Нека зима вън да вее, ЮЛСКО слънце в мама грее - Тема 7

• 24 770
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
За запек, когато ми се налага пия Дуфалак. Много меко действие има и съм много доволна. За тези, които пият Биозин мама не би трябвало да имат проблеми, защото то е и пробииотик.

VeryMe: Адриана е страхотно име!  Heart Eyes

mi_ivanova: По-добре да ти казват малко и да знаеш, че всичко е наред, отколкото да ти казват много и това да е съпроводено с проблеми. И моят доки ми спестява някои неща. Аз ги чувам по-скоро , защото си ги говори на себе си,но все в медицински термини. Дори като си пуснах изследванията и се чудих защо нищо не ми казва вече седмици по-късно. Накрая го питам и той ми каза "Щом нищо не ти казвам, значи всичко е наред". По-скоро гледай да не те претупва много на ехографа и да не изпуска нещо важно(както например изследванията).

niya_nick: И аз мисля като теб за имената. Искам детенце да си има отделен повод за празнуване и подаръци. "Колкото повече, толкова повече", е казал мечо Пух  Laughing

# 676
  • Пловдив
Mar_bella, Магнеротът е точно такъв... Аз също мразя да пия хапчета и често ми засяда. Има и разтворим магнезии и на капсули.

# 677
Даже има и течен магнезий...Магнерота са големи,бели хапчета- абсолютен аналгин по големина.Поне не горчат Simple Smile пия ги 3х2 - тъкмо преглътна  едните и дошло време да другите  Mr. Green
За имена ще гледаме да са с М или К (на бабите ) Мислим за Мартина,Катерина,Марина (особено ако се роди на 17.07 _Св.Марина ),Карина....ще се разберем лесно - нямаме никакви особени претенции с моя мъж,пък и бабите са кротки по тая тема (засега  Crazy ) С дядовците нямаме проблем- свекъра има кръстено дете на него,а моя баща почина отдавна....Ще ни е лесно  Peace
Ей,момичета ,това лежане  не е лесна работа  ooooh!

# 678
  • Пловдив
mini_moni, свиква се. Аз вече месец съм само до банята.. Ходенето на преглед е като празник Simple Smile)). Аз другата седмица ще я помоля да ми смени Магнерота, че пак имам контракции

# 679
  • София
ама какво лежане, вие сте се утепали от писане, човек да не ви остави за уикенда  Laughing Laughing Laughing
марбела, за болките, пак въпрос, корема или стомаха - има ли шанс да са киселини? те се усещат доста остро докато си бременна. аз съм с три язви, които слава богу "поуспоких" преди да забременя, щото иначе зле.... ако все пак е корема-червата, мезимфорте ти е някакво временно успокоение докато те види доктор.
другото което те боли вляво, може да се дължи на гастрит. ако не е силна болката, може и мускул да е. уви, само мога да гадая, макар че много съм патила от стомаха/корема... непременно иди на лекар и дано не е нищо сериозно Hug
моника, да моля те питай твоите приятели за някакви хотелчета, и още по специално- за някакви места които могат да се посетят, като заведения например, те забележителностите ще си ги видят. абе всякаква полезна информация "от кухнята" е добре дошла  Hug
честито на узналите пола и добре дошли на мисля 2 нови мамчета   bouquet
мимоза2, пак да кажа че аз при силно главобилие, имам мигрена, пия хексалгин. от болкоуспокоителните, само това ми дават. е, и парацетамол, ама той не става за нищо... освен това ми казаха да не стоя да търпя болка, защото когато стоиш и търпиш цял ден, после каквото и да пиеш не може да се овладее болката....
за мадамски имена аз бях писала, ама пак да си кажа - яна, калина като фаворитеи. също, ана, софия. Peace

# 680
mini_moni, свиква се. Аз вече месец съм само до банята.. Ходенето на преглед е като празник Simple Smile)). Аз другата седмица ще я помоля да ми смени Магнерота, че пак имам контракции
Пивал,усещаш ли ги тези контракции и как ?Може ли да имам,пък да не ги усещам  newsm78

# 681
Добро утро или по -скоро добър ден.

Моя мъж не удържа и се тръшна с грипа сега ще ходим с малкия за лекарства.Ние с малкия сме в спалнята ,а тати в детската с маска.С малкия пием профилактично инфлуцит.
Днес сън по-добре с болките. Гледам че обдъждате големината на хапчетата -магнерича и пренатала са огромни и ги режа на две иначе обикновенно се задавям.

За имена аз съм се спряла на Калоян и Стоян засега,повече харесвам Калоян,но все още се двоумя зареди старото поверие че ако си загубил едно дете и има опасност да загубиш и сегашното трябва да се казва Стоян за да остане с теб.Иначе баткото се казва Камен. Подкрепям това че детето не трябва да е кръстено на светията на които се е родило няма да му крада празниците-моя имен ден и рожден ден са през 15дни и пак е гадно.С първото всички ми обясняваха че ако се роди на голям празник трябва да му определя така името, но нали сън рогато заинатя ли се няма как да ме помръдне човек.

# 682
  • София
Пивал,усещаш ли ги тези контракции и как ?Може ли да имам,пък да не ги усещам  newsm78

mini_moni, при мен на последния преглед лекарката засече контракцията на ехографа и дори ми я показа, а аз нищо не усещах точно в този момент. Иначе имах болки в корема, но не постоянни. Та явно има и контракции, които не ги усещаш. Аз съм на магнезиев диаспорал, бях 5 дни по 2 прахчета на ден, сега само по 1 и АГ каза, че на следващия преглед ще види дали е отминала тази контракция.

# 683
  • Пловдив
 MAMA_SANCHO, малкият ми се казва Камен  Heart Eyes. Аз също съм се спряла на Калоян, но вече се чудя, доста често се среща....
 mini_moni, може да имаш леки контракции и да не ги усещаш. Аз усещам всичко, даже нощем се будя като усетя стягане Sad. Аз имам силни и болезнени контракции, те ме притесняват. Усещам стягане вътрешно и после коремът ми става на топка. Аз съм слаба и са доста добре изразени при мен. Пусна ли МБ? На какво се дължи скъсяването на шийката при теб, казаха ли нещо?

# 684
MAMA_SANCHO, малкият ми се казва Камен  Heart Eyes. Аз също съм се спряла на Калоян, но вече се чудя, доста често се среща....
 mini_moni, може да имаш леки контракции и да не ги усещаш. Аз усещам всичко, даже нощем се будя като усетя стягане Sad. Аз имам силни и болезнени контракции, те ме притесняват. Усещам стягане вътрешно и после коремът ми става на топка. Аз съм слаба и са доста добре изразени при мен. Пусна ли МБ? На какво се дължи скъсяването на шийката при теб, казаха ли нещо?
Аз нямам стягане засега  Praynig Дано всичко е наред  при теб  Praynig Нямаше време за МБ, ще пускам след 15 дни..Сега пия антибиотик - не знам дали няма да повлияе на резултата.Не казаха каква е причината за скъсяването, то всичко стана за два дни- от откриването на проблема до самия серклаж.Нямаше време да се наблюдава дали се скъсява.Имам съмнение,че ми е физиология-просто съм си с такава шийка,защото с първото дете по това време ми бяха казали,че трябва да нося детето с голям страх,че мога да го изсипя всеки момент.Но тогава не го приех сериозно,нищо не разбирах и не предприех нищо.Износих и преносих детето си.Знам ли...каква е причината  Thinking Ще ме наблюдават сега как се развиват нещата..

# 685
Мами,
как би трябвало да се усеща мърдането на бебчо в корема? Понякога усещам нещо като мехурче, което се пука, все едно някой плува и си взема въздух  Laughing

# 686
milevami понеже точно сега лежа и усещам как малкия ме скъсва на къс пас, да ти кажа какво усещам: До скоро движенията му бяха леко побутване, като с лапичка на котка, съвсем нежни, можеха да се сбъркат с къркорене на червата, но газовете в червата се движат по хода на самото черво, а на бебето движенията са в една област. Сега вече явно позаякна и усещам подритвания, които са като лек удар в корема  Laughing. Момиченцето ми не го усещам, а знам че и то се движи, но тя е със задна плацента и за това ще я усетя по-късно. Питай при тебе плацентата къде е  - тези с предна се усешали по-рано /както е при мен с момченцето/
За имената на светии и именните дни - избрали сме името на дъщеричката да е Ева, но не мога да разбера кога ще има имен ден, момченцето ще е Николай. Няма да е честно той да има имен ден, а тя -не. Моля ви ако някой знае кога празнуват Евите да ми каже  Praynig Hug

# 687
Very me виж какво открих:

1. Ева от еврейски означава живот, майка на живеещите.
2. Има имен ден в последната неделя преди Коледа.

# 688
Very me виж какво открих:

1. Ева от еврейски означава живот, майка на живеещите.
2. Има имен ден в последната неделя преди Коледа.
Супер, две седмици след Никулден и няма да има сърдити и ощетени!  Декември ще се напълниме с празници - два именни дни плюс моя ЧРД и Коледа  Two Hearts Много ти благодаря Титанче  Hug

# 689
А коя от вас има желание за йога за бременни? Ето и една оферта в центъра на София: http://www.grupovo.bg/offer_16772

Пишете

Общи условия

Активация на акаунт