Въпрос за антидепресант...

• 17 568
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
Повярвай ми всичко, което може да бъде направено, е направено. Родителите са медицински работници. Но тук не обсъждаме този случай, дадох го като пример, че понякога лекарствата са абсолютно наложителни и осигуряват качество на живота. Иначе човек се превръща в инвалид.

# 31
Здравейте мами ,някой пил ли е антидепресант Aurorix 150mg изписаха ми го по 3 хапчета на ден аз 3годин си бях на ципралекс но сега психиатърката ми го смени незнам да ли да го започвам аптикарките ми казаха ,че е доста по коварен от ципралекса.Някой ако има мнение да пише Sad

# 32
  • Пловдив
Депресията не е физиологично състояние, че да се "лекува" с лекарства. Нищо общо няма с болка и настинка.

Нима? Депресията искаш да кажеш че няма физиологични основи, по-точно биохимични? Грешиш. Много общо има, това че не е като да си отвориш устата или ноздрите и да "видиш" проблема...

Психолозите не работят със здравна каса, защото не са медицински лица. Обаче често могат да са по-полезни от психиатрите, които са работещите със здравна каса.

# 33
  • Пловдив
От антидепресанти се пълнее и действат разрушително на психиката.

Не пишете глупости така категорично, само на база личен опит.

За щастие, не е на база личен опит. Никога не бих се тровила с антидепресанти.
Ето такива като теб пускат мухите в главите на хората, че антидепресантите тровели. Напълнявало се - аз пък ще кажа обратното тук.
При един обострен случай на депресия и тревожност по-малкото зло е "тровенето" с антидепресант, отколкото това, което самият пациент може сам да си причини като му стане много зле. Не пишете компетентно за неща, до които даже не сте се и докосвали.
На душата не ѝ влияели обменни процеси  Rolling Eyes Айде сериозно ли? Като усетиш страх, радост и какво да е емоция, знаеш ли какво става в главата ти и колко е по-сложно от това, което се случва с носа ти като хремясаш например.

Спри на диабетика инсулина и го накарай да се поддържа със самовнушение или гимнастика.

# 34
Много сте права без медикаметни не става който не го е ипитвал той незнае за какво става въпрос .Някой хора само си чешат езиците въобще не знаят какво е това депресия.

# 35
  • София
На душата не ѝ влияели обменни процеси  Rolling Eyes Айде сериозно ли? Като усетиш страх, радост и какво да е емоция, знаеш ли какво става в главата ти и колко е по-сложно от това, което се случва с носа ти като хремясаш например.

Спри на диабетика инсулина и го накарай да се поддържа със самовнушение или гимнастика.

Съвсем сериозно ѝ влияят и то много. Затова съм убедена, че храненето, яденето да боклуци, по-точно, е една от основните причини за възникване на депресивни състояния. Съответно, с подобряване на храненето, изчезва и депресията.
На диабетика ще му спра първо захарта (тук влизат не само бяла захар, но и хляб и тестени, ориз, картофи, почти всички плодове и всякакъв джънк), а след няколко месеца на нисковъглехидратна диета, инсулинът му ще се нормализира и няма да има нужда от допълнителен прием.
Между другото, захарта трябва да се изключи и при депресия, защото води до възпалителни процеси в организма, които отключват депресивни състояния.

Ето нещо интересно за антидепресантите:
 http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/06/02/su … et_rid=1509637590

Има и препоръки за храни и хранителни добавки, които да се консумират/избягват при депресия.

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 20:37 от Alexandria*

# 36
Не зная дали на някого АД помагат при депресия, но моят личен опит с тях, както и този на майка е отчайващ! И не сме си ги назначавали сами, а винаги са ги изписвали невролози. Може би някои ще възразят, че е трябвало психиатри да ги изписват, не зная. И проблемите ни не са били депресия, а главоболие, безсъние, нервност. С "помощта" на споменатата в началото на темата ремирта аз често сънувах кошмари и често си мислех за гробища. Неврологът я беше комбинирал с ривотрил и вимово и каза, че от други сънотворни няма да имам нужда. Да, ама не! Продължих с геродорм. И главоболието ми не се подобри. Продължих с аулин. Бързо спрях ремиртата, а останалите две продължих да ги вземам повече време. Ефект никакъв....Друг пък ми беше изписал бифлокс +габаневрал. Главоболието ми изчезна като с магична пръчка още следващите дни, но 2-3седмици по-късно се появиха други неприятни ефекти-сънуване на кошмари, мисли за гробища, изпускане на какво ли не, блъскане къде ли не, винаги разливане, когато се опитвам да налея вода или друго в чаша. Друг подобен случай имах с коаксил+атаракс. Тях ми ги изписа дори психиатърка. Ефектите бяха същите, а ползата никаква. И във всичките случаи усещах невъзможност за каране на кола. Имах чувството че ще се блъсна където сваря! А карам от много години.....Всичките пъти поставях този въпрос на лекарите и отговорът беше един и същ-че няма проблем с карането! Ужас! Едва  3-4 седмици след спирането им се чувствах в нормално състояние да карам. Моя позната аптекарка ми каза, че ако консумирам алкохол и седна да карам, щяло да бъде по-добре! Аз въобще не пия и нямам представа.
Вчера звъних на една набедена невроложка и и казах, че с нейните лекарства е щяла за около месец да умори майка и че не заслужава да я наричаме лекар! Изпратих при нея майка с ходатайството на моя позната лекарка, която твърдеше, че е доволна от нея. Проблемът и беше невропатия, но слаба(доказано със съответните изследвания). Тя и изписа силни АД, от които майка съвсем загуби апетит, почти нищо не хапваше и освен това непрекъснато и се гадеше. Постепенно тези ефекти отшумяват, но засега са минали 2седмици от спирането на въпросния АД. Той не даде никакъв обезболяващ ефект за нейните крака. Там има и съдови проблеми. Такова е мнението на други близки лекари. Аз поисках преди второто посещение на майка при нея да я изпрати на доплер(защото такъв беше съветът на лекарите-приятели) и ако може да я насочи към способен съдов хирург. Даже и казах, че ако няма направление, що го платим. Но не! Тя само сменила единия АД с друг! И и казала, че краят все някога ще дойде и че някои болести не се лекуват! Никога не ми се е случвало да вдигна телефона и да се карам на лекар, но вчера го направих.  
А нашата лична ми обясни, че такива проблеми трябвало да се решават в тясно сътрудничество между невролог и съдов хирург......

Последна редакция: вт, 07 юни 2016, 12:15 от vl

# 37
  • София
Алкохолът и леките дроги като марихуаната са за предпочитане пред антидепресантите.
Ако някой прекалено много го е стагнала шапката, по-добре да посегне към тях.
Не са нещо много хубаво, но са по-малкото зло.

# 38
От 7г пия Ципралекс но се опитвам да го спра около година и половина по схема но немога.Когато остана на половинка около месец започва да ми става много нервно и напрегнато незнам да ли немога да пия нещо билково като заместител за да ми подтиска симтомите на  Rolling Eyesнервност .Някой ако се е спрането им моля ви да пише.

# 39
Някога го вземах 5-6месеца пак по предписание на невролог. Никаква полза нямах от него, но и спирането му не ми създаде проблеми. Значи зависи от организма. Не мога да ги разбера.....Защо смятат, че като изпишат АД, ще намалят нервността? Дори и да ме отпуснат, нервността не намалява! Но се появяват затруднения при вършене на различни дейности и нежелание, отпадналост.
Съмнявам се, че нещо билково ще помогне. Билките помагат съвсем в началото и то не на всички хора, когато още не се е стигало до по-сериозни лекарства. По-скоро лексотан, ксанакс или диазепам. Но трябва да се съветвате или с невролог или с личния кое би било най-подходящо. Освен това и трите са със зелена рецепта.

Последна редакция: чт, 11 авг 2016, 00:42 от vl

# 40
При положение, че толкова години го пиеш, сигурно ходиш на консултации с психиатър. Лекаря ще прецени дали да се спира и вероятно ще ти направи схема.
vl, пишеш, че от антидепресантите чувстваш нежелание и отпадналост. При мен самата депресия се изразява с липсата на мотивация за каквото и да било. Антидепресантите би трябвало да върнат желанието за живот и мотивацията. И освен това те имат комбинирано действие - действат и върху настроението, и върху тревожността.

# 41
Алкохолът и леките дроги като марихуаната са за предпочитане пред антидепресантите.
Ако някой прекалено много го е стагнала шапката, по-добре да посегне към тях.
Не са нещо много хубаво, но са по-малкото зло.

Ти сериозно ли препоръчваш на човек в депресия да пие алкохол?!?! Имаш ли представа изобщо за какво говориш? Все пак сме в здравния подфорум, мисли малко преди да раздаваш съвети на килограм...

# 42

vl, пишеш, че от антидепресантите чувстваш нежелание и отпадналост. При мен самата депресия се изразява с липсата на мотивация за каквото и да било. Антидепресантите би трябвало да върнат желанието за живот и мотивацията. И освен това те имат комбинирано действие - действат и върху настроението, и върху тревожността.

Да, разбирам, че си чела за депресията. Но аз нямам такава и въпреки това неведнъж са ми изписвали АД! Точно те ме вкарват в състояние подобно на депресията, което обаче се оказва обратимо 3-4седмици след тяхното спиране. А дали на някого помагат за депресия не зная и силно се съмнявам.....
Върху тревожността въобще не ми действат, а настроението така го оправят......Нямам думи! Чести мисли за гробища и непрекъснато сънуване на кошмари! Без тях поне е по-рядко......
Забравих още една от "екстрите" на бифлокса. С негова "помощ" често си представях, че ме товарят на гробищарска кола! Всеки сигурно ще ми каже  "Блазе ти"!

Последна редакция: пт, 12 авг 2016, 00:22 от vl

# 43
Не само съм чела за депресията, но се налага и да живея с нея. И пия антидепресанти. Но ти защо си пил антидепресанти щом нямаш депресия и се чувстваш зле от тях? Те се изписват и против обсесивно-компулсивно разстройство - натрапливи мисли. И против панически атаки.

# 44
Не по своя воля. Изписваха ми ги заради главоболието, нервността и безсънието. Последните два пъти даже оспорих това, но ми обясниха, че тези, които ще ми изпишат били по-хубави от предишните АД! Съгласих се и започнах т.нар. лечение. А то не е никакво лечение.....Неправилен подход, който води своите последствия за мен. А кой е правилният не зная и вече се отказах да търся други невролози. Само си губя времето с тях и си създавам нови проблеми като добавка към старите.

Общи условия

Активация на акаунт