Бягането за здраве бавно ни .......

• 17 510
  • 313
  •   1
Отговори
  • Tам през Атлантическия океан
Бягането за здраве бавно ни убива  Rolling Eyes

Навремето около 20 годишна се 'мъчех' да тичам в парка заедно с кучето ми  Rolling Eyes така и не свикнах и не заобичах бягането , въпреки постоянството ми  Rolling Eyes  ( в продължение на една година)

Цитат
Главният треньор и притежател на известен кикбокс-клуб в Западен Лондон Марко Мастророко смята, че бягането може да се превърне в причина за образуване на целулит

Това съм го забелязала  Rolling Eyes и ми е било чудно , всички бягащи  за здраве  жени са с цеулит  Rolling Eyes
изключая мн.младите.
   Миналата година като ходех на трениривките на сина ми , обикалях стдиона ходейки докато той играеше , имаше доста тичащи задминаващи ме мацки и да , имаха си цеулит  Rolling Eyes

Общо взето статията ме озадачи  Rolling Eyes 

Коментар № 011 тоже ме накара да се замисля   Rolling Eyes

# 1
По-грандиозна глупост не бях чувала. Бягането убива, води по появата на целулит и качване на килограми... УАУ. Тия , които бягат имат целулит, а тия които седят на дивана и ядат чипс по цял ден са без целулит, да не говорим че са и по слаби и живеят по-дълго.  #Crazy

# 2
Тия , които бягат имат целулит, а тия които седят на дивана и ядат чипс по цял ден са без целулит, да не говорим че са и по слаби и живеят по-дълго.  #Crazy
Хмм, къде в статията видя да се споменава точно това?
Целулита по мое мнение, си е генно обусловен. Не всички го имат освен това.
Това за тичането отдавна съм го чувала - че износва ставите и че далеч не е най-полезния спорт, нито пък най-отслабващия и оформящ тяло.
Карането на колело например по местност с препятствия, много по-добре смятам, че ще развие тялото и то много области - крака, корем, ръце... И по се отслабва.
Също както и някои уреди във фитнеса не са нужни за жени например. Да не кажа, че не е необходимо за една жена непременно да ходи на фитнес /нещо, което стана толкова модерно последните години/, за да има прилично тяло. Всичко необходимо и сама вкъщи може да си прави, а да не говорим и за всичките упражнения, показани от професионалисти, които може да си изтегли. Много по-добре, отколкото разни пишман български фитнес инструкторчета ще ти покажат, дето те самите я са изкарали един кратък пишман курс по въпроса, я не и хоп - инструктори се пишат. Имайки предвид, че всичко тука се учи про форма!
Друг е въпросът и че някои залитат по разни диети, дето си мислят, че са супер здравословните, че много хубаво правят като не ядат примерно пица, спагети и шоколад /в нормални граници/, но плющят само месища и мазнотии. Като една диета, дето я срещам във форума - високомазнинна, нисковъглехидратна. Мислят си, че много здравословно правят. Истинското изчистване на организма идва, когато престанеш да се храниш с чужда плът.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 04:38 от AQUА

# 3
  • Tам през Атлантическия океан
По-грандиозна глупост не бях чувала. Бягането убива, води по появата на целулит и качване на килограми... УАУ. Тия , които бягат имат целулит, а тия които седят на дивана и ядат чипс по цял ден са без целулит, да не говорим че са и по слаби и живеят по-дълго.  #Crazy

Ок , нека са глупости  Crazy
ама аз това което наблюдавам е че баягащите мацки са с Цеулит  Crazy чудно ми е да , защото това са редовно тичащи , все ги засичам в парка .

AQUА Peace

п.п. лично аз карам колело и ходя

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 06:54 от Desss

# 4
AQUA, много ми допада мнението ти.

По въпроса мисля, че всяко нещо с което се прекалява, вреди на здравето вместо да помага. Съмнявам се от бягането, да се покачват килограми или да се намалява живота на човек. За износването на стави и т.н. вече мога да се съглася.

# 5
Всъщност е точно така. При свиване на мускула на бедрата, ако имаш целулит, той се вижда. Бягането е за оформяне на мускули, както и вдигането на тежести, не знам защо всички си мислят, че може да им замести колагена в кожата или да им изгори подкожните мазнини.
Аз, като съм слаба и не тъпча чипс, нито пия олио, имам целулит - за това какво ще кажеш, а?
Бягането, освен това, кара сърцето да работи по-бързо, т.е. износва се по-бързо. Обаче, понеже стана модерно едва последните години, още не може да се направи статистика колко от бягащите са се споминали преди, да кажем, 60-годишна възраст.
Хората погрешно смятат, че "повече движение" значи задължително да изплезиш език след маратонско бягане веднъж седмично. И забравят, че никаква полза няма от него, щом се прибираш и кръстосваш крака пред ТВ, а на работа ходиш с колата, вместо да вървиш или караш колело.

# 6
  • София
Не зная колко са верни нещата в статията, но на мен винаги ми е било чудно това с бягането. Защо да си причинявам това ритмично и постоянно тръскане и натоварване на ставите? Защо да си натоварвам съърцето до откат и да ме свие под лъжичката? Като се замисля, в древните времена мъжете не са търчали като изоглавени, а са гледали да използват ума си, т.е. да напрравя някоя засада. Хората са много лоши бегачи - нито рзвиват скорост, нито издържливост. Човек да си ходи по няколко километра на ден, чат-пат да изкачи по някой баир, и ще се почувства по-добре.

# 7
  • Galaxy 13197853088
По опасни от бягането за здраве са краставиците.
http://e-vestnik.bg/17696/vnimanie-krastavitsite-ubivat/

# 8
  • Плевен
Здравейте!Аз пък смятам,че в БЯГАНЕТО ЗА ЗДРАВЕ,т.е бягаш защото ти е кеф е ПОЛЕЗНО ЗА СЪРЦЕТО И СТАВИТЕ,ускорява метаболизма,изгаря калории.Същото не мога да кажа за трениращите за маратон например.Много натоварване,до изнемога-то натоварва прекомерно сърцето и ставите.Доакто тичането за здраве го правиш 2 или 3 пъти седмично по няколко километра,докато можеш.Изобщо не е нужно да си изплезил език  накрая.Аз тичам за здраве и се чуствам добре,благодарение на бягането успях да сваля излишните няколко килограма след раждането.Успях да си стегна краката,и да направя пак плочките на корема си с коремни преси.Нямам целулит,но и никога съм имала такъв.Целулита е генетично обусловен,а също така зависи от начина на живот който водиш.Не зависи колко си млад.Движението подобрява значително кожата,прави мускулите по-видими,изглажда грапавините по кожата.яденето на храна с повече сол кара организма да задържа водата в себе си,грапавините се виждат по-ясно.Изобщо бягането за здраве,или бавното бягане е полезно за много неща.

# 9
Мило, и с фитнеса е същото! Уж всеки ден са в залата, а всяка втора тресе целулит. Другите носят клинове.

# 10
По опасни от бягането за здраве са краставиците.
http://e-vestnik.bg/17696/vnimanie-krastavitsite-ubivat/

Peace

# 11
На мен ми се разхлопаха капачките на колената и спрях да тичам. Иначе много добре ми се отразяваше на тонуса. Но според мен причината е, че не съм бягала както трябва.

# 12
За износването на ставите и изтощаването на сърцето си се знае отдавна,
това за целулита ме учуди,а че се качват кг е преувеличено,как ще качват,като се ускорява
обмяната на веществата с 30% след бягането.
Не съм виждала дебел бегач или такъв,
който преди е бил слаб,а като почнал да бяга-надебелял. Mr. Green

# 13
Цитат
Това съм го забелязала  Rolling Eyes и ми е било чудно , всички бягащи  за здраве  жени са с цеулит  Rolling Eyes
Най-вероятно точно затова са решили да бягат, за да се отърват от него. Пък и като носиш спортна екипировка се вижда повече.

# 14
Ей, цял живот се чудя защо мразя да бягам и да се треса безпричинно, както и фитнеса. Обичам да ходя пеша и да танцувам. Явно организма си знае работата  Peace (не че нямам целулит, ама той наистина си е генетика)

Общи условия

Активация на акаунт