Бягането за здраве бавно ни .......

• 17 505
  • 313
  •   1
Отговори
# 15
Не бягам,изключително слаба съм и нямам целулит.Вярно е,че съм малка,но много момичета на моите години,които бягат имат целулит.Не знам статията до колко е вярна,но ето,тъпча се с чипс пред лаптопа и пак съм в добра форма. Laughing

# 16
  • София
Добре, очевидно бягането не премахва целулита според тази революционна статия.  Laughing Тогава, кое е нещото, което 100% гарантирано изчиства гадния целулит?

# 17
Жените занимавали се със спорт на младини нямат целулит, да се сетиш на 30 вече е късно.
Цитат
Не знам статията до колко е вярна,но ето,тъпча се с чипс пред лаптопа и пак съм в добра форма.
Хайде пак да си говорим като станеш на 30 ,а?Peace

# 18
По-грандиозна глупост не бях чувала. Бягането убива, води по появата на целулит и качване на килограми... УАУ. Тия , които бягат имат целулит, а тия които седят на дивана и ядат чипс по цял ден са без целулит, да не говорим че са и по слаби и живеят по-дълго.  #Crazy

Ок , нека са глупости  Crazy
ама аз това което наблюдавам е че баягащите мацки са с Цеулит  Crazy чудно ми е да , защото това са редовно тичащи , все ги засичам в парка .

Защото тези без целулит не ходят да се мъчат с бягане/изморителни фитнес тренировки и т.н.  Laughing
На тях им стига 10-минутна гимнастика сутрин вкъщи  Peace В парка и във фитнеса са тези, които искат да поддържат или да постигнат резултати с иначе неперфектното си тяло.

# 19
Жените занимавали се със спорт на младини нямат целулит, да се сетиш на 30 вече е късно.
Цитат
Не знам статията до колко е вярна,но ето,тъпча се с чипс пред лаптопа и пак съм в добра форма.
Хайде пак да си говорим като станеш на 30 ,а?Peace
Или на 40 ... Joy

# 20
Едно време съм бягала "за здраве". Няма по-досадна и безрезултатна дейност.

Първо, не увеличава силата.

Второ, не тренира добре сърцето- то следва да може да изпомпва с голям
обем, когато трябва, а не да тиктака на бързи обороти дълго време.

Трето, с бюст размер Д бягането е мъчение.

Да, имам целулит, което е нормално за жена във фертилна възраст- къде мислите
си пазя запасите от Омега 3 мастни киселини, та ако трябва да родя дете, да е и
здраво и умно...изобщо за млада жена е малко прекалено да е с нисък процент телесни
мазнини. Не е и здравословно.

А, и на коленете не се отразява добре.

Заменете със силово кардио- пудовки, интервали, нанагорнища, пресечен
терен. По-забавно е да си на планина, където неусетно 8 часа си на крак,
но е тъпо да навърташ обиколки всеки ден- скучно, хронично, безрезултатно.

Бившият ми мъж бягаше по 10 километра, нито свали тегло, нито заякна. То дори
от тичкане спадат мускулите. Да не говорим, че е оксидативен стрес.

Пък и не се горят калории- тоест не повече, отколкото могат да се наваксат
с много малко храна. Изобщо, с час мъки ще изгорите един сандвич, който после
може да всмучете за секунди.

Има и други начини да си подпалиш метаболизма, в пъти по-резултатно и здравословно.

# 21
И да се запитаме кой точно "метаболизъм" ускорява бягането.

Ускорява горенето на захари, от които имаме малко и трябва да ги
наваксваме. Почти не играе роля за горене на мазнини.

В тоя ред на мисли високомазната диета може да е ключ към истинското
"горене", дори ако се използва в краткосрочен план. Но- всичко с акъл,
разбира се, не може да се каже, че цял живот така ще изкараш, без корекции
и напасване.

Но със сигурност при правилните условия "месища и мазнотии" могат да доведат
до по-добро здраве, отколкото треперенето за всяка калория. Ама трябва и акъл.

# 22
Ето ме - от години тичам поне 3-4 пъти седмично средно по 4-5-6 км., а понякога и повече.
Нищо не ми хлопа и сърцето ми си е наред - поне това твърдят годишните ми профилактични прегледи, които със сигурност не са проформа  Simple Smile

Целулитът е проблем на храненето и той не може да се реши с тренировка - тя само може да ускори метаболизма, но ако човек продължи да се храни обилно със захар и тесто - сори, както се казва  Mr. Green

Да, има много жени, които твърдят, че ходят на фитнес и да, ходят, но само се разхождат в залата. Истински трениращите си личат  Wink

# 23
Like_smoke, а опитвала ли си друг режим, който може в пъти и
за кратко време да увеличи постиженията ти?

И аз бягах години наред, но после открих, че тялото може да
отключи способностите си по доста по-добри начини.

# 24
  • Насред хаоса
За себе си стигнах до тоя извод още като ученичка, когато ни караха да правим обиколки на училището като гламави в часа по физическо. Мога ежедневно да правя интензивни упражнения в продължение на 45 минути, но след тях се чувствам тонизирана и енергична. Докато след бягане съм се чувствала като парцал и съм мразила целия свят. Няма начин нещо, което ме кара да се чувствам зле и ми образува нерви, да е здравословно за мен. И в природата като се погледне - животните тичат когато гонят плячка или за да си спасят живота.
Относно целулита - от доста време си мисля, че след като го имат 90 и кусур процента от жените, без значение дали са слаби или дебели, дали спортуват или не, дали ядат еди-какво си или еди-що си, това си е част от природата на жената. Самият факт, че го имат известни модели и актриси при всичките им възможности да се поддържат, е красноречив. Грозно или не - това е. Може да се премахне с упорити подходящи упражнения, но в момента, в който се спрат, се връща отново. А напоследък чак и заболяване го изкарват с цел да си пробутват мазилата и другите продукти, като използват добре обработени с фотошоп снимки.

# 25
  • Варна
По опасни от бягането за здраве са краставиците.
http://e-vestnik.bg/17696/vnimanie-krastavitsite-ubivat/

Joy Joy

Mamacita Bandida, защо реши, че точно в целулита ти се съхраняват Омега 3 мастни киселини?! Rolling Eyes

# 26
Like_smoke, а опитвала ли си друг режим, който може в пъти и
за кратко време да увеличи постиженията ти?

И аз бягах години наред, но после открих, че тялото може да
отключи способностите си по доста по-добри начини.

Мамасита,
основно тренирам силово, но тичането е нещо, което обичам и много ме зарежда.

Прави ми впечатление, че хората не могат и да ходят правилно, а какво остава да тичат - нещо, което е супер естествено  Laughing

# 27
По опасни от бягането за здраве са краставиците.
http://e-vestnik.bg/17696/vnimanie-krastavitsite-ubivat/

Joy Joy

Mamacita Bandida, защо реши, че точно в целулита ти се съхраняват Омега 3 мастни киселини?! Rolling Eyes

И в мозъка ми ги има, но все пак не искам да си отиват оттам. Някъде бях чела, че
при жените има по-добри способности за превръщане на мазнини в подходящи
форми за бебето, дали при бременност или при кърмене. Също така го има и фактът, че
с всяка бременност намалява тенденцията да се трупа целулит и вместо това
се увеличава коремната мазнина.

А тъй като жените основно съхраняват мазнини по бедрата, нормално е там
да трупат запаси от най-ценните мазнини, и да не ги горят безпричинно.

С кърмене целулитът изчезва по-добре, отколкото с всеки крем. Поне при мен.

# 28
  • София
Добре, очевидно бягането не премахва целулита според тази революционна статия.  Laughing Тогава, кое е нещото, което 100% гарантирано изчиства гадния целулит?

Липосукция?  newsm78

# 29
  • София
Нямам представа Андариел. И аз това питам.  Grinning Ако някой е успял да премахне целулита да каже как го е постигнал...

Общи условия

Активация на акаунт