Имате ли отзиви от сдружение Луис Карол ( Послушковци )

• 131 640
  • 832
  •   1
Отговори
# 135
Ей, ще искам бонус от Сдружението за отговори и и реклама.  Mr. Green

Така, за дисциплината- тя си зависи от самия учител, преди всичко. Виждам у доста от преподавателите лека невъзможност да озаптят децата към 17 часа. Дали това е от неможене или от неискане, е друга тема. Ще дам пример: във фоайето чакаме да си вземам децата поне 30 души, там тичат, скачат и крещят всички класове на сдружението без големите, които излизат нормално и последни. Поне десетина 6-годишни минават през краката на всички чакащи възрастни, бутат се, блъскат и т.н. Не твърдя, че го правят от лошотия, играе им се, разбирам, децата не обвинявам, да не бъда разбрана погрешно. Но от учителките ни забележка, ни помен за леко въдворяване на ред. Редовно деца "висят" на двете външни врати и нито може да се влезе, нито да се излезе, а вероятността да бъде прищипана нечия ръка- сериозна.
Аз съм страничен наблюдател. В общи линии изпращам всички деца, докато дочакам за излезе моето. Лични контакти с учителите, освен тези на детето ми, нямам.

Прощавайте, ако четете от Сдружението и го приемете като критика, но добронамерена и градивна.

И да, не се приемат всички, кандидатствали деца. И тази година има неприети.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 10:15 от Касита

# 136

Аз исках да попитам майките на децата от ЛК как е дисциплината в училището - моята дъщеря е малко по-буйна и по-строга дисциплина няма да и навреди  Laughing

Зависи от преподавателя. Няма как да имаш 100 % обективно мнение. Нашата учителка към Сдружението е строга, доста. Но аз нямам против строгите госпожи, все пак трябва да обуздават 24 деца.
Класната ни е по-мека, но достатъчно добре успява да ги респектира. Моята дъщеря много си я обича. Да уточня, че сега завършваме първи клас в 10-то и сме към ЛК.
Аз съм доволна, засега оставаме там.

Тук се изписаха доста глупости и неверни неща, не знам защо..... #Crazy Mr. Green

Първо: не е вярно, че в ЛК приемат всички явили се деца. Лично познавам неприети такива в ПГ миналата година. Дотук с плювните по подбора.
Второ: каква е тази луда истерия да учат децата в подбрана среда? Всички много елитни станаха.... hahaha
Аз лично нямам против детето ми да види и да се запознае с различни деца. И по-лоши и по-буйни. Да свикне да се справя, да се бори. Не му помагам в социалната ориентация, не ходя да го защитавам от по-палавите. Нека разбере, че животът в училище е и преодоляване на трудности.
Трето: материалната база на 10-то е като в 145-то. Нищо по-различно. Даже 145 е леко по-мрачно и запуснато, според мен. Организацията на ЛК е идентична на Шилерската. Обучението по английски за мен и моите критерии е добро. НО: аз не държа на претоварване на децата с чуждия език. Искам да го учи за удоволствие и тя прави точно това. И един миг не съм насилила детето си да учи английски, да пише, да наизустява или каквото и да е. Сама, с удоволствие си пише, слуша дисковете към учебника, учи думи. Всъщност, това за нея е най-приятната част от деня.

И на последно място: най-после някой написа, че училищната подготовка по БЕЛ, математика и всичко останало е по-важна от чуждите езици. А за тази подготовка важна е класната. Не, училището. Случите ли на класна, значи сте късметлии. А лоши класни има навсякъде, в 145-то, в 125-т0, в Бастилии, еврейски училища и прочее елитни институции, за където всички се блъскат, убиват се чак..... hahaha Mr. Green
Сдруженията и следобедните занимални са просто удобство за родителите. Детето в ПГ и първи клас трябва да учи български и математика преимуществено. Чужди езици никой в първи клас не е научил, те са за разкош и обогатяване. Затова излишно се палите за Шилер, ЛК, ЧД и не знам си още какво. Кандидатствайте, където ви е удобно логистично и според езика, който детето иска да учи. Класната е късмет, пожелавам ви да го имате.
Ние избрахме английски, защото дребната иска и, разбира се, защото мога да й помагам по него и да виждам как се справя. Сега иска и руски да учи, ще я запиша догодина. Но никога няма да я напъвам по езиците в тази ранна възраст. За това си има време в езикова гимназия, която смятам, че е повече от задължителна, поне за нас.

От лятното училище не съм се възползвала и нямам впечатления.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 10:27 от Анонимен

# 137
  • София
А за предучилищна има ли плуване?Ние досега в градината имахме и съм доволна и бих се радвала да си продължим и тук.
Не знам дали има дечица от подготвителните групи.

# 138
Много ви благодаря за изчерпателните отговори   bouquet
И да попитам последно (за сега), за да не ставам досадна: кога става разпределянето на  децата по класовете и кога казват коя госпожа на кой клас ще е класна?

# 139
  • София
Септември месец на родителската среща. Списъците на класовете са разлепени и класния ръководител е отбелязан.

# 140
# 141
  • София
Благодаря Ви, Касита и Врабчо за споделените мнения   bouquet

Аз, да ви кажа - много се впечатлявам от дребните неща.

И в  тази връзка ми прави добро впечатление, че на сайта на ЛК пише "Добре дошли на новоприетите!", а не просто "Списък за подготвителен клас".

Това е положително лично отношение. Явно все пак хората мислят за тези неща, па макар и нелюбезни в даден момент в клубчето при задаване на въпроси от страна на майка на прието детенце.

Просто както навсякъде сигурно има какво още да се желае в тази насока, но вярвам, че с градивна родителска критика и усилия, нещата могат да се подобряват.

# 142
Още веднъж благодаря на всички споделили мненията си за ЛК,лично за мен имат голямо значение и полза Simple Smilebouquet

# 143
  bouquet Hug Голямо благодаря и от мен!

# 144
  • София
Благодаря и аз за положителните мнения!

Аз никога не съм попадала на нелюбезен персонал. Първият път при записването за изпита, жената беше много любезна, половин час бях при нея и ми обясни всичко до най-малката подробност. След това за изпита, ми обясняваха по телефона къде се намира сградата, докато стигна до нея. На изпита също, ни отговориха на всички въпроси, както и вчера по телефона. За сега съм много доволна Simple Smile Но то зависи и с каква нагласа си. Ако мрънкаш за всичко и и си все с лоши очаквания, никъде няма да те впечатлят Mr. Green

# 145
 Но то зависи и с каква нагласа си. Ако мрънкаш за всичко и и си все с лоши очаквания, никъде няма да те впечатлят Mr. Green

Peace Peace Peace

# 146
"Но то зависи и с каква нагласа си. Ако мрънкаш за всичко и и си все с лоши очаквания, никъде няма да те впечатлят"

Ако това се отнася за мен - въобще не мрънкам и ако очаквам нещо лово от ЛК нямаше да си записвам детето там. Аз също съм с добри впечатления от тях още при подаването на документите за кандидатстване и затова вчера ми стана малко чудно, че не искаха да ми отговорят на въпросите и просто го споделих. Това е - нищо друго  Hug

# 147
  • София
gabidi, не се отнася за теб Hug Просто ми направи впечатление, че и тук и в темата за Шилер, голямо мрънкане последните страници, голямо нещо ooooh!

Досега не съм чула лошо мнение, нито от познатите ми с деца в училището, нито в нета, като изключим мненията на Пипи. Честно казано за Шилер срещам по-недоволни от общата подготовка, отколкото тук. Мисля, че ще е в пъти по-добре от кварталното училище, езика е бонус и ни спестява разкарване на децата по школи след училище или събота и неделя. А и имаме една година, през която да видим дали ни устройва и да решим за първи клас. На детето също може да не му хареса.

# 148
това, което написах за плуването се отнася за подготвителните групи, или поне за нашата, аз се интересувах, понеже ходим на плуване от преди това, но не се получи да ходи от училище.

и, не ми е пък само негативно мнението Laughing
ще видите Wink

# 149
Аз продължавам да се колебая доста..от една страна, ако я оставя в градината, ще има още време за игри и спокойствие за нас..от друга, догодина и за най-скапаното училище ще е зор, заради големия набор, и ще гледат адреси, по която точка, ние няма да се класираме за там, където евентуално бих искала. Освен това, на нея вече й е скучно в градината. Но, ако ЛК не струват, необходимо ли е да я стресирам с местене и догодина, тамън ще се е сприятелила и пр.? Много се надявам да реша правилно. Мерси за всички отзиви, било то позитивни, или не. И дано четат от сдружението, за да може негативните да се приемат като една конструктивна критика. Както и за да видят кое се харесва на деца и родители Simple Smile
п.п. на мен до тук са ми направили добро впечатление от гледна точка на любезност. За това, че докато са обгрижвали/обучавали деца не са искали да отговарят детайлно на въпроси, го намирам по скоро за добър знак. НО, редно е да има някой, към който да се обръщаш с въпросите си.

Последна редакция: пт, 23 май 2014, 23:09 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт