Парфюмни размисли и страсти - 178

• 68 731
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
densi,  Laughing

Ако познавате Beyond Love By Kilian и туберозата на Порфумо Рома с голямо вълнение ще  изпрочета. От туберозофоб се трансформирам във –фил. А вторият бранд ме шокира с безобразна трайност. Пробвах и Конфетто, и Ихнуса Heart Eyes Определено стипчиви смокинови листа ми се харесват много...нещо, което не се отнася за зрелите смокинови парфюми.
И да ви надърпам ушите за твърденията, че Пиге-тата са трудни за харесване. С такъв страх пробвах на кожа Фракас...отлагах го с месеци, а е прелест  Laughing

# 601
Вие го използвате без цел, просто за изразяване на лична емоция. Тъй като нямате поглед върху тази страна на писането, просто давате израз на настроението си. Резултатът е идентичен. Знам, че никой не го интересува, нито е длъжен да се съобразява с това, че ще бъде прочетен, но пък смятам, че и моят пост си е точно на място. Емотикони от рода  Close не говорят много добре за този, който ги ползва, най-малко са израз на безразличие към другите.
Ън,  сега ме разсмя искрено Joy
Само ще ти препоръчам най-добронамерено, да отвориш един речник и да се информираш за значението на глагола mad, който изразява този емотикон Peace И ако това е израз на безразличие, здраве му кажи Laughing

п.с. Съжалявам за спама !

Не обичам да засрамвам хората и затова няма да ти отговарям. Помисли още веднъж.
Благодаря за съвета за необходимостта от ползване на речник  bouquet. 20 години преподавам граматика.
П.П. Приключвам и аз със спама.

# 602
дами, гледам, че тук май сте по-активни  - трябва ми парфюмът Habanita, моля за съпорт къде да го намеря Hug

# 603
Аз донякъде разбирам и двете страни по спора.
Много е вълнуващо да опишеш красив аромат, който ти е допаднал. Правила съм го, но вече не ми е интересно. Това си е моята емоция и ми става понякога тъпо, че не всички я споделят, а даже напротив, точно след мен се появява някой, който да оплюе тотално аромата... Cry

От друга страна, тук не влизат само изпечени парфюманки, а и много нови хора без опит, които не са много наясно, че парфюмите се усещат строго индивидуално. Действително има хора, които са склонни да купят заради красиво описание. Аз самата съм го правила, когато нямах опит и само четях тук. Сигурна съм, че има и други като мен. Така че има резон  Peace  

Просто действително трябва да имаме предупреждение в темата с огромни червени букви: "опасно за джоба и сърцето".

Хабанита има във fragrancex.com и в сайта на Молинар: http://www.molinard.com

# 604
  • Germany
Брейййй, какви полемики е предизвикало моето описание...Почувствах се като парфюмен трол Twisted Evil, чакам от Диор да вземат мерки по въпроса Wink
Влизам първо да честитя Първи март на всички парфюмани в любимата ми тема, да сте бели и червени, усмихнати и щастливи Hug.
Да допълня, че днес още усещам осезаемо ХО ЕДП, ММ се изказва рядко за парфюми, но за този каза, че е много мой и много ми отива, което си е голям комплимент от неговата уста Wink, другото, което ми каза, няма да го коментирам  Embarassed Wink, а детето само се гушка и казва, че мирише на мама Heart Eyes
Скрит текст:
Ън, обикновено отминавам без коментар, подобни писания, но тъй като е прошка ще поискам прошка на всички, които са прочели мое описание и са останали засегнати от него. Също искам прошка, затова, че използвам много емотикони, че съм първична, елементарна и първосигнална, че се радвам истински, когато открия красив аромат и споделя радостта си за него.  Искам прошка на тези, които съм засегнала с негативен коментар и най-вече на почитателките на Уоманити Mr. Green. Участвам в няколко парфюмни форума и никъде не ми се е случвало да ми се карат, за описание на парфюм, но и това доживях  Crazy, и то от човек, който е в темата, "за да не се изкушава по парфюми" Crazy, цитирам по памет. Скъпа Ън, пожелавам ти да преживееш поне наполовина от парфюмните емоции, които съм изпитала аз, да усетиш магията им, да ти донесат поне наполовина от удоволствието, което ми носят на мен любими аромати и да напишеш поне няколко описания, които да ме накарат да отида до парфюмерията да пробвам. Аз обещавам да не ти се карам Wink Съжалявам, за словесното избухване Wink Mr. Green

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 21:40 от kovatcheva

# 605
Хайде , ако има нещо нема нищо!  bouquet

# 606
Честита Баба Марта и от мен, бъдете бели и със зачервени бузки през цялата година! Hug
Аз да си кажа,че обожавам описанията на  kovatcheva.Макар да знам,че почти никога не ни съвпадат вкусовете(обичам L’Ambre des Merveilles) и много рядко харесвам това,което тя описва,за мен е истинска наслада просто да отида и да пробвам парфюма.Научила съм се много отдавна да не купувам на сляпо по описание(не че не съм го правила в началото),така че приемете описанията като образователни,как не трябва да се купува парфюм.Винаги може да се изчака,да се пробва,един,два,три пъти,в различни сезони.Винаги ще има много и нови парфюми,от хубави,по-хубави.  bouquet

# 607
  • София
Ковачева, простено да ти е  Hug
Колко пъти си ме вкарвала и мен в грях  hahaha hahaha hahaha

Честита баба Марта, мили момичета   bouquet

# 608
densi,  Laughing

Ако познавате Beyond Love By Kilian и туберозата на Порфумо Рома с голямо вълнение ще  изпрочета. От туберозофоб се трансформирам във –фил. А вторият бранд ме шокира с безобразна трайност. Пробвах и Конфетто, и Ихнуса Heart Eyes Определено стипчиви смокинови листа ми се харесват много...нещо, което не се отнася за зрелите смокинови парфюми.
И да ви надърпам ушите за твърденията, че Пиге-тата са трудни за харесване. С такъв страх пробвах на кожа Фракас...отлагах го с месеци, а е прелест  Laughing
Оуууууууу Фракас!!!
Ама как го пробва на блотер, леко напръскване или по Врачанската школа с обилно изкъпване?! Отговора на този въпрос е супер важен! А и не си пробвала Бандита, Багхари и не дай Боже Фютур на Пиге! Да ги опиша ли или да те оставя да ги купиш насляпо?! Само ще спомена бичове, кравешки ла..на, обори, торове, друго нужно ли е?! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Днес пробвах доста новоизлезли аромати и ще ги опиша след малко.
Лу и твоето описание е готово. Heart Eyes Hug

# 609
Чудно ми е как човек, който преподава граматика и предполагам литература може да допусне такава директна връзка между емоционално описание и порив за покупка.
Предлагам тогава да се забранят и криминалните романи поради опасността някой от читателите така да се вживее, че да изпозастреля маса народ.
А за тези без контрол над портфейла... Ако позволите да цитирам един литературен герой:" Имал си бол пари платил си." Един път стомна за вода..., на втория или третия път ще се научиш.  Laughing

# 610
vrabcho_, точно за хората без опит идеше реч и съм сигурна, че и други са потъвали, както ти в началото.  Мен ме отмина заради работата.  Наистина трябва да се пробва първо. А емоцията е нещо лично, потвърждавам го от собствен опит.
Честита Баба Марта и от мен!
kovatcheva, не схванах терзанията ти, но съм сигурна, че ще ти бъде простено. bowuu

# 611
Ковачева, аз ти прощавам! Joy  Hug

Ън, целият ти ник беше Ънадаптабъл(простете ми кирилицата), нали? Простете и съфорумки, навярно ще я разберете все пак...  bouquet

# 612
  • Козлодуй
Тъй като нямате поглед върху тази страна на писането, просто давате израз на настроението си.Резултатът е идентичен. Знам, че никой не го интересува, нито е длъжен да се съобразява с това, че ще бъде прочетен, но пък смятам, че и моят пост си е точно на място.
Аз пък пиша точно защото се надявам,че някой ще ме прочете Grinning Иначе какъв е смисъла да си правя труда?
Изобщо не ми пречи и не го приемам лично,ако някой не харесва някой мой любимец.По-скоро може да е обиден начина,по който се прави.Всъщност дори за нелюбимците ми,пак ми е неприятно да чета подобни определения:
"Тази гадна Екла","Angel - T. Mugler-пълна отврат","Issey Miyake L'Eau D'Issey-кошмарно недоразумение на парфюмерията, някакви безсмислени цветя"...

От толкова години и толкова теми си говорим за парфюми,не помня досега някой да е размахвал назидателно пръст от възмущение,че  споделяме емоции и впечатления от нещо,което ни е вдъхновило.Смятам,че това е идеята в крайна сметка.
А,и по въпроса за граматиката-пръскачка е това,парфюмите имат пулверизатор Grinning

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 21:51 от Lunen_sun

# 613
  • София
Трол ... tooth
Пръскачка... Joy Joy

Това е най- прекрасната тема.  Heart Eyes
Аз няма да описвам, защото не мога така добре както Ковачева  Heart Eyes, а само ще се похваля-   newsm76

# 614
  • Козлодуй
Честито,Куражче Hug Heart Eyes Само радост да ти носи!
Разкажи все пак,така,както умееш.Интересен ми е този парфюм,макар че от описанията,които съм чела,помня само някакви печени чушки и не ми звучеше като да е мой Grinning

Общи условия

Активация на акаунт