ЮЛСКИ бебета - тема 14

• 20 186
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро и от мен  Grinning

За шишетата - ползвам Aven Natural, имам и Томи Типи, но не ги харесва много. Подариха ми и комплект на МАМ, тях пък изобщо не ги близва. Но пък залъглаките на МАМ за нас са номер 1. Обикновено като заспи и я изплюва, от доста време го забелязвам, че по някое време пак си я слага в устата - обслужва се сам  Mr. Green

И ние не излизаме много по разходки, гледам да е между яденията и да се храним вкъщи с пюре. Иначе имам термос Томи Типи, който става и за претопляне - слагаш гореща вода в термоса, когато ти притрябва я изливаш в контейнера с пюрето. Не съм го пробвала това, само за вода за АМ си го ползвам. Не е скъп 6-7 паунда от Амазон го взех, гледам и в Продавалник ги има по 20лв.

# 616
  • София
 Hug
Нещо ми се обърка поста, докато пишех се публикува. Изтривам, като го довърша, тогава.

# 617
Хихи, нИ мой да подмина тоз поздрав за вас  Mr. Green

http://www.youtube.com/watch?v=eS2IL8qpp0E

Ма то е текст, музика, танц...ма ужас ви казвам. Разведрете се малко, че гледам много бебясахте  Mr. Green

# 618
blizna4e , предупреждавай с червена точка  Mr. Green . А това дето се казва Паула ми прилича на травестит  Shocked

# 619
Мимс нещо се е много объркала твойта педиатърка, как от 6м, като по новите методи захранването почва от 6 месеца? То още нищо не е опитало, ама минава на детска кухня?! Нещо ми се вижда абсурдно.
Ахи наистина има прекалено много неща, но пък не е нужно да купуваш всичко. Само със залъгалките се набутах, докато разбера че нашто харесва само най-най-обикновени каучукови, та сега си имам много нови залъгалки, но какво да се прави, не мога да предвидя всичко. Шишита взех в началото на Авент, не съм сменяла, имах едно подарък от Чико, но то изпускаше отстрани, и така и не го ползвах. Но ти си пази нещата, защото ще имате още едно дете, и си струва инвестицията  Hug Проходилката я взех от продавалника, почти нова, на половин цена с екстри и маркова, много съм доволна Peace
Баничарката ти няма да правиш пюрета, а направо баници, тогава ще ти уважи манджите  Laughing
Пъпките по брадата аз да си кажа нашта си има почти постоянно някакви по вратлето, кога се отъркала в лигавника, кога баща й я гушнал и като я потърка с брадата, и веднага се изпъпчва, от лигите дето ги точи понякога нали е все мокра по брадата и от това се е изринала, та това не е хранителна алергия, но Ахи казва, че има слуз в акото, това вече явно е  Naughty
Няма да ви изчета явно, че трябва да ходя на консултация, и днес е събитието с урина, кръв, последна имунизация до годинката и т.н. Ако някой е тук и знае, нали за кръвта не е на гладно?

# 620
  • София
Ще трябва да се включа, че от доста време не съм го правила. Бяхте започнали една болна тема за мен, и не ми се пишеше, само ми се ревеше. За майките говоря, аз няма да си изливам душата тук, правя го всеки ден като изхвърлям обидата със сълзи, но пак не минава. Само ще ви кажа, че моята майка не дойде на изписването ни от Шейново, и до сега, вече 7 мес. не се събират повече от 10 мин. да го е държала, за друго като смяна на памперс, хранене, приспиване, игра да не говорим.
После пък сменихте тази тема с темата за килограмите и съвсем ме довършихте. Аз съм качила 9 кг. от както съм родила. И все съм гладна.И всичко ми се яде.
Слагам точка по тези теми, за да не се сговнясвам повече.

В понеделник бяхме на консултация. Лазар е 8.660 кг. и е 72 см. Добре е наддал (660гр), въпреки нежеланието да яде мляко. Между другото за млякото, пак му го смених, четвърти вид купих, сега пък Милумил, това по го яде, но пак не всичкото. Докторката каза, да му давам кисело мляко. Давах с бисквити, ужасно го харесва. Каза, че може и свинско вече да му давам. Близо до нас има детски магазин, който работи с частни детски кухни. Има поне 4 фирми, имало и бебешка млечна кухня, ще отида да проверя и евентуално ще го запиша. Единствения проблем с кухнята ще ми е това, че той обикновено спи до около 11.00 часа, това значи, че като се събуди, ще трябва да го изчакам да се разсъни, да го облека, да излезем с количката, да идем до там, взимам и се прибираме,събличам, храня за обяд, обличам и пак излизаме. Голяма гимнастика. Мисля, дали не може да му давам днешната храна утре? Това ще ме улеснява много.
Друго, малко ме е срам да го споделя, обаче вчера Лазар пак падна. Този път баща му го гледаше. До преди месец не можеше да се обръща, а сега се върти като пумпал. Имам чувството, че сме най-смотаните хора на света, едно бебе не може да опазим. Баща му вчера, е лежал до него, за секунда се е обърнал на другата страна и малкия-туп. Кофтито е, че нашата спалня има само една табла от към главата и тя е до стената, другите три страни са отворени и свободни за полет.

Да помрънкам и за себе си малко, аз си изкълчих много жестоко кракът преди 6 месеца. От тогава има периоди в които ме боли, и такива в които почивам повече (беше студено и мъгливо и не извеждах Лазар) и болката чувствително намалява. Все си мислих, че ще мине сам, но-не. От месец болката е ужасна, беше грипна епидемия и отлагах ходенето при личната, но от седмица не мога да спя нощно време, всъщност едвам ходя, много боли. Вчера чаках повече от два часа за направление и днес съм на рентген, после на ортопед. Дано не е нещо сериозно, че не знам какво ще стане в къщи ако се наложи да лежа.

Какво се коментираше още,
продължавам да стерилизирам след всяко хранене (само шишетата от мляко), продължавам да преварявам водата. Къпем всеки ден, два пъти в седмицата главата с шампоан и цялото тяло, иначе всеки ден тялото само с вода а ръчички, крачета и дупе със сапунче. Пера с бебешки прах, не гладя от месеци. На вън не съм хранила, щадя си нервната система, или може би трябва да си намеря градинка с чешмичка.

С мъжът ми сме в прекрасни отношения Heart Eyes, е снощи като падна детето, го гледах на кръв, но то беше временно. Понякога се поскарваме за  някаква щуротия, но това май е нормално. Crazy

Ахи, съжалявам  Hug

# 621
  • Перник
Хихи, нИ мой да подмина тоз поздрав за вас  Mr. Green

http://www.youtube.com/watch?v=eS2IL8qpp0E

Ма то е текст, музика, танц...ма ужас ви казвам. Разведрете се малко, че гледам много бебясахте  Mr. Green

hahaha уНикАлнО просто

# 622
Добро утро , момичета  Hug
Аз не гладя, не стерилизирам, не къпя всеки ден ...
Разходки правим всеки ден, но и винаги гледам да имам конкретна цел. Просто така да се шлая не ми е съвсем по сърце, въпреки че ми се отразява добре.
Залъгалката е още първата , на Авент , а шишетата са също на Авет. За вода й купух накрайник , справя се добре с пиенето.
За храненето навън - и аз ще затоплям предварително и така .
Дари вече е добре, завехнаха пъпчиците , а ушето от онази нощ не се е обаждало .

Джине
- ние бяхме преди две години в Ефесия Холидей Бийч Клуб - страхотрн хотел. Ако искаш на лични ще ти пратя с коя агенция бяхме, всичко беше много наред по време на екскурзията.
Аква - благодарско за поздрава , доигра ми се , хихи  Laughing

Мисти - не е на гладно за кръвта .

За купуването на всякакви бебешки нещица - аз днес чакам онези гризалки,дето Жалинка ги похвали. Не можах да се стърпя и си ги поръчах,че ми изпоизгриза пръстите човечето .
Сега ей тази глупост ми е влязла в главата , ама май ще се въздържа Това е от мен засега, хубав ден и много усмивки  Hug

# 623
  • Перник
Лили ние имаме шумоляща книжка и той много си играе с нея.
Мисти не е на гладно вземането на кръв

На нас ни подариха такова шише с накрайник чаша, но на етикета пише, че е за след 1годинка  newsm78
Аз още гладя всичко бебешко, прибирам преди залез слънце, пера с ТЕО
Хранене на вън още не сме правили с пюре, излизаме между храненията засега. Като се позатопли ще го мисля. А ако се остави на слънцето за малко да се загрее, няма ли да стане  newsm78 ?

# 624
Сандалка, ние сме само с 2 (две) шишета  Simple Smile  вече 7 месеца и така смятам да си изкараме. Изобщо ако всички са като мен (нас с мъжа ми) бебешката индустрия ще се приключи. Иначе го подкарах на коктейли, така е!  Simple Smile Хера, аз да ти се обадя, но излизам предиобяд, че следобяд уж детето спи, макар че напоследък е взела да не спи много, но все пак ѝ осигурявам креватче за почивка, а тя да прави каквото иска в него.
Бяхме на консултация снощи - 70см, 7350гр. Качила е 700гр, повече от достатъчно!
Юлия също има едни такива зачервени, като протрито ли стои, като подсечено ли... едно на сгъвката зад колянцето, на едното краче, и две на вратлено отпред, дето е нагъната гушката. Мажем, но без резултат. Замислих се да не е алергия някаква, но се появиха около болестта, а тя тогава беше само на мляко 5-6 дни, после пак започнахме другата храна, но първите дни само вече въведени и няма просто от каква храна да е?!  Thinking Може би си е точно подсечено?!  Thinking
Не стерилизирам, не съм стерилизирала никога. Не гладя. Не мажех с нищо, сега взех да мажа с олио на Хип, че малко суха ми се видя кожата, то е нормално за зимния сезон, а и покрай тия протритите. Мисля да я мажа един месец, до пролетта.
До сега не съм хранила навън с пюре, но все в един момент трябва да се почне. С млякото е лесно. Излизаме всеки ден задължително, но за по 2 часа - 2 часа и половина. Ако я храня навън може и по 3- 3 и половина часа да ги направим.

В държавната кухня от 10-ти месец дават риба. Месото не съм го почнала още, мисля със заек да започваме. Аз много обичам животните, но и ги ям. Зайчетата са мили, но кокошките като са по- прости и проскубани какво?! И те душа носят. Както и прасетата. Така, че ям всичко, не диксриминирам по красота.

# 625
Аз не спонсорирам бебешката индустрия  Whistling даже ако чакат на такива като мен ще фалират. Но все пак говорим за второ дете. С първото май не беше така. До скоро даже не ползвахме шише и залъгалка. Сега има по едно шише за вода и едно за мляко и две залъгалки. Играчки му купих наскоро, че ми дожаля. Все му даваме разни дрънкалки от каката, а тя му ги дърпа от ръцете, че били нейни.

Аз пък не знам какво е това чудо термобокс. Храня го с пюрета на стайна температура. Още някоя и друга седмица и ще го храня навън без да топля.

По мои спомени каката пропи вода от шише на МАМ, преди това нямах особен успех с другите марки.

Лили, такова шумящо ни бяха подарили с каката. Не го погледна. Сега с бебето си изби парите. Постоянно го лигави (когато кака му не му го крие де).

Ние с ММ се каним да отидем на почивка без децата. Знаем време, дестинация, всичко, затова не ми се налага да чета форумите. Но пък се оглеждам за някакви куфари на далавера. На някой ако му попаднат  Praynig

Мисти, май последните тендеции не са от 6 месеца. Твърдо бяха такива преди три години, когато захранвах. Сега май са се поизместили към 5 месеца. При нас детската кухня е от 7 месеца. Но за лев и нещо на ден си заслужава дори и да не давам трите яденета. Аз ще го записвам на 10 месеца някъде. Тогава мисля, че ще съм давала всичко, което дават там

# 626
Нашето хем е първо, хем не купуваме. Играчки не сме купили нито една. Има нови подарявани, има стари дадени от хора, има и стари от моето детство. Съоръжения също не сме купували никакви, каквото са ни дали.

За хотели по света може да си проверявате тук

http://www.tripadvisor.com/

Рейтинги, отзиви, снимки от туристи, не от брошури. Подробно описание на всичко - плаж, място в курорта, транспорт наоколо - всичко, всичко което може да ви хрумне и което не би ви хрумнало никога.

# 627
Момичета ние току що се върнахме от педито,нещо се разкашля към 4 през нощта нашата беба.Исписаха ни проспан,имунокинд и витамин C.А вчера нищо и нямаше Simple Smile

# 628
Докато се наглася, да притопля вода, за всеки случай да си приготвя количка това онова, детето взе, че заспа, та консултацията се отлага за след 40 мин  Laughing
Лили нас ни подариха шумкаща крава-книжка, единствената с която изобщо си играе, особено ако е има нещо наблизо да удря кравата я в дивана, я в секцията, голяма радост пада  Peace
Весе
Скрит текст:
че тя майка ми не е виждала бебето откак се е родило, го видя само един път май беше детето на 10-ина дни и това беше, но като се сетя как реагираха, като разбраха че съм бременна, не съм очаквала да се засилят всеки месец да идват, а баща ми всъщност не я е виждал изобщо  Sad Нали сестра ми е в Португалия и нейното второто баща ми не го е виждал, а е на 2 години почти Поне не съм единствената  Rolling Eyes
Близначе за Испания не знам, ама като се сетя колко далеко е Португалия, а са една до друга, НИКОГА не бих тръгнала с автобус, пък ако ще и без пари да ми е. Аз само дето не откачих със самолет, камо ли с автобус, 3 дена път с камили  Sick
Николова бързо оздравяване
Това последното ще го оставя без коментар, болни родителски амбиции.
Дейзи термобокса е чанта от стереопор, в която като сложиш нещо си, му пази температурата по-дълго време, в моят случай абсолютно безсмислено да се инвестира в такова чудо, не съм купувала. Ще храня навън, като се стопли още малко, и тогава пюрето няма как да замръзне, ще си бъде със стайна температура  Wink Че сега най-много да омаже якето, и тогава няма оправия. Иначе аз захраних на 5 месеца, за да оправим това неходене до ВЦ-то, обаче като знам какво съм въвела, не бих я записала на кухня на 7м, друг е въпроса, че толкова много мразя столова храна, че си мисля, ако готвят като в стола, по-добре да взема да и отделям от нашта манджа преди да съм я посолила, че иначе горкото дете.

# 629
  • София
Аз пък никак не обичам такива "нахлувания", детето ви рисува прекрасно и може и да спечели без да тормозите всички познати и непознати хора на света...

След малко ще пиша, мили дами, че се издразних!

...айде да се отбележа днес докато дребното спи, че вчера цял ден четох и накрая пак нищо не написах...само да ви кажа, че за всички, които споделиха проблеми с болни дечица, мъже, болести и т.н. ми стана много мъчно, прегръщам ви, стискам палци и вярвам, че скоро всичко ще се нареди по най-добрият начин при всички, защото го заслужавате  Hug  bouquet

Руми, благодаря ти за отг. за ЧПВ, аз горе-долу знам какво ме чака, приех го и сега ми е по-леко, само ме е яд, че преди 7-8 години съм била малко по-безотговорна към здравето си и съм си го докарала до главата и това, ако е вярно де, дано не, като стане ясно от изследването ще пиша пак за подкрепа  Hug

За кг, за 2 месеца съм свалила 4 кг, а бях спряла да свалям след раждането, не знам какво стана, но метаболизмът ми се забърза, може би е и защото ми дойде тогава, всъщност като се замисля наистина от тогава свалям, но...трябва да сваля още 18 кг, за да вляза във нормална форма и да се успокоя, сега съм 83, искам 65 и ще стана, но трябва да спра да кърмя и да си започна диетата като хората, може и малко преди да спра с кърменето де, но все пак нека дам на дребната още малко полезни в-ва Simple Smile

За мъжете и отношенията и секса...ние преди да решим да имаме 2-ро дете бяхме в някаква дупка, много ме дразнеше моят мъж, пък знаете, че при жените не става само с искам секс, пък без значение с кого, та...рядко ни се случваше, 1-2 пъти седмично, понякога и на 2 седмици и то често, защото много ми мрънкаше, че го тормозя така, което си беше и вярно де, после като забременях не сме правили често, че ми беше некомфортно с корема, не че ме е било страх, по-скоро некомфортно, после родих и както си кърмех, така нямах и капка желание и човекът си седеше на сухо 2-3 месеца лятото като не бяхме заедно, на пръстите на ръцете ни се броят пътите, в които сме правили секс до декември, обаче декември и дойде и хормоните ми се пооправиха, с мъжът ми сме в перфектни отношения в момента, аз си имам желание и секс правим почти всеки ден и то защото с 2 деца ни се случва вечер към 11, иначе щеше да е и всеки ден и така си ми е ок, на него също, има светлина в тунела при нас Simple Smile))))

За децата много ми помага и преди със Стани и сега с Калина, но сякаш със Стани помагаше повече, хем беше на 26 години тогава, не особено улегнал да кажеш, ама и памперси сменяше и го хранеше (Стани беше на АМ) и пюрета даваше и разходки, сега с Калина е сменял памперси 10-тина пъти, често когато съм болна да не й дишам отгоре, къпал я е само с мен, за хранене 1 път и даде каша, почти всичката си изяде, а тя не обича, обаче я храни 30 мин (аз съм готова с пюре 190 мл за макс 10) и й прави страшни смешки, много ме беше страх да не ми откаже на мен да яде после, щото аз смешки не правя, само казвам строго "НЕ" като прави "бррррр" докато яде Simple Smile На разходки я извежда с количката обаче от време на време, но сякаш сега с нея повече го е страх, може би защото е момиченце, знам ли...но ако нямах тази помощ от него, нямаше да се реша на 2-ро дете определено.

За захранването след 3 дни ще дам месо за 1-ви път, пуйка, пюренца на Хипп най-различни съм приготвила, пък да видим, глутен в началото на март, кухнята е от 10 месец, подадох документи още като се роди и ще се класира, няма къде да ходи, Стани беше на кухня, държавна и аз понякога му дояждах храната, ми много вкусна си беше, особено пилето със зеле, мммммм Simple Smile)))))))))))) (Мисти, това за държавната кухня, споко Simple Smile)

Вчера бяхме на консултация, мама е болна, ама Калина да стискаме палци за сега е ОК, качила е 450 гр, което е супер, при положение че ми качваше по има-няма 200 гр предните 2 месеца, ама това е от пюренцата, тя си показваше, че вече само млякото не й стига, ама аз да чакам 6-тия месец Simple Smile Само 1 см е дръпнала, много къса се очертава нещо малката Малинка, 7500 гр и 65 см Simple Smile

Аз ще пия бронховаксом 3 дни и ако не се оправя антибиотик, но с него може да се кърми, та не се притеснявам особено, но днес съм по-добре и може би няма да го пия изобщо Simple Smile) Близначе и аз съм с ангина, много гадна даже с лека темп, пръскам прополис с невен, смуча прополки, правя гаргара със сода и си мажа даже сливиците със сода, ям яко мед, пия чайове с много мед и лимон, ударни дози витамин Ц и сега бронховаксома, но аз кърмя, а ти можеш спокойно да си вземеш биопарокса и да парираш гадната ангина 1 за винаги Simple Smile

За друго не се сещам сега, като се сетя пак ще пиша, ще хапваме скоро и ще излизаме на разходка с дребната, че времето е уникално, а и трябва да си купя нови боти/ботуши  Laughing Wink

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 10:44 от iva_angel

Общи условия

Активация на акаунт