Нашите кухни - тема 52

• 112 300
  • 790
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте,
вече сме към края на ремонта в апартамента  Party Следя темата от около година, бяхте ми много полезни Hug Кухнята е вече завършена, скоро ще покажа снимки.Единствената ни чуденка е за лед лентата под шкафчетата - студена или топла да бъде светлината?

neli mar4, плота ни е гранит ,сходен цвят с пода( гранитогрес,имитиращ ламинат) , а гърбът е с малките стъклокерамични плочки. Наистина фугите са мнооооого, но малко ме успокоява факта че вкъщи не ядем пържено. Надявам се да не се цапат толкова Laughing

# 721
  • ГОре на черешата...
При нас нещата полека лека почват да се случват Grinning.
Оказа се, че Роси имат склад в Търново, днес отидохме да видим плота, който харесахме по карнетка - служителката беше толкова мила и любезна, че чак ми стана неудобно. Отделно, дето бяхме там 15 мин след края на работното им време и не само ни поканиха, а ни обясниха всичко подробно. Накратко - плота много, много ни хареса. На голямо парче изглежда съвсем по друг начин, така че който има възможност трябва да избира така. Момичето ни даде и чудесна идея - да отидем като почнат да монтират кухнята с една вратичка в склада и на място да налагаме дръжки, защото днес станах разногледа.
В понеделник ще имаме отново среща вкъщи с майстора за последни уточнения на всички детайли. Приготвили сме се за Модекс, дано само не ни отстрелят с цена  Rolling Eyes
И гранитогрес избрахме, тези дни ще го купим. Нямам търпение, а как ще ги изчакам тези 2 месеца Crazy...

Няма проблем да ми съединят плота без лайсна, видях че го правят, и то добре, само дето при моя плот с дървесна шарка снаждането пак ще си личи...

# 722
  • ГОре на черешата...
Пак аз, но имам нужда от съвет - колебая се плот и гръб  да бъдат ли едни и същи - избрала съм плот с дървесен фладер и да не дойде много ако сложа същия и за гръб  Thinking

Това е плотът, на живо е доста по-различен, с много красив фладер:

След като изчетох прилежно всички теми от началото до края  bowuu и след като видях кухнята на Елфичка - безвъзвратно се влюбих в нея Heart Eyes! Та - вратичките ще са същите като при нея:

Ужасно харесвам и нейният цвят, но няма да ме огрее - едно, че ММ не е съгласен  Crossing Arms и второ - няма да ми се вържат с останалия интериор. Така че ще избирам цвят нещо като на самата мостра с вратата на Модекс - светло, почти бяло, задължително с дървесен фладер.

Та няма ли да стане много на така избраните врати и гръб като показания плот? Ако е различен - какъв да е точно - мисля си за същия като вратичките, но дали ще намеря такъв Rolling Eyes?

В понеделник идва майстора с мострите и трябва вече да съм решила...

# 723
Аз се спрях на контраста. Кухнята е тъмно жълто с ПДЧ с сиви кантове и рафтове. Гърба също е сив. Термоплпота е светъл, не исках сиво и не исках мат.
Наложи мострите с едноцветен гръб от гамата, която си избрала. Освен това не винаги плота и гърба могат да са едно и също като цвят и шарка.

# 724
  • на североизток от Рая
Мариетка, много са хубави вратичките, и като цвят,  и като модел.
 А за плот и гръб дали да са от един цвят и материал, аз съм "за". Ние първо така бяхме решили-плотът и гърбът да са от гранит, еднакви. Но ще е доста скъпо, затова само плотът ще е от гранит, а гърбът ще го правим от плочи 60/60. Така фугите ще са съвсем малко, а проблемът е да намерим подходящ цвят, че да паснат с плота. Това пасване и отиване едно с друго много ни мори.

Аз влязох да попитам къде мога да прочета мнения за мивки. Инокс ще  е, но  гладък, или лен. Има ли тема за мивките, или в тази коментирате?

# 725
  • София
Не знам дали въпросът ми е точно за тази тема, ако не, се извинявам  Peace
Имам проблем с подовата настилка. Харесала съм мрамор, но чета, че бил сложен за почистване , но никъде не пише защо   Thinking
Моля ако някой е запознат, да ме посъветва, мрамор или гранитогрес с имитация на мрамор да взема  Hug Искам да е гланц.

# 726
Не знам дали въпросът ми е точно за тази тема, ако не, се извинявам  Peace
Имам проблем с подовата настилка. Харесала съм мрамор, но чета, че бил сложен за почистване , но никъде не пише защо   Thinking
Моля ако някой е запознат, да ме посъветва, мрамор или гранитогрес с имитация на мрамор да взема  Hug Искам да е гланц.
На първо четене ми идва наум въпроса какво ще стане, ако пода се намокри, няма ли да стане много хлъзгав?

# 727
Родителите ми имат в коридора мрамор. Стана на петна. А уж беше добре обработен.

# 728
Мрамора е камък с пореста структура и попива, за това определени замърсявания не се отстраняват с почистване. Например червено вино, ръжда други отлагания.
Гранитогреса е доброрешение предвид избора на цветове и имитиращи шарки.

# 729
Моята кръстница има мрамор по пода  и се засече много грозно от препарати,принуди се да сложи ламинат.Аз що харесвам мрамор,камък и гранитогрес.Искам да сложа на пода в кухнята,но мм е против иска на всякъде ламинат,не искал да влиза в мавзолей.
Миналата година правих кухня в сегашното ми жилище,скъсаха ми нервите стана много хубава,но в Бълатрия за жалост няма професионализъм толкова ме забавха ,а и качеството си  пролича още на първата година,плота най-скъпото нещо го изгорих без да искам и шупна.
Сега ще се местим и вече нямам такъв мерак за кухня,не ми се занимава пак с измислени фирми.
Чудя се дали кухните в Аико са хубави и дали не са изкуствено завишени цените,как е като изпълнение,спазват ли срокове,защото мм иска от там кухня ,а аз не знам дали пак да не търся фирма
Някой има ли кухня от там?

# 730
  • Раковски
Айко са магазин който работи с подизпълнител (що се касае до кухните), и смятам, че цените им са завишени понеже съм правил кухня с техни цветове и по-техен проект, разликата не бе никак малка (забравих точно, но някъде към 2-3 хиляди). Всъщност ако си поръчате кухня от там то ще е пак поръчка, но няма да я прави Айко а някой друг.

# 731
  • на Мелмак
За мрамора- аз имах в кухнята и коридора и го махнах.
Трябва да се обработва редовно,чупи се,което зависи от това как е поставен,попива .
Сега съм с полиран гранитогрес,доволна съм и не се пързаля като е намокрен,но и аз
не го оставям мокър!

# 732
А как е по-добре - да се вземе готова кухня или да се търси човек да я проектира? Бях писала и преди, че не сме ограничени по отношение на мястото. Мислехме, че е по-добре да си намерим човек да я проектира, но чета че доста време отнема цялата процедура ... Не търсим масив, защото ще обзавеждаме кухня в апартамент, който ще даваме под наем след време ...... Просто нещо, което да е на среден клас цена..........Къде да се ориентираме?

# 733
  • ГОре на черешата...
Малка латекс да ми препоръчате за трапезарията? Нещо, което да се мие, без да се измива? Че с тез трима мъже все ще има пръсти около вратите или ключовете Crossing Arms.
Четох за Левис, за някакъв силиконов на Бетек?

# 734
  • на Мелмак
А как е по-добре - да се вземе готова кухня или да се търси човек да я проектира? Бях писала и преди, че не сме ограничени по отношение на мястото. Мислехме, че е по-добре да си намерим човек да я проектира, но чета че доста време отнема цялата процедура ... Не търсим масив, защото ще обзавеждаме кухня в апартамент, който ще даваме под наем след време ...... Просто нещо, което да е на среден клас цена..........Къде да се ориентираме?
Шадоуман ще ти помогне,много има доволни от него!

Общи условия

Активация на акаунт