Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 132 388
  • 832
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Детето ми е в ПГ на Луис Карол и е втора година в училището. И моето мнение е, че храната в стола е ужасна. Това доколко моето дете не я яде е отделен въпрос. Но понякога носи вкъщи следобедната закуска - тъничка филийка, намазана с масло и прозрачно парченце кашкавал или салам отгоре, покриващо половината филийка, заедно с някаква суха паста. Както и да го погледнем това, освен че не струва 1,50 лв, то и не е най-полезното.
Същото било и с обяда - редовно децата ядяли едно от яденетата или само хляба, но не съм го виждала и не знам що за стока е.

На родителската среща през септември се опитах да поставя въпроса, но тогава се обсъждаха много по-важните въпроси за локвата в двора и абсолютно наложителното въвеждане на униформи.

Ако тези страсти вече са поотминали, може да поставим въпроса за храната в стола на следващата родителска среща. Ако го поставим във всички класове или пред сдружението може и да има ефект.

# 241
За храната и аз съм на същото мнение, и спрях да й взимам купони за следобедна закуска, носи си от къщи.
Чудя се какъв е този празник на училището на 30.01., който е обявен за неучебен ден. Звъннах в канцеларията да питам като имат празник няма ли да има някакви мероприятия. Отговорът: мероприятията ще са по-нататък. Да не говорим, че разбрах за неучебния ден от мейла на сдружението, в което ми предлагат да гледат детето срещу 20 лв.
Иначе от госпожата съм много доволна, детето наистина дръпна много тази година. И савото дете ходи с удоволствие. За сравнение: в детската градина беше оставена буквално да мързелува. Доволна съм от избора си за предучилищен клас в училище вместо в детската градина. Сега гледам на сайта, че приемат деца и за 5-ти клас. Това значи ли, че ще обучават децата и в основен курс? Притесненията ми за продължаващо обучение и след предучилищната бяха свързани точно с въпроса какво става след 4-ти клас. Защото без сдружението, не бих се спряла на 10-то училище за детето си.

# 242
  • София
Патронен празник е на 30.01. затова ще е неучебен ден, но тържеството щяло да е през април, когато училището ще чества своя годишнина, тя явно-на куп ще се празнува...

И дъщеря ми не харесва храната в стола. Купоните за следобедна закуска сама отказа още след първата/втората седмица на учебната година с думите "така и така дават само филии, поне ми ги прави ти, за да са по-хубави". Купони за обяд купувам, но не знам колко и дали яде въобще нещо от обедното меню... Сутрешната закуска също отказа почти веднага след като я пуснаха и държи да закусва вкъщи.
Аз също съм доволна, че я преместих от детската градина в Сдружението.

# 243
Моята дъщеря също носи следобедна закуска от вкъщи. Всъщност по едно време искаше да купуваме купони за нея, но я отсвирих, заради слуховете, че не е добра. Сутрешната закуска съм я засичала в понеделник, когато сме закъснявали и сме слизали да купуваме купони от стола. Не изглежда хич добре - кифли (малки) в пакети от по много или филия с нещо настъргано отгоре, което не е ясно какво е. Така или иначе ние закусваме вкъщи и щерката не е споделяла дали ѝ харесва или не. Обядът според нея става. Ако не ѝ харесва второто яде само супата с хляб. Десертите някой път ги харесва, друг път не - ако е пакетирано нещо се хвали колко било вкусно.

На мен също обучението след 4-ти клас ми е проблем. Всъщност кой е най-големият клас, който се обучава в 10-то към Сдружението?

# 244
  • София
Четвърти

# 245
Моята дъщеря не яде винаги закуската, казва че е гадна. На обяд също яде или само супата и хляба или второто и хляба и понякога десерта. Купони за следобедна закусна и купувах около 2 седмици в началото на учебната година, сега й слагам нещо от вкъщи. Нямам нищо против да повдигна въпроса за храната на следващата родителска среща. 
На родителската среща през септември беше казано, че се обмисля варианта сдружението да стане до 7-ми клас и според мен ще стане (поне много се надявам). Аз също не бих оставила дъщеря ми в 10 у-ще, ако не е към сдружението.

# 246
  • София
Мисля, че вече са го решили категорично, и условията за прием в 5-ти клас са обявени в сайта им.

Сдружение Луис Карол обявява прием за пети клас за учебната 2015/2016 г. в паралелка с интензивно изучаване на английски език. Приемът се осъществява след успешно положен изпит по английски език ниво А2 организиран от Сдружението или представяне на сертификат от Cambridge English Young Learners ниво Flyers.

# 247
  • Sofia
Да пораздвижа малко темата. Някой нарисувал ли е вече нещо от изискваните рисунки. Честно казано тази задача е почти непостижима за моя син. Вчера опита да нахвърли нещо за семейството, криво ляво успя. Но не виждам как ще направи рисунка за празника.  ooooh!

# 248
Ние миналата година нямахме рисунки за изпита, това са го измислили сега.  Simple Smile

# 249
  • Sofia
Да знам, затова и въпросът ми е към кандидатите.

# 250
По темата "Аз и моето семейство" си спомням, че щерката бяха рисували в трета група в ДГ. Може да попитате дали вече не са рисували и да ползвате рисунката. Между другото и в градината, и сега в училище детето рисува значително по-добре, отколкото вкъщи (и доста по-добре от мен Mr. Green )

# 251
Най-големият клас на Л.Карол в 10-то е четвърти. Децата ще бъдат новаторите на Сдружението за обучение от пети до седми клас и се надявам нещата да вървят както и до този момент.
Който има да пита неко, насреща съм.  Simple Smile

# 252
Най-големият клас на Л.Карол в 10-то е четвърти. Децата ще бъдат новаторите на Сдружението за обучение от пети до седми клас и се надявам нещата да вървят както и до този момент.
Който има да пита неко, насреща съм.  Simple Smile
Aз бих искала да попитам, защото май рядко във форума се намират родители на по-големите деца (3-4 клас) от Луис Карол Simple Smile За мен най-голямото колебание е нивото на обучение, и въобще знанията, които децата успяват да получат по английски език.... Като цяло сякаш родителите са доволни от учителите по основните предмети, но относно езика доста са разнопосочни мненията. Та за това всяко мнение и информация ми е ценна  Hug

# 253
За класната какво мога да кажа? Показателно е това, че ще й поверя и малкото си дете, живот и здраве. Прекрасен човек, отличен педагог.  Heart Eyes Децата я обожават, родителите уважават безкрайно.
От м.г. английски им преподава един млад мъж, на 26 е мисля, който децата обграждат като пиленца. Така им е влязал под кожите, толкова добре се е сработил с тях, че напредъкът е учудващ. Преподава и на подготвителните класове, или поне на част от тях.
Нивото на обучение става ясно щом децата се готвят да се явят за получаване на сертификат YLE (Cambridge English: Young Learners на British Council).
От четвъртокласниците само две-три деца имат амбицията да учат в математически или друг род ранно профилирани паралелки, останалите твърдо са решили да останат в Сдружението.

# 254
  • София
Касита, може ли да ми кажеш коя е вашата класна и дали въобще имаме право на избор на класен в първи клас?

Общи условия

Активация на акаунт