Бягането за здраве бавно ни .......

• 17 516
  • 313
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
Първо: 'Специалистите' направили 'изследването'.... Къде са научните факти и изводи, кои са тези специалисти?! От Магаданския Университет може би?,
Второ: Еднообразните тренировки водят до регрес, т.е. Бягането е чудесен спорт, но не на всяка цена.
Трето: Бягането и другите спортове за издържливост могат да имат негативно влияние при 1. Лоша техника и подготовка 2. Несъобразена физ. Форма (много излишни килограми) 3. Продължително Бягане на неподходящ терен (бягането 'по черно'(trail) е щадящо ставите и натоварва сърцето интервално (полезният вид натоварване)
Четвърто: Храненето с пица и шоколад в нормални количества (?!?!!) не е съпоставимо с високомазнинното хранене, защото биохимичните процеси за разграждане на хранителните вещества са много специфични за различните групи храни. Друг е въпроса, че като даваш на тялото си градивен материал от пържено тесто или хидрогенирани мазнини + захар няма как то да ти 'построи' нормално функциониращи клетки и метаболизъм които да използват мазнините за енергия при физическо натоварване.
Пето: целулита няма връзка със спорта, той е следствие от храненето и обмяната на веществата.

# 31
Това ще да го е писал някой конплексиран, дебел "специалист" с целулит, който никога не е спортувал, не е правил физически упражнения и т.н. Как може изобщо да вярвате на това? Хаха, по-тъпо нещо никога не съм чела Grinning Grinning Grinning 
Целулит се маха с режим и тренировки.
Приятно ядене на чипс и шоколади, лежане на дивана и чакане на магическата пръчица да ви направи фиданки. Ох, Боже, прибери си вересиите....

# 32
  • София
Сетих се за едно предаване по ТЛС, за някакви тийнове в затлъстяло състояние, дето ги набутват в една "академия" (баси, тези американци си умирГат да слагат гръмки имена на обикновени неща като "лагер"). Направо ги скъсват от бягане. Колкото пъти попадна на това предаване, толкова пъти се чудя как им остават колене и гръбнаци на тези деца, дето тежат по 130+ кила нагоре. Не знам как ги прикоткват родителите, какви декларации ги карат да подписват, но подозирам, че при такова ужасно натоварване е въпрос на време децата да усетят увреждания. Как не му се пръсна сърцето на някое дете! А може и да се е пръснало, ама да го приписват на затлъстяването.

# 33
Всяка физическа активност вреди, ако е прекомерна. Ей, на, изтръпват ми пръстите на ръцете. От какво ли е? Що това не става с тези на краката?

# 34
За целулита- ами малко смешно е да се изказват госпожици, които не са
минали през хормоналната и метаболитна буря на бременност и раждане, та
да проповядват как "чистят". И защо, аджеба, чистят.

Отсега приемам съвети само от атлетични жени с 1-2 деца, поне.

Защото и на мен спортът ми се отразяваше по друг начин на 19, по друг
начин по време и след бременност, по време и след кърмене. Има много
подробности, много места за внимаване, за да не си навредиш. Не е като
при мъжете- блъскай и ще имаш резултати. Женската система е по-фина.

# 35
  • София
А защо жените трябва да блъскат, само това не ми е ясно! (не е към теб) Има толкова други, по-хубави занимания за хубава фигура. Балетът и танците са трудоемки, цялото тяло участва, че и дава усещане за свобода заради музиката, релаксация и грация! Никой не казва да се превръщат в балерини, сигурно все може да се намери местенце за жени и девойки, които просто искат да се занимават с изкуство за тонус.

# 36
  • Насред хаоса
Нямам представа Андариел. И аз това питам.  Grinning Ако някой е успял да премахне целулита да каже как го е постигнал...
По-горе писах - премахва се с упорити подходящи упражнения. Изхвърлянето на боклуците от менюто също влияе, но само съчетано с упражненията. В нета има много клипове с упражнения, стига човек да иска, изборът е огромен. Но почнеш ли ги веднъж, не трябва да ги прекъсваш за продължително време.

# 37
А защо жените трябва да блъскат, само това не ми е ясно!

Аз ще отговоря: част от съвременната фитнес култура. Онова нещо
с "динамичния живот". В 21 век: вариант на средновековното самобичуване.
Вид изкупление на греховете (похот, чревоугодие и гняв).

За да махнеш целулита се иска толкова упоритост, че някъде по трасето
се питаш дали наистина е разумно.

Иначе: сезонно, може. След седмица във висока планина нямам целулит.
След седмица около Коледа- да видиш, Грация на Рубенс направо. Лятото пак
намалява почти до нула.

Така е човек: сезонен, не постоянно във форма. Хроничното не е здравословно.

# 38
А защо жените трябва да блъскат, само това не ми е ясно! (не е към теб) Има толкова други, по-хубави занимания за хубава фигура.

Разбира се, всеки има различни предочитания относно спорта - важно е да се практикува. За мен танците са спорт и то сериозен. Но просто не е моята чаша чай - предпочитам да тичам и да мина през фитнеса  Peace

# 39
  • София
Отдавна се знае, че бягането "за здраве" е вредно за здравето и съкращава силно живота. 20-30 годишните бегачки, да дойдат да споделят как се чувстват след 20 год.

# 40
  • Tам през Атлантическия океан
Не бягам,изключително слаба съм и нямам целулит.Вярно е,че съм малка,но много момичета на моите години,които бягат имат целулит.Не знам статията до колко е вярна,но ето,тъпча се с чипс пред лаптопа и пак съм в добра форма. Laughing
Grinning Hug

kakto сама каза малка си  Grinning

В интерес на истината , статията нямаше да ми направи впечатление ако не бе пустият цеулит който  се споменава  Laughing и спомена ми от  мойто бягане за здраве  Simple Smile

Предпочитам колелото и разходки/ходенето,плуване ,  планинарството.

Много са ми странни с това кардио , потене , напъни , зоРРррр за колко минути ще минат еди-колко си ; Rolling Eyes  по ми харесва йога , примерно  Grinning един , двапъти съм ходила (приятелката ми е инструктор) и ни един път не се изпотих , напрегнах , в  момента на занятията  Grinning  е след това като не практикуващ имах дискомфорт де  Laughing

п.п.

За себе си стигнах до тоя извод още като ученичка, когато ни караха да правим обиколки на училището като гламави в часа по физическо. Мога ежедневно да правя интензивни упражнения в продължение на 45 минути, но след тях се чувствам тонизирана и енергична. Докато след бягане съм се чувствала като парцал и съм мразила целия свят. Няма начин нещо, което ме кара да се чувствам зле и ми образува нерви, да е здравословно за мен. И в природата като се погледне - животните тичат когато гонят плячка или за да си спасят живота.

Точно и аз така се чуствах .

# 41
Жените занимавали се със спорт на младини нямат целулит, да се сетиш на 30 вече е късно.
Цитат
Не знам статията до колко е вярна,но ето,тъпча се с чипс пред лаптопа и пак съм в добра форма.
Хайде пак да си говорим като станеш на 30 ,а?Peace
Или на 40 ... Joy
Майка ми беше живият пример как без бягане няма целулит и е в добра форма.Ако не пиеше лекарства за високо кръвно и до сега да е така. Wink И както казах,познавам много момичета на моята възраст,с целулит,които бягат. Simple Smile

# 42
Всяко дългочасово ритмично кардио е загуба на време и здраве.

Велоелгометърът е тотална простотия.

# 43
Тази статия платена ли е?
На мен бягането ми се отразява супер,но аз не бягам маратонски.3 пъти в седмицата 1/2 час е моята доза ,когато температурите не са нито многo ниски,нито високи.Важно е човек преди това да се е разтегнал  добре,защото иначе има опастност да скъса някоя връзка.Целулита ми намалява определено.Бягането си има много ползи,също така е добре за лимфната система.

# 44
Бягането е едно от най-хубавите неща , които човек може да направи за себе си.
Имам си спринтьор в семейството медалист на 100 и 200 метра.
За целулита -дори не ми се коментира(леко атлетка с целулит няма)
За жалост максимума на мен ми е 5,6 обиколки на стадиона , не мога повече заради цигарите
и не се гордея с това.

Общи условия

Активация на акаунт