично отказвам да минавам на АМ при това положение Crossing Arms. Тогава се споразумяхме с педито да цедя и да меря по колко изяжда детето, защото имаше вероятност да й е трудно да суче. Започнах да цедя, но продължих да й давам основно от гърда, защото ме беше страх, че ще отвикне от трудното и ще свикне на лесното.

След една седмица отново я измерихме и се оказа, че е наддала 150 г. Камък ми падна от сърцето, защото през тази една седмица само аз си знам как съм ходила по земята. Дори бях уговорила закупуването на дигитална везна (въпреки че не е препоръчително бебенцата да се мерят по-често от веднъж месечно, за да не психясват родителите Crazy). Отказахме се от везната, слава богу. Та така с нашите перипетии.

Продължавам да кърмя и не мисля да се отказвам. Ако наистина се налага, ще дохранвам с АМ, но само в краен случай  Naughty (и без това не й понася изкуственото, нали го повръща).

# 434
  • Карлово
Здравейте и от нас - мама Мими и бебе Мартина. Кърмим се и ще продължаваме да се кърмим. Бека е на 4 месеца с мерки 7800/64,5. Докторът ни се кара в началото, че не надаваме, но пасле стана страшно както виждате. От днес я захраних с пюре, харесва го. До нови срещи

Общи условия

Активация на акаунт