Бягането за здраве бавно ни .......

• 17 505
  • 313
  •   1
Отговори
# 45
Съгласна съм а Мери - пълни глупости.  Аз работя в център за рехабилитация и според всички лекари и рехабилитатори спортът е много важен за укрепването и възстановяването на костите. Но очевидно тук пишещите са с повече знания от лекарите. Лично от моя опит ще кажа , че дълго време съм бягала не малки разстояния - от порядъка на 8- 10 км., а капачките са ми още на място, не се налага да ги заковавам, защото хлопат. Много ясно че ще ви болят коленете като не загрявате , а направо се спускате все едно ви гонят. А колкото до топенето на мускулите - ами прибавете малко тежести.
Лично аз намирам бягането за един прекрасен тонизиращ спорт, който калява сърцето!

# 46

Много са ми странни с това кардио , потене , напъни , зоРРррр за колко минути ще минат еди-колко си ; Rolling Eyes  по ми харесва йога , примерно  Grinning един , двапъти съм ходила (приятелката ми е инструктор) и ни един път не се изпотих , напрегнах , в  момента на занятията  Grinning  е след това като не практикуващ имах дискомфорт де  Laughing

А, на мен йогата ми е скучна  Peace
От време на време правя малко, но абсурд да ходя няколко пъти седмично.
Та ето, хората сме различни  Hug

# 47
  • Tам през Атлантическия океан
Лично от моя опит ще кажа , че дълго време съм бягала не малки разстояния - от порядъка на 8- 10 км., а капачките са ми още на място, не се налага да ги заковавам, защото хлопат.

V статията се пише за редовно бягащи маратонци , ти защо сега не бягаш , не продължаваш с бягането  ?

Цитат
Голяма част от почитателите на джогинга за здраве вече буквално не могат да движат краката си, защото коленните им стави са безвъзвратно съсипани. А, както знаем, за тялото резервни част не се продават в магазина. Именно затова всяко движение, което извършваме, трябва да бъде много внимателно съобразено и премерено.

Износването на ставите се натрупва с годините , ако си на 30 и и бягаш за здараве , много ясно че йоК сега ще се появат пробlеми , но ако се продължиш да бягаш със същите темпове още примерно 10-15 години   Rolling Eyes  ще си на 40 и и на дали ще се чустваш като на 30  Sunglasses

Интересно защо барелините ги пенсионират по-рано  Sunglasses или хора работещи/полагащи  физ.труд са друга категория ?! Фу .... отплеснах сА.

# 48
Освен това я кажете дали става въпрос за бягане- с темпо, весело и като деца,
или за оня странен свински тръс, наречен модерно "джогинг".

# 49
Разбира се, че ако си професионален спортист, ще имаш травми  Peace
И това не важи само за маратонците, а за почти всички дисциплини.

Но, мисля, че в статията се коментира непрофесионални занимания, които се практикуват от широката маса хора. Не разбирам, как ще ми се отрази пагубно, ако седмично тичам 10-тина - 15 километра.

# 50
Освен това я кажете дали става въпрос за бягане- с темпо, весело и като деца,
или за оня странен свински тръс, наречен модерно "джогинг".

Именно в статията се говори/констатира   джогинга  Wink

# 51
Не разбирам, как ще ми се отрази пагубно, ако седмично тичам 10-тина - 15 километра.

Ако гориш с упражнение над 4 хил. ккал на седмица, особено с аеробики, кардио
и подобни, това е сериозен оксидативен стрес за организма.

# 52

А, на мен йогата ми е скучна  Peace
От време на време правя малко, но абсурд да ходя няколко пъти седмично.
Та ето, хората сме различни  Hug

Скучна ми е и на мен  Wink

но мисля че е много по-щадяща и по-полезна от джогинга  Wink силови фитнеси , кардио и тЯм подобни  Crazy

# 53
Дес, не бягам не защото съм се разхлопала, а защото нямам време. Ограмоти се, преди да се заяждаш! Като не искаш - не тичай, стой си на канапето. Ето така се учат подрастващите на мързел. Напрово и физическото в училище да премахнат, та да сме спокойни, че всичко ще е наред!

# 54
  • Велико Търново
Аз тренирам степ аеробика 2 пъти седмично и веднъж фитбол в продължение на 15 години/на 37 год.съм,имам и дете Simple Smile/,проблеми с теглото,фигурата и целулита нямам,още по-малко -здравословни проблеми,предизвикани от спорта;треньорката ми е на 55 год.,бивша лекоатлетка,сега-треньор в спортно училище-няма целулит,нито износване на ставите,нито каквито и да било проблеми с физическото здраве Simple Smile -напротив,жизнена и енергична е,пример за много млади момичета,които сумтят,пуфкат и охкат при най-малкото движение Tired
Та,относно статията-обобщенията са крайни и необщовалидни Confused

# 55
Дес, не бягам не защото съм се разхлопала, а защото нямам време. Ограмоти се, преди да се заяждаш! Като не искаш - не тичай, стой си на канапето. Ето така се учат подрастващите на мързел. Напрово и физическото в училище да премахнат, та да сме спокойни, че всичко ще е наред!

Коментирам това което ми е направило впечатление  , не се заяждам , задавам си въпроси   Rolling Eyes

Просто като съм се разминавала с редовно тичащите ми е било странно , заради цеулита , или че не изглеждат толкова спортно и изглеждат потни и измъчени   Rolling Eyes ,
 като попаднах на тая статия  си казах АААА ето  ......  Simple Smile може би защо ?

Това е  Peace

Аз самата карам колело , но не ми е фикс идея , не гоня таргет Wink километри , минути ....
Правя го за удоволствие Grinning   

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 16:14 от Desss

# 56

Не знам на мен ли отговаряш, но за съжаление отдавна не съм подрастваща-
нито пък стоя на канапето, имам си други начини да вкарам движение всеки ден.

Поне десетилетие се "ограмотявам" за доста методи на движение и спорт, именно
с цел да не си причинявам дисбаланс, травми и подобни. От опит бягането не е за мен,
а и за доста хора не е.

Или ако им е добре с бягането, то с друг метод биха имали още по-добри резултати.

Бисквитка, а ти освен 15 години трениране имаш ли трайно и видимо подобряване
на формата- не просто слаба фигура, а да минеш на друго ниво на функционална сила
бързина, активно тегло...

Защото аз за 10 години съм в същия размер дрехи- и съм с 10 килограма по-тежка.
Което представи си какво значи- качествена и трайна костна и мускулна маса.

# 57
.............
Ок , нека са глупости  Crazy
ама аз това което наблюдавам е че баягащите мацки са с Цеулит  Crazy чудно ми е да , защото това са редовно тичащи , все ги засичам в парка .
................ 
това е защото тези, които са без целулит не тичат, не им трябва, затова не ги виждаш там  Grinning

# 58
  • Велико Търново
О,Мамасита,аз си бях  загръглено девойче Embarassed/само като си гледам снимките от ученическите и студентските години ooooh!,склонна съм към напълняване,в съчетание с трудна воля по отношение на храненето Confused - но,благодарение на спорта,видях появата на мускули,за които не подозирах Wink,тялото ми се стегна,поотслабнах -кг-мите ги поддържам близо 10 години с плюс-минус 2-3,и дори да му поотпусна края с храната,благодарение на честото посещение в залата,не качвам повече от посочените.Чувствам се силна и енергична,и това засега ми е достатъчно като усещане по отношение на тялото.
Признавам,с фитнеса не успяхме да се харесаме Confused

# 59
Дес, извинявай! Не съм разбрала. Hug и аз съм виждала такива и мисля че има 2 варианта- или тепърва почват борбата, или са от онези лигли , които решават , че ще тичат 1-2 седмици преди морето и ще са прекрасни.

Общи условия

Активация на акаунт