Бягането за здраве бавно ни .......

• 17 574
  • 313
  •   1
Отговори
# 90
  • n/a
Правя много добра разлика и изобщо не ми разбрахте идеята или се правите на "дръж ми шапката".

Било по-трудно да се постигне каквото и да било с напредване на годините - ок, може да е трудно и това означава, че не трябва да се трудим/тренираме, за да постигнем хубаво тяло и да сме здрави ли?

Не. Не означава. И не видях някой да го твърди.
Обаче искам все пак да попитам - къде го про-
чете, че това е изводът?
Да се правят нещата умно не е същото с това
да не се правят никак. Или с това да се правят
глупаво. Бааааах каква огромна разлика е.

# 91

А, и малка подробност: родете едно дете и после ако случааайно сте се сдобили
с лек пролапс...ще трябва да кажете чао на джогинга, ако не искате да опикаете стадиона.

...сега ще ти кажат за упражненията на Кегел  Sunglasses

...... да ама не , понякога и те не помагат  Rolling Eyes

Мдам, не помагат, там е уловката- не става само с тях, иска се и други работи.
Даже понякога може да вредят, ако не се правят правилно.

Мери, ще те видя как ще се трудиш, особено ако в съзнанието ти се сменят приоритетите.
Това пресметна ли го в сметките си без кръчмар?

# 92
Бъкани сте от оправдания Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 17:53 от Merry.

# 93
  • Насред хаоса
 Crazy Момичетата никъде не казаха, че ги мързи и не се трудят. С възрастта се научаваш да слушаш тялото си и да полагаш ефективните усилия, не да блъскаш като ненормална и без мярка, че на всяка цена да постигнеш каквото си си наумила. Щото днес може да си много горда, че си свалила еди колко си кила и еди колко си см от обиколките, ама организмът помни и утре ще напомни на теб  по един или друг болезнен начин. Става и по други начини. Мамасита го каза - номерът е да се тренира ефективно, без човек да се мъчи и подлага на какво ли не. И всеки намира своята формула.

# 94
Де да бяха просто оправдания...

# 95
Аз да съм казала, че трябва да се подлагат на какво ли не? Или да тренира по 5 часа на ден? Къде е казано, че трябва да "блъскаш"? Вадите си едни изводи, които не знам от пръстите ли си ги смучите?

# 96
  • София
Айде, бе, сваляш кило мазнини за два дни! Посмали малко, че окото на рибата много голямо!

# 97
  • Насред хаоса
Аз да съм казала, че трябва да се подлагат на какво ли не? Или да тренира по 5 часа на ден? Къде е казано, че трябва да "блъскаш"? Вадите си едни изводи, които не знам от пръстите ли си ги смучите?
Ми и ние като теб.  Laughing Всички говорят едно, ти обаче си твърдиш твоето. Оправдавали се, не искали да им е трудно и прочие. Всеки казва това, което счита за правилно и което действа при него. И да, виждам и такива, които наистина блъскат като ненормални и фигурата им не се променя значително. Ако се промени до известна степен, то като спрат блъскането или намалят натоварването, се радват на страхотен йо-йо ефект.

# 98
  • n/a
Бъкани сте от оправдания Simple Smile

Не от оправдания, а от обяснения.
Отново грандиозна разлика ...

# 99
Не знам дали е кило, но просто трябва да не закуся, да кача един връх на гладно и има сериозен спад около талията. И не е само от загуба на вода. Като се включат ниски температури- доста сланинки отиват.

Разбира се, това не се прави често. И парадоксът е, че за да се прави, трябва да имаш известни излишни мазнини- иначе горенето се забавя.

Но при мен тренирането е вече рядкост, по-скоро е разширяване на границите и постиженията, не просто хронично блъскане.

# 100
  • София
И сигурно после ходиш по голяма нужда. Ти се обезводняваш, не сваляш мазнини.

# 101
Не знам какво толкова спорите.Всяко занимание си има недостатъци и затова човек взема предпазни мерки.Бягането не е толкова опасно за изхабяване на ставите,така както продължително ходене в планината,особено ако си и допълнително натоварен с раница-моля планинарите да не спорят(щото и аз обичам планината),натоварването на тялото е съвсем различно от това при бягане.Лично аз точно от ходене в планината си докарах дългогодишна травма в коляното,която изчезваше временно след по-интензивни занимания йога,но едва когато започнах да бягам (с мярка),ликвидирах изцяло проблема.И си избирам внимателно маратонката за бягане,загрявам и не бягам по асфалт.
Карането на колело е ок,но ползата за лимфната с-ма не е достатъчна,така както не е достатъчна и йогата примерно.Просто са различни стилове,натоварването е различно,при колелото дупето не се помръдва...
А ставите с възрастта се изхабяват и без бягане,затова пък си има начини за поддържането им.
Бягането може да се замени с някои видове йогийско дишане до известна степен,но там рисковете са многократно по-големи за нетренирани,отколкото бягане в парка.
Друга една тема е ,че човек с възрастта се обездвижва и омързелява,така че бягането си е нещо просто необходимо.
Сега се сещам,че сте коментирали ония дето бягат и пият вода- това със сигурност вреди на сърцето.Затова и в планина да се ходи и да се върви вода не се пие,а само се изплаква устата .Водата се пие след прекратяване на натоварването-добре е да се изчака 1/2 час.

# 102
И сигурно после ходиш по голяма нужда. Ти се обезводняваш, не сваляш мазнини.

Не се тегля- гледам си кожните гънки. Абе като се подложиш на зор, ще гориш мазнини, няма как.

А когато съм бягала, е било с равни обувки или боса. Тия модни маратонки не ги признавам- те са за хора, дето не знаят как да бягат.

# 103
Целулита си е точно с други думи мазнини. Знам, че и кльощавите имат мазнини и това е още по-грозно, отколкото пълна жена да има целулит. Някои пълни жени нямат целулит. И целулита реагира на отслабване с правилната храна и правилното трениране. Да ми копи-пейст изречения от английски не значи, че са достоверни. Ако си го изпитала на собствен гръб тогава ми ги поствай. Аз ти казвам, че от храна и тренировки целулита се регулира и ти го казвам, защото съм го изпитала, а не от някакви статийки, които се въртят в нета (и могат да ти кажат "мнения на специалисти" от едната крайност до другата) и Бог знае коя мазна лелка ги е писала Simple Smile
Ти погледна ли линка на статията. Там има разрез и сражнение на здрава с целулитна кожа. Целулитните клетки са под слоя мазнини.
Няма как да съм го изпитала на собствен гръб, казах ти целулит нямам и не съм имала никога. Така като гледам ти нищо не си изпитала, а си спорив за спора само.
Между другото авторът на статията е известен специалист по проблемите на целулита.

# 104
Де да бяха просто оправдания...

В голямата си част са си точно оправдания.
Видят двете чертички и почват да тъпчат като за последно. Влез в отчетните да видиш за какво ядене става въпрос. Ама нали важното е бебето да е добре  Wink
После как се свалят тия килограми? Не от хормоните, не от бременността, а от баници и торти?
После тъпчат, защото кърмели или от скука, или да не остава зян след детето и минала още една година.
А знаеш тялото помни и си връща...

Общи условия

Активация на акаунт