Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 132 385
  • 832
  •   1
Отговори
# 225
Ами то толкова и ще ви излезе и в др.училища. Занимална за Първи клас има, ама после?! От втори клас за занималня се приемат по социални критерии и от 5 класа правят един клас занималня. Частните занимални за около 200лв.месечно, като добавиш и храна. А да и един курс по английски/немски/френски около 600 лв на срок - пак дръпни чератата и ще видиш!
Естествено, ако няма да си водите детето на занималня нещата стоят по друг начин.

Точно така...  bouquet
Тук се съчетават предимствата на занималня и чуждоезиково обучение и така излиза освен удобно за родителите и доста по-евтино. На този принцип и с такива разходи са Шилер, Дикенс, вече има и руски паралелки (специално при нас в ЛК).
Ако не ти харесва, не го правиш и разчиташ на собствени сили, водиш детето на курсове отделно и така.

# 226
  • София
Напълно съм съгласна с последните два поста, нямаме баби и дядовци с коли да ми разхождат детето на спорт, на езиков курс, на......да го вземат на обед и да учат с него, докато ние се приберем, по-скоро аз, че ММ си идва често след като спим отдавна. И не правя на въпрос 500лв, точно обратното, правя си сметката дори с още толкова отгоре, живот и здраве да можем да си го позволим! Благодаря още веднъж   bouquet

# 227
  • София - Рим и обратно
Включвам се в темата, за да съм в течение на прием 2015/2016 г.
Успех и хубави дни на всички  bouquet

# 228
Здравейте, темата леко позаглъхна, но се надявам да я поразмърдаме Simple Smile Бих искала да попитам нещо, късаещо децата, които са ученици на Луис Карол. Децата в предучилищен и в първи клас завършват с училището на 24.05. и започва лятната ваканция. И след това до колкото разбрах може да се запишат на нещо като "целодневна лятна занималня" или "лятно училище", което май сдружението организира...
Някой знае ли нещо повече по въпроса? Въпросната "лятна занималня" късае ли и децата от предучилищните класове или е само от първи клас нагоре? С каква продължителност е- 1,2,3  седмици или месец? С какво се занимават, какво правят на нея? Въобще всякаква информация ще ми е полезна. Знам, че до тогава има доста време, но аз да се ориентирам, че лятото ни е доста сложен период, а и времето между 24.05. и 15.09. си е доста за работещите родители.  Confused

# 229
  • Sofia
Здравейте и от мен. Може ли малко информация от вече кандидатствалите - разбрах, че децата изрязвали на препитването. Какво друго са искали от тях?

# 230
Здравейте и от мен. Може ли малко информация от вече кандидатствалите - разбрах, че децата изрязвали на препитването. Какво друго са искали от тях?

Миналата година ние ходихме на допълнително обявен прием, така че не знам дали са давали същото като на основното препитване. Освен това щерката не пожела да ми разкаже с подробности. Спомням си, че изкопчих като информация за някакъв клоун и лабиринт, в който да открие верния път.

А тези, които сега посещавате предучилищна, какво мислите за първи клас? Ще оставите ли децата в училището (10-то или 55-то) или ще търсите друг вариант? Аз съм много доволна от предучилищната, но пък сме в друг квартал и проблемът с логистиката (15-30 мин. на посока) ще си седи поне до 4-ти клас. Отзиви за самото училище нямам никакви, освен от темата. Сега видях, че се организира прием и за 5-ти клас към Сдружението.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 13:19 от wild poppy

# 231
  • София - Рим и обратно
 wild poppy, и ние сме от друг квартал, разстоянието ни е почти същото в минути Confused. Как стои въпросът с транспорта (организираният имам предвид)? Иначе ние с майки от квартала коментирахме евентуално сами да си организираме някакъв групов превоз и да си делим разходите. Това, при условие, че всички се паднем на едно място (55то СОУ примерно), естествено.

# 232
'Кафе с мед', предучилищна има само в 10-то СОУ, а като се записвахме ми казаха, че за първи клас местата в 55-то били много малко (малко, малко...сигурно са поне една паралелка) и с предимство се ползват тези, които са от квартала.

Ние не ползваме транспорт. Преценихме, че не излиза рентабилно, доста обикалят бусчетата, докато развозят децата и освен това от време на време правим някоя схема с бабите.

# 233
  • София
А знаете ли, дали в 10то може да се кандидатства направо в първи клас(към сдружението), без да е карана предучилищна към сдружението, и без детето да знае английски?

# 234
А знаете ли, дали в 10то може да се кандидатства направо в първи клас(към сдружението), без да е карана предучилищна към сдружението, и без детето да знае английски?

За първото - може, т.е. детето да не е карало предучилищна там.
Но изпитът за първи клас е на английски, в смисъл изпитват ги с някакви елементарни изречения и думички и малко от малко то трябва да има натрупани такива в речника си.
Но и дори само в градината да е ходило на английски и с малко помощ от ваша страна, не би трябвало да има проблем. Моята дъщеря доста думички знае само от детските филмчета, които гледа и които са без бг дублаж.

# 235
  • София - Рим и обратно
За нас явно се обезсмисля предучилищната година в 10 СОУ и изобщо кандидатстването за това сдружение Confused. Просто 10 СОУ ни е доста неудобно като маршрут, и то само заради един предучилищен клас, при положение, че не сме и в района на 55-то, за да продължи там от 1 клас. Жалко, харесваше ми идеята да учи английски и руски в училище Rolling Eyes.

# 236
Здравейте,
Моята дъщеря е в подготвителен клас към сдружението и ще се опитам да отговоря на въпросите ви:
- Лятната занималня е и за подготвителен клас и мисля, че е за цялото лято,
- За изпита и за си спомням, че са изрязвали нещо и за лабиринта, дъщеря ми каза след изпита, че било лесно
- За сега съм много доволна от сдружението. Дъщеря ми ходи с желание на училище, вече са научили много думи на английски и руски (вечер ми изнася уроци по англ.и руски  Simple Smile, занимават се сериозно и с другите предмети. Нашата госпожа е много мила, отзивчива, отговаря на всякакви въпроси на родителите, обръща ти внимание, децата я харесват много и я слушат и според мен дъщеря ми е научила много нови неща. Доволна, че я махнах от детската градина и я записах в сдружението.
- Според мен в 10 училище е спокойно, топло е в стаите, на обяд ги извеждат в двора да си играят (ако е много студено се занимават вътре в стаята или в малкия физкултурен салон). Единственото което ме притеснява е храната в стола, защото дъшеря ми не я харесва и често нито закусва, нито обядва, а изяжда само това, което аз и слагам сутрин в раницата. Говорила съм с другите майки - някои децата също не харесват храната, други обаче нямат оплаквания.
Много дълго стана, дано съм ви била от полза.

# 237
gabidi, учителката на дъщеря ти ще продължи ли с нея и в първи клас или работи само с подготвителния?

# 238
Госпожите са само за подготвителен клас. От първи клас ще имат нови госпожи. Не съм на ясно дали и учителките по англ.и руски език ще се сменят в първи клас или ще останат същите

# 239
Публикували са сроковете и условията http://www.luiskarol.com/wordpress/?page_id=46
Накратко подаване на заявления от 01.03.2015 г. до 15.05.2015 г. Искат и 3 рисунки на детето формат А4 по темите:

Моето семейство и домът в който живеем
    Любим семеен празник
    По избор на детето

Общи условия

Активация на акаунт