18-то тортено предизвикателство

• 12 139
  • 162
  •   1
Отговори
# 75
Диди, с рисуването за мен си се справила блестящо. Доста гледах, гледах и много ми харесва как е изрисувана тортата! Дори не забелязвам това разтичане, за което говориш. Аз не разбирам от рисуване, но това което ти си направила, определено ми допада. Има едно такова преливане на цветове и тонове и е хубаво, поздравления!
Сега за айсинга - тука нещата не са се получили много добре, но ти си го знаеш. Не мога да си обясня как при толкова дълго време съхнене, айсинга се е счупил. Да не би да е много тънък? Върху пекарска хартия ли го рисува? Иначе идеята е била добра и ако беше оцелял, щеше да е много хубаво. Тези точки не са ми систематични и подредени по никакъв начин, но то е ясно, че прикриват пукнатините.
Еми понеже и аз като теб харесвам айсинга, освен да започнеме да тренираме повечко в тази насока, сигурно с времето ще усвоим някои тънкости и нещата ще станат по-добре!  Hug

# 76
Румка,на някакъв найлон беше,а и никак тънко не беше.Според мен си беше нормално.Мисля си дали не е заради готовият айсинг.Дали не трябваше аз да си го забъркам.А точките не са симетрични,не съм го и целяла,просто много ме беше яд и ей така ги напляках без ред,а и със прикриването нямаше как да са подредени.А за рисуването благодаря,обичам да рисувам ама пусти клиенти само фигурки търсят сякаш рисувани торти не ги впечатляват.
Дими,какво да кажа.Само ти можеш от едно стихотворение и една стена да направиш нещо толкова нестандартно. Много интересно, много различно а толкова същевременно завладяващо.
Плочника много ми харесва,тухлите също,надписа и всичко.

# 77
  • София
Дитс,
поздравления за рисуването! Аз не мога да го кажа като специалист, но поне удоволствието от това да опитвам да нарисувам нещо, което ми харесва, го познавам. Точно в такива моменти забравям, че правя торта. Много ми харесва рисунката и знаеш ли, най-добре ми изпъква на черния фон. Нищо не мога да кажа за РА, освен, че найлонът е задържал влагата и вероятно затова не е изсъхнало така бързо. Продължавам да мисля за цвета на периферията и ако не беше толкова непокътнато бяла, а малко тонирана поне, щеше да е перфектно допълнение към рисунката, така малко краде фокус.

Руми, няма план в дълбочина, защото
- всъщност не облякох цялата торта във фондан, а само трите страни и част от горната. Толкова имах, само за снимки и за вкъщи беше и реших, че няма да правя нов за това, а и няма да го ядем. Та, снимането трябваше да избегне не чак дотам красивата истина Simple Smile
- отдалечавайки се, излизах от фона, който бях създала

# 78
  • София
Дими, не може да се сбърка стила ти, а това много ми допада  Heart Eyes Тази олющена стена е страхотна, много реалистична, определено може да я срещнеш в кварталите  Wink Харесва ми боядисването, много добро съчетание на цветове, тухличките е много хубаво че се подават, така стената е по - истинска. Стихчето чудесно се вписва в картината. На мен не ми пречи, че тревичката е малко, напротив, само тя е успяла да удържи на живота в града  Wink Паважа и той е добре надупчен. Разреза е мноого апетитен, ще ми е интересна рецептата. Единствено жалко, че не ти е стигнал фондана, защо не звънна, щяхме да ти метнем малко  Wink Благодаря за участието, както винаги много приятно усещане    bouquet

# 79
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Днес обсъждаме тортите на Илариана http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157641607210085/
и Руми
http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157641692252034/ Hug Heart Eyes

# 80
  • варненка от София
Дами, открихме го това предизвикателство, а Simple Smile)))

Сега ,позволявам си да пусна графика по обсъждане ,както ми го сподели Танчето.

02.03 - ilariana и r.i.angelova
03.03 - ·٠•●♥☆тупурче☆♥●•٠· и marulka_s
04.03 - metchopooh и plit4ica

Сега в отделен пост ще почета днешните дами двете Димита.

# 81
Диди, аз на последната си торта с айсинг, рисувах и суших обръча върху хартия за печене. Изобщо не знам дали това е от значение, но споделям. Но пък когато съм правила Айфелова кула съм сушила върху канцеларски джоб и пак стана. То айсинга си е чуплив, ама ако се пипа много внимателно и нежно, би трябвало да оцелее.  Laughing

Дими, хитро! Хем не го ядете фондана, хем тортата в близък план е по-въздействаща като идея! Grinning

Предполагам, че още ще се пише за Дими и Диди, така че за моята торта ще пиша утре сутрин. И без това гледам все нощни птици сме се събрали, по нощите започваме да си бъбриме   Laughing

# 82
  • София
Дидс, като цялостно излъчване тортата ти много ми допада, някак нежна и свежа. Точките не ми пречат, знаеш, че си падам по претрупаните неща  Mr. Green Харесва ми как си вплела картината в борда на тортата, сякаш поглед от друг ъгъл. Определено трябва да я спретнеш във варианта с маслени бои. Отлично си насложила цветовете, най- много ми харесва, картината на снимката върху подложката, там цветовете са отлични, на тортата сякаш са по- различни. Не бих имала нищо против да отида под тези дървета един летен следобед  Grinning Знаех  аз че имаше планове за РА, жалко, че те е предало, но се случват тези неща, нали затова е предизвикателството да се пробваме. Дали е бил много плътен слоя, или нещо не е било читаво в глазурата. Да ти кажа аз последно си взех на Фън кейкс и определено виждам разлика от кадемлийската, много по плътен и съхне по- бързо. Най -вероятно и найлона е спомогнал за неизсъхването. Поздравявам те че успя да пребориш предизвикателството, въпреки съпътстващите ангажименти  Heart Eyes
Лелей, докато се изкажа три нови отговора  Blush Драги дами от днес, ще Ви уважа следобеда, че последните нощи съм лягала в  1, 2, 3, 3 ч. и мисля и днес да не легна след 1  ooooh! пък утре за обяд ще предизвиквам една лазаня  Blush

# 83
  • варненка от София
Поздравления още веднъж, че за 18-ти път макар и в камерен състав успяхме да се съберем, за мен както съм казвала много пъти тръпката е голяма и докато има навити да творят торти по дадена тема и аз ще се старая да съм в кюпа.

Дими, твоята торта никога не бих я сбъркала - за н-ти път ще кажа ,че е нестандартна, с много интересни техники, хрумки и не на последно място потресающ разрез. Винаги ми идва да скоча в монитора и да захапя парчето. Ще чакам наистина рецепта, защото сън ням ада ме хване. Много поетично торта, много твоя. Ефектът на стената е наистина много готин и супер автентичен, поздравления. Нещото, което ми вади леко окото е това стреч фолио по подложката, наистина ми седи като недовършена тортата с него. Като цяло не мога да ти правя критики на теб, защото всичко е толкова артистично и творчески погледнато, че винаги мога да приема, че именно точно по този начин и искала и  трябвало да пресъздадеш настроението, защото тортите ти определено са емоционален заряд с много настроения.

Дидко, добре си се завърнала на предизвикателствения фронт и то какво завръщане, а?!?!?!? Много, ама много ми харесва тортата ти, видя ли рисувано и примирам, а твоята торта е една картина ,прекрасна картина. Наистина сагите ти с айсинга така и не ги схванах и не задълбавах да ги осмисля, защото очите ми бяха в рисунките, а те са убийствени, много ме радват. Кажи сега с какви бои рисува, така хубаво си постигнала ефекта на рисувано платно. Браво, мадаме, браво!

# 84
  • София
Румка, тортата ти е сред най - любимите ми в предизвикателството, има изключително въздействащо излъчване. Чарли Чаплин ти се е получил просто един път, жалко, че няма повече постъпкови на фигурката. Лампата ти се е получила много добре, самата торта също ми допада в този и вид. Много добро оцветяване по цялата торта. Имам леки съмнения за колите отстрани, допринасят за общото усещане, но се чудя дали ако бяха залепени отстрани нямаше да е по- добре. Ще изчакам обясненията ти, че този разрез, ммммм  Heart Eyes Много се радвам на участието ти   bouquet

Ilariana - много интересна и много Арт торта. Оригинален подход за подложката, постигнала си страхотен ефект. Рисунката ти много ми допада, цветовете са сред любимите ми, съчетала си ги по много приятен и ненатрапващ се начин. Ще ми е интересно да разбера как си ги рисувала, това айсинг ли е? Липсват ми повечко постъпкови на рисуването. Кексчето изглежда много апетитно  Grinning Поздравявам те за участието, отлично представяне  Hug

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 08:08 от metchopooh

# 85
Чарлз Спенсър Чаплин - британски актьор, комик и режисьор, едно от най-големите имена в нямото кино и след това.
Темата за изкуството аз посветих на този велик комик, актьор, режисьор. Още като дете гледах неговите филми и  тогава се чудех как може немите му филми толкова много да се харесват на всички. Сега вече знам,  той просто е неповторим и уникален и съвсем заслужено е награден с Оскар за цялостен принос в киното. На церемонията публиката го е аплодирала цели 12 минути.
Сега за тортата – предизвиках се да моделирам лице, което хората познават и обичат и положих огромно старание да докарам някаква прилика. Не знам доколко се справих, но аз не съм художник или скулптор и нямам този талант, за огромно мое съжаление! Исках да му вдъхна и някакъв живот, да има изражение, което за мен си е трудна работа.
Иначе тортата е с какаов блат с орехи, винаги когато ми останат жълтъци го правя
1ч.ч. брашно
1ч.ч. захар
1ч.ч. орехи
1ч.ч. кисело мляко
3-4 жълтъка, 1ч.л. сода
3-4 с.л. какао
 а крема е нещо доста стандартно, но това ни се хапваше у дома, така че забърках 2 кутии маскарпоне с 1 заквасена сметана и захар, добавих нарязани ягоди и натурален шоколад на калети.
Блата е пресиропиран, така че разреза ми е доста размазан, но все се унасям в това сиропиране.
Извинявам се за снимката с мивката и част от тостера, по погрешка съм я прикачила, имаше друга, само с измазаната торта.
Сега да кажа, че както става в повечето случаи, така и при мен идеята се поразмина с действителността.
Исках да направя сгради и да рисувам по борда на тортата, но се оказа, че нямам по-голяма подложка, така че изобщо не ми се връзваше с тоя диаметър да започна да строя сгради. Но пък си набутах няколко колички, резнати набързо с попаднали ми пред погледа кутери. Знам, че много нямат място на тортата, ама ми се видя празно, та ги лепнах и тях, а от идеята за сгради останаха само тухлички.
Та поиграх си! Като нямам таланта на художник, това не пречи и аз да се позабавлявам, нали така!
Благодаря ви за вниманието и приятен почивен ден, момичета!

# 86
  • София
Пухче, Марулка, благодаря ви за коментарите  Hug
Марулче, найлончето и на мен ми вадеше очите. Няма да се оправдавам и обяснявам  Embarassed

Рецептата на сладкиша по SCW
Съставки:
125 гр масло
1/2 чч нерафинирана, фина захар (сложих обикновена фина)
1 1 /3 чч тъмна, кафява захар
1 3/4 чч пълнозърнесто брашно (може обикновено)
4 яйца
1 1/2 чл бакпулвер
ванилия
1/4 чл сол
1 3/4 чч кокосови стърготини
1 чч натрошени орехи или американски орехи (пекан) - аз сложих шам фъстък и лешник

Маслото и захарта се разбиват, добавя се 1 1/2 чч от брашното, бърка се докато стане на трохи, ако е хомогенна маса се добавя още мъничко брашно.
Разпределя се равномерно върху пекарска хартия на площ 23х30см. Частично се запича на предварително загрята до 180С фурна за ок 8-10 мин.
През това време се разбиват яйцата с кафявата захар, до пухкавост, добавят се 1/2 чч брашно с бакпулвера, солта и ванилията. След като се смесят добре се прибавят кокосовите стърготини и ядките. Разстила се тази смес върху запечния бисквитен слой и се пече още ок 15 мин или докато сместтта спадне. Вади се и се охлажда. Реше се на квадратчета.

Е, върху тези квадратчета може да се положи ганаш и после може шоколадова коричка и ще стане като десертче. Не става много сладко, но е апетитно и е чудесна добавка към кафе. За торта, както аз го редих - трудно се реже и похапва такова високо парче, заради бисквитените слоеве.

Ще се радвам да пробвате:) Още повече ще се радвам, ако ви хареса.

# 87
  • София
Руми,
Страхотна ти е тортата! Всичко мога да гледам по няколко пъти и да ми харесва всеки път - фигурка, цветове, борд, разрез!!!
Много ми допада оцветяването! Тухлички, калдъръм, панталон и обувки. А, да - обувките са с невероятно присъствие. Те нали са емблематични за част от творчеството му та, много ги съзерцавах.
Тези колички са с релеф нали? Много добре са оцветени, а червената е като идваща срещу мен от тортата! Много хубав ефект.
Пак да кажа - много ми харесва работата ти!

Илариана,
Твоята торта рискувам да я коментирам преди да си пуснала обясненията по нея, тъй като не съм сигурна кога пак днес ще успея да вляза.
Впечатли ме идеята и реализацията на подложката - много хубав ефект от пукнатини и дъст.
Това, което мисля, че е тортата - кутия за моливи, четки (или за нещо друго) е съчетала и идеята за творящия и самата тя е такова. Красиво съчетание на цветове, форми. Направила си си добра подготовка с молив преди това. Може би където свършва капака, би мокло да има една черта във фондана, за да се открои релефно капачето.
Основното от впечатленията ми е, че много подредено, с визия за крайна цел си работила. Какво беше ново за теб тук, какво научи?

# 88
  • Русе
Много се извинявам ,момичета.....
Идеята ми е за картина на стена Simple Smile.Идеята ми беше стената да е с мазилка ,а картината  в стил абстрактна живопис.не съм гледала нещо конкретно,само прочетох,че този стил е за съчетаване на форми и цветове....и седнах и мацах Simple SmileВ нета видях снимки на картини без рамка и ми допадна,като идея...
както виждате не ми се получи,много дебела (висока) стана самата торта...мазилката е доста фрапираща и не изпъква картината.....
Вътре е кейк батенберг,към сместа за блат добавих сладка от сини сливи и смокини,и слепвах с ганаш.Много лесна,вкусна и сочна кексо-торта се получи.
Малко по-късно ще коментирам ,още веднъж се извинявам,че чак сега се включвам!!!

# 89
 ilariana, изчаквах да прочета за тортата и тогава да си кажа мнението.
Аз честно казано не направих асоциация с картина на стена, а по скоро за кутия, поставена върху някакъв под.
Харесва ми съчетанието на цветове, харесват ми абстрактните форми и изобщо много добро рисуване си ни показала. Поздравления за което!
Подложката, макар и аз да не виждам като стена, е направена много идейно, ти самата си видяла, че малко тегли от вниманието, но аз харесвам такива решения.
Това е моето виждане за твоето представяне и като цяло в мен остава едно много, много приятно усещане и те поздравявам за това твое участие!

Общи условия

Активация на акаунт