ЯНУАРЧЕТА благословени, добре дошли в "родени"! :) Тема 20

• 32 591
  • 724
  •   1
Отговори
# 345
Иначе поне за момента не мога да си позволя да са на ръце, така че като се нахранят ги оставям в креватчето и те дори и да си погледат, след 10тина минути заспиват самички. Ако някоя проплаква, проверявам за причината - дали е чиста, суха, оригната или гладна - и като изключа всички причини, ако са колики вдигам докато се укроти и я връщам обратно в кошарката. След 5-6 такива вдигания и оставяния и те заспиват. Преди няколко нощи това упражнение го правих няколко часа ту едната ту другата - беше едно велико вдигане и оставяне, но не мога да си позволя с двете бебета да ги дондуркам и разнасям на ръце непрекъснато.
Понякога не е само до дундуркане  Peace Моите и двете деца се захласват и стават синьо-лилави от рев ако не ги прегърна. Това с вдигането, милването и поставянето в легло не работи...Нито при каката, нито при малчо. Иначе съм убедена, че с две е много трудно, просто...не всички са кротички и стоят и си запат играките и си заспиват самички в кошарата.

Аз пък веднага се сетих за къри-то, ама ви оставих да се пържите  Joy

Защо ви е толкова чудно, че с Кайлис носим много бебетата? Вашите какво правят, като са будни? Мила повече от 10-15-20 минути не издържа, без да протестира, освен ако не е в мен/до мен, но не може да е будна и аз да си върша някаква моя си работа, най-много да ми е в скута и аз да тракам тука, но пак не супер дълго. Като вечеряме, ако е будна, с едната ръка я държа в скута си, с другатаям. Като я сложа в слинга, й падат трохи по главата  Joy

Едно към едно съм и аз. И с каката бях така..Даже доста време си мислех, че всички са така и е нормално..После чух някакви митове за бебета, които си стоят самички...Ама аз, както казвам - поспаливи и кротки не ги раждам hahaha

# 346
Супер ме накефи поста, Кайлис!

ще си ги носим какво да се прави!
  bouquet

# 347
Хелоуууу  Stop
За носенето на бебетата - аз и много нося Йоанка на ръце  Heart Eyes Когато не спи постоянно е край мене - или в краката ми я люлея и и говоря, или облегната на мен "гледаме" кино. Или я разнасям из стаята, а тя с интерес оглежда всичко.
С каката не давах да се носи на ръце, сакън да не свикне тъй - само ако плаче  ooooh! Ама сега ....Може би няма да се навия на друго бебе и това ми е шанса последно да се радвам на толкова малко бебче. А то расте с минути  Crazy
А за домашната работа....как да кажа - станала съм един непукист (нали с какъвто се събереш такъв ставаш)  Blush Е пооправям сутрин след като малката заспи, ама после не ме търси...Има и друга жена в къщата - да помага. И ММ го юркам - да не цапам само аз.

И да се оплача вчера каката как ми изкара акъла. Е хубавото време просто не ме остави дори и болна да си седя у дома. Та към 3 излязохме до към 4 и нещо. С прибирането пренасям Йоана в спалнята както е с космонавта, само го разкопчах и разгърнах да не се поти, че още спеше. Каката отиде в другата стая. И аз спокойна си викам преди дребната да се събуди гладна да си събера прането от вън. Влизам в стаята и гледам - Бояна вдигнала бебето, хвърлила космонавта в страни и сложила малката на ръба, като краката и висяха от леглото, на секунди от падане + кабела на мишката който беше отгоре гърдите на Йоана  #Crazy Ауууу изтрещях. За едното нищо щяхме да направим беля.
И въпреки че всеки ден говорим на каката, как това не е като нейните бебета- кукли, тя пак си я третира като такава  ooooh! Много лошо и влия отсъствието от градина и липсата на други дечица. Ама няма как да я пусна, като тя все с кашлица. Баба и я взе оня ден до обяд при нея на магазина, ама тя пък бяга при фризоьрката (до нашия магазин) и баба и кого да пази - магазина или Бояна.
А бе щуро дете - играе му се, ама и болестите и времето дето по-рано беше лошо.....

Коте, кака е Мила с кашлицата  newsm78
Панди, дано нямате вече такива неспокойни нощи. А ти оздравявай  Hug И правилно - май залежаването води само до по-лошо  Peace
Анели, както ти е казала Котката - няма да ги сложат 3-те на веднъж. На мен моята ЛЛ (която е и на бебето) каза хич да не идваме на консултация сега около грипа и най-добре да изчакаме  Peace
Тонини и на мен ми се е случвало това с подмокрянето и будуването (когато беше по-малката и 1-чката ни хлопаше около крачетата).

Ще чакам снимките и от днешната сбирка с нетърпение  Peace Много ви се кефя.  Mr. Green
С голямата като беше бебе - бях в голяма компания - много майки и бебчета на една възраст - много весело...
А сега да не кажа че има и някои особнячки които не харесвам, а парка е малък и няма как да  не се засичаме  Confused
Май щях и още нещо да пиша, ама ми излезе от главата, пък и стига толкова, че стана много дълго  Embarassed
Хубав и слънчев ден на всички  Hug

# 348
Мацки ХЕЛОУ   bouquet

Аз наспана, закусила и идвам на отчет, при нас нищо ново де, само това кърмене дето ми създаваше проблеми, но реших да се справя с въпроса без да стигам до АМ и да си внушавам, че нямам кърма, че не ми е хубава кърмата, даже не ходих и на консултант, че много валеше и отложихме срещата.
Та какво направих де, спрях да си мисля, че "нямам кърма" и че "не ми е хубава кърмата"  и почнах да хапвам храни, за които пише, че са суперхрани за кърмачки, и вчера сутринта затоплих хубаво стаята и се настанихме с Влади той по памперс, аз по бельо и се гушкахме така - кожа до кожа, еми какво да ви кажа, само като го усещам, че е около мене детето и кърмата потича без да докосвам гърдите, бяла, гъста... Просто явно детето ми в момента има по голяма нужда от мляко, така като се успокоих, даже болката в гърдите изчезна..... Какво нещо е психиката, нямам думи....
Пък и той вчера горе долу си ядеше на 2ч. Интересното е, че нощем си спи и става само за две хранения - в 2 и в 5.30ч. Явно просто си е Гладок  Joy Joy Joy

В тази връзка, Алиан, пробвай всичко, което ти е писала Пепеляшка, и наистина води се по детето.  Hug

Момичета аз изобщо не ви отразявам за питанките по отношение на витамини и лекарства, че то тука система братче, няма такива работи...

Панди, а за "кърито с вода" просто нямаше начин да се сетя, че това са "кърПи с вода" мозъка ми е ужасно затъпял и никак не се гордея.... Сякаш има място само за бебето в главата ми... Момичета дали това ще се оправи, все пак искам да мисля и за работа, искам да помагам на ММ в бизнеса....  Thinking

Така искам и аз по разходки с ваааас  newsm45 Тук е дъжд и мъгла и ние полудяваме вътре, особено АЗ... Гледам жално, жално през прозореца...
Малчото ми спи........... СПЕШЕ..... Сега глад голям ще се демонстрира и мрън мрън.... Оставям ви!

Hug на всички и до скоро!!!

# 349
Ето ме и мееен!

Сутринта бяхме на ваксина. За сега всичко е ОК. Алекс си спи кротко и чакам да се събуди и да щурмувам Южния парк. Вчера разходката ни беше превъзходна в компанията на другите бебоци и мами. Теглиха ни и ни мериха. Вече сме 4500 гр и 57 см. Растем усилено. Даже педиатърката ми препоръча, ако не се буди, да го оставям през нощта да си спи 6 часа. Е да, ама не! Нашия лакомник си има режим, гладен си е в 1:00 и после в 4:00 и след това в 8:00. Така че засега е мисия невъзможна. Даде ми и направление за ортопед. Препоръча ми да отида в Горна баня.

За носенето на ръце. Еми, и при нас е така. Носим се. Сега от седмица горе долу се опитвам да го оставям в люлката, та да посвърша нещо, но без особен успех. Ако е буден макс. 20 минути да си седи неревящ.

Хайде хубав и мноого слънчев ден от мен! Грабвайте бебоците и бързо навън да събирате Витамин Д.

# 350
хелоу Ивичка Wink (и на мен ми дойде първосигнално такъв поздрав)

И такаа - аз естествено никакво време нямам, защото ще ходим с Яна на ортопед, но си викам защо да не вляза да се изкажа за това-онова. Че приятно ми е да чета, но още по-приятно да коментирам. А инак ще се разбързам в таксито... словом ще гледам колко дълго чакаме на светофари, колко бързо се движи колата и ще "гриза нокти".

И аз не пера слинга ама може би защото леко се мърлея Grinning не ми се струва мръсен. Нали я нося под дрехите - от какво да се изцапа...

Яна вече започна да общува с мен Simple Smile гледа ме право в очите и издава сладички гърлени звуци Simple Smile И отвръща като и кажа нещо във високите тоналности.
И преди се беше случвало да ми се усмихме будна, но гледаше предимно някъде зад мен и аз каквато съм психоза от всички филми на ужасите дето съм изгледала доста се спичах. Нали уж бебетата били свръх-сензитивни Simple Smile (ама като е чужбинско звучи малко като термин).

И аз щях да се присъединя към вашата разходка, но днес кака Сузи има рожден ден та ще пропуснем Simple Smile Ако се сформира дружина пак и аз ще уважа.

Анели Simple Smile

Аз нося Яна само с една ръка - или виси като тигър, или е с долепено гръбче към мен. Бяхме събота и неделя на гости при мама и татко и Сузито искаше да играе с дядо си на вълци пък за беда Яна се пречкаше нещо в неговите ръце - та тоя мушмурок се обръща към мен и търси, търси правилните думи: да взема Яна и започна - "хайде сложи си я, ей така на ръката... хайде, вземи Яна." Grinning

улях се, а закъснявам
само да попитам Зелекото Колко време след някакво възпаление при запушване на каналче отшумява и температурата и болката в гърдата? Вдигнах температура вчера сутринта, санирах с парацетамол, но тази сутрин пак имах към 38.5. Възможно ли е Яна все още да не е успяла да изсуче. Гърдата е мека. Вчера правих и гореща баня, цедих (доколко успешно незнам, защото така и не усетих рефлекс са потичане).

хайде бай бай
 да сте здрави!

# 351
Здравейте нямаше как да се похваля в предната тема,  но се надявам да не е прекалено късно да се присъединя към групата на родени!
И все пак успях да се класирам за януарки,  на 31 януари в 9:55 се роди моето момче  Владимир с мерки 51 см и 3700 гр. , нормално раждане! Не беше лесно но наистина всяка болка се забравя много бързо! Изписаха ни на 5 февруари, а от два дни май започнаха да ни мъчат и коликите за сега ги борим с повече гушкане!  Wink

# 352
Сандра, добре дошла в "Родени"  Hug

Личи че всички сте по разходки, много пусто тук  Mr. Green
Нашата разходка приключи към 3, защото едни облаци се опитваха да скрият слънцето #2gunfire и позахладня.

При кърмене и капките за нос ли трябва да съобразя  Rolling Eyes newsm78 а това се сетих днес следобед докато кърмих малката и звучно подсмърчах.

Въпрос към ЛЛЛ - ползвам Олинт за носа (за деца от 2 до 6  Embarassed) дали са позволени при кърмене. В листовката пише че не е известно дали преминава в кърмата и за това не трябва да се използва. Ама аз го ползвам почти 3-4 дена  Shocked

Леле толкова много неща - прави това, не прави онова като бременна. После като кърмачка. По дя..лите не може ли само полезните неща да преминават в кърмата  Tired

# 353
  • софия

Завиждам ви за разходката в Борисова, не мен ми е далеч и с тази количка и баткото по автобуси и с тези грипове хич не ми се тръгва. Wink
Южния парк ми е лесен и много любим. Скоро ще се метнем натам. Само да ни мине ваксината!  Peace

В групата във фейсбука не мога да се включа, защото не може след като съм напуснала да се върна. Искаше ми се да кача снимки и да видя вашите, пък и там май повече контактувате...но нищо де! Здраве да е, ще пиша тук!

Привет, да се запиша и аз в прекрасната тема на новото място.
Специални благодарности на Пандичка за отделенето време и нерви да я прави!

Не ми остава много време да чета и тука и не съм чела, затова, моля да ме извините. Ще се опитам да наваксам.

Еуфория, предполагам , като си излязла от групата си цъкнала на настройка "не желая да бъда добавяна отново в групата" или нещо от сорта, затова не успяват да те добавят. В самата група няма забрани за добавяне. (преди няколко дни излязох от една група в която бях добавена без да искам и мернах ,че има такава опция) Обаче.. нямам представа от къде се маха тази забрана в личния профил. Потърси я ако можеш, иначе няма как да те добавят Confused. Нямам друго обяснение.  

Иначе в Южния сме заформили групичка за разходки живеещите наблизо Wink

Моето поспаливо дете се събуди и изчезвам да го накърмя веднага,че вече доста часове откара.

# 354
Защо ви е толкова чудно, че с Кайлис носим много бебетата?

Предполагам поради същата причина, поради която на вас може би ви е странно как ние НЕ си носим бебетата постоянно.  Mr. Green Не бе, след като обяснихте, вече напълно ви разбирам. Peace Аз мога да коментирам само за себе си. 1. явно Лизи ми е по-спокойна, както и каката на тази възраст 2. както вече писах имам дискова херния, която ми създава ужасни перманентни болки безпричинно, камо ли с носене на тежко, камо ли постоянно... Та абсурд да я разнасям по половин/цял ден. Вероятно бих завършила в болница, не преувеличавам! Честно казано и дори само разнасянето след хранене ми идва предостатъчно, както спането върху мен и до мен в ръцете ми, ужасно вредната за мен наведена поза за смяна на памперс, преобличане по няколко пъти на ден, масаж, гимнастика... Откакто съм родила нон-стоп ме боли ЦЯЛОТО тяло и най-вече кръста и гърба. Като разглобена съм.  ooooh! Cry А какво правим през деня? Ами когато не спи през повечето време си е спокойна някъде край мен, я в нейното легло, я на нашата спалня, я в коша за кола или шезлонга. Да не забравяме вече 5-6-чАсовия престой навън в количката, когато все още почти само спи. Та така. Пу-пу, дано продължава да бъде така спокойна!  Praynig

Яна вече започна да общува с мен Simple Smile гледа ме право в очите и издава сладички гърлени звуци Simple Smile И отвръща като и кажа нещо във високите тоналности.

И Лизи.  Heart Eyes Първия път се случи докато ММ "разговаряше" с нея. Вече е редовно. Уникално сладко и прекрасно е!  Heart Eyes Heart Eyes

Днес в парка мамите дето се събрахме всички се оплакахме от неспокойни бебета от вчера. Да не е пълнолуние нещо???  newsm78 Днес на Лизи пък акото беше абсолютно зелено. Много странно. Продължавам да треперя да не вдигне Т!  Praynig

Сандра, еее честит Влади! Да ви е жив и здрав и мноооого да ви радва!!   bouquet Дано бързо му минат коликите! Позвай вълшебния Абоколикен. Wink

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 17:26 от ♥Пандичка♥

# 355
След впръскване на Стеримар в нослето и дърпане на сополките, и капане на капки,после задължително повръща.
Има ли връзка според вас?

Да, бебетата не могат да откашлят/отхрачват секретите и ги повръщат.

Кайлис, и аз мислех, че всички бебета са така и бях суууупер изненадана, че има и други модели  Joy

Със зеленкото си бяхме самички в Борисовата днес, оглеждахме се хем за Тори специално. Големи обиколки на централната алея навъртяхме Simple Smile)) Страхотно си изкарахме  Grinning и мъфини ядохме  Joy нали трябва да се компенсират изразходваните калории  Joy

# 356
ехх , на мен много ми се идваше, ама явно с това забранено вдигане на тежко, близките 1-2 месеца, не знам дали ще мога да се включа. А на зеленкото мъфините ги помня, ммм:)
За постоянното носене, според мен зависи не само от модела бебе, но и от модела мама, ама сега да не предизвикам някакви полемики, за това само леко предполагам Simple Smile
При нас всеки ден е различен , тамън се отчаям , че не спира да реве и идва ден, в който спи и мърка кротичко, тамън реша, че е много гладна и тя вземе, че повърне, тамън установя, че нямаме режим и тя почва да прави много хубави паузи, просто не мога да хвана никаква логика Simple Smile) Предполагам, че и те си имат добрите и лошите дни, като нас..

# 357
Хелоу и от мен,

Днес имам ужасно главоболие,не беше ме боляла глава откак родих Tiredчета ви ама нищо не ми влиза в главата.
Тонини.еми няма как да махнеш миризмата с каквито и да е марли и компреси,просто ТМ нека е малко търпелив ,за да може да се оправи белега. Peace Peace
Днес не съм извеждала малкия,защото при нас имаше много неприятен вятър макар и топъл,но ме достраша да го разкарвам,та излизах сама да посвърша някоя работа и да му купя Биогая и някакво плюшено космонавтче за излизане.
За носенето на ръце,и ние сме така,а толкова ми тежи вече не е истина,много съм слаба в ръцете и направо се чудя какво да е,но най-вероятно ще е шезлонг.Не ми пречи да го нося ,даже много ми е топличък и мекичък,обачеее задника му натежа бая.
За общувнето с бебчовците,днес за първи път ми се усмихна гледайки ме в очите и то след като аз му говорех и го подканих да ми даде една усмивка Heart Eyes
Друго нищоо не помня какво четох ама направо ще ме скъса тая глава,отивам да правя салата да ядем,че днес май не съм яла newsm78(то все нещо да свърша докато спи малкия....)

# 358
Оххх,не можах много да пиша днес,защото  много се занимавах с бебетата и въобще нямах никакво време за себе си........(то от тук на сетне така ще е но ...все още свиквам,че ще имам по-малко време за себе си )Та...и аз да се отчета днес им беше първото излизане на терасата явно много им хареса ,защото никоя не проплака беше супер........ако утре пак е така хубаво времето ще излезем на разходка в парка  Simple Smileако нямам много работа у нас .Вие майки как прекарахте деня днес ????

# 359
  • София
Привет и от нас!
И ние с Тони днес цял ден миткахме из квартала. Но с това хубаво време е грехота да си седим вкъщи. И не ми пука, че имам да гладя цял простор, имам да пусна поне две перални, да поизчистя.....има време Laughing

Следобяда се запътихме към педиатърката за консултация и ваксина, но като видях, че чакат още 3-4 кашлящи дечица, подминахме с 200 и продължихме с разходките, след това взехме каката от детска ( вчера я пуснах на градина) и подновихме меренето на тротоарите  Mr. Green

Питах вече, ама явно не сте ме разбрали : как се отрази противохепатитната ваксина на тези, които вече са я слагали на бебоците? Някакви оплаквания, странични реакции? Казват, че тази много леко се понасяла, ама мен треска ме тресе..... Sad

Кайлис, честита ти придобивка! Само хубави разговори по новото ало -ало! Hug

Общи условия

Активация на акаунт