Бягането за здраве бавно ни .......

• 18 171
  • 313
  •   1
Отговори
# 165
Значи,аз съм против бягането рано сутрин,но съм ЗА самото бягане,
твърдо съм решила да си купя пътека за вкъщи.
Вредата от бягането сутрин рано е доказана,но въпросът е
че се усеща чак на 50-55 годишна възраст,
затова всички са много курназ,че сърцето им си е добре.
 newsm78 Има ли в темата бегачи над 50 годишна възраст?

# 166
.....

Кoлкото до целулита изобщо не вярвам да е наследствен.. ... 
ами то реално и смъртта е наследствена  Grinning но при някои идва по-рано и по-тежко, при други - по-късно и по-красиво....... Mr. Green
Темите в Красива мама за целулита са страхотни. Научих много (благодаря на  А.л.е.н.а.!!!)  и си го контролирам 2-3 пъти годишно, въпреки че съм на сериозна възраст.
Спортът ни раздвижва, колкото повече се заседяваме - толкова повече се слоясваме. Сега съм 4 месеца след операция и започвам пак с тренировките, до морето ще съм кукуряк  bowuu

# 167
Ставите се поддържат от мускули, а мускулите се укрепват с тренировки.
Някога да си попадала в катастрофа и да се наложи да те гипсират за месец-два? Ставите се ДВИЖАТ, не се поддържат от мускулите. При липса на ДВИЖЕНИЕ, а не на укрепване на мускулите, ставите калцират. Имам на компютъра си видео от изчистване на колянна става на обездвижен крак - почти е залепнала от обездвижване, но реално състоянието точно на мускула няма нищо общо. Важното е да има мускул и да има някакво движение. Дали мускулът ще е пилешки или на бодибилдър, няма никакво значение.

Бонбон, не знам, какво имаш на компютъра, но си личи, че не си съвсем наясно  Laughing
Мускулът е от изключителна важност за стабилността на ставите - казвам го от личен опит - с операции на коленете съм + натрошено стъпало  Wink Лекарите бяха тези, които първи ме посъветваха да започна със спорт, за да укрепя връзките и да подобря състоянието.

# 168
  • София
Добре де, кога ще ни рекламират добавките против целулит? Вече минахме 10 страници.

Освен това изследване някой намери ли друго по-сериозно от по-сериозен източник? Сериозно съм притеснена, бягала съм сутрин и съм се чувствала добре.

# 169

Е,след няколко години живот и здраве като чукнем половин век и ако пак не са преустроили форума,така че хептен да ни откажат да пишем тука,ще споделим. Simple Smile
Излишните емоции  натоварват сърцето,а бягането в разумни граници е полезно,щото по време на бягане човек се разтоварва от хилядите глупости,с които е заето съзнанието му(това след редовни занимания).
Но моят съвет е преди да се започне с бягане, човек да се поограмоти по темата-малко анатомия,книжки и пр.Аз лично съм против разни пътеки-една машина никога не може да напасне точния ритъм и е много вероятно да предизвика повече проблеми,отколкото полза.Отделно, че не намирам за добра идея да се бяга в къщи,но ако ще е така и без пътека става.

Сериозно съм притеснена, бягала съм сутрин и съм се чувствала добре.

Няма за какво да си притеснена,бягай си,но се разтягай добре преди това.Проблем е веднага след сън,защото тялото е още сковано.

# 170
Ставите се поддържат от мускули, а мускулите се укрепват с тренировки.
Някога да си попадала в катастрофа и да се наложи да те гипсират за месец-два? Ставите се ДВИЖАТ, не се поддържат от мускулите. При липса на ДВИЖЕНИЕ, а не на укрепване на мускулите, ставите калцират.

Нищо не разбрах.Мускулите се захващат за костите посредством сухожилия.
Целта на гипса е да обездвижви определени стави,може да се ползва и шина за целта.
И как според теб ще се задвижи ставата без да се ползва мускула? Как ще се предаде импулса за движението  като се прескочи мускула?????
Това казвам, мускулите движат ставите, обаче ставите по никакъв начин не стават по-добре от укрепването на мускулите, както твърди Рокси.

Твое мнение. Съединителната тъкан "се храни", мускулатурата също "се храни" Много странно, да не се храниш с бензин, че да не стане от храната? Ти си това, което ядеш, ама има още много да помислиш, докато осъзнаеш нещо толкова просто и елементарно. Докато си седиш на дивана  парче торта в ръка и караш велоаргометър  безцелно, целулитът няма да изчезне ей така от нищото. Имаш проблеми, които, повярвай ми, медицината няма да ти оправи. И честно да си кажа, по-добре, че не съм учила медицина, щях да съм с промит мозък и вероятно в момента щях да съм вече на хапчета за кръвно и с какви ли не още хронични "неизлечими" болести.  Peace
Спирам да пиша, че стана тегаво и безсмислено общуването в темата.  Tired
То и тялото се храни, но на един двете филии му отиват на шкембето, на друг - на тлъстия задник, а на трети не му отиват никъде, защото ходи на работа пеш, а не с кола. И само за седене на дивана говориш, сякаш от него идват всичките болежки. Голямо обучение си минала, няма що, ти от поведение на тъкани нямаш представа, а ще ги коригираш  Laughing

# 171
Бонбон, не знам, какво имаш на компютъра, но си личи, че не си съвсем наясно  Laughing
Мускулът е от изключителна важност за стабилността на ставите - казвам го от личен опит - с операции на коленете съм + натрошено стъпало  Wink Лекарите бяха тези, които първи ме посъветваха да започна със спорт, за да укрепя връзките и да подобря състоянието.
Мога да ти пратя какво имам, а мен лично коленете ме болят от бягане.
Последните твърдения са нещо като "само спортът ще помогне на детето ви да пребори рахита".

# 172
Мога да ти пратя какво имам, а мен лично коленете ме болят от бягане.
Последните твърдения са нещо като "само спортът ще помогне на детето ви да пребори рахита".

Предавам се  ooooh!
И от други теми, и от тази стана видно, че ти май гледаш само в собствения си пъп, мислейки, че е центърът на света
Айде, остани си със здраве

# 173
  • София
 smile3505  spoko Може би ще се светнеш за нещата някой ден.

# 174

За темата не знам, заповядай в залата, където ходя  Wink
Кой го е доказъл? И ние имаме лекари и ние си приказвме с тях..

# 175
Ще ми разясни ли някой, какъв е проблемът с тичането сутрин  newsm78 Въобще с тренирането сутрин?

# 176
Предавам се  ooooh!
И от други теми, и от тази стана видно, че ти май гледаш само в собствения си пъп, мислейки, че е центърът на света
С удоволствие бих погледнала и нечий друг пъп, стига собственикът му да има някаква средна интелигентност и релевантни познания, а не да обяснява колко е квалифициран и какъв бил целулитът.
Апропо, в момента се занимавам с човек, на когото са му оперирани двата крака и едната ръка, възстановява се все още. Иам какво да видя по темата с мускулите и ставите, така че благодаря, но лекциите за чудодейната диета без основни хранителни съставки и силовите тренировки ще ги пропусна Stop

smile3505  spoko Може би ще се светнеш за нещата някой ден.
На мен ми се искаше ти да ме светнеш какво толкова те обучават, наистина ми стана страшно интересно колко широки познания имаш за човешката физиология, без да си медик.

# 177
  • София
Ще ми разясни ли някой, какъв е проблемът с тичането сутрин  newsm78 Въобще с тренирането сутрин?

Натоварва се сърцето.

# 178

Натоварва се сърцето.

Някакви сериозни източници?
Защото сърцето е мускул, който не спира работа през целия ни живот и разбираемо физическата активност му въздейства. Но защо точно сутрин не е ок да се спортува - ей, това искам да разбера

# 179
  • София
Предавам се  ooooh!
С удоволствие бих погледнала и нечий друг пъп, стига собственикът му да има някаква средна интелигентност и релевантни познания, а не да обяснява колко е квалифициран и какъв бил целулитът.
Апропо, в момента се занимавам с човек, на когото са му оперирани двата крака и едната ръка, възстановява се все още. Иам какво да видя по темата с мускулите и ставите, така че благодаря, но лекциите за чудодейната диета без основни хранителни съставки и силовите тренировки ще ги пропусна Stop

smile3505  spoko Може би ще се светнеш за нещата някой ден.
На мен ми се искаше ти да ме светнеш какво толкова те обучават, наистина ми стана страшно интересно колко широки познания имаш за човешката физиология, без да си медик.
Не мисля да те светвам в каквото и да било. Ти сама не искаш да се светнеш, пък аз ще го правя. Това че не говоря с медицинска терминология, неясна за обикновения човек, не означава, че не я знам. Просто е безсмислено да я използвам и да се правя на много учена пред хора, които са дошли при мен за помощ. И да ти кажа, истински добрият лекар се стреми да ти обясни, така че да ти стане ясно, а това няма как да се случи с медицинска терминология, от която човек и понятие си няма. Нямаш и най-малка представа, че има излекувани хора от коксартроза, у-церозен колит, успешен контрол над диабет тип 2 без прием на инсулин, абсолютно и напълно излекувано високо кръвно на 50 годишен човек на хапчета от 30 години, напълно излекуван артрит, триглицериди в норма за 4 месеца, псориазис почти излекуван (процесът все още продължава) и т.н. мисля, че не е нужно да обяснявам повече. А ти седиш и се оплакваш за един целулит, който поне доколкото разбрах, дори и не се опитваш да премахнеш, щото докторите са ти казали, че няма как да стане, щото видиш ли, ти бил наследствен и някакъв доста по-странен от този на другите хора, щот' си много спешъл и си гледаш около пъпа.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт