Бягането за здраве бавно ни .......

• 18 176
  • 313
  •   1
Отговори
# 105

А когато съм бягала, е било с равни обувки или боса. Тия модни маратонки не ги признавам- те са за хора, дето не знаят как да бягат.

Точно това е  най-сигурният начин да си прецакаш краката.
Значи отново опираме до незнание за една дейност,а изкарваме спорта виновен...

# 106
  • Tам през Атлантическия океан

Карането на колело е ок,но ползата за лимфната с-ма не е достатъчна,така както не е достатъчна и йогата примерно.Просто са различни стилове,натоварването е различно,при колелото дупето не се помръдва...

А не  Wink тук ще поспоря  Hug

зависи къде караш и какво колело , ако си на пистов  бегач предполагам ще важи горното  Rolling Eyes

Миналото лято се разцепих от каране  Crazy по неравни местности , off-road  Laughing nа такъв терен за г*за никак не е препоръчително нонстоп да е на седалката  Crazy

# 107

А когато съм бягала, е било с равни обувки или боса. Тия модни маратонки не ги признавам- те са за хора, дето не знаят как да бягат.

Ако прекалиш, с маратонки ще прецакаш едни стави, боса-други.

Но общо взето е грешка да си увиеш краката в пластове, да ги направиш нечувствителни и да си бягаш с илюзията, че не се нараняваш на непознати и неочаквани места.

Ако си бос, никога няма да се тръскаш самоотвержено като някой с дебели подметки. Там техниката е съвсем друга. Явно не си бягала боса. Аз съм бягала и с обувки, и без, и съм ходила с обувки и без. Затова ми е смешно, като кажат за планина да туриш "солидни обувки", които "поддържат глезена". Глезенът се поддържа от координацията на тялото и от акъла на човека. Ако разчиташ на патъка, отиде работата...

# 108
Е,аз карам обикновено колело,понякога прекалявам и аз,но бягането си е друго въпреки всичко.

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 18:19 от Оr

# 109

Ако прекалиш, с маратонки ще прецакаш едни стави, боса-други.

Но общо взето е грешка да си увиеш краката в пластове, да ги направиш нечувствителни и да си бягаш с илюзията, че не се нараняваш на непознати и неочаквани места.

Ако си бос, никога няма да се тръскаш самоотвержено като някой с дебели подметки. Там техниката е съвсем друга. Явно не си бягала боса. Аз съм бягала и с обувки, и без, и съм ходила с обувки и без. Затова ми е смешно, като кажат за планина да туриш "солидни обувки", които "поддържат глезена". Глезенът се поддържа от координацията на тялото и от акъла на човека. Ако разчиташ на патъка, отиде работата...

Боса не бягам.Имам опита на познати с накъсани връзки и сухожилия-така че мерси,но няма нужда ортопеда да ми казва  личнo,че така не се прави.
Ходенето на босо е едно и е полезно,бягането е друго.За планината задължително избирам хубави обувки и въпреки това гаранция няма-за глезена ми е ок,коляното се пренатовари от слизане,пък не бях новак,и проблеми с координацията нямам,обувката беше с добра подметка,та не "танцуваше".И от акъл не съм лишена(извиняваме се за скромността). Laughing

# 110
  • София
Ако си спомням правилно, бая гликоген трябва да изгори човек, докато стигне до мазнините. Даваш въглехидрат, той става на гликоген (който пак е въглехидрат), и едва ако трупаш много въглехидрат, а не гориш гликоген, започват да се трупат мазнини. Горенето е наобратно - трябва да държиш глад на въглехирдрат, че да гориш гликоген, и ако той няма откъде да се складира пак в черния дроб, едва тогава започват мазнините. А товва без една закуска и с един ден по баирите не става. Сантиметрите ти варират дори само от това колко си пила, потила, пикала, акаала и яла. Като мушнеш вечерта една пържола, наваксаш с водата и не акаш 24 часа, и гледай как талията ти се възвърнала обратно!

# 111
Момичета ,като ви гледам как сте се разгорещили ,относно спора с тоя целулит ,не ви трябва да ходите да бягате ,само от това изразходвате калории  Laughing
Така ,да се включа и аз със своят опит  Peace
И той е ,че когато един човек иска да постигне добра форма ,да изглежда добре ,да бъде здрав е без значение дали работи ,дали има деца и т.н.
Бягането не ми е от любимите спортове ,предпочитам силовите тренировки.  Peace
Та за целулита.....
Маха се с добър режим на хранене и спорт.Това е тайната ,която не е всъщност тайна.
И не е просто един месец да не ядете нищо или пък да се подложите на зверски глад....
Режим на хранене и тренировки ,означават начин на живот  Wink
Просто е: храна ,тренировки ,почивка ,сън и отначало  Peace

# 112
Целулитът е подкожна мазнина, която е натрупана в неравномерен слой, и обикновено е наследствен.
Относно изгарянето му - ако е наследствен, няма начин. Виждала съм много момичета и жени, които "се грижат за себе си и нямат целулит", ама докато седнат - тогава се набръчкват като онези кученца, все им забравям породата...
Аз например няма как да изгоря целулита - и баща ми има, и майка ми има. Мога да го редуцирам донякъде, но никога няма да изчезне. Така е при всички, при които е наследствен, обратното е затваряне на очите.
При бягане се натоварват краката от средата на бедрото надолу. Може да смятате, че така се маха целулит, обаче не е вярно. Има дори повече резон точно по този начин да се образува - като топите мазнини, не ги топите равномерно - ей ти портокалова кожа.

# 113
Хубавия метаболизъм е този, на който и една филия му се лепи - организма ти реагира на всяка храна, която е поета.
Ама че простотия, то ако се лепи това или онова, как ти се обновяват клетките, расте ти косата и ноктите и ходиш до тоалетна?

# 114
Знам, че не е тази точната тема, за да питам и че има цял подфорум по въпроса, но все пак - за степера какво мислите?
Отдавна искам да си купя степер, но така или иначе в момента нямам място буквално, така че явно ще е по-нататък. Но се чудя този уред доколко е ефективен и има ли смисъл въобще.
От така наречените фитнес уреди, бих си купила степер и велоаргометър.

# 115
Аз имам туист степер. Мисля че е добър за загрявка и раздвижване в дните без активна тренировка, но нищо повече.

# 116
AQUA ,по-добре си купи въже за скачане  Peace
Не заема място ,евтино е.....  Peace
А ползите от скачането са многобройни   Wink

# 117
AQUA ,по-добре си купи въже за скачане  Peace
Не заема място ,евтино е.....  Peace
А ползите от скачането са многобройни   Wink
Така е, но не всеки има място къде да скача. Аз лично не бих слязла пред блока, въпреки че много ми харесва скачането на въже. Готина тренировка се получава.

# 118
Аз да съм казала, че трябва да се подлагат на какво ли не? Или да тренира по 5 часа на ден? Къде е казано, че трябва да "блъскаш"? Вадите си едни изводи, които не знам от пръстите ли си ги смучите?
Самоцелното тичане е точно блъскане. Вдигане на сърдечния ритъм до небесата за нищо. Откъде мислиш, че идва думата "кардио"? Да не говорим, че кардиото върви със трахотен кислороден глад. Мискулът се уморява не от напрежението, а от липсата на "храна" - окислена кръв.

# 119
  • гр. София
Бягането е нещо чудесно, ако се прави както трябва. Няма да си навредиш, ако: 1) първо загрееш добре 2)не тръгваш и не спираш да тичаш рязко 3) тичаш интервално (това се отнася за изпълнението на всички кардио упражнения) 4) не тичаш приведен на две 5) дишаш бавно, дълбоко и през носа (първоначално е необходимо да се мисли върху дишането, но в един момент става от самосебе си. Дълбокото дишане насища организма с кислород, който гори мазнините) 6) не се тръскаш като изоглавен.
Масово хората не умеят да ходят правилно, какво остава да тичат правилно. От там идват проблемите.
Тичах много активно като ученичка и след това като студентка. Тичах рано преди лекции. Бях най-свежата от целия курс. Като отидех на лекции другите сърбаха кафета, едва гледаха, очите им подпухнали, а аз се чувствах тонизирана и пълна с енергия. Те се прозяваха и се чудеха как може да стана толкова рано, че да ида да тичам. Ами може.

Бягането не е толкова опасно за изхабяване на ставите,така както продължително ходене в планината,особено ако си и допълнително натоварен с раница-моля планинарите да не спорят(щото и аз обичам планината),натоварването на тялото е съвсем различно от това при бягане.Лично аз точно от ходене в планината си докарах дългогодишна травма в коляното,
Подкрепям   Peace
Активните планинари, тези които правят седмични преходи със самара на гръб, често имат проблеми с коленете и с гърба.
Тези, които рано в събота мушват два сандвича, ябълка и шише вода в ученическата раничка и после се юрват да катерят планината, а вечерта се прибират, изобщо не се натоварват толкова. Натоварването им е ударно, но кратко. Я маай две седмици с 30-тина кила на гръб пък да видим тогава. Сега поне самарите са хубави. Като се сетя как влачех самара на татко - брезентов, с желязна външна рамка на гърба, празен тежи към 5 кила... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт